γενικα τα καινουργια Humbrol εχετε δει διαφορα ποιοτητας σε σχεση με τα παλαιότερα;
Πριν από 10-12 χρόνια τα ΠΑΝΤΑ κιτρίνιζαν. Και δεν το λέω μόνο για τα μοντελιστικά χρώματα, τα βερνίκια ξύλου τα οποία ΔΕΝ πρέπει να κιτρινίζουν, στην 5ετία γινόντουσαν χάλια. Από τότε πιθανότατα λόγω της προόδου στη χημική κατεργασία των χρωμάτων, το φαινόμενο έχει πρακτικά εξαφανιστεί. Το ίδιο ισχύει και για τα μοντελιστικά χρώματα. Οταν επανήλθα στο χόμπυ χρησιμοποίησα κάποια παλιά μπουκαλάκια και τενεκεδάκια Humbrol και άλλων εταιρειών τα οποία μέσα σε 2 χρόνια είχαν αλλάξει απόχρωση και τα βερνίκια είχαν γίνει κίτρινα! Οι νέες αγορές δεν παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα και ευελπιστώ οτι δεν θα το παρουσιάσουν στο μέλλον.
προφανως θα χρησιμοποιήσω παρκετίνη.....αλλα ρε παιδες αυτο που δεν καταλαβα ...πως ψεκάζετε την παρκετινη...σε τι αναλογια..και με τι διαλυτικο;;;;;
Azax σε αναλογία 10 παρκετίνη, 1 Azax, τουλάχιστον αυτή την αναλογία χρησιμοποιώ εγώ όταν το ψεκάζω. Επίσης με Azax καθαρίζεις και τον αερογράφο μετά.
το Future διαλύεται και αυτο ..αν ναι με τι;
Και αυτό με Azax.
Τώρα να καταθέσω την ολόφρεσκια εμπειρία μου με το matt βερνίκι της Modelmaster. Μόνο matt δεν είναι, σατινέ προς gloss το κατατάσσω, αλλά σίγουρα όχι matt. Θαυμάστε το αποτέλεσμα, όχι matt δεν είναι, αλλά δεν στέκονταν πάνω του ούτε οι σκόνες της CMK. Να φανταστείτε πως με τα wash και τα dry brush αρκετά σημεία έδειχναν πλέον εντελώς matt ακόμα και πάνω από την παρκετίνη και με το "matt" βερνίκι γυάλισαν μια χαρά

σαν τα είχα ξαναπεράσει παρκετίνη

Κάποιοι, κάπου, μας δουλεύουν μου φαίνεται...