Αποστολέας Θέμα: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?  (Αναγνώστηκε 37851 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Απ: Τι Βερνικια χρησημοποιειτε και γιατι καταληξατε σε αυτα?
« Απάντηση #150 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 08:07:40 μμ »
Παιδιά σας ευχαριστώ :D :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #151 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 02:01:31 μμ »
Λοιπόν βρήκα αυτό http://www.winsornewton.com/products/oils-solvents-mediums--varnishes/acrylic-colour-painting-mediums-texture-gels--varnishes/acrylic-varnishes/galeria-matt-varnish/  με 12,85 ευρώ από τον Χελιδόνη. Είχε μόνο των 500ml οπότε θα κάνω πάρα πολλά μοντέλα!!!!! Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος MAVERICK_AGM65

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #152 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 12:06:54 πμ »
Παιδια μην ψαχνεται αλλου και παρκετινεσ και πρασινα αλογα!!!!
1 ειναι το βερνικι GUNZE SANGYON FLAT LEAR  ακρυλικο τελος 8)
Ειναι τοσο καλο που δεν περιγραφεται και τοσο αορατο που μπορει να νομιζεισ οτι δεν ψεκαζεισ τιποτα! :mrgreen: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #153 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 08:49:53 πμ »
Παιδια μην ψαχνεται αλλου και παρκετινεσ και πρασινα αλογα!!!!
Ναι αλλά κάπου με μπέρδεψες, την παρκετίνη τη χρησιμοποιούμε ως υποκατάστατο του gloss βερνικιού και όχι του matt.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #154 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 10:36:35 πμ »
Αν είναι να αρχίσουμε τις δηλώσεις περι "απόλυτων βερνικιών" το χασαμε το παιχνίδι αλλά ας κάνω κι εγώ τις δικές μου "απόλυτες δηλώσεις"

Για αερογράφο:

Το MATT ακρυλικό της GUNZE είναι το καλύτερο ΜΑΤΤ.....αρκεί να μη σου πετάξει εκείνα τα "ασπράκια" που συνηθίζει. Εαν το ανακατέψεις καλά, το διαλύσεις σωστά και το σουρώσεις πριν το ψεκάσεις, έχεις μεγάλες πιθανότητες να έχεις τέλειο αποτέλεσμα.

Το καλύτερο GLOSS είναι το γυαλιστερό βερνίκι των ακρυλικών διπλής επίστρωσης των αυτοκινήτων. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τα μοντέλα μας αλλά
πιο GLOSS δεν γίνεται. (εαν γίνεται να το πείτε στους φαναρτζήδες). Πάντα τα GLOSS φινιρίσματος αναφέρομαι.

Η παρκετίνη εξαιρετική, αλλά για ειδικές χρήσεις. τουλάχιστον εγώ δεν έχω καταφέρει ιδιαίτερα γυαλιστερά αποτελέσματα σε σύγκριση με το προηγούμενο. Πάντως για πριν τα σηματα είναι ΚΟΡΥΦΗ.

Για πινέλο, τα βερνίκια της Windsor and Newton και της Lifecolor είναι εξαιρετικά. Στην ίδια κατηγορία και η παρκετίνη (πινελάτη). Το αυτό για τα enamel βερνίκια της Humbrol (όχι τα xxCOTE).

Εχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα σε φίλο μοντελιστή με τα βερνίκια της Model Master και της Humbrol (xxCOTE), αλλά μετά το ψέκασμα τους δεν σηκώνουν ....φθορές και μ*λ*κ*ες.

Αυτά.
Τα παραπάνω είναι απολύτως προσωπικές απόψεις. Δηλαδή τι με εξυπηρετεί προσωπικά, για κάθε περίπτωση (συνδυασμός αναγκών, συνθηκών, εργαλείων, πείρας του κάθε μοντελιστή).
Καλά ...βερνικώματα
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #155 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 10:53:39 μμ »

Τα παραπάνω είναι απολύτως προσωπικές απόψεις. Δηλαδή τι με εξυπηρετεί προσωπικά, για κάθε περίπτωση (συνδυασμός αναγκών, συνθηκών, εργαλείων, πείρας του κάθε μοντελιστή).
Καλά ...βερνικώματα
Σ.Σ.

Σταυρο μου αυτος ακριβως ειναι ο σκοπος που ανοιξα αυτο το θεμα, να πει δηλαδη τι βερνικια χρησημοποιει ο καθενας μας και γιατι τα προτιμαει , ετσι ωστε αν καποιος δεν ειναι ευχαριστημενος απο τα δικα του να εχει καποιες επιλογες λαμβανοντας υποψην του τις εμπειριες καποιων αλλων. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #156 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 11:29:56 μμ »
Το αυτό για τα enamel βερνίκια της Humbrol (όχι τα xxCOTE).

Εχω δει καταπληκτικά αποτελέσματα σε φίλο μοντελιστή με τα βερνίκια της Model Master και της Humbrol (xxCOTE), αλλά μετά το ψέκασμα τους δεν σηκώνουν ....φθορές και μ*λ*κ*ες.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις σε πιστεύω, για τα xxCOTE επαυξάνω x1000. Εκ πικρής πείρας. Το SatinCote που είχα περάσει ένα F-16 πριν από 15 χρόνια, ακόμα να στεγνώσει. Τελικά έφυγε όλο μαζί όταν αποφάσισα να σφραγίσω με παρκετίνη (κούνια που με κούναγε) και να αποπειραθώ oil wash. Τα λάδια σήκωσαν ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ παρκετίνη και SatinCote και έγινε... της Humbrol... Μια βδομάδα έτριβα με διαλυτικό για να μην το πετάξω απ' τον 5ο :evil: :evil: :evil:

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος MAVERICK_AGM65

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #157 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 09:06:18 μμ »
Παιδια επειδη ξερω οτι το κεφαλαιο βερνικια ειναι πονεμενη ιστορια και πολλα αριστουργιματα μοντελα εχουν κατληξει στα σκουπιδια η γινανε παραλαγη χιονιου :mrgreen: :lol: ::glossa::
...αλλα διαβαζω και δεν βλεπω και πολυ να τα χρησιμοποιειτε τα βερνικια τησ  GUNZE  η τησ TAMIYA (ακρυλικα) δοκιμαστετα αυτο μονο λεω θα εκπλαγειτε!
Μονο προσοχη χρησιμοποιηστε για διαλυτικο οχι οινοπνευμα ή αζαχ αλλα το ιδικο διαλυτικο για τα ακρυλικα χρωματα της Tamiya!
Αντε και καλα βερνικοματα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #158 στις: Δεκεμβρίου 06, 2009, 10:58:21 μμ »
βερνικια ματτ η γυαλιστερα μονο gunze k tamiya!!!αυτη ειναι η προσωπικη μου παντα αποψη,κατι παρκετινες,κατι αλλες μουφες μονο καταστροφη προκαλουν!! ::salut::

ακουω που βερνικωνουν με Future :shock: :shock: καλα δεν το λυπαστε τοσο δυσευρετο προιον?? :shock:

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #159 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 04:20:48 μμ »
Δοκιμασα το water colour varnish matt ( no' 050) της Talens στο δοχειο των 75ml  και μπορω να πω οτι ειναι το καλυτερο βερνικι που εχω χρησιμοποιησει μεχρι τωρα :!:

::arrowred::Στρωνει πολυ καλα απο το πρωτο περασμα με πινελο

::arrowred::Αραιωνεται με white spirit

::arrowred::τιμη : 5ευρω :D

Ειναι κανεις που το εχει ψεκασει με αερογραφο(δεν το δοκιμασα ακομη) να αναφερει τα χαρακτηριστηκα του :?:

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #160 στις: Μαΐου 14, 2010, 11:10:24 μμ »
Ρε παιδια καντε μου την χαρη και κοιταξτε τα μοντελα σας οσοι απο εσας εχουν βαψει με Ματ βερνικι της Gunze τα μοντελα σας και πειτε μου σας παρακαλω αν τα μοντελα σας παρεμειναν Ματ, η αρχισαν να γινονται σατινε για να μην πω Γκλος, γιατι εγω θα τρελαθω. :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
Απ: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?
« Απάντηση #161 στις: Μαΐου 15, 2010, 02:27:40 πμ »
Ρε παιδια καντε μου την χαρη και κοιταξτε τα μοντελα σας οσοι απο εσας εχουν βαψει με Ματ βερνικι της Gunze τα μοντελα σας και πειτε μου σας παρακαλω αν τα μοντελα σας παρεμειναν Ματ, η αρχισαν να γινονται σατινε για να μην πω Γκλος, γιατι εγω θα τρελαθω. :evil: :evil: :evil:

2χρόνια πάνε πούχω βάψει με Gunze ένα ελικόπτερο και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή. Κατόπιν επειδή δυσκολευόμουν να τα ξαναβρώ εδώ , έχω αλλάξει εταιρεία και χρησιμοποιώ μόνο Τamiya.
Καλά εσένα τι έπαθαν? Γιατί από Μάτ να γίνει γυαλιστερό δεν τόχω ξανακούσει  :shock:
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #162 στις: Μαΐου 15, 2010, 12:31:33 μμ »
Παιδιά ο Δημήτρης ('Αγιος) έχει δίκο.Και το δικό μου spitfire μετά απο ενάμισυ περίπου χρόνο είναι σα να μη το πέρασα ποτέ
ματ βερνίκι.Και το έχω ακούσει και από άλλους αυτό το κουφό.Σκέτη απογοήτευση να βλέπεις ένα τελειωμένο μοντέλο
να γίνεται έτσι. :( :( :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος vangelis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Τσίπουρο City
  • Ξεχασμένος στον Βόλο, γεννημένος αλλού...
« Απάντηση #163 στις: Ιουλίου 11, 2010, 02:02:48 μμ »
Παιδιά πολύ χρήσιμες οι απόψεις-εμπειρίες σας, ειδικά για εμάς που τώρα ξεκινάμε σε αυτό το υπέροχο hobby!

Μου δημιουργήθηκε όμως μία απορία και δεν βρήκα μέσα εδώ κάτι σχετικό. Αγόρασα ακρυλικά βερνίκια της Humbrol (Gloss και Mat). Με τι θα μπορούσα να τα αραιώσω για ψέκασμα με αερογράφο και σε ποια αναλογία;

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #164 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2010, 09:29:11 μμ »
Χρησιμοποίησα παρκετίνη Long Shine (πινελάτη 2 χέρια) με χρόνο στεγνώματος 24 ωρών, στο γνωστό Ελληνικό RF-4E της Hasegawa το οπoίο είχα βάψει με enamel Model Master και Molak. Δυστυχώς το silvering εμφανίστηκε πολύ έντονο στις χαλκομανίες . Δεν ξέρω τι φταίει αλλά δεν την ξαναβάζω σε μοντέλο. Θα πάρω το gloss της winsor and newton.

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #165 στις: Δεκεμβρίου 24, 2011, 07:46:01 μμ »
πηρα ενα βερνικι της citadel το ardcoat gloss varnish και ειναι πολυ πηχτο.με τη το αραιωνω;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 04:37:32 μμ »
Παιδιά πολύ χρήσιμες οι απόψεις-εμπειρίες σας, ειδικά για εμάς που τώρα ξεκινάμε σε αυτό το υπέροχο hobby!

Μου δημιουργήθηκε όμως μία απορία και δεν βρήκα μέσα εδώ κάτι σχετικό. Αγόρασα ακρυλικά βερνίκια της Humbrol (Gloss και Mat). Με τι θα μπορούσα να τα αραιώσω για ψέκασμα με αερογράφο και σε ποια αναλογία;

Καλησπέρα,

Αν κοιτάς για ακρυλικό, τότε καλύτερα της Gunze. Το αραιώνεις με το διαλυτικο της Gunze να αποφύγεις λευκούς λεκέδες. Είχα πάρει μια φορά της  Humbrol το matt Και το ψέκασα με αερογράφο αραιωμένο με νερό. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ το έκανε το μοντέλο ολόλευκο, είδα και έπαθα να το συνεφέρω. Πρόσφατα δοκίμασα να το αραιώσω με το διαλυτικό της Gunze, κάτι πήγε να γίνει αλλά προτίμησα να μην το ρισκάρω και χρησιμοποίησα το βερνίκι της Gunze.

Επειδή όμως και αυτό μετά την αραίωση και με ψέκασμα με τον αερογράφο, σου δίνει την άισθηση σε μερικά σημεία πως δημιουργεί μια λεπτή λευκή επιφάνεια, εαν όταν στεγνώσει το περάσεις όλο το μοντέλο με ένα μαλακό πανί, αφαιρείται εντελώς αυτό το λευκό στρώμα και σου αφήνει ένα ωραίο αποτέλεσμα.
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 04:40:10 μμ »
παιδες βλτε μια εικονα αν γινεται με τα βερνικια της gunze γιατι εχω μπερδευτει

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 04:46:12 μμ »
Γιατί έχεις μπερδευτεί τα βερνίκια της GUNZE είναι στο ίδιο μπουκαλάκι με τα χρώματά της. Εγώ τα χρησιμοποιώ και δεν τα αλλάζω με τίποτα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:00:09 μμ »
ειναι ακρυλικα ή βγαζει και σμαλτου.Τα μπερδευω τα μπουκαλακια με τα mr color για αυτο ζηταω φωτο αν γινεται

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:08:04 μμ »
Τα ακρυλικά έχουν στρογγυλό καπάκι ενώ τα laquer είναι ποιο περίεργα.

http://www.e-kalfakis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-metalizers-gunze-mc218,-aluminum,-mr.metal-color-p-5516.html

Στην φώτο φαίνεται το καπάκι το περίεργο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 05:16:42 μμ »
Γιατί έχεις μπερδευτεί τα βερνίκια της GUNZE είναι στο ίδιο μπουκαλάκι με τα χρώματά της. Εγώ τα χρησιμοποιώ και δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Να σε ρωτήσω με τι αναλογία το αραιώνεις????  Απο το μπουκαλάκι είναι πολύ πηχτό και προσωπικά πλησιάζω την αραίωση σε 1:1 με διαλυτικό της Gunze, Κάνω κάτι λαθος και μου κάνει την αμυδρή ασπρίλα?????
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #172 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 10:06:43 μμ »
Εγώ βάζω λίγο ποιο πολύ διαλυτικό (1:1.2) αλλά προσθέτω και 2-3 σταγόνες retarder της ίδιας εταιρείας. Μετά περνάω 2 πολύ ελαφριά χέρια και δεν προσπαθώ να μου γυαλίσει με την πρώτη. Δεν μου έχουν δημιουργηθεί ποτέ ασπρίλες και ελπίζω να μην μου τύχει. :lol:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #173 στις: Ιανουαρίου 23, 2012, 11:42:26 μμ »
Είχα πάρει μια φορά της  Humbrol το matt Και το ψέκασα με αερογράφο αραιωμένο με νερό. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ το έκανε το μοντέλο ολόλευκο, είδα και έπαθα να το συνεφέρω.

Την έπαθα και εγώ με το ακρυλικό Humbrol Matt και ταλαιπωρήθηκα να συνεφέρω μια παρτίδα μοντέλα που ψέκασα με τον αερογράφο. Βασικά πρέπει να περνάς πολύ προσεκτικά το βερνίκι ώστε να μην πέσει πολύ και τρέξει (εκεί γίνεται λευκό). Η Humbrol συνιστά αν συμβεί το παραπάνω ατύχημα να το περάσεις ένα χέρι Gloss και μετα ξανά Matt αλλά δεν λειτούργησε ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην περίπτωσή μου. Έπεσε προσεκτικό τρίψιμο τοπικό. Τις επόμενες φορές που πρόσεξα περισσότερο για σταξίματα δεν είχα τέτοια θέματα. Πάντως το αποτέλεσμα βγαίνει προς το satin παρά matt.

Σε άλλο μοντέλο πέρασα ένα χέρι Humbrol Matt αλλά σε σπρέι και ήταν το άλλο πράγμα. Μου έδωσε το απόλυτο Matt και ξαναζωντάνεψε το κοντράστ των χρωμάτων που είχε πέσει με την παρκετινη. Αλλά το σπρέι μου ψιλοσήκωσε την παρκετίνη σε κάποια σημεία.

Σημειώνω ότι το ακρυλικό σε κουτάκι είναι water-based ενώ το ακρυλικό σε σπρέυ είναι solvent-base, μιλώντας πάντα για Humbrol.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουαρίου 20, 2014, 11:27:18 πμ »
Spoiler (hover to show)

Γενικα βαφω με ακρυλικα (Gunze,Tamyia),περναω βερνικι enamel (το Winsor&Newton Gloss) βαζοντας την παρκετινη λιγο στην ακρη γιατι μου ειχε προκαλεσει κατι κιτρινιλες στο ασπρο κτλ και μετα ξεκινουν τα προβληματα μου...

Για το wash εχω τα κλασικα λαδια (τα οποια ομως διαλυονται με white spirit,αρα δεν μας κανει),εχω ενα ετοιμο wash του MIG(enamel και αυτο,δεν κανει) και δοκιμασα να κανω wash με ακρυλικο διαλυμενο με ΑΖΑΧ αλλα και παλι περασε το βερνικι και σηκωσε το χρωμα.
Λιγη βοηθεια παρακαλω για να το λυσω μια και καλη το θεμα..

ΥΓ:Αν θεωρει η διαχειρηση οτι πρεπει να μεταφερθει αλλου το ποστ,παρακαλω να το κανει ::salut::

Tags: