αγαπητοι μου φιλοι
συμφωνω με τα περισσοτερα απο οσα αναφερατε και θα ηθελα και εγω να εκφρασω την αποψη μου για το θεμα.
με 20 χρονια τουλαχιστον στον μοντελισμο εχω πιστευω μια καλη γνωμη για ολα αυτα.
Το οικονομικο δεν πιστευω οτι ειναι τοσο δυσβασταχτο για το χομπυ μας με λιγα χρηματα και βασικα υλικα μπορει ο καθενας να μοντελαρει.
Ολοι οι πιτσιρικαδες σημερα μετα τα 19 τους εχουν το χαρτζιλικι τους οπως και εμεις τοτε, ομως ποσοι απο εμας τους 37ρηδες, 40ρηδες κτλ ειχαμε τοτε στα 20-25 μας
δικο μας αυτοκινητο, ποσοι απο εμας πηγαιναμε με τις κοπελες μας 2-3ημερα 3 και 4 φορες το χρονο χωρια οι διακοπες, ειχε κανενας μας κινητο
με λογαριασμους των 50-80-100 ευρω για να κανουμε διαγωνισμο μυνηματων, ειχαμε pro και fifa σε κονσολες των 600 ευρω?
Ολα αυτα ποιος τα προσφερει στα παιδια? εμεις οι ιδιοι.( για τα 2-3ημερα με τις κοπελλες μας δεν διαφωνω ιδιαιτερα

)
Μηπως εχουμε κανει τα παιδια μας να ενδιαφερονται μονο για τα υλικα αγαθα του καταναλωτισμου δεν λεω καλα ειναι ολα αυτα αλλα τα εχουμε κανει ειδη πρωτης αναγκης.
Ο νεοπλουτισμος της περιττης καταναλωσης μας εχει αντικαταστησει την χαρα και την δημιουργεια. Ποσοι απο εμας εχουν καθησει με τα παιδια τους να φτιαξουν κατι για αρχη με
χαρτοκοπτικη σας μιλαω για τον απλουστερο τροπο μοντελισμου ? κανενας.
Το ευκολο ειναι να στουμπωσουμε τα πιτσιρικια με βομβαρδισμο dvd και play station αρκει να μενουν ησυχα και απομονωμενα στους χωρους τους να μην ενοχλουν,
μηπως παιδια λεω υπερβολες? Οποτε απο την δικη μας πλευρα το εχουμε χασει το παιχνιδι.
Εστω ομως να παρουμε το σεναριο οτι πραγματι οι καποιοι γονεις το παλευουν το θεμα με τα παιδια τους, ερχομαστε στους καταστηματαρχες.
Κατα καιρους ολα αυτα τα χρονια εμφανιστηκαν διαφοροι συναδελφοι οι οποιοι εκαναν το χομπυ τους και επαγγελμα.
Υπαρχουν ορισμενα καταστηματα ακομα και σημερα που οταν θα μπεις μεσα ο εκαστοτε υπευθυνος ειναι τοσο φιλικος και συμβουλευτικος
που ακομα και εγω κανω τον ανηξερο πολλες φορες γιατι πραγματικα ρωτωντας τον για ενα θεμα σε συμβουλευει με τον παλιο απολαυστικο τροπο
αναλυοντας σου ολη την κατασκευη που θα κανεις οπως τοτε που ειμαστε πιτσιρικαδες.
Σας πληροφορω οτι πηγαινοντας σπιτι πιανω το μοντελο αμεσως παρασυρμενος απο την περιγραφη του.
Αυτη ειναι η ρομαντικη πλευρα του μοντελισμου.
Σε αλλα καταστηματα ομως σε αντιμετωπιζουν λες και θα σε πληρωσουν απο πανω. Εχω τυχει σε καταστημα στο οποιο δεν ξαναπατησα να κανω μια ερωτηση και
η απαντηση να ειναι μονολεκτικη ή τετοια που νιωθεις να σε αντιμετωπησουν σαν βλακα του στιλ τι μας λεει ο ασχετος.
Τετοια συμπεριφορα ομως σε μενα δεν εχει επιπτωση γιατι θα παω αλλου ομως για τον πιτσιρικα ειναι αποθαρρυντικη.
Ο νεος μοντελιστης νιωθει μειονεκτικα και οτι δεν ανηκει στο χωρο με τετοιες συμπεριφορες πιστευοντας οτι για να τον σεβαστουν πρεπει να ανηκει σε καποια παρεα του
καταστηματαρχη. Αυτο το εζησα γι' αυτο το λεω, οι φιλοι του μαγαζατορα μιλουσαν τα επιστημονικα τους περι μοντελισμου ,στην απλη ερωτηση μου ομως
φαινηκε να με κοιταζουν σαν να λενε τι μας λεει ο ασχετος για δεδομενα πραγματα σε εμας.
Μηπως με ολες αυτες τις φατριες(ενωσεις) που εχουν σχηματιστει απο παρεες μοντελιστων κινδυνευουμε ολοι μας. Ακομα και στο δικο μας χωρο του model club
το διαπιστωνω αυτο τον τελευταιο καιρο και πραγματικα με στενοχωρουν ολες αυτες οι ανουσιες κοντρες ορισμενων που νομιζουν οτι
τα ξερουν ολα και οτι ολοι οι αλλοι ειναι μ@λ@κες μπροστα σε αυτους.
Μοναδικη μου ελπιδα τα λιγα ατομα που συναντησα τον Οκτωβρη στην εκθεση τα οποια πραγματικα διατηρουν ενα ηθος ,επιπεδο και περισσια τρελας.
Ενα τελευταιο που εχω να πω ειναι οτι μηπως φταιμε και εμεις που ενα απλο και ευχαριστο χομπυ το κανουμε σιγα σιγα επιστημη με την υπερβολη μας.
Παραδεισος τα βελτιωτικα ,οι σκονες φθορας και παλαιωσης, τα μεταλλικα μερη αλλα το να μας κοστισει ενα μοντελο των 30 ευρω 130 με τα εξτρα ειναι υπερβολη
(εδω μπαινει το οικονομικο). Γιατι πρεπει να φαινεται και η τελευταια μυξα απο το συναχι του οδηγου αρματος?
Το θεμα παιδια ειναι μεγαλο και μπορουμε να πουμε πολλα, ενα ομως ειναι το ζουμι της υποθεσης να μοντελαρουμε γιατι γουσταρουμε και οχι για να μπουμε στο ματι του αλλου.
Οταν τελειωνουμε το μοντελο μας να νομιζουμε οτι φτιαξαμε ενα αριστουργημα ακομα και με ολες τις ατελειες του.
Να ευχαριστιωμαστε πρωτα εμεις και να ωθησουμε και κανενα πιτσιρικι μαγευοντας το και οχι επικριτικα να του υποδεικνυουμε τα λαθη του.
Ευχαριστω για τον χρονο σας αλλα ηθελα απο καιρο να τα πω, ισως για να "ξεσπασω" λιγο με τα οσα βλεπω τους τελευταιους μηνες να συμβαινουν στο χωρο μας.
Μακης Αναστασοπουλος