Αποστολέας Θέμα: Παγοποιείο- Πάτρα 1941  (Αναγνώστηκε 38248 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: Παγοποιείο- Πάτρα 1941
« Απάντηση #75 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 10:17:19 πμ »
Οπως πάντα μας τρελαίνεις με τις δουλειές σου Φίλλιπε.Εφτιαξες πάλι ένα αριστούργημα,μπράβο σου.Και βλέπω να παίρνει και πρώτο βραβείο στην έκθεση της ΙPMS όταν το κατεβάσεις στα διοράματα. ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος SKAMMAN

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΣΥΡΟΣ
  • ΠOΙΟ ABRAHMS? CORNET-E Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
« Απάντηση #76 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 10:33:42 πμ »
Δεν αντιλεγω απλα οσα παλια σπιτια θυμαμαι ηταν με στρογγυλο λουκι.
Greek feta καλα εκανες και μου το θυμισες το υλικο του παγου.
Δυστυχως ειναι επαλυφομενο υλικο και δεν μπορει να παρει παχος.
Παντος θα ποσταρο ενα φυλαδιο της εταιριας γιατι εχει "περιεργα" προιοντα.

Μήπως εκείνο το φυλαδιάκι που έλεγες μπορείς να το δώσεις στο λαό? Thanks!
Πολλά μοντέλα στο κουτί, λίγα στη βιτρίνα!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #77 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 10:40:11 πμ »
Φίλιππε,πολύ ωραία το πας μέχρι τώρα,μπράβο. ::eusa_clap::
Μια δυό προτάσεις: να προσθέσεις μήπως κανένα φουγάρο παραπάνω,έτσι ωστε να φαίνεται οτι κάποιο μηχάνημα λειτουργεί μέσα στο κτίριο και να προεκτείνεις το λούκι για τις παγοκολώνες μέχρι λίγο μετά την άκρη της βεράντας,με κάτι που να μοιάζει από λαμαρίνα ,ωστέ να κάνει πιο εύκολη και την φόρτωση? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #78 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:19:42 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας και ειλικρινά χαίρομαι που σας αρέσει.

Φίλιππε,πολύ ωραία το πας μέχρι τώρα,μπράβο. ::eusa_clap::
Μια δυό προτάσεις: να προσθέσεις μήπως κανένα φουγάρο παραπάνω,έτσι ωστε να φαίνεται οτι κάποιο μηχάνημα λειτουργεί μέσα στο κτίριο και να προεκτείνεις το λούκι για τις παγοκολώνες μέχρι λίγο μετά την άκρη της βεράντας,με κάτι που να μοιάζει από λαμαρίνα ,ωστέ να κάνει πιο εύκολη και την φόρτωση? ::salut::

Ναυπηγέ μου,  :lol:
Δεν είναι άσχημη ιδέα το επι πλέον φουγάρο, θα βάλω άλλο ένα να βγαίνει κάθετα από την ταράτσα.
...για το λούκι το έχω σκεφτεί και ξανασκεφτεί αν θα έφτανε μέχρι την άκρη της βεράντας, προτίμησα όμως όχι, γιατί υπέθεσα ότι θα πρέπει να υπάρχει χώρος να σταθεί ο...κάθε Βέγγος φορτωτής. Αλλά για να το ξανασκεφτώ... :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #79 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:29:02 πμ »
Οχι ρε, από ευγένεια το λέμε ::glossa::

Εγώ περιμένω να δω τον πάγο! Και επειδή κάτι μου λέει πως όλα θα είνα τέλεια λέω να αρχίσω τα ηρεμιστικά από τώρα...

Πρόσθεσε κάπου 1-2 γάντζους που είχαν για να "αρπάνε" τις παγοκολώνες, θα τους θυμάσε πιστεύω. Εγώ είχα την τύχη να προφτάσω παγοπώλες στη Σαλαμίνα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #80 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:38:38 πμ »

Εγώ περιμένω να δω τον πάγο! Και επειδή κάτι μου λέει πως όλα θα είνα τέλεια λέω να αρχίσω τα ηρεμιστικά από τώρα...

Πρόσθεσε κάπου 1-2 γάντζους που είχαν για να "αρπάνε" τις παγοκολώνες, θα τους θυμάσε πιστεύω. Εγώ είχα την τύχη να προφτάσω παγοπώλες στη Σαλαμίνα.

...και γάτζους θα σας φέρουμε Κύριε, επίσης θα έπρεπε να θυμάσαι ότι εκτός από τους γάτζους είχαν και κάτι που λειτουργούσε σαν ψαλίδα με άκρες σαν γάτζους για να "αρπάνε" και μεταφέρουν τις παγοκολώνες...και τέτοιο θα σας φέρουμε Κύριε...

...όσο για το "από ευγένεια" ...γιά έλα αύριο να σε κεράσω και καφέ, να βγάλω την υποχρέωση  :lol: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #81 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 11:48:44 πμ »
Ναυπηγέ μου,  :lol:
Δεν είναι άσχημη ιδέα το επι πλέον φουγάρο, θα βάλω άλλο ένα να βγαίνει κάθετα από την ταράτσα.
...για το λούκι το έχω σκεφτεί και ξανασκεφτεί αν θα έφτανε μέχρι την άκρη της βεράντας, προτίμησα όμως όχι, γιατί υπέθεσα ότι θα πρέπει να υπάρχει χώρος να σταθεί ο...κάθε Βέγγος φορτωτής. Αλλά για να το ξανασκεφτώ... :roll:

Αν το βάλεις τελικά το φουγάρο,μην το βάλεις στην ταράτσα.Δεν τρυπούσαν ποτέ την οροφή για τέτοιες δουλειές.Βάλτο ή στην πρόσοψη ή παραδίπλα από το άλλο που έχεις ήδη,απλώς κάντο άλλο μέγεθος....

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #82 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 12:10:45 μμ »

Να προσθέσω κι εγώ την κοτσάνα μου περί φουγαρολογίας :

Οι εγκαταστάσεις αυτές σπάνια είχαν τζάκια (άρα χοντρές καμινάδες) και συνήθως η θέρμανση προερχόταν από ξυλόσομπες που βρισκόντουσαν στο κέντρο του δωματίου. Το μπουρί συνήθως έβγαινε από τον τοίχο στο πλάι. Σε μερικά σπίτια σε ορεινά χωριά μπορεί κανείς να δεί ακόμα κάτι τέτοιο.

Και επειδή πρόλαβα κι εγώ ψυγείο πάγου και παγοποιείο στην Αίγινα , επιβεβαιώνω τα περι γάντζων και ψαλίδας  όπως επίσης και το οτι ο παγοπώλης έφερε λευκή ποδιά, γαλότζες και μαύρα λαστιχένια γάντια. Μη ξεχάσεις να του βάλεις και μουστάκι τσιγκελωτό(αντρουά σύμβολο της εποχής).

Και φυσικά κάνεις (όπως πάντα) εξαιρετική δουλειά ::icon_thumright::
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #83 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 12:17:13 μμ »
Φίλιππα καλημέρα μια ιδέα για το δεύτερο μπουρί είναι να το βγάλεις από εμπρός παραλλήλω με την μαρκίζα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #84 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 01:50:09 μμ »
Φίλε μου Φίλιππε σήμερα "πέτυχα" μια ανάλογη φώτο απο τα παγοπωλεία της Θεσ/νίκης στο Δημαρχείο...όπως πολύ σωστά επισημάνατε (ο Γιώργος και 'σύ) υπήρχαν γάτζοι & και μασιές - τανάλιες για τον πάγο  ::icon_thumright:: Αλλά παρατήρησα στην φώτο που σου λέω οτι ο πάγος "έβγαινε" κολώνα και μετά με κάτι τεράστια πριόνια, 2 άτομα έκοβαν τον πάγο σε κύβους....οπότε βάλε και κανα τέτοιο πριόνι κρεμασμένο στον τοίχο  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #85 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 01:44:10 πμ »
Η βοήθειά σας είναι καταπληκτική αγαπητοί και σας ευχαριστώ.

Πάντως σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα και έφτιαξα από φύλλο πλαστικού αυτό που θα δείτε στις φωτό, το σκεφτόμουν καιρό, τελικά κάτι έγινε.
Να γεμίζουν σιγά-σιγά οι τοίχοι...

Πρώτο χέρι αστάρι hycote

Μετά Mithril silver + badab black wash  της CITADEL
Η βρύση  έγινε από μπρούτζινο σωληνάκι + p.e. πεταλούδα, περισσεύματα από το σετ της voyager για το Staghound...δεν μου κεντράρισε πάντως απόλυτα η πεταλούδα, αυτό είναι πάντως...

Αποσυνδεδεμένος GreekFeta

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Buena Vista...
  • Σεβασμός στον Καλλιτέχνη!!!!!
« Απάντηση #86 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 01:50:23 πμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock:

Αυτά είναι...

::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #87 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 01:53:58 πμ »
άλλη μία πινελιά που κάνει τη διαφορά στο σύνολο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 02:10:34 πμ »
Ωχχχχχ πάει "Ξέφυγε" και αυτός  :shock: :shock: :shock: :shock:  Τι να πώ  :?: :?: :?:  Τέλεια η κατασκευή και το τελικό αποτέλεσμα, θαρρείς και θα τρέξει νερό  :!: :!: :!: Οι χρωμματισμοί του "ντενεκέ" αλλά και της βρύσης είναι απίστευτοι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 02:13:12 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος petranlost

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 02:27:48 πμ »
Πολυ ωραιο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 02:30:06 πμ »
 :shock: :shock: το....το.. τοοοοο ..το  βρυ ... βρυ ... το ... βρυ .. το βρυσάκι  ::proskino:: ::proskino::     Έχω αρχίσει να χάνω τα λόγια μου !!!!!

...και γάτζους θα σας φέρουμε Κύριε, επίσης θα έπρεπε να θυμάσαι ότι εκτός από τους γάτζους είχαν και κάτι που λειτουργούσε σαν ψαλίδα με άκρες σαν γάτζους για να "αρπάνε" και μεταφέρουν τις παγοκολώνες...και τέτοιο θα σας φέρουμε Κύριε...

...όσο για το "από ευγένεια" ...γιά έλα αύριο να σε κεράσω και καφέ, να βγάλω την υποχρέωση  :lol: ::glossa::

Κύριοι, δεν ξέρω σε ποιές εποχές ζήσατε  (στα νιάτα σας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:), εμένα πάντως τα παγάκια μου τα φτιάχνει το ... ψυγείο   ::glossa::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 03:06:37 πμ »
Καλά πλάκα με κάνεις ρε Φίλιππε;  :mrgreen:     :shock:
Υπέροχο το βρυσάκι και να'ξερες τι αναμνήσεις μου ξύπνησες από το χωριό... Αχ!!   
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 09:24:25 πμ »
 :shock:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::Φοβερός.
Μήπως αν μπορούσες να έβαζες και μια πετσέτα απο δίπλα?
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 09:42:35 πμ »
Εξαιρετικό το βρυσάκι Φίλιππε! ::icon_thumright::
Για να ψειρίσω λίγο τη μαϊμού ::glossa:: άν και μου αρέσει πολύ το βάψιμό του, νομίζω πώς η γαλβανιζέ λαμαρίνα ήταν μάλλον πολυτέλεια - άν όχι ανύπαρκτη(?) εκείνη την εποχή και ίσως ένα χρωματάκι να ήταν πιό ταιριαστό...

Επίβεβαιώνω και εγώ αυτούς τους γάντζους/"τανάλιες" για τη μεταφορά της παγοκολώνας όχι όμως τα πριόνια καθώς την εποχή που το γνώρισα (αρχές δεκαετίας '90) το παγοποιείο δούλευε στην ουσία μόνο για τους ψαράδες γι'αυτό και τον θρυμάτιζαν σε μηχανή. Πάντως ένα ψυγείο πάγου που είχαμε στην αποθήκη της γιαγιάς είχε θάλαμο για τον πάγο περίπου 40Χ40Χ40 εκατοστά! :wink:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 10:07:12 πμ »
Για να ψειρίσω λίγο τη μαϊμού ::glossa:: άν και μου αρέσει πολύ το βάψιμό του, νομίζω πώς η γαλβανιζέ λαμαρίνα ήταν μάλλον πολυτέλεια - άν όχι ανύπαρκτη(?) εκείνη την εποχή και ίσως ένα χρωματάκι να ήταν πιό ταιριαστό...

Συμφωνώ. Εγώ θυμάμαι ένα μπλε (θα μπορούσε να ήταν και κοντά στο French Blue) και ένα φυστικί. Και με τις ανάλογες έξαιρετικές σου φθορές Φίλιππε,  θα γίνει κουκλί!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 09:59:57 μμ »
Η βοήθειά σας είναι καταπληκτική αγαπητοί και σας ευχαριστώ.

Πάντως σήμερα είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα και έφτιαξα από φύλλο πλαστικού αυτό που θα δείτε στις φωτό, το σκεφτόμουν καιρό, τελικά κάτι έγινε.
Να γεμίζουν σιγά-σιγά οι τοίχοι...

Πρώτο χέρι αστάρι hycote

Μετά Mithril silver + badab black wash  της CITADEL
Η βρύση  έγινε από μπρούτζινο σωληνάκι + p.e. πεταλούδα, περισσεύματα από το σετ της voyager για το Staghound...δεν μου κεντράρισε πάντως απόλυτα η πεταλούδα, αυτό είναι πάντως...

Μεταξύ μας αν κατάφερνα να φτιάξω τα μισά θα ήμουν χαρούμενος.  :mrgreen:

Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 10:45:12 μμ »
Φίλιππε ότι και να πω είναι λίγο!!!
είσαι μεγάλη ταλεντάρα τελικά!
Ορίστε μερικές ιδέες που πιστεύω μπορείς να ακολουθήσεις!
Η σόμπα με το μπουρί και τα παρελκόμενα

κι ακόμη μία διαφορετική...μην ξεχάσεις να φτιάξεις και καμμιά καρέκλα,πολύ χαρακτηριστική για Ελλάδα

Μια ιδέα για ταμπέλα

Και τέλος μερικά ελληνικά είδη εποχής που σίγουρα θα δίνουν άλλη νότα...αλλη μια ιδέα...η γνωστή ζυγαριά...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 11:05:12 μμ »

Καλησπέρα σας, λοιπόν τα ντεπόζιτα τα έφτιαχναν και αυτά όπως και τα λούκια οι φαναρτζήδες, ήταν και αυτά κατασκευασμένα από τσίγκο.
ʼπλα αρκετοί τα περνούσαν ένα χέρι λαδομπογιά συνήθως πράσινη (θυμάμαι αυτό που είχε η γιαγιά μου στο σπίτι το όποιο υπάρχει ακόμα) για να είναι ποιο καθαρά, διότι ο τσίγκος με τον καιρό γίνεται μουντός και χάνει την γυαλάδα του.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 10:28:15 πμ »
Ευχαριστώ και πάλι συνάδελφοι.

::arrowred:: Γιώργο, όμορφες φωτό, βέβαια τις περισσότερες τις έχω δεί εκεί που τις βρήκες, ευχαριστώ πολύ πάντως και για τις πληροφορίες σου για τα ντεποζιτάκια.

Ιδού λοιπόν ένα μικρό up date, προστέθηκαν κάποιες σωληνώσεις από το μηχανοστάσιο  προς το κυρίως κτίριο, κάποιοι ρολόγια μέτρησης πίεσης του παρεχόμενου αζώτου  :roll: , ένα ακόμα μπουρί, η ταμπέλα (προσωπικά δεν μου πολύ αρέσει, τα παιδιά μου όμως,που σχεδόν όλο το απόγευμα χθες μοντελάραμε μαζί ,την θέλουν έτσι!) και ένα διακόπτης για το φως.

...και εδώ δύο αναμνηστικές φωτό με τον επιθεωρητή εργασιών  :lol: ::glossa::

Επόμενο στάδιο να στρωθεί η βάση με χωματάκι εκ Ναυπλίου (ευχαριστώ πολύ Γιάννη Λέκκα) ώστε να αρχίσουν οι δοκιμές στησίματος των οχημάτων, να συνεχιστεί η κατασκευή και των υπολοίπων αξεσσουάρ αλλά και οι πολιτικές φιγούρες που δεν σας έχω δείξει ακόμα.  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: