Αποστολέας Θέμα: ΤΙΜΕΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ  (Αναγνώστηκε 3838 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stratos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ...
  • modelclub.gr
Απ: ΤΙΜΕΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:26:54 μμ »
Εαν υπολογισεις και οτι στη Αγγλια δε υπάρχει η λεγόμενη γενια των 700 ευρω
η διαφορά γίνεται ακομα μεγαλυτερη... :cry:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:35:37 μμ »
Να πω ότι αν η διαφορά ήταν της τάξης των EUR5,00-EUR10,00 δε θα το συζητούσα θα αγόραζα τον αερογράφο από την Ελλάδα.
Τώρα όμως που η διαφορά είναι της τάξης των EUR40,00, τί πρέπει να κάνω :?:
Να ενισχύσω τα ελληνικά καταστήματα και να χάσω εγώ ή να κοιτάξω πρώτα την τσέπη μου :?:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:42:08 μμ »
παιδες..... φτιαχτε το στοκ σας........
εγω το λεω...προσφατα επειδή μαζευω για να κανω μετακόμηση..... ντανιασα.... 1/5 απο τα μοντελα μου....και διαπιστωσα...οτι ειναι ΠΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑ.... θελω 2 ζωες να τα φτιαξω...ειδικα οταν μεγαλωσω αγγουρια που θα βλεπω κιολας......
φτιαχτε αυτα...... και βλεπουμε.... εγω τα λεω παγωμένες πιστώσεις να εχεις μοντελα τα οποια δεν θα φτιαξεις ποτε...γιατι δεν προλαβαίνεις...
....υλικα μοντελισμου ναι αγοραζω....μοντελα οχι.... ισως μια φορα τον χρονο.... αλλα μεχρι εκει....ασχετα αν φερει ο αλλος το super duper μοντελο.

εκει να δεις πως πεφτουν οι τιμες για τους νεους μοντελιστες.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:44:14 μμ »
Και μόλις ανακάλυψα ότι ο ίδιος αερογράφος πωλείται από αγγλικό κατάστημα στο ebay EUR95,00(μεταφορικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).
 :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:44:30 μμ »
Ξεκινώ από μία εταιρία  της οποίας τα προϊόντα βρίσκουμε δύσκολα εδώ, την Tristar, σε κλίμακα 1/35
 ::arrowred:: German Pz 38(t) Ausf E/F   £ 18.99+ £5.00 (ταχυδρομικά)
 ::arrowred:: German Flak Pz with Ammo trailer   £ 18.99+ £5.00
 ::arrowred:: PzKfw 1 Ausf A  £19.90 + £4.50
 ::arrowred:: Fieselerer Storch Fi156 £24.99=£5.00

Οι τιμές είναι ενδειτικές από e-bay. Οσοι πήρατε από εδώ μπορείτε να κανετε σύγκριση. Αυτό που δείχνει η κατάσταση είναι ότι ένα "μεγάλο" κιτ συμφέρει να αγοραστεί ιντερνετικά. Βεβαίως η ψαλίδα σε πολλά από αυτά έχει κλείσει αρκετά, αρα τίθεται πλέον διαθεσιμότητας στην εγχώρια αγορά, παρά τιμής. Τα ίδια ισχύουν και για χρώματα, αερογράφους και όλα τα......ψιψιψινια που χρησιμοποιούμε.

Εχετε δικιο οι περισσότεροι ότι καλύτερα να πιάσουμε και ότι σκονίζεται σε ράφια , αποθήκες κλπ. παρά να μας πιάνει η ...μανία να αγοράσουμε κάτι νέο, την στιγμή που σάραντα (λέω εγώ...) κουτιά περιμένουν άφτιαχτα. Επειδή όμως μιλάμε για ...επιδημία, όλοι μας θα κοιτάξουμε και το νέο, εν γνώση του στοκ που μας περιμένει στο σπίτι.

Προσωπική πείρα. Πριν τα Χριστούγεννα βρέθηκα στο Λονδίνο και επισκέφτηκα ένα από τα γνωστότερα μοντελομάγαζα εκεί. Είχα στο νου μου ένα συγκεκριμένο προιόν (να μην λέω μάρκες, σε κάποιους τα έχω πει ήδη κατ ιδίαν...) σε μία Χ τιμή η οποία ήταν ακριβότερη από την τιμή στο ελληνικό μαγαζί και σε περίοδο όπου συνέφερε παρά πολύ η αγορά, λόγω της γνωστής πτώσης της στερλίνας. Δεν το πήρα βεβαια και όταν γύρισα στην Ελλάδα μπήκα στο Ιντερνέτ, το βρήκα φτηνότερο και από τους δύο και το ...τσάκωσα. Δημιουργήθηκε έτσι ενα μικρό περιθώριο κέρδους για τον καταναλωτή, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία μελλοντική αγορά. Λίγο πολύ κοινή ιστορία σε αρκετούς από εμάς.

[
type less model more

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:46:50 μμ »
Το μεγάλο κέρδος κατά την ΓΝΩΜΗ μου δεν είναι στα μοντέλα άλλα στα παρελκομενα. πχ. χρώματά κοίλες κτλ, πχ χρώματα γνώστης εταιρίας στην ΑΓΓΛΙΑ πωλούνται 1.10EUR περίπου και δω 3EUR και αν πουμε και για τους ιντερνετιακους μαγαζάτορες εξ ανατολάς το ίδιο χρώμα στην μεγάλη συσκευασία ρχεται 1,90EUR.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:47:44 μμ »
Και μόλις ανακάλυψα ότι ο ίδιος αερογράφος πωλείται από αγγλικό κατάστημα στο ebay EUR95,00(μεταφορικά συμπεριλαμβάνονται στην τιμή).
 :shock: :shock: :shock:

Ερώτηση μπορεί χαζή. Αν πάρεις ένα ευαίσθητο εργαλείο όπως ο αερογράφος από το Ιντερνέτ και σου χαλάσει τί κάνεις? Πού πας? Ποιός το φτιάχνει?

type less model more

Αποσυνδεδεμένος anivasgr

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:50:35 μμ »
Να πω ότι αν η διαφορά ήταν της τάξης των EUR5,00-EUR10,00 δε θα το συζητούσα θα αγόραζα τον αερογράφο από την Ελλάδα.
Τώρα όμως που η διαφορά είναι της τάξης των EUR40,00, τί πρέπει να κάνω :?:
Να ενισχύσω τα ελληνικά καταστήματα και να χάσω εγώ ή να κοιτάξω πρώτα την τσέπη μου :?:

Θα ενισχύσω - ίσως - τα ελληνικά μαγαζιά, αν στη διαφορά τιμής, είχα εγγύηση επιπλέον ή service δωρεάν, ή καναδυό χρωματάκια δώρο. Αλλιώς κοιτάω την τσέπη μου, μιας και για να γεμίζει φροντίζω εγώ και όχι το ελληνικό κατάστημα, το οποίο κοιτάει άλλωστε την δική του.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:53:16 μμ »
Θεωρώ ότι αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα με έναν αερογράφο μπορείς να πάρεις από την Ελλάδα ανταλλακτικά....
Έτσι νομίζω... Μπορεί και να κάνω λάθος.

Αποσυνδεδεμένος GreekFeta

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Buena Vista...
  • Σεβασμός στον Καλλιτέχνη!!!!!
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 12:57:28 μμ »
Το μεγάλο κέρδος κατά την ΓΝΩΜΗ μου δεν είναι στα μοντέλα άλλα στα παρελκομενα. πχ. χρώματά κοίλες κτλ, πχ χρώματα γνώστης εταιρίας στην ΑΓΓΛΙΑ πωλούνται 1.10EUR περίπου και δω 3EUR και αν πουμε και για τους ιντερνετιακους μαγαζάτορες εξ ανατολάς το ίδιο χρώμα στην μεγάλη συσκευασία ρχεται 1,90EUR.

Συμφωνώ απόλυτα, να 'ναι καλά η λίρα, με έσωσε με τα χρώματα, πέρα ότι είναι στο 1/3 της τιμής, βρίσκεις ότι χρώμα χρειαστείς και δεν περιμένες μήνες μέχρι να ξαναγεμίσουν το ράφι...

Όταν βλέπω άδειο ράφι και με βασικό χρώμα μάλιστα μου γυρίζει το μάτι...  :evil: :evil: :evil: ʼντε να δεχτώ να μην υπάρχουν όλα τα kit, αλλά να μην υπάρχουν τα χρώματα??? Τι πιο βασικό πέρα από κόλλα και κοπίδι???  :evil: :evil: :evil:

Κατά τα άλλα υπάρχει μια βασική αρχή, ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ! Πόσο το 'χεις Έλληνα καταστηματάρχη? Πόσο το βρίσκω online? Πού με συμφέρει? Εκεί πάω...

::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:01:01 μμ »
Σχετικά με το θέμα να παίξουμε λίγο με απλά μαθηματικά και εμπορικά ?

Ας υποθέσουμε οτι ένας έλληνας εισάγει απο κάποιο μεγαλοκατάστημα του εξωτερικού ένα μοντέλο. Ας πούμε οτι η τιμή του έξω, για ένα άρμα στην 1/35 είναι στα 28EUR σύν τα μεταφορικά, ας πούμε μέσο όρο 6EUR και αν βάλουμε και κάποιο τελωνείο γιατί δεν θα είναι μικρή ποσότητα, τότε το συνολικό κόστος για τον έλληνα εισαγωγέα, μπορεί να κυμανθεί κοντά στα 38EUR΄
Αν υποθέσουμε οτι θα δουλέψει και με ένα 20% κέρδος μιλάμε για περίπου 46EUR μέχρι και 50EUR τελική τιμή στον καταναλωτή, που είναι και η τιμή που συνήθως βρίσκουμε.

Τώρα αν εμείς αγοράσουμε απο Internet το ίδιο μοντέλο στην ίδια αρχική τιμή π.χ. 28EUR σύν τα μεταφορικά ας πούμε στη χειρότερη 10EUR μιλάμε για 38EUR τελική τιμή αν γλυτώσουμε τελωνείο.

Η διαφορά λοιπόν μπορεί να είναι απο 10 μέχρι 15EUR κατ μέσο όρο. Η διαφορά αυτή αφορά αποκλειστικά το κέρδος του κάθε ελληνικού καταστήματος σύν ένα μέρος του κόστους τελωνείου.

Θα μου πείς είναι σημαντικό? Μπίζνα κάνουμε δεν χαρίζουμε ? Συμφωνώ οτι μπίζνα κάνουμε και πώς υπάρχει κόστος λειτουργίας καταστήματος ( μισθοί, εφορία, ρεύμα κ.λ.π ) , όμως αυτά υπάρχουν και για τον έξω. Θα μου πείς άλλη αγορά , άλλα μεγέθη. Και πάλι συμφωνώ. Ομως για πολλούς απο εμάς αυτή η διαφορά μπορεί να είναι τα χρώματα του άλλου μήνα, ή ακόμα ένα μοντέλλο στην 1/72 ή μετά απο μερικούς μήνες ένας αερογράφος.

Πιστεύω πάντως οτι υπάρχουν περιθώρια καλύτερων τιμών και πιστέυω ακράδαντα οτι αν κάποιο κατάστημα είναι ευέλικτο ( προσφορές , μικρότερο περιθώριο κέρδους σε παλαιότερα .στοκαρισμένα καιρό μοντέλλα, κ.λ.π. ) μόνο να κερδίσει μπορεί.

Είναι λίγο λάθος ο συλλογισμός άρα και ο υπολογισμός σου εν αρχή. Κανένας έμπορος δεν αγοράζει στην τιμή που αγοράζει ο απλός καταναλωτής(εγώ και εσύ) μεμονωμένα. Πρώτον γιατί αγοράζει σίγουρα μεγαλύτερη ποσότητα και δεύτερον γιατί θα ξαναγοράσει κάοια στιγμή, ιδίως όταν συνεργάζεται κι όλας. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει για σένα και για μένα(εννοώ το ότι θα ξαναγοράσουμε σίγουρα). Επίσης για εντός της ΕΕ, ότι και να αγοράσεις και από όπου και να το αγοράσεις, ξέχνα το τελωνείο.

Για αυτό εμφανίζεται και το φαινόμενο οι τιμές να είναι ως επί τω πλείστον σχεδόν οι ίδιες πλέον εδώ και έξω, εκτός από τις περιπτώσεις που οι έξω τινάζουν την μπάνκα στον αέρα, με τρελές προσφορές, που οφείλονται είτε στο ότι θέλουν να ξεστοκάρουν την αποθήκη τους από τα περισσευούμενα γιατί θα έρθει νέο εμπόρευμα, είτε γιατί πέτυχαν εξαιρετική τιμή στη διαβούλευση με την εταιρεία παραγωγής και έτσι μπορούν να έχουν το ίδιο κέρδος, με χαμηλότερο όμως κόστος και για τον καταναλωτή. Δεν κάνουμε καν λόγο για το ebay που δεν υπόκειται σε εθνική φορολογία για τον πωλητή...

Οφείλω πάντως να ομολογήσω πώς πριν από 3 χρόνια ή και 2, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για την τσέπη μας. Πιστεύω ότι η κατάσταση τείνει διαρκώς βελτιούμενη...

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:06:14 μμ »
Οφείλω πάντως να ομολογήσω πώς πριν από 3 χρόνια ή και 2, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα για την τσέπη μας. Πιστεύω ότι η κατάσταση τείνει διαρκώς βελτιούμενη...

Είναι λίγο συζητήσιμο αυτό, αν αναλογιστείς τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, της μηδαμινές αυξήσεις και τη εγκαθίδρυση πλέον της part time εργασίας...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #37 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:10:42 μμ »
Σωστά, αλλά αναφέρομαι στο τι ξοδεύουμε για το άθλημα και πόσα μοντέλα και υλικά γυρνάμε σπίτι κάθε φορά, σε σχέση με το μοντελιστικό μας παρελθόν.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #38 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:26:24 μμ »
παντα περνουμε κατι απο το μαγαζια..... :mrgreen: :mrgreen:
 απο 5 εως 15 ευρω το λιγοτερο κάθε σαββατο ανα άτομο.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:31:20 μμ »
παντα περνουμε κατι απο το μαγαζια..... :mrgreen: :mrgreen:
 απο 5 εως 15 ευρω το λιγοτερο κάθε σαββατο ανα άτομο.

x2 ::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:33:12 μμ »
Καλημέρα σε όλη τη μεγάλη παρέα.

Σχετικά με το θέμα να παίξουμε λίγο με απλά μαθηματικά και εμπορικά ?

Ας υποθέσουμε οτι ένας έλληνας εισάγει απο κάποιο μεγαλοκατάστημα του εξωτερικού ένα μοντέλο. Ας πούμε οτι η τιμή του έξω, για ένα άρμα στην 1/35 είναι στα 28EUR σύν τα μεταφορικά, ας πούμε μέσο όρο 6EUR και αν βάλουμε και κάποιο τελωνείο γιατί δεν θα είναι μικρή ποσότητα, τότε το συνολικό κόστος για τον έλληνα εισαγωγέα, μπορεί να κυμανθεί κοντά στα 38EUR΄
Αν υποθέσουμε οτι θα δουλέψει και με ένα 20% κέρδος μιλάμε για περίπου 46EUR μέχρι και 50EUR τελική τιμή στον καταναλωτή, που είναι και η τιμή που συνήθως βρίσκουμε.

Τώρα αν εμείς αγοράσουμε απο Internet το ίδιο μοντέλο στην ίδια αρχική τιμή π.χ. 28EUR σύν τα μεταφορικά ας πούμε στη χειρότερη 10EUR μιλάμε για 38EUR τελική τιμή αν γλυτώσουμε τελωνείο.

Η διαφορά λοιπόν μπορεί να είναι απο 10 μέχρι 15EUR κατ μέσο όρο. Η διαφορά αυτή αφορά αποκλειστικά το κέρδος του κάθε ελληνικού καταστήματος σύν ένα μέρος του κόστους τελωνείου.

Θα μου πείς είναι σημαντικό? Μπίζνα κάνουμε δεν χαρίζουμε ? Συμφωνώ οτι μπίζνα κάνουμε και πώς υπάρχει κόστος λειτουργίας καταστήματος ( μισθοί, εφορία, ρεύμα κ.λ.π ) , όμως αυτά υπάρχουν και για τον έξω. Θα μου πείς άλλη αγορά , άλλα μεγέθη. Και πάλι συμφωνώ. Ομως για πολλούς απο εμάς αυτή η διαφορά μπορεί να είναι τα χρώματα του άλλου μήνα, ή ακόμα ένα μοντέλλο στην 1/72 ή μετά απο μερικούς μήνες ένας αερογράφος.

Πιστεύω πάντως οτι υπάρχουν περιθώρια καλύτερων τιμών και πιστέυω ακράδαντα οτι αν κάποιο κατάστημα είναι ευέλικτο ( προσφορές , μικρότερο περιθώριο κέρδους σε παλαιότερα .στοκαρισμένα καιρό μοντέλλα, κ.λ.π. ) μόνο να κερδίσει μπορεί.

Αυτό δεν ισχυεί διότι πάντα ο εισαγωγέας καταστηματάρχης αγοράζει χονδρική. Δηλ μεγάλα online καταστήματα πουλάνε και χονδρικές σε καταστημάτα στην ελλάδα. Τώρα η τιμή που θα διαμορφωθεί είναι πόσο θα αγοράσει το προίον (χονδρική μιλάμε πάντα) το οποιό κρίνετε απο διαφορους παράγοντες (Ποσότητα, φερεγκιώτητα συνέγασίες που κάνει κτλ) απο τα μεταφορικά και λοιπά έξοδα και φυσικά απο το περιθώριο κέρδους που ορίζει ο κάθε καταστηματάρχης ώστε η επειχηρησή του να είναι βιώσιμη.

Τα καλά online καταστήμα πάντα έχουν καλύτερες τιμές διότι γλιτώνουν αρκετά έξοδα δηλ ενοικια,υπαλλήλους, κτλ (αν και βέβαια τα έχουν και αυτά τα δικά έξοδα Όπως διαφήμηση σε μηχανες αναζήτησης που έιναι αρκετές χιλίαδες ευρω) και επίσης έχουν πολύ μεγαλύτερο κύκλο εργασιών απο ότι ένα κατάστημα στην Ελλάδα.

Πάντως στα περισσότερα μοντέλα που βλέπω στα ράφια των καταστημάτων δεν διακρίνω μεγάλες διαφορές. Η διαφορές είναι της τάξης των 5 ευρώ. Πολλές φορές έχω πάρει και φτηνότερα.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #41 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:49:15 μμ »
Εγώ προσωπικά παρακολουθώ την, ίσως, διακοσιοστή συζήτηση για το θέμα των τιμών εδώ και έξω. Και να πω πως είναι θέμα το οποίο επιδέχεται κσι πολύ ανάλυση... Κοιτάς να βρείς το πιο φτηνό συνολικό κόστος, ζυγίζεις 1-2 ακόμα παραμέτρους και συνήθως σε 3sec έχεις αποφασίσει. Τι νόημα έχουν οι αναλύσεις τιμών καταστημάτων εγχωρίων και μη και τι νόημα έχουν οι καυγάδες που κάποιες φορές έλαβαν χώρα;

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, είτε μας αρέσει είτε όχι. Δίνει ευκαιρίες και φτιάχνει μεγάλες διαφορές, ας κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ευτυχώς τώρα με το internet έχουμε αναλλακτικές λύσεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος anivasgr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 01:50:20 μμ »
Εννοείται ρε παιδιά οτι ο συλλογισμός μου είναι το worst scenario αφού σίγουρα αγοράζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές απο εμάς για τους λόγους που όλοι αναφέρετε. Ισως θα έπρεπε να βάλω και την παραδοχή, "εστω οτι αγόραζαν όσω εμείς".

Πάντως οταν εγώ φέρνω απο Αγγλία το ίδιο κωδικό Dragon στην 1/35 με τελικό κόστος δικό μου γύρω στα 34EUR και εδώ απο γνωστό κατάστημα με μεγάλη κίνηση το βρίσκω στο πενηντάρικο το σκέφτομαι σοβαρά πλέον.  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #43 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 02:02:06 μμ »
Θα το πώ γιατί θα σκάσω.

Το διοραματάκι της Mini Art  Budapest 1945  το έβρισκα εδώ 55-65 ευρώ. :x

Το πήρα από e-bay (Αγγλία) 20 ευρώ κάτω!!!! :evil:

Α ναι, είναι διαφορά που δεν μπορώ να την περάσω αβαβα...

Ουφ....

type less model more

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 02:08:41 μμ »
Θα το πώ γιατί θα σκάσω.

Το διοραματάκι της Mini Art  Budapest 1945  το έβρισκα εδώ 55-65 ευρώ. :x

Το πήρα από e-bay (Αγγλία) 20 ευρώ κάτω!!!! :evil:

Α ναι, είναι διαφορά που δεν μπορώ να την περάσω αβαβα...

Ουφ....

Το συσκεκριμένο στην Ελλάδα έχει 69.60 ευρώ για την ακρίβεια...  Και στην Αγγλία το βρήκα 26.42 λίρες + κάποια πενιχρά μεταφορικά...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 06:05:24 μμ »
Έτσι πείτε τα!!! ::eusa_clap:: Οι καινούργιες κυκλοφορίες της Dragon έχουν φτάσει εδώ τα 60 ΕΥΡΩ ενώ στην Ε.Ε τα βρίσκει κανείς με 40 συν ΕΥΡΩ. :evil:

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #46 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 06:15:43 μμ »
Καλησπέρα κατ'αρχας σε όλους! ::salut:: αν πιάσουμε το θέμα των τιμών μεμονωμένα δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε ποτε.Οι διαφορες ειναι απο μικρές έως...Χαώδεις! :twisted: ανάλογα με εταιριες και κλίμακες η διαφορα μπορει να εκτροχιασθεί τελειως.Το θεμα ειναι να μας πει καποιος απο που προερχεται αυτη η διάφορα και τι ακριβως ειναι αυτο που τις επιτρεπει να υπαρχει ακομη και τωρα που αν παρραγειλεις αποψε ενα μοντελο απο τη Μ.Βρεταννια τη Δευτερα μπορει να ειναι σπιτι σου και με διαφορα κοστους της ταξης του 10-40%ανάλογα βεβαια με εταιρια και τροπο αποστολης!αυτο μπορει να μας εξηγησει καποιος γιατι γινεται??? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #47 στις: Ιανουαρίου 29, 2009, 07:46:46 μμ »
Τυχαία βρήκα αυτό:
 http://www.zoomomania.com/ShowSingleItem.jsp?ItemID=DR6403&Lang=&Currency=
 33,90EUR στην Λετονία

αν θυμάμαι καλά πάνω από 50EUR στο τρίγωνο.....

αλλά και

http://www.zoomomania.com/ShowSingleItem.jsp?ItemID=HAJT042&Lang=&Currency=
 31,35EUR στην Λετονία και γύρω στα 22-24EUR στο τρίγωνο.

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 12:43:19 μμ »
  Έχω την εντύπωση ότι πάντα στην Ελλάδα θα γκρινιάζουμε ότι και αν γίνεται. Από όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα από τους περισσότερους, θέλετε ΟΛΑ τα κιτ/υλικά να είναι στην Ελλάδα φτηνότερα από οπουδήποτε αλλού σττον κόσμο!!!. Σε μία χώρα με συνεχώς αυξανόμενο (αρνητικό) ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών, με μειούμενη ανταγωνιστικότητα κλπ, θέλετε τα προϊόντα ενός χόμπυ (είδος πολυτελείας αποκλειστικά εισαγόμενο ) να συναγωνιστούν ταυτόχρονα το Ιντερνετ, την πρόσφατη πτώση της Λίρας Αγγλίας και το Ebay (δημοπρασίες!!!). Σηκώνω τα χέρια ψηλά !!!!!!!!!

Αν θέλουμε πρώτα να είμαστε δίκαιοι (και ας κοιτάξουμε τελικά την τσέπη μας ) να πούμε τα εξής :

::arrowred:: Αγοράζοντας από εκτός Ε.Ε. συνήθως γλιτώνουμε το ΦΠΑ (παράνομα), τυπικά όμως υπάρχει περίπτωση να το πληρώσουμε (μου έχει συμβεί σε μικρό δέμα ). Ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να το αποφύγει, όπως και τα έξοδα εκτελωνισμού. ʼρα αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι πρέπει να συνυπολογίζουμε και το (θεωρητικό) ΦΠΑ που θα πληρώναμε πριν γρινιάξουμε για μία τιμή.

::arrowred:: Η υποτίμιση της λίρας είναι πρόσφατη. Και πάλι για το δίκαιο του πράγματος για υπολογίστε τις τιμές που αναφέρετε ( φίλε Guderian ), με ισοτιμία λίρας/ευρώ 1.5-1.6 που ήταν μέχρι πέρυσι...
    Η κατάσταση συμφέρει αυτή τη στιγμή, έχετε όμως υπόψιν το εξής : προχτές "έτρεξα" και πήρα κάποια βελτιωτικά της Aires από το Hannants τα οποία είχε ήδη σε στοκ. Σε σχετική ερώτησή μου, μου είπαν ότι αν παραγγείλω κάτι εκτός στοκ, θα το πληρώσω στη νέα τιμή που θα τους έρθει επειδή όλα στην Αγγλία θα ανέβουν 25% και πάνω.
    Επομένως πως ζητάμε από τα ελληνικά μαγαζιά να ανταγωνιστούν μια πρόσφατη υποτίμηση; Είχα χρόνια να αγοράσω από Αγγλία γιατί ήταν (προ υποτίμησης ) ακριβότερα από εδώ.

::arrowred:: Το Ebay είναι (βασικά ) ηλεκτρονικές δημοπρασίες, δεν βλέπω πως μπορούμε να ζητάμε από τα μαγαζιά να το ανταγωνιστούν. Πριν από 4 χρόνια πήρα από πωλητή στο Χονγκ Κονγκ 3 μοντέλα 1/35 της Dragon προς 1.5, 2.5 και 9 δολλάρια αντίστοιχα!!!! (συν 10 δολλάρια έκαστο για ταχυδρομικά)!!!!. όποιος δεν το πιστεύει (σχεδόν ούτε εγώ) να του φέρω το δελτίο παραγγελίας να το δει! Πάντως αυτό έγινε μόνο μία φορά σε μια τρελλή πραγματικά ευκαιρία, δεν μπορώ να πάω πχ. στο plastimodelismo να του πω "ξέρεις εγώ τα βρήκα τόσο τα μοντέλα σου".

Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου, στην πλειοψειφία των προϊόντων η ελληνική αγορά είναι σίγουρα ανταγωνιστική, αν τα θέλουμε όλα φτηνότερα μάλλον ζητάμε την ουτοπία. Ίσως κάποιοι νομίσουν ότι προμοτάρω τα ελληνικά μαγαζιά. Να σας πω ότι είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν εξαντλητική έρευνα αγοράς για οτιδήποτε αγοράζω (όχι μόνο μοντέλα), πολλές φορές έχω αγοράσει από έξω (εκτός Ε.Ε.) όταν βρίσκω μεγάλες διαφορές τιμών, τελικά όμως σε μια πρόσφατη καταμέτρηση που έκανα, ένα 60-65% των μοντέλων μου το έχω πάρει από εδώ, και τα τελευταία χρόνια αυτό το ποσοστό μεγαλώνει συνεχώς.
   Αυτά, καλές αγορές σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #49 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 01:03:05 μμ »
Εγω θα πω το έξεις, λήγω πολύ οι τιμές ειναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο τουλάχιστον στην Αθηνα και σε 1-2 καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, αυτό που βρίσκω απαράδεκτο ειναι οι τιμες στα χρώματα, οι καταστηματάρχες χτυπάνε στο κεφαλή τις τιμές γιατί ξέρουν ότι δεν μπορείς να παραγγείλεις ένα μόνο χρώμα απο το νετ και ιδικά αμα το χρειάζεσαι επείγοντος δεν σε ενδιαφέρει η τιμή και σε αυτό βασίζονται.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Tags: