Ψηφοφορία

ÈÝëåôå íá áëëÜîåé ï ôüðïò - ÷þñïò ðïõ äéåîÜãåôáé ç Ýêèåóç?(øçößóôå êáé ó÷ïëéÜóôå åê íÝïõ ãéá ôï èÝìá ôïõ ÷þñïõ)

¼÷é, üëá åßíáé êáëþò êáìùìÝíá.
¼÷é, áëëÜ èá ìðïñïýóå íá âåëôéùèåß ç êáôÜóôáóç óôïí õðÜñ÷ïíôá.
Íáé, êáé ðñïôåßíù ãéá íÝï ôüðï...

Αποστολέας Θέμα: Τόπος διεξαγωγής της ετήσιας έκθεσης.(Ψηφίστε, δικαιολογήστε, σχολιάστε)  (Αναγνώστηκε 5857 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
 ::arrowred::  Θελετε να αλλαξει ο τοπος - χώρος που διεξαγεται η έκθεση? (και γιατί)
  :wink:
 Και άν ναί, πια περιοχή θα επιλέγατε? (απαντήσεις του τύπου: "στη γειτονιά μου επειδή τη θέλω δίπλα μου θα θεωρηθούν ...'ακυρες)
 :oops:
Ευχαριστώ τους πάντες για την ανταπόκριση
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
Όσο αφορά την τοποθεσία του χώρου μου φαίνετε μια χαρά. Είναι αμέσα προσβασιμη με την συγκοινωνία πράγμα πολύ σημαντικό. Χώρος θα μπουρούσε να εξοικονομηθεί αν μεταφερότουσαν τα κίοσκια των καταστημάτων  έξω απο των χώρο της έκθεσης. Απο την άλλη βέβαια ίσως αυτο θα προκαλούσε τις αντιρίσεις των μαγαζατόρων.

Ένα πράγμα που με ενοχλούσε στην έκθεση-διαγωνισμό ήταν ήταν οτι λαβάναν μέρος και μέλη του ΔΣ. Ίσως τα μέλη του ΔΣ - Οργανωτικής Επιτροπής θα έπρεπε να εξαιρούνται του διαγωνισμού.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Αν αυτό είναι εφικτό, ο χώρος της έκθεσης καλό θα ήταν να μεταφερθεί κάπου στο κέντρο της Αθήνας για να είναι στη μέση για όλους.
Αν πάλι δε γίνεται, τότε να μας διατεθεί μεγαλύτερος χώρος ή στην τελική όπως είπε και ο siva τα περίπτερα να μεταφερθούν έξω από το χώρο της έκθεσης.
Θα συμφωνήσω επίσης τα μέλη του Δ.Σ. να παρουσιάζουν μοντέλα εκτός συναγωνισμού για να μην υπάρχει η γκρίνια του στυλ Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
Και εξακολουθώ να είμαι υπέρ της ύπαρξης κριτικής επιτροπής.
Ας καθιερωθούν και κάποια "βραβεία κοινού" αν μπορούν να ονομαστούν έτσι.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
ΠΡΟΤΑΣΗ 2.
Οι δήμοι των Αθηνών ή του Πειραιά δεν διαθέτουν τις τυχόν συνεδριακές/εκθεσιακές/πολιτιστικές αίθουσες που διαθέτουν ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου να εντάξουν την έκθεση της IPMS στις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις; Αν δεν το έχετε κάνει ήδη θα μπορούσατε να το ψάξετε.

είπα ότι δεν θα απαντάω αλλά εδώ χρειάζεται διευκρίνηση:
οι Δήμοι Αθηνών, Πειραιά και της υπόλοιπης Αττικής διαθέτουν κάθε είδους αίθουσα επι (αδράς) πληρωμής.
ακόμη και στην Καισαριανή, η διάθεση της αίθουσας ήταν "δωρεάν" με αντάλλαγμα την παροχή μαθημάτων μοντελισμού σε παιδιά του πνευματικού κέντρου του δήμου. ίσως δεν το γνωρίζετε ότι και η αίθουσα "απόλλων" στον πειραιά όπου έγιναν οι εκθέσεις 2007-2008, ανήκει στη νομαρχία και επίσης είναι επι πληρωμή.
ο τσάμπας πέθανε που λένε  :wink: τουλάχιστον στην ...Αττική
Σ.Σ.

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
 ::arrowred:: eagle
Kαλησπέρα συνονόματε. Η κριτική επιτροπή από μόνη της φέρνει γκρίνιες από καχύποπτους ή και απογοητευμένους. Συνδυασμός επιτροπής και συμμετέχοντων είναι πιό ....εξισορροπιστικός. Ασε που αν συμμετέχει και βραβευτεί καποιο μέλος του Δ.Σ. δεν θα μπορεί κανείς να πεί τίποτα  :wink:.
Μέλος της IPMS δεν είμαι, αλλά 2 πραγματάκια που ξερω θα τα πω :
1. Μηπως ξερετε πόσα χρήματα ζητά το Πολεμικό Μουσείο για ενοικίαση της αίθουσας του και πόσες φορές λιγότερα ζητά ο "Απόλλωνας" :?:
2. Γιώργο εδώ είναι L.A (lekanopedio Attikis). Iσχύουν  πολιτικά και παραπολιτικά μετρα και σταθμά. Δωρεαν αίθουσες για τους μοντελιστές :?::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Ποιοι είναι οι κυριοι , ποιά εφημερίδα τους υποστηρίζει, πόσοι ψήφοι είναι, ποιόν ξέρουν :?: Οι δε αίθουσες που ενδεχομένως δίνονται δωρεάν ή με κάποια χορηγία είναι μικρές για τις δικές μας ανάγκες. Τυγχανει να εχω επισκεφτεί 3 από αυτές.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ 1.

Να μειωθεί το ποσό της συνδρομής για τα μέλη της επαρχίας.

Κατά τη γνώμη μου αυτό θα έχει τα παρακάτω 2 πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα.
- θα έρθουν μέλη στην IPMS και χρήμα στο ταμείο της.
- θα έρχονται στην ετήσια έκθεση περισσότεροι μοντελιστές εκτός Αττικής.

ΠΡΟΤΑΣΗ 2.
Οι δήμοι των Αθηνών ή του Πειραιά δεν διαθέτουν τις τυχόν συνεδριακές/εκθεσιακές/πολιτιστικές αίθουσες που διαθέτουν ΔΩΡΕΑΝ προκειμένου να εντάξουν την έκθεση της IPMS στις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις; Αν δεν το έχετε κάνει ήδη θα μπορούσατε να το ψάξετε.

Φίλε Γιώργο και Σταύρο φυσικά και υπάρχουν χώροι που διατίθενται δωρεάν αλλά όχι σε αυτούς που κάνουν μοντελισμό και ιστορία! Αν είναι να γίνει καμιά σαχλοεκδήλωση εκεί να δεις παρακαλάνε κιόλας! 

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
....
1. Μηπως ξερετε πόσα χρήματα ζητά το Πολεμικό Μουσείο για ενοικίαση της αίθουσας του και πόσες φορές λιγότερα ζητά ο "Απόλλωνας" :?:
....

την τελευταία φορά (2006) το Π.Μουσείο ζητούσε 12.000 ευρώ (δωδεκα χιλιάδες ευρώ) για μια εβδομαδα
  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
είπατε κάτι ?
Σ.Σ.

Συνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Σταύρο εγώ το ήξερα. Γιώργο καταλαβαίνεις πόσο τυχεροί είσαστε στην Σύρο :?:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Σταύρο εγώ το ήξερα. Γιώργο καταλαβαίνεις πόσο τυχεροί είσαστε στην Σύρο :?:

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Σίγουρα ο καλύτερος τόπος για να φιλοξενήσει την έκθεση είναι το Πολεμικό Μουσείο. Από την στιγμή όμως που οι οικονομικές απαιτήσεις τους είναι ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ  :evil: δεν τίθεται καν θέμα επιστροφής εκεί.

Έτσι λοιπόν, από τη στιγμή που εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάτι άλλο υπόψη μου, πιστεύω ότι ο χώρος που φιλοξένησε την έκθεση τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ καλός και δεν χρειάζεται ν'αλλάξει. Απλά απαραίτητη προϋπόθεση νομίζω ότι θα ήταν τα περίπτερα των μοντελιστικών καταστημάτων να φιλοξενηθούν σε κάποια άλλη παρακείμενη αίθουσα. Έτσι θα υπάρχει και μεγαλύτερος και πιο άνετος χώρος για να φιλοξενηθούν και περισσότερα εκθέματα, όσο και πιο μεγάλοι διάδρομοι μεταξύ των στριμωγμένων μέχρι τώρα τραπεζιών όπου υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των εκθεμάτων. Επίσης δεν θα επικρατεί η χάβρα και το στρίμωγμα (ιδίως τις 2 ημέρες που η έκθεση είναι στο φόρτε της) μεταξύ αυτών που προσπαθούν να δουν τα εκθέματα και αυτών που ψωνίζουν ή χαζεύουν στους πάγκους των καταστημάτων.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Για μένα ο καλύτερος τόπος για να φιλοξενήσει την έκθεση είναι το Πολεμικό Μουσείο αφού όμως είναι ακριβό μήπως μπορούμε να το προσεγγίσουμε με άλλον τρόπο, π.χ.μέσο του υπουργείου εθνικής άμυνα η κάποιου άλλου φορέα. :?:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Εγώ θεωρώ ότι η αίθουσα θα πρέπει να είναι κάπου περιφερειακά για εύκολο parking-καθώς όλοι, μεταφέρουμε τα εκθέματα με το αυτοκίνητο μας. Στο κέντρο πχ. Πολεμικό Μουσείο, θα πρέπει να έχεις μαζί σου "οδηγό" για να τακτοποιήσει το αυτοκίνητο μέχρι να ξεφορτώσεις - φορτώσεις + να πληρώσεις (στο κέντρο) ένα σεβαστό ποσό για parking.

Εμένα μου αρέσει εκεί που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια, θα προτιμούσα βέβαια τα stands των μαγαζιών να είναι σε άλλη αίθουσα του χώρου, ας πούμε εκεί που εκθέτουν τα γλυπτά.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Εγώ θεωρώ ότι η αίθουσα θα πρέπει να είναι κάπου περιφερειακά για εύκολο parking-καθώς όλοι, μεταφέρουμε τα εκθέματα με το αυτοκίνητο μας. Στο κέντρο πχ. Πολεμικό Μουσείο, θα πρέπει να έχεις μαζί σου "οδηγό" για να τακτοποιήσει το αυτοκίνητο μέχρι να ξεφορτώσεις - φορτώσεις + να πληρώσεις (στο κέντρο) ένα σεβαστό ποσό για parking.

Εμένα μου αρέσει εκεί που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια, θα προτιμούσα βέβαια τα stands των μαγαζιών να είναι σε άλλη αίθουσα του χώρου, ας πούμε εκεί που εκθέτουν τα γλυπτά.
Συμφωνώ απολύτως!
Χρειάζεται μεγαλύτερος χώρος κυρίως για την ασφάλεια και καλύτερη προβολή των εκθεμάτων αλλα και για να μή αισθάνεται ο επισκέπτης σάν σε τρόλεϊ!
Επίσης κατα τη γνώμη μου το Πολεμικό Μουσείο είναι εντελώς ακατάλληλο τόσο λόγω θέσης/parking όσο και (το κυριότερο) λόγω του κάκιστου φωτισμού που όχι μόνο δέν επιτρέπει φωτογράφηση αλλα ούτε καν σωστή παρατήρηση...

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Θα συμφωνήσω με την άποψη του "Απόλλωνα" ως καλύτερου χώρου για την έκθεση,με την προυπόθεση τα περίπτερα να μεταφερθούν σε παρακείμενη αίθουσα,για αποσυμφόρηση.
Με αυτή την διευθέτηση ,καταστήματα και εκθεση θα λειτουργούν πολύ καλύτερα και με αρκετή άνεση για όλους.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Συμφωνω απολυτα με τον φιλο Symeon. Ισως θα πρεπει να προσεγκισουμε με αλλο τροπο το Π.Μουσειο,να εξαντλησουμε τα περιθορια και αν δε γινεται καλως.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
O χώρος του "Απόλλωνα" ως χώρος διεξαγωγής της έκθεσης έχει κατα την άποψή μου τα παρακάτω πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Α. Π λ ε ο ν ε κ τ ή μ α τ α
1. Είναι σχετικά έυκολα προσβάσιμος, αφου βρίσκεται κοντά σε δύο βασικες οδικές αρτηριες του λεκανοπεδίου ( Εθ. οδο και Λ. Ποσειδώνος).
2. Παρέχει τη δυνατότητα της σχετικά εύκολης σταθμευσης κοντα στο χώρο για την παράδοση παραλαβή των μοντέλων (πολυ βασικό),  αλλά και την επίσκεψη.
3. Ειναι αρκετά φτηνος κατι που αφορά περισσότερο την διοργανώτρια της εκθεσης ipms.
4. Γενικότερα  ο χώρος είναι αρκετά άνετος ,  "ζεστος"  και σε προδιαθέτει ευχαριστα.

Β. Μ ε ι ο ν ε κ τ ή μ α τ α
1. Πρώτο και βασικό μειονέκτημα έιναι οτι ο χώρος έιναι απομονωμένος. Μπορεί να έιναι ευκολα προσβάσιμος, αλλα για αυτούς που ξέρουν. Δεν είναι σε καποιο πολυσύχναστο μέρος, αυτό που λέμε "περασμα", έτσι ωστε ώντας σε "περασμα" να επισκευτούν την έκθεση  κάποιοι  περαστικοί ας πούμε, κ "άσχετοι" με το μοντελισμό, του στίλ "Είδα φως και μπήκα" έτσι ώστε να γνωρίσουν το χόμπυ.
2.Το δευτερο και σημαντικό μειονέκτημα είναι αυτό που όλοι λίγο ή πολυ έχουμε αναφέρει, δηλαδή το θέμα της στενότητας  του χώρου της έκθεσης των μοντέλων.

Κάνοντας μια σούμα, και λαμβάνοντας υπ όψιν οτι το δευτερο μειονέκτημα μπορεί ισως να αντιμετωπιστεί με το να τοποθετηθούν οι έμποροι εξω απο το χώρο του διαγωνισμου, νομίζω οτι ο χώρος συγκεντρώνει περισσότερα θετικά σημεία, αν και το θέμα του να βρίσκεται ο χώρος σε μέρος "περασμα" είναι πολύ βασικό και ικανοποιέι έναν απο τους βασικότερους σκοπούς της ύπαρξης της ipms, της  και διάδωσης  δηλαδη του μοντελισμού.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
Tο  Πολεμικό Μουσείο είναι ιδανικό αλλά και πανάκριβο, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για δωρεάν παραχώρηση του υπό την αιγίδα της ΠΑ. Εφικτό ?? ίσως.....
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Η πιο καλος χωρος για να μπορεσει να υπαρχει και καλυτερη προβολη ειναι η Τεχνοπολις του δημου Αθηναιων στο Γκαζι η ο πολυχωρος του Δημου Αθηναιων στο Νεο Κοσμο.Τα υπολοιπα Σταυρο θα τα πουμε συντομα ελπιζω απο κοντα εχοντας καλα νεα.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
δείτε εδώ για χώρο έκθεσης

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11907.0.html

καταπληκτικό

δείτε κι εδώ ένα χώρο στην Αθήνα

http://www.facebook.com/album.php?aid=2007432&id=1494271194

τέτοια πράγματα όμως θέλουν λεφτά (και αρκετά). πόσοι άραγε είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν εισιτήριο στην Ελλάδα για να δουν μια έκθεση μοντελισμού ?

::salut::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Ο χώρος που αναφέρεις στην Αθήνα-Χαλάνδρι είναι καταπληκτικός :!:
Για το εισιτήριο τώρα..... Εξαρτάται πόσο θα είναι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Πχ.GMM Nürnberg Arena εισιτηριο 5 ευρο και καθε μοντελο στον διαγωνισμο τελικα απο 3ευρο το ελατωσαν στα 2ευρο.Αλλλλλοοοουυυυυ τα σπαταλαμε και για ενα 5α ευρο μια φορα το χρονο δεν θα μας χαλασει την τσεπη.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Πχ.GMM Nürnberg Arena εισιτηριο 5 ευρο και καθε μοντελο στον διαγωνισμο τελικα απο 3ευρο το ελατωσαν στα 2ευρο.Αλλλλλοοοουυυυυ τα σπαταλαμε και για ενα 5α ευρο μια φορα το χρονο δεν θα μας χαλασει την τσεπη.

Ναι, αλλά Τάσο, στην Ελλάδα η ιδέα του μοντελισμού δεν είναι εδραιωμένη

εδώ η άποψη για τους μοντελιστές είναι  " κάτι μαντράχαλοι, που δουλειά δεν έχουν και παίζουν με τα ...αυτοκινητάκια και τα αεροπλανάκια"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη

Ναι, αλλά Τάσο, στην Ελλάδα η ιδέα του μοντελισμού δεν είναι εδραιωμένη

εδώ η άποψη για τους μοντελιστές είναι  " κάτι μαντράχαλοι, που δουλειά δεν έχουν και παίζουν με τα ...αυτοκινητάκια και τα αεροπλανάκια"  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

μόνο κάτι ιστιοφόρα και φιγούρες σε μεγάλη κλίμακα έχουν "απήχηση"  και στους μη ασχολούμενους με το χόμπυ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Papadopoulos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Σουτιέν.
χμ, το Κολλέγιο Αθηνών το έχετε προσεγγίσει ? κι αυτό είναι καλή ιδέα ... ίσως ....
γουρουμουστρουφούρδουφλουκ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
χμ, το Κολλέγιο Αθηνών το έχετε προσεγγίσει ? κι αυτό είναι καλή ιδέα ... ίσως ....

δώσε poc ή καποιο τηλ.
που έχουν αίθουσα ?
Σ.Σ.

Tags: