Αποστολέας Θέμα: Το μέλλον του χόμπι μας;  (Αναγνώστηκε 3476 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
Το μέλλον του χόμπι μας;
« στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 12:50:32 μμ »
Λοιπόν,  μια και σε ένα άλλο θέμα πέφτει ένα πολύ ωραίο φάγωμα, ας δώσω εδώ μία δικιά μου ανησυχία...

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχω πέσει σε συζητήσεις (τυχαίες και συγκεκριμένες) από μοντελιστές της δύσης που λένε το εξής:
Τα καταστήματα μοντελισμού κλείνουν και τα πάντα σχεδόν τα αγοράζουν από το internet.
Αυτό στην Ελλάδα δεν έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής, αλλά όπως φαίνεται...
ΟΜΩΣ..
Εγώ ξεκίνησα το 1978 το χόμπι, γιατί βρήκα σε ένα κατάστημα κάποια μοντέλα αρμάτων.
Μέχρι το 1990 υπήρχαν ακόμα και σε καταστήματα ψιλικών!!!
Αυτή την στιγμή: α) υπάρχουν ελάχιστα καταστήματα παιχνιδιών (κλείνουν λόγω jumbo) και β) δεν φέρνουν μοντέλα (όπως και το jumbo) γιατί δεν έχουν καλό κέρδος από αυτά...
ʼρα το νέο παιδί πως θα ξεκινήσει το χόμπι; Από που θα πάρει τα ερεθίσματα να το ξεκινήσει;
Αν το ξεκινήσει υπάρχει και το net να το βοηθήσει και ένα μοντελιστικό περιοδικό...

Μήπως τελικά καταλήξουμε να είμαστε συλλέκτες οι οποίοι θα χρησιμοποιούμε μόνο το net;
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το προσδιορίσω αλλά...

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
Απ: Το μέλλον του χόμπι μας;
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 01:21:29 μμ »
Νομίζω πως αν και ακόμα έτσι να γίνει έχουμε αρκετό στοκ στις ντουλάπες μας για τα παιδιά μας  :mrgreen:

Δεν νομίζω τα hobby shop να κλείσουν ποτέ  8)
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 01:32:51 μμ »
Χμ, Χμ, Χμ.
Εχουν αλλάξει όμως μερικά πράγματα από τότε που είμασταν μικροί. Στις δεκαετίες 1980-1990 υπήρξε μία γενική άνοδος του περιοδικού τύπου στις Δυτικές χώρες που ο απόηχος της έφτασε και στην Ελλάδα. Ειδικά στο εξωτερικο, κυκλοφόρησαν πολλά περιοδικά, μονογραφίες και βιβλία ειδικου τύπου και μεσα σε αυτα ήταν και τα μοντελιστικά. Γαλουθήκε μία νέα γενιά μοντελιστικών με αυτά . Πιό ενήμεροι, πιό απαιτητικοί. Μετά είχαμε και βελτίωση από την τεχνολογική πρόοδο. Μικρές εταιρίες ή και ατομικές επιχειρήσεις (τα garage kits των αμερικάνων λόγου χάρη) αναδύθηκαν - ασχέτως εαν κάποιοι βουλιαξαν. Το διαδίκτυο από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας βοήθησε στην ανοδο του μοντελισμου και στην αγορά εξ αποστάσεως. Εχουμε καταλήξει να είμαστε ενημεροι για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει και να μπορούμε να επιλέξουμε να αγοράσουμε ότι θελουμε σχετικά με αυτό από όπου κρίνουμε οτι μας συμφέρει.
Βλέπεις τίποτε κακό σε όλα αυτά για τον μοντελιστή :?: Εγώ δεν βλέπω. Πρόβλημα έχει όμως ο καταστηματάρχης που δεν μπορεί να έχει στοκ για όλα και από κάπου χάνει ενα πελάτη. Τα e-shops επιπλέον δεν εχουν τα λειτουργικά κόστη ενός καταστημάτος και μπορουν και πωλούν φθηνότερα. Eσύ σαν μοντελιστής τι θα κάνεις :?:
Και θα σου πω και κατι άλλο. Μιλα με κάποιον που έχει κατάστημα ψιλικών, είδη δώρων και βιβλιοπωλειο. Θα σου πεί οτι το παιχνίδι και το παιδικό βιβλίο (όχι το σχολικό βοήθημα) δεν αφήνει κέρδος, πόσο μάλλον σε γειτονιές που υπερισχύουν οι μεταναστες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν στα παιδια τους "περιττά" πράγματα.
Τωρα για ερεθίσματα στο νέο παιδί :?: ετσι όπως πάμε, από το διαδίκτυο ή από το μάθημα της τεχνολογίας στο σχολείο.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 01:55:35 μμ »
Βεβαίως και το ιντερνετ συμβάλλει στην διάδοση του χόμπυ όπως άλλωστε και ο ειδικός τύπος και τα διάφορα κλάμπ . Πιστεύω οτι τα μοντελο-μάγαζα θα συνεχίσουν να υπάρχουν διοτι προσφέρουν αμεσότητα και ευελιξία. Ξεμένεις από κάποια υλικά , πετάγεσαι και τα αγοράζεις επι-τόπου αντί να περιμένεις μέρες ή εβδομάδες να σου έρθουν από το εξωτερικό.Χώρια που ορισμένα πράγματα δεν μπορούν εύκολα (ή και καθόλου) να σταλούν ταχυδρομικά όπως διαλυτικά, κομπρεσερ και άλλα.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης για το μέλλον του χόμπυ φέρουμε βεβαίως κι εμείς που μπορούμε αφενός να στηρίξουμε τα ντόπια μαγαζιά (αρκεί να μην μας περνούν για ηλίθιους και να αντιληφθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τις τάσεις της αγοράς) ΚΑΙ προπάντων να σπρώξουμε τα παιδιά μας  στον μαγικό κόσμο του μοντελισμού εφόσον και τα ίδια το επιθυμούν. Αν και σε λίγες (δυστυχώς) συναντήσεις έχω παρεβρεθεί, έχω γνωρίσει μέλη που μοντελάρουν οικογενειακώς και νομίζω οτι δεν υπάρχει ευτυχέστερη οικογενειακή συνύπαρξη αφού όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Προσωπικά, αν και τα παιδιά μου είναι μικρά , έχω ήδη ξεκινήσει το μοντελάρισμα υπό την μορφή παιχνιδιού . Μην περιμένετε να δείτε κατασκευές, όλες είναι για το καλάθι των αχρήστων, αλλά εχει πλάκα και νομίζω οτι κάτι γίνεται - θα δείξει.........

Ίσως  ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον του χόμπυ δεν είναι η εύρεση προμηθειών, η υπαρξη Ελληνικών μαγαζιών ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ελεύθερη αγορά και το πως αυτή διαμορφώνεται, αλλά η έλλειψη χρόνου και διάθεσης από μέρους μας να κάνουμε το αυτονόητο ........να μοντελάρουμε. Αν δεν έχεις μοντέλα να παρουσιάσεις, πως θα παρασύρεις κι άλλους στο χόμπυ ?? Πως θα δώσεις κίνητρα σε άλλους και πως θα εμφανίσεις μοντελιστική αγορά στα μάτια των εγχώριων επιχειρηματιών ??

Μια ματιά σε αλλο πόστ θα σε κατατοπίσει για το πόσο παραγωγικοί είμαστε μερικοί . Εγώ 0 μοντέλα για το 2008 !!!! Λυπηρό αν σκεφτείς οτι πίσω στις "ξύλινες" εποχές του '70 και '80 έφταχνα 10-15 μοντέλα το χρόνο και το καταευχαριστιόμουν κι ας ήταν μέτρια και δε μπα να λέγανε ότι θέλανε οι "άλλοι" μοντελισταράδες του σχολείου....
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 02:17:32 μμ »
Γιάννο (χρόνια πολλά), το θέμα που ανοίξες έχει ενδιαφέρον ::icon_thumright::

Μεγαλωμένος κι εγώ σε μία περιοχή όπου ΕΤΥΧΕ να υπάρχουν δύο μαγαζιά τα οποία έφερναν συναρμολογούμενα. Στους Αμπελόκηπους λοιπόν, έιχα το Παγκόσμιο  για να αγοράζω τα MatchBox και ένα άλλο στην αρχή της Αλεξάνδρας που μου "κόλλησε" το μικρόβιο των Airfix, του οποίου δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του, τώρα νομίζω έχει γίνει παπουτσάδικο...(Τα Esci και τα Ital(a)eri εμφανίστηκαν μετά...).

Πήγα πρόσφατα στην Αγγλία. Τα καταστήματα στην -ευρύτερη- περιοχή του Λονδίνου που ασχολούνται με τον μοντελισμό και τα παρελκόμενά του ξεπερνούν τα 30, με το Modelzone να έχει την δική του αλυσίδα. Ενδεχομένως αντίστοιχη να είναι η κατάσταση και στις ΗΠΑ. Αυτά σε  χώρες που τα e-shop βρίθουν. Τί δείχνει αυτό? Οτι οι φυσικές αγορές μπορούν να συνυπάρξουν με τις ηλεκτρονικές. Την στιγμή μάλιστα που όσοι ψωνίζουν μέσω Ιντερνέτ, βλέπουν ότι οι διαφορές στις τιμές δεν είναι τελικά και τόσο σημαντικές (να πω μηδαμηνές?), το διαδύκτυο μπορεί να χρησιμεύσει ως τόπος αλίευσης προϊόντων που το τοπικό κατάστημα δεν έχει.

Και όμως ο μοντελισμός υποφέρει. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πιό σοβαρά με το χόμπι  αυτό, θα πρέπει εκτός από το κιτ να πάρει πινέλα, χρώματα, αερογράφους, εργαλεία κλπ,κλπ. Ολα αυτά κοστίζουν. Μπορεί η τσέπη ενός μαθητή που γουστάρει, να τα αντέξει? Μήπως για αυτόν η πιό εύκολη λύση είναι η κονσόλα, σύνδεση στην TV και games μέχρι τελικής πτώσης? Δες τις ηλικές αυτών που ποστάρουν στο φόρουμ και θα καταλάβεις. Πόσοι είναι οι κάτω των 25? Οι περισσότεροι της γενιάς 80, που το συναρμολογούμενο και το...στρατιωτάκι ήταν must για κάθε παιδί.

Η εποχή μας είναι ηλεκτρονική. Λογικό όταν αγοράζεις...κατσαρόλες από το Ιντερνέτ, όταν παρακολουθείς ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, όταν κατεβάζεις ταινίες και μουσικές, να έχεις την τάση να κάνεις το ίδιο και στο χόμπι σου, στην συγκεκριμένη περίπτωση στον μοντελισμό. Προσωπικά πιστεύω ότι και οι τοπικοί καταστηματάρχες κάποια στιγμή θα οδηγηθούν και στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, θα τους αναγκάσει η κατάσταση. Με ότι θετικό ή αρνητικό συνεπάγεται από αυτό...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 02:29:08 μμ »
 :oops:

Να ζητήσω μία συγνώμη στον OANNHSEA που είναι ΑΥΤΟΣ που ξεκίνησε το τόπικ.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 03:20:22 μμ »
Τώρα με αυτό που θα πώ μπορεί και να γελάσουμε αλλά .....
Η Αθηνα των 5,5 εκ εχει 17 καταστήματα που πουλούν κυρίως στατικά πλαστικά μοντέλα. Και δεν βαζω μεσα τρενάδες, φιγούρες , μεταλλικά αυτοκίνητα. Το Λονδίνο των 8,7 εκατομμυρίων εχει 30 καταστηματα στα όποία ομως περιλαμβανονται και τρένα που είναι μία ιδιαίτερη και  δύσκολη στα μάτια μου κατηγορία μοντελισμου. Αναλογικα προκύπτει οτι έιμαστε σε καλύτερη διάδοση από ότι οι Λονδρέζοι..... :shock: :mrgreen: :mrgreen:
Αλλά και παλι πολλά πράγματα τα ψωνίζουν απο καταστήματα εκτός λονδίνου. (πχ, hannants, lendons, kingkit, ο σκωτζέζος που όλο τον ξεχνω κλτ). Γιατί έιναι αυτό που έγραψα και προηγουμένος. Ειμαστε πιό συνειδητοποιημένοι, πιό ενημερωμένοι , τα θελουμε όλα, μπορούμε να τα έχουμε αλλά ...δεν βρίσκονται παντα όλα στο ίδιο κατάστημα.
Και δυστυχώς όλα κοστίζουν :!:
 Χωρίς βελτιωτικά, που δεν χρειάζονται πάντα κατα την άποψη μου, βρίσκεις μοντελο κατω απο 20 ευρώ και σε πολυ΄καλή ποιότητα. Πόσο κοστίζει ομως να εχεις πινέλα, κόλλα, μερικά εργαλεία, μπογιές για να το φτιάξεις? Και αλλό να το πληρώνω εγώ και άλλο ο μπαμπάς
Δυστυχώς δεν είμαι ακόμα παντρεμένος και δεν έχω δικά μου παιδιά. Σε πιτσιρικάδες 2 φίλων μου τους κανω δώρα ημισυναρμολογούμενα μοντελα της bburago. Ηδη ο ένας έχει τσιμπήσει και ζητά από τον πατέρα του ελικόπτερα  :wink:
Του χρόνου αυτό ...αλλά θα πρέπει να συναινέσει και η μητέρα του σε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 03:21:12 μμ »
Apo tin 15xroni emipiria mou stin montelistiki agora tis Amerikis vlepo ta exis:

1.  Ta monteladika ontos klinoun mi mporontas na antakonistoun ta e-shops kai tis times tous (den mpori na pairno ena kit apo e-shop me $25 kai na mou to xreoni to monteladiko $45 - me to dikio tou logo kostous, enoikiou ktl - omos o kathenas vlepi tin tzepi tou).
2.  O mesos oros tou Amerikanou montelisti einai giro sta 40-45 (babyboomers) gia na min po kai parapano, opotai den iparxoun arketoi neoi anthropoi gia na stirixoun ta montelomagaza.
3.  Telika oi "empiroi" montelistes agorazoun mono analosima apo ta monteladika kai oxi kit.
4.  Sto melon then tha iparxoun apoklistika magazia montelizmou alla magazia pou tha prosferoun tilekateuthinomena, trena, kouklakia ktl.  Tin kirarxia ston xoro that tin exoun ta megala e-shops (squadron, hannants, greatmodels, moduni ktl).
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 03:27:51 μμ »
Και όμως ο μοντελισμός υποφέρει. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πιό σοβαρά με το χόμπι  αυτό, θα πρέπει εκτός από το κιτ να πάρει πινέλα, χρώματα, αερογράφους, εργαλεία κλπ,κλπ. Ολα αυτά κοστίζουν. Μπορεί η τσέπη ενός μαθητή που γουστάρει, να τα αντέξει? Μήπως για αυτόν η πιό εύκολη λύση είναι η κονσόλα, σύνδεση στην TV και games μέχρι τελικής πτώσης? Δες τις ηλικές αυτών που ποστάρουν στο φόρουμ και θα καταλάβεις. Πόσοι είναι οι κάτω των 25? Οι περισσότεροι της γενιάς 80, που το συναρμολογούμενο και το...στρατιωτάκι ήταν must για κάθε παιδί.

Δημητρη ::glossa:: πολυ σωστα το θετεις συνολικα,διαφωνω ομως  οτι η τσεπη του μαθητη δεν μπορει να αντεξει,(η μαλλον του...μπαμπα) οταν:

:arrow: αγοραζει τη μια παιχνιδοκονσολα μετα την αλλη και τα παιχνιδια αυτης,σωρηδον
 :arrow: στελνει αφειδως εκατονταδες SMS,MMS και παει λεγοντας...
 :arrow: για το καθημερινο φραπε παντα υπαρχει χαρτζιλικι
 :arrow: να μιλησω για τις τελειωτες ωρες στα internet cafe ?
 :arrow: να μιλησω για την αγορα καθε νεου gadjet η PC η Laptop καθε χρονο?

και αλλα πολλα,ερχομαι να συμφωνησω με τον Βαγγελη σε αυτη τη παραγραφο...
Παράθεση
Προσωπικά, αν και τα παιδιά μου είναι μικρά , έχω ήδη ξεκινήσει το μοντελάρισμα υπό την μορφή παιχνιδιού . Μην περιμένετε να δείτε κατασκευές, όλες είναι για το καλάθι των αχρήστων, αλλά εχει πλάκα και νομίζω οτι κάτι γίνεται - θα δείξει.........

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 03:44:35 μμ »
Ηλια πολυ σωστα το θετεις συνολικα,διαφωνω ομως  οτι η τσεπη του μαθητη δεν μπορει να αντεξει,(η μαλλον του...μπαμπα) οταν:

Λάμπρο ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ::glossa:: συμφωνεί μαζί σου!!!

Δυστυχώς όμως στα νέα παιδιά εάν δεν εμφανιστεί κάποιος να τους βάλει το μικρόβιο, απλά θα στραφούν αλλού...

Φίλε Χαρη από την Αμερική. Το κακό  στην αγορά το κάνει η Ασία. Εκεί όπου το κόστος παραγωγής είναι μηδαμηνό και οι ηλεκτρο-έμποροι βλέπουν πλέον με την βοήθεια των e-bay κλπ.  τι τιμές βάζει η άλλη άκρη του κόσμου ( ΗΠΑ, Αγγλία ) και ρίχνουν τόσο ώστε να¨"τσιμπήσουμε" εμείς και να ψωνίσουμε από εκεί. Ειδικά σε συγκεκριμένη μάρκα κιτ ( να μην κάνω διαφήμιση) οι διαφορές τιμής που βρίσκω έδω στα "εξυπνα κουτιά " της με αυτές του Χονκ-Κονγκ είναι απίστευτες. Συμπεριλαμβανόμενων και των ταχυδρομικών, όπου λυπάμαι που το λέω αλλά οι Αμερικάνοι έχουν καταντήσει οι πιό ακριβοί.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 03:49:56 μμ »
Πιστευω οτι το hobby μας το καναμε/εκαναν ακριβο.

Για να κανεις ενα κιτ σημερα με ολα αυτα που κυκλοφορουν βελτιωτικα,σκονες,μετατροπες και δεν μαζευεται εχεις το 100 στο νερο.Ποσο μεγαλο για καποιον που θελει να αρχισει.
Το θεμα ειναι οτι και στον μοντελλισμο περασε η μανια του καινουργιου.Οπως στους υπολογιστες,κονσολες,κινητα κτλ.
Μπορει το Hobby μας να ειναι φτηνο!
Εμεις φταιμε που το καναμε ακριβο και αποριστο για μερικους.

Εκδηλωσεις οπως street modelling που εγινε για 2 χρονια απο MC ειναι πιστευω η καλυτερη διαφησμηση για το hobby μας για να ξεκολλησουν απο τα xbox,psp κτλ.
Δεν λεω καλα ειναι και αυτα.Και εγω gamer ειμαι.

Οσοι εχουν μικρα παιδια ή συγγενεις ας προσπαθησουν να τους βαλουν στο τρυπακι του μοντελισμου.
Μια χαρα παιχνιδι ειναι.Κανεις τα δικα σου αρματα αεροπλανα και κανεις πολεμο..
Θα μου πειτε ποιος παιζει τωρα πολεμο απο τους πιτσιρικαδες..

Πιστεω οτι το hobby μας ειναι και ΤΕΧΝΗ.
Αν λασαριστει κατα καποιο τροπο ως ειδος τεχνης τοτε θα προσελκισει παιδια.Τωρα ειναι λασαρισμενο σαν αεοπλανακια(ειτε πλοιο ειναι ειτε αρμα :mrgreen:)
Παιζεις με τα αεροπλανακια παλι?

Το hobby μας ειναι τεχνη,δημιουργια.
Αν ξεκολλησει ο κοσμος απο το οτι ειναι παιχνιδι τοτε υπαχει μελλον
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 04:05:20 μμ »

Πιστεω οτι το hobby μας ειναι και ΤΕΧΝΗ.
.
.
.
Το hobby μας ειναι τεχνη,δημιουργια.

...στα πλαίσια της "τέχνης" τα παιδιά μου κάνουν μάθημα μουσικής στο σπίτι και μπαλέτο σε σχολή η κόρη μου.

Ωραίες φωτιές μας ανάβεις φίλε, ώρες - ώρες είναι να μου ζητήσει ο ʼγγελος να κάνει ιδιαίτερα στη τέχνη του μοντελισμού...αν πάντως συμβεί και αυτό θα προτιμήσω τον gkontogio...γιατί ένα μπολ με κουλουράκια που πηγαινω-φέρνουμε στον καθηγητή της μουσικής όταν έρχεται σπίτι μένει άθικτο...
Φαντάζομαι να έγινα σαφής  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Vaggouras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 10:41:24 μμ »
Δυστυχώς όμως στα νέα παιδιά εάν δεν εμφανιστεί κάποιος να τους βάλει το μικρόβιο, απλά θα στραφούν αλλού...
   +1

Για αυτο και τώρα που τα ανηψάκια φτάνουν σε κατάλληλη ηλικία μαντέψτε τι δώρο θα τους φέρνει ο θείος Βαγγέλης  :wink:   :D
Μή μου πείτε ότι δεν είναι ευκολο να πάς σε έναν πιτσιρικά το ίδιο WRC car που πάιζει στο PS και να μην ξετρελαθεί....

Από προσωπική εμπειρία. Από μικρός κολλημένος με τα αυτοκίνητα ξετρελάθηκα όταν είδα ότι μπορούσα να τα φτιάξω μονος μου.
Στην πορεία δοκίμασα και αεροπλάνα, τανκς και πλοία.
Μεγαλώνοντας (και μετά από αποχή) ανακάλυψα το MC και μπορεί πλέον να μην φτιάχνω αρκετά αλλά το μικρόβιο υπάρχει και εξακολουθώ να γουστάρω 

Οσο για τα μοντελιστικά καταστήματα ίσως θα πρέπει να γίνουν λίγο πιο ευέλικτα.
Σίγουρα θα θέλαμε ένα κατάστημα με μόνο κιτ, βελτιωτικά και χρώματα που να μυρίζει μοντελισμό αλλά πιστευω ότι πιο εύκολα θα επιβιώσουν
1) το ''ευέλικτο'' μαγαζί που π.χ. έχει και ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι με 15 Ε για το χαβαλέ θα προσελκύσει πιο εύκολα άτομα που θα έχουν την διάθεση να δοκιμάσουν το μοντελισμό
2) το ''φιλικό'' μαγαζί. Ενα κατάστημα που θα ξέρουμε ότι δεν μας βλέπει σαν πελάτες σουπερ-μαρκετ, δεν θα ''μουτρώσει'' αν δεν ψωνίσουμε απο 50 Ε και πάνω και που θα μας κάνει κλικ να μπουμε και όχι να φοβόμαστε να μπούμε μέσα μήπως πάρουμε το κιτ που είδαμε στο e-bay σε διπλάσια τιμή (αν το βρούμε).

Το σίγουρο είναι ότι οι καλοί καταστηματάρχες θα επιβιώσουν πιο εύκολα....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 07, 2009, 11:48:34 μμ »
καλησπέρα σας
σε ενα παλαιοτερο ποστ ειχαμε αναλυσει ενα θέμα για το κόστος του μοντελισμου αν ειναι ακριβό ή φθηνο χομπυ.
πηρα το θάρρος να γράψω γιατι πιστευω οτι ειναι παροιμοιο το θεμα.
πρωτα απο όλα θα ηθελα να πω οτι οταν αγοραζουμε ενα δωρο σε ενα πιτσιρικα... προσπαθουμε να τον προσελκυσουμε και κυριως να το ευχαριστήσουμε.
περνωντας του ενα μοντέλο ίσως αυτό να μην το καταφέρουμε .... αρα καταφευγουμε οι περισσότεροι σε κάτι που σίγουρα θα αρεσει.
Δεν εχει να κανει με το χρήμα ..αλλα γενικα με την ίδια την ψυχολογια του παιδιου.
Για μπειτε στην θεση του οταν ερχονται γιορτες  και γενικα φάσεις που περιμένει δωράκι να παρει για δώρο κάτι που πραγματικα δεν ξέρει να το χρησιμοποιησει.
τα σημερινα παιδια εχουν μαθει να τα εχουν ολα ετοιμα και γενικα ευκολα...αρα δυσκολα θα κατσει να ασχοληθει απο την στιγμή που μπορει να εχει ιδιο η καλυτερο πιο ευκολα.
Για το μελλον του μοντελισμο οσο εχει να κανει εγω πιστευω σε συνήπαρξη με διαφορετικό πια τρόπο λειτουργίας και γενικα τρόπο διαχείρησης.
τι εννοω.....οτι επειδή μπηκε το ιντερνετ για τα καλα στην ζωη μας πολυ απλα το ιντερνετ θα μπει στα ζωραφια του μοντελισμο....και τουμπαλιν
σε καποια στιγμη το ενα θα συμπληρώνει το αλλο. Τ μοντελομαγαζα τα οποια δεν ανταποκρίνονται στην πελατοκεντρικη συμπεριφορα τους θα χανονται και θα βρίσκουμε μονος τις ταμπελες τους ή της διαφημισεις τους σε κάποιο περιοδικο που θα πεσει το ματι αμς ξεφυλιζοντας
εγω πιστευω οτι ολα δεν χανονται..απλα διαφοροποιουνται....οσοι δεν δεχονται την αλλαγη ιστορικα χανονται στο περασμα του χρόνου.
Οσο για τον μοντελισμο...ναι χανεται σιγα σιγα λογο οτι δεν υπάρχει πια η μεταδότικότητα στο παιδι.
Εχετε αναλογιστει ποσες ώρες τρώνε σε φροντηστήρια... γυμναστηρια..κολυμπι....μουσική... διαβασμα ..αγγλικα και γενικα ξενες γλωσσες καθημερικα τα παιδια σας....τα παιδια μας.... τα παιδια ολων μας? εχετε υπολογισει οτι και αυτά ειναι ανθρωποι με αναγκες σε στιγμες χαλαρωσης....δεν θα μπει στην διαδικασεια να μαθει ενα ακομα πραγμα απο την στιγμη που ειναι κουρασμενο.
αυτα ειχα να πω...εχω και αλλα αλλα πιστευω οτι μεχρι εδω κάλυψα και εγω με το λιθαράκι μου το κενο μερικων απόψεων που ηταν σοφες και μελετημενες.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 08, 2009, 01:52:13 πμ »
Φίλοι μου πιστεύω προσωπικά οτι πλέον όλα τα hobbies έχουν γίνει δυσβάσταχτα. "Κόλλησα" το "μικρόβιο" του μοντελλισμού απο τους γονείς μου σε πολύ μικρή ηλικία, ταυτόχρονα "κόλλησα" και ενα παιδικό μου φίλο....τα χρόνια τότε ρομαντικά....'ωρες ατελείωτες στις βιτρίνες του συγχωρεμένου Κου Μπενβενίστε.....λίγο απο τα κάλαντα - λίγο με την "βοήθεια" των γονιών, αγοράζαμε κάποια μοντέλα και αφού τα φτιάχναμε τα δείχναμε γεμάτοι περηφάνια στους γονείς.....
Σήμερα λόγω της τεχνολογίας ΟΛΑ είναι ενα κλίκ....Μεγαλώσαμε και τα "θέλω μας" έχουν γίνει περισσότερα, έτσι στοκάρουμε και κυρίως μέσω ξένων e-shops λόγω του "σύνδρομου στέρησης" που βιώσαμε σαν παιδιά/νέοι μοντελλιστές...δλδ όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι κατάλογοι των εταιρειών και δεν μπορούσαμε να τα βρίσκουμε στα τοπικά καταστήματα μας...έτσι πάντα πιστεύω (εγώ έτσι κάνω τουλάχιστον προσωπικά) οτι αγοράζουμε και αγοράζουμε νοιώθοντας "Ελα μωρέ πάρτο τώρα που το βρήκες  :!: :!: :!: Που ξέρεις οτι θα το ξαναβρείς μετά απο 2-3 μήνες  :?: :?: :?: "........Λόγω λοιπόν αυτού του "σύνδρομου" θα στοκάρουμε και θα στοκάρουμε, ενώ σαν παιδιά στα "πρώτα βήματα" που "παλεύαμε" να κάνουμε ενα κιτ δεν είχαμε τέτοια "άγχη".....Έτσι θα επιζήσουν πιστεύω και τα e-shops αλλά και τα τοπικά καταστήματα.......Πλήν βέβαια αυτών που "επαναπαύονται" και δεν αναπληρώνουν το διαθέσιμο στόκ τους μιας και εμείς πλέον δεδομένα αναζητούμε "νέα & περισσότερα πράγματα".
 Οσον αφορά τα "σύγχρονα" παιδιά αυτά καλώς ή κακώς είναι μεγαλομένα μέσα στην νέα τεχνολογία.....θυμάστε που παιδιά φτιάχναμε το πλαστικό αεροπλανάκι και παίζαμε μ' αυτό πετώντας απο δωμάτιο σε δωμάτιο, μιλώντας τάχα τάχα με κάποιον πύργο ή άλλο πιλότο  :?: :?: :?: :?: Εεεεε σήμερα μπορεί να το κάνει και ενα νήπιο ακόμα, ΠΟΛΥ πιο πιστευτά μέσα απο ενα p.c. ή playstation.....Εγώ θυμάμαι να κυλιέμαι στις αλάνες με τα φιλαράκια μου κρατώντας ενα ξύλινο όπλο ή ενα φυσοκάλαμο παίζοντας "πόλεμο" και να οργανώνουμε σχέδια κάτω απο μια λάμπα της Δ.Ε.Η......ενώ τώρα σε μια αίθουσα μπαίνουν τα παιδιά σ' εναν περίπου αληθοφανή κόσμο κρατώντας ΑΚ-74 ή M-16 & M-5 και να σκορπίζουν σφαίρες παντού ακούγοντας σχεδόν πραγματικούς ήχους.......Εεεεε περιμένουμε να ασχοληθούν με τον μοντελλισμό που στο κάτω κάτω και οι ίδιοι οι γονείς το θεωρούν "παιχνίδια" και "χαμένα λεφτά"  :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 08, 2009, 09:57:02 πμ »
πρωτα απο όλα θα ηθελα να πω οτι οταν αγοραζουμε ενα δωρο σε ενα πιτσιρικα... προσπαθουμε να τον προσελκυσουμε και κυριως να το ευχαριστήσουμε.
περνωντας του ενα μοντέλο ίσως αυτό να μην το καταφέρουμε .... αρα καταφευγουμε οι περισσότεροι σε κάτι που σίγουρα θα αρεσει.
Δεν εχει να κανει με το χρήμα ..αλλα γενικα με την ίδια την ψυχολογια του παιδιου.
Για μπειτε στην θεση του οταν ερχονται γιορτες  και γενικα φάσεις που περιμένει δωράκι να παρει για δώρο κάτι που πραγματικα δεν ξέρει να το χρησιμοποιησει.

Εχεις απόλυτο δίκιο στα δώρα που περιμένουν τα παιδιά. Ισως όμως αν υπάρχει δίπλα του κάποιος να του δείξει πώς μπορεί να το δουλέψει, αυτό θα δώσει κίνητρο στο παιδάκι. Γι αυτό,  θα είναι κάτι το νέο και η περιεργεια του και μόνο θα το κάνει να ασχοληθεί με αυτό

θυμάστε που παιδιά φτιάχναμε το πλαστικό αεροπλανάκι και παίζαμε μ' αυτό πετώντας απο δωμάτιο σε δωμάτιο, μιλώντας τάχα τάχα με κάποιον πύργο ή άλλο πιλότο  :?: :?: :?: :?: Εεεεε σήμερα μπορεί να το κάνει και ενα νήπιο ακόμα, ΠΟΛΥ πιο πιστευτά μέσα απο ενα p.c. ή playstation.....Εγώ θυμάμαι να κυλιέμαι στις αλάνες με τα φιλαράκια μου κρατώντας ενα ξύλινο όπλο ή ενα φυσοκάλαμο παίζοντας "πόλεμο" και να οργανώνουμε σχέδια κάτω απο μια λάμπα της Δ.Ε.Η......ενώ τώρα σε μια αίθουσα μπαίνουν τα παιδιά σ' εναν περίπου αληθοφανή κόσμο κρατώντας ΑΚ-74 ή M-16 & M-5 και να σκορπίζουν σφαίρες παντού ακούγοντας σχεδόν πραγματικούς ήχους.......Εεεεε περιμένουμε να ασχοληθούν με τον μοντελλισμό που στο κάτω κάτω και οι ίδιοι οι γονείς το θεωρούν "παιχνίδια" και "χαμένα λεφτά"  :?: :?: :?:

Μ'αρέσουν τα flash back  που κάνεις. Αλλά όπως γράφω και πάνω πιστεύω ότι είναι θέμα κίνητρου. Ο πεντάχρονος ανηψίος μου πήρε δώρο Χρσιστουγέννων από τον θείο  ένα die-cast Μάστανγκ και άρχισε κι αυτός να το κρατά ψηλά στο χέρι και να κανει τον...πιλότο. Τον βλέπω να έρχεται στο δωμάτιο εργασίας και να χαζεύει, μπορεί να μην καταλαβαίνει τί ακριβώς γίνεται αλλά σίγουρα του γεννιέται η περιέργεια. Και εκεί ακριβώς μπορώ να πατήσω εγώ ή ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να υπάρχει συνέχεια  στο χόμπι μας. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά τουλάχιστον θα λέμε ότι προσπαθήσαμε...
type less model more

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 08, 2009, 01:31:56 μμ »
αγαπητοι μου φιλοι

συμφωνω με τα περισσοτερα απο οσα αναφερατε και θα ηθελα και εγω να εκφρασω την αποψη μου για το θεμα.
με 20 χρονια τουλαχιστον στον μοντελισμο εχω πιστευω μια καλη γνωμη για ολα αυτα.

Το οικονομικο δεν πιστευω οτι ειναι τοσο δυσβασταχτο για το χομπυ μας με λιγα χρηματα και βασικα υλικα μπορει ο καθενας να μοντελαρει.
Ολοι οι πιτσιρικαδες σημερα μετα τα 19 τους εχουν το χαρτζιλικι τους οπως και εμεις τοτε, ομως ποσοι απο εμας τους 37ρηδες, 40ρηδες κτλ ειχαμε τοτε στα 20-25 μας
δικο μας αυτοκινητο, ποσοι απο εμας πηγαιναμε με τις κοπελες μας 2-3ημερα 3 και 4 φορες το χρονο χωρια οι διακοπες, ειχε κανενας μας κινητο
με λογαριασμους των 50-80-100 ευρω για να κανουμε διαγωνισμο μυνηματων, ειχαμε pro και fifa σε κονσολες των 600 ευρω?
Ολα αυτα ποιος τα προσφερει στα παιδια? εμεις οι ιδιοι.( για τα 2-3ημερα με τις κοπελλες μας δεν διαφωνω ιδιαιτερα :lol:)
Μηπως εχουμε κανει τα παιδια μας να ενδιαφερονται μονο για τα υλικα αγαθα του καταναλωτισμου δεν λεω καλα ειναι ολα αυτα αλλα τα εχουμε κανει ειδη πρωτης αναγκης.
Ο νεοπλουτισμος της περιττης καταναλωσης μας εχει αντικαταστησει την χαρα και την δημιουργεια. Ποσοι απο εμας εχουν καθησει με τα παιδια τους να φτιαξουν κατι  για αρχη με
χαρτοκοπτικη σας μιλαω για τον απλουστερο τροπο μοντελισμου ? κανενας.
Το ευκολο ειναι να στουμπωσουμε τα πιτσιρικια με βομβαρδισμο dvd και play station αρκει να μενουν ησυχα και απομονωμενα στους χωρους τους να μην ενοχλουν,
μηπως παιδια λεω υπερβολες? Οποτε απο την δικη μας πλευρα το εχουμε χασει το παιχνιδι.

Εστω ομως να παρουμε το σεναριο οτι πραγματι οι καποιοι γονεις το παλευουν το θεμα με τα παιδια τους, ερχομαστε στους καταστηματαρχες.
Κατα καιρους ολα αυτα τα χρονια εμφανιστηκαν διαφοροι συναδελφοι οι οποιοι εκαναν το χομπυ τους και επαγγελμα.
Υπαρχουν ορισμενα καταστηματα ακομα και σημερα που οταν θα μπεις μεσα ο εκαστοτε υπευθυνος ειναι τοσο φιλικος και συμβουλευτικος
που ακομα και εγω κανω τον ανηξερο πολλες φορες γιατι πραγματικα ρωτωντας τον για ενα θεμα σε συμβουλευει με τον παλιο απολαυστικο τροπο
αναλυοντας σου ολη την κατασκευη που θα κανεις οπως τοτε που ειμαστε πιτσιρικαδες.
Σας πληροφορω οτι πηγαινοντας σπιτι πιανω το μοντελο αμεσως παρασυρμενος απο την περιγραφη του.
Αυτη ειναι η ρομαντικη πλευρα του μοντελισμου.
Σε αλλα καταστηματα ομως σε αντιμετωπιζουν λες και θα σε πληρωσουν απο πανω. Εχω τυχει σε καταστημα στο οποιο δεν ξαναπατησα να κανω μια ερωτηση και
η απαντηση να ειναι μονολεκτικη ή τετοια που νιωθεις να σε αντιμετωπησουν σαν βλακα του στιλ τι μας λεει ο ασχετος.
Τετοια συμπεριφορα ομως σε μενα δεν εχει επιπτωση γιατι θα παω αλλου ομως για τον πιτσιρικα ειναι αποθαρρυντικη.
Ο νεος μοντελιστης νιωθει μειονεκτικα και οτι δεν ανηκει στο χωρο με τετοιες συμπεριφορες πιστευοντας οτι για να τον σεβαστουν πρεπει να ανηκει σε καποια παρεα του
καταστηματαρχη. Αυτο το εζησα γι' αυτο το λεω, οι φιλοι του μαγαζατορα μιλουσαν τα επιστημονικα τους περι μοντελισμου ,στην απλη ερωτηση μου ομως
φαινηκε να με κοιταζουν σαν να λενε τι μας λεει ο ασχετος για δεδομενα πραγματα σε εμας.
Μηπως με ολες αυτες τις φατριες(ενωσεις) που εχουν σχηματιστει απο παρεες μοντελιστων κινδυνευουμε ολοι μας. Ακομα και στο δικο μας χωρο του model club
το διαπιστωνω αυτο τον τελευταιο καιρο και πραγματικα με στενοχωρουν ολες αυτες οι ανουσιες κοντρες ορισμενων που νομιζουν οτι
τα ξερουν ολα και οτι ολοι οι αλλοι ειναι μ@λ@κες μπροστα σε αυτους.
Μοναδικη μου ελπιδα τα λιγα ατομα που συναντησα τον Οκτωβρη στην εκθεση τα οποια πραγματικα διατηρουν ενα ηθος ,επιπεδο και περισσια τρελας.

Ενα τελευταιο που εχω να πω ειναι οτι μηπως φταιμε και εμεις που ενα απλο και ευχαριστο χομπυ το κανουμε σιγα σιγα επιστημη με την υπερβολη μας.
Παραδεισος τα βελτιωτικα ,οι σκονες φθορας και παλαιωσης, τα μεταλλικα μερη αλλα το να μας κοστισει ενα μοντελο των 30 ευρω 130 με τα εξτρα  ειναι υπερβολη
(εδω μπαινει το οικονομικο). Γιατι πρεπει να φαινεται και η τελευταια μυξα απο το συναχι του οδηγου αρματος?
Το θεμα παιδια ειναι μεγαλο και μπορουμε να πουμε πολλα, ενα ομως ειναι το ζουμι της υποθεσης να μοντελαρουμε γιατι γουσταρουμε και οχι για να μπουμε στο ματι του αλλου.
Οταν τελειωνουμε το μοντελο μας να νομιζουμε οτι φτιαξαμε ενα αριστουργημα ακομα και με ολες τις ατελειες του.
Να ευχαριστιωμαστε πρωτα εμεις και να ωθησουμε και κανενα πιτσιρικι μαγευοντας το και οχι επικριτικα να του υποδεικνυουμε τα λαθη του.
Ευχαριστω για τον χρονο σας αλλα ηθελα απο καιρο να τα πω, ισως για να "ξεσπασω" λιγο με τα οσα βλεπω τους τελευταιους μηνες να συμβαινουν στο χωρο μας.

Μακης Αναστασοπουλος

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 10:19:08 πμ »
Καλημέρα φίλοι μου,
Οταν μιλάμε για "το μέλλον" του χομπυ μας, αλλά και γενικότερα οπουδήποτε υπάρχει η λέξη "μέλλον" δεν μπορούμε παρά να εννοούμε τη νέα γενιά και τους νέους ανθρώπους. Αυτοί είναι το μέλλον, όχι μόνο στο μοντελισμό αλλά σε οτιδήποτε. 
Οσον αφορά το μέλλον του χόμπυ που όλοι τόσο αγαπάμε, τόσο για την διατήρηση του αλλά όσο και για την εξάπλωσή του, θα πρέπει να βρεθούν τρόποι έτσι ώστε οι νέοι, κατ αρχήν να γνωρίσουν και μετα να αγαπήσουν το μοντελισμο.
Οταν μιλάμε για νέους συνήθως εννοούμε τους εφήβους σε ηλικίες απο 13-18 ετων περίπου ,αλλα και τα αρχικά χρόνια της ενηλικίωσης απο 19-25 περιπού.
Στο μοντελισμό όμως οταν μιλλάμε για νεους δεν πρεπει να αναφερόμαστε σε τετοιες ηλικίες αλλα ακόμα μικρότερες. Πρεπει να εννουμε τα παιδια απο 7-13 χρονών. Σ αυτες της ηλικίες πανω κάτω γνωρίσαμε εμεις το μοντελλισμό, σε τετοιες ηλίκίες θα πρέπει να τον γνωρίσουν και τα σημερινά παιδιά.
Το θέμα όμως είναι πώς θα τον γνωρίσουν!
Δεν είναι δυνατόν φυσικά να περιμένουμε ενα παιδάκι 9 χρονών πχ να κατέβει στην Ιπποκράτους  ή σε ένα εξειδικευμένο κατάστημαγια να γνωρίσει το μοντελισμό. Σίγουρα μπορεί να συμβεί κατι τέτοιο, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτό το πράγμα να είναι το "καθεστος", έτσι δηλ να γνωρίζει ένα παιδί το χόμπυ μας.
Ούτε μπορούμε να περιμένουμε από ένα παιδί δημοτικού να σερφάρει στο ιντερνετ και να γνωρίσει έτσι το μοντελλισμό. Εντάξυ, μπορεί τα νεα παιδιά να είναι πολυ εξοικειωμένα με την τεχνολογία, αλλά και πάλι ειναι υπερβολή ενα παιδάκι να σερφάρει στο διαδίκτυο, να βρίσκει μοντελιστικες σελίδες, (που οι πιο πολλες ύμπορεί ενα παιδι δημοτικού να γνωρίσει το μοντελισμό από μόνο του αν δε του τον γνωρίσει κάποιος μεγάλος.?
Η γνώμη μου είναι στα καταστήματα παιχνιδιών και μάλιστα στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών τύπου jumbo κλπ.
Μόνο εκει μπορεί καποιο παιδι που δεν γνωρίζει, να βρει κάποια"συναρμολογούμενα" μοντέλα αεροπλανων, τανκς ή πλοιων, να του κινηθεί η περιεργεια και το ενδιαφέρον και να αρχίσει να ασολείται με το χόμπυ σαν παιχνίδι, όπως αλλωστε ξεκινήσαμε οι πιο πολλοι πιστευω απο εμάς.
Το κλειδί λοιπόν για το μέλλον, αλλα και την διαδωση-εξάπλωση του χόμπυ μας είναι το να μπορούν τα μικρα παιδια να βρούν τα κιτ και προιόντα μοντελισμου γενικότερα στα μαγαζιά που πηγαίνουν για να αγοράσουν τα παιχνίδια τους. Εκει, ίσως τους κινηθεί το ενδιαφέρον να αγοράσουν και να φτιάξουν καποιο κιτ.
Σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε στα παιχνιδάδικα να υπάρχουν εξειδικευμένες μάρκες αλλα και δύσκολα  και πολύπλοκα κιτ γιατι το να πάρει καποιο παιδι ένα δυσκολο μοντέλο, να το καταστρέψει  και να καταλάβει οτι δεν μπορεί να το φτιάξει, οτι είναι δηλαδή πεταμένα λεφτά, μπορεί να έχει χειρότερα αποτελέσματα. Υπάρχουν όμως εταιρείες πχ (Revell, italleri κλπ) που διαθέτουν σχετικά ευκολα κιτ για παιδιά και μπορούν να πωλούνται στα παιχνιδάδικα.

Αρα λοιπόν οι εταιρείες που φταχνουν συναρμολογούμενα μοντέλα θα πρέπει να βρούν τρόπους να τα διαθέτουν σε μέρη οπου ο πολυς ο κοσμος μπορεί να τα βρει και να τα αγοράσει. Και οταν μιλάμε για την Ελλάδα, θα πρέπει οι τοπικοι εισαγωγείς ή τελος πάντων καποιοι απο αυτους, οι μεγαλύτεροι, θα πρέπει να βρούν τρόπους έτσι ώστε τα εμπορεύματα τους να μπορούν να βρεθούν σε χόρους οπου προσελκυονται πολυς κόσμος και μικρά παιδια και τετοιοι χώροι είναι τα πολυκαταστηματα παιχνιδιων.
Από ότι μπορώ να ξέρω όμως τα καταστήματα παιχνιδιών δεν πουλάνε "συναρμολλογούμενα" μοντελα πλεον δεν ξέρω για ποιους λόγους, οπότε το μέλλον του χόμπυ μας ως προν την προσέλκυση νέων ατόμων με δεδομένο τον κατακλυσμό της αγορας και του ενδιαφέροντος των νεων παιδιών για τα ηλεκτρονικά και τα "vodeo" games μου φαίνεται αρκετα δυσκολο.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 10:51:13 πμ »
Η γνώμη μου είναι στα καταστήματα παιχνιδιών και μάλιστα στα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών τύπου jumbo κλπ.
Μόνο εκει μπορεί καποιο παιδι που δεν γνωρίζει, να βρει κάποια"συναρμολογούμενα" μοντέλα αεροπλανων, τανκς ή πλοιων, να του κινηθεί η περιεργεια και το ενδιαφέρον και να αρχίσει να ασολείται με το χόμπυ σαν παιχνίδι, όπως αλλωστε ξεκινήσαμε οι πιο πολλοι πιστευω απο εμάς.
Αρα λοιπόν οι εταιρείες που φταχνουν συναρμολογούμενα μοντέλα θα πρέπει να βρούν τρόπους να τα διαθέτουν σε μέρη οπου ο πολυς ο κοσμος μπορεί να τα βρει και να τα αγοράσει. Και οταν μιλάμε για την Ελλάδα, θα πρέπει οι τοπικοι εισαγωγείς ή τελος πάντων καποιοι απο αυτους, οι μεγαλύτεροι, θα πρέπει να βρούν τρόπους έτσι ώστε τα εμπορεύματα τους να μπορούν να βρεθούν σε χόρους οπου προσελκυονται πολυς κόσμος και μικρά παιδια και τετοιοι χώροι είναι τα πολυκαταστηματα παιχνιδιων.
Από ότι μπορώ να ξέρω όμως τα καταστήματα παιχνιδιών δεν πουλάνε "συναρμολλογούμενα" μοντελα πλεον δεν ξέρω για ποιους λόγους, οπότε το μέλλον του χόμπυ μας ως προν την προσέλκυση νέων ατόμων με δεδομένο τον κατακλυσμό της αγορας και του ενδιαφέροντος των νεων παιδιών για τα ηλεκτρονικά και τα "vodeo" games μου φαίνεται αρκετα δυσκολο.

Πολύ σωστή η θέση σου. Στο εξωτερικό, μεγάλα καταστήματα που πουλάνε παιχνίδια, έχουν -έστω και λίγο- χώρο αφιερωμένο στα "συναρμολογούμενα" και τα "στρατιωτάκια". Εδω μάλλον θεωρουν ότι το προϊόν δεν πουλά...
type less model more

Αποσυνδεδεμένος cretaman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανια
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 12, 2009, 07:10:16 μμ »
Δείτε και εδώ.....Αν υπήρχε μεράκι κάθε σχολείο θα μπορούσε να είχε ένα τέτοιο εργαστήριο....αρκεί να κατέβαινε ο εκπαιδευτικός τις Κυριακές μια βόλτα στο σχολείο να ανοίξει την πόρτα.....

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,10809.msg218319.html#msg218319

Tags: