Έχω την εντύπωση ότι πάντα στην Ελλάδα θα γκρινιάζουμε ότι και αν γίνεται. Από όσα έχουν γραφτεί μέχρι τώρα από τους περισσότερους, θέλετε ΟΛΑ τα κιτ/υλικά να είναι στην Ελλάδα φτηνότερα από οπουδήποτε αλλού σττον κόσμο!!!. Σε μία χώρα με συνεχώς αυξανόμενο (αρνητικό) ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών, με μειούμενη ανταγωνιστικότητα κλπ, θέλετε τα προϊόντα ενός χόμπυ (είδος πολυτελείας αποκλειστικά εισαγόμενο ) να συναγωνιστούν ταυτόχρονα το Ιντερνετ, την πρόσφατη πτώση της Λίρας Αγγλίας και το Ebay (δημοπρασίες!!!). Σηκώνω τα χέρια ψηλά !!!!!!!!!
Αν θέλουμε πρώτα να είμαστε δίκαιοι (και ας κοιτάξουμε τελικά την τσέπη μας ) να πούμε τα εξής :

Αγοράζοντας από εκτός Ε.Ε. συνήθως γλιτώνουμε το ΦΠΑ (παράνομα), τυπικά όμως υπάρχει περίπτωση να το πληρώσουμε (μου έχει συμβεί σε μικρό δέμα ). Ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να το αποφύγει, όπως και τα έξοδα εκτελωνισμού. ʼρα αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα δίκαιοι πρέπει να συνυπολογίζουμε και το (θεωρητικό) ΦΠΑ που θα πληρώναμε πριν γρινιάξουμε για μία τιμή.

Η υποτίμιση της λίρας είναι πρόσφατη. Και πάλι για το δίκαιο του πράγματος για υπολογίστε τις τιμές που αναφέρετε ( φίλε Guderian ), με ισοτιμία λίρας/ευρώ 1.5-1.6 που ήταν μέχρι πέρυσι...
Η κατάσταση συμφέρει αυτή τη στιγμή, έχετε όμως υπόψιν το εξής : προχτές "έτρεξα" και πήρα κάποια βελτιωτικά της Aires από το Hannants
τα οποία είχε ήδη σε στοκ. Σε σχετική ερώτησή μου, μου είπαν ότι αν παραγγείλω κάτι εκτός στοκ, θα το πληρώσω στη νέα τιμή που θα τους έρθει επειδή όλα στην Αγγλία θα ανέβουν 25% και πάνω.
Επομένως πως ζητάμε από τα ελληνικά μαγαζιά να ανταγωνιστούν μια πρόσφατη υποτίμηση; Είχα χρόνια να αγοράσω από Αγγλία γιατί ήταν (προ υποτίμησης ) ακριβότερα από εδώ.

Το Ebay είναι (βασικά ) ηλεκτρονικές δημοπρασίες, δεν βλέπω πως μπορούμε να ζητάμε από τα μαγαζιά να το ανταγωνιστούν. Πριν από 4 χρόνια πήρα από πωλητή στο Χονγκ Κονγκ 3 μοντέλα 1/35 της Dragon προς 1.5, 2.5 και 9 δολλάρια αντίστοιχα!!!! (συν 10 δολλάρια έκαστο για ταχυδρομικά)!!!!. όποιος δεν το πιστεύει (σχεδόν ούτε εγώ) να του φέρω το δελτίο παραγγελίας να το δει! Πάντως αυτό έγινε μόνο μία φορά σε μια τρελλή πραγματικά ευκαιρία, δεν μπορώ να πάω πχ. στο plastimodelismo να του πω "ξέρεις εγώ τα βρήκα τόσο τα μοντέλα σου".
Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ μου, στην πλειοψειφία των προϊόντων η ελληνική αγορά είναι σίγουρα ανταγωνιστική, αν τα θέλουμε όλα φτηνότερα μάλλον ζητάμε την ουτοπία. Ίσως κάποιοι νομίσουν ότι προμοτάρω τα ελληνικά μαγαζιά. Να σας πω ότι είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν εξαντλητική έρευνα αγοράς για οτιδήποτε αγοράζω (όχι μόνο μοντέλα), πολλές φορές έχω αγοράσει από έξω (εκτός Ε.Ε.) όταν βρίσκω μεγάλες διαφορές τιμών, τελικά όμως σε μια πρόσφατη καταμέτρηση που έκανα, ένα 60-65% των μοντέλων μου το έχω πάρει από εδώ, και τα τελευταία χρόνια αυτό το ποσοστό μεγαλώνει συνεχώς.
Αυτά, καλές αγορές σε όλους.