στατικό γρασίδι κατα την τεχνική που εφαρμόζω και συμφωνα με όσα γνωρίζω κυρίως εμπειρικά:
1. Το λένε στατικό γρασίδι διότι όταν το τρίβεις κατα την τοποθετηση, δημιουργείται στατικός ηλεκτρισμός που το κάνει να στέκεται όρθιο ή περίπου όρθιο.
2. Το κολάω με αραιωμένη ατλακόλ, όταν το χώμα στο υπόστρωμα είναι ακόμη νωπό (ποτέ σε σκέτο γύψο). Πάνω στο χώμα, με πιπέτα ρίχνω την κόλλα και το πασπαλίζω με τα δάχτυλα (όπως...αλατίζεις τις μπριζόλες...... εαν γίνεται αντιληπτό

). Συνήθως πέφτει μπολικο και μετά απο λίγη ώρα (2-3') με ένα ελαφρύ φύσημα φεύγει το περίσσευμα και μένει όσο πρέπει.
3. Το βαφω είτε με αερογράφο, είτε με στεγνό πινέλο. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν το έχω φυσήξει για να διώξει το πινέλο το περίσσευμα.
4. Για τους τρόπου που ρωτάς, το πρώτο το συναντάμε είτε σε γήπεδα γκολφ είτε στο ...μικρό σπίτι στο λιβάδι. Επειδή δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι από τα δύο, δεν μπορώ να σου πω τεχνική. Ξέρω ότι αυτό το κάνουν και με έτοιμο αυτοκόλλητο φύλλο γρασιδιού. Για τη δεύτερη περίπτωση, αρκεί μια επέμβαση με το πινέλο ή ένα κατσαβίδι όσο είναι ακόμη νωπό για να το χαλάσεις όσο θέλεις.
Ελπίζω να βοήθησα

Σ.Σ.