Αποστολέας Θέμα: S-Boat 1/35 Italeri Preview  (Αναγνώστηκε 13316 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Απ: S-boat 1/35 Italeri Preview
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 11:23:37 πμ »
Να πω κάτι ακόμα ....... αν και ίσως φανεί ότι πολιτικολογώ .......... αν ............ ας κοπεί από τους μοντς .......

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι ψηλές τιμές των κιτ πλέον, αλλά το πόσο χαμηλοί είναι οι μισθοί μας σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους .......  :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 12:48:08 μμ »
Και για να σας στεναχορισο λιγο στην πολονια το βρικα με 93,60.Παντος για Ελληνικα δεδομενα ειναι πολυ καλη τιμη.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 03:34:42 μμ »
Και για να σας στεναχορισο λιγο στην πολονια το βρικα με 93,60.Παντος για Ελληνικα δεδομενα ειναι πολυ καλη τιμη.

Μεταφορικά ;;;

Πάντως δεν στεναχωριόμαστε με τίποτε ......... όσοι το πήραμε είμαστε αρκούντος @@@@μένοι μοντελιστικά με το συγκεκριμένο τεμάχιο και όλοι γνωρίζουμε ότι ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ για κανένα χρόνο θα το βρίσκαμε και στα 60 Ευρώ (όπως έγινε με την ΡΤ στην 1/35) .......... αλλά σαν παιδιά και εμείς είμαστε ανυπόμονα !!! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ;;; :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 03:43:13 μμ »
Παντος για Ελληνικα δεδομενα ειναι πολυ καλη τιμη.

οντως 109 ευρω ειναι πολυ καλη τιμη,ΕΛΑ ΟΜΩΣ που σημερα περνωντας απο το FASMA του Πειραια (φανταζομαι το ιδιο ισχυει και στο FASMA της Ιπποκρατους) ειδα το κιτ αυτο (S-boat 1/35)  της ITALERI στη τιμη των.....99 ευρω  :shock:

Αυτα ειναι τα ωραια! κι επειδη εδω μεσα οχι μονο ειμαστε πολλοι αριθμητικα πελατες αλλα και ψαγμενοι κι επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι, ψωνιζουμε οπου μας συμφερει καλυτερα! ειτε αυτο ειναι Ελληνικο καταστημα ειτε ειναι ξενο ιντερνετικο καταστημα! προσωπικα πολυ το χαρηκα που απο 145 που το ειχα δει σε site ελληνικου καταστηματος,το ειδα σχεδον 20 μερες μετα να παιρνει τη κατιουσα και να καταληγει ( :?: ) 50 ευρωπουλα κατω ::eusa_clap::

αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη βεβαια,κι αν διαφωνει καποιος θα χαρω  πολυ να το συζητησουμε το θεμα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 03:51:06 μμ »
Oταν σας ελεγα οτι του χρονου θα εχει 60 ευρω γελαγατε! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:00:38 μμ »
να σημειωσω εδω το χρονικο της....πτωσης ::arrowred:: 145 ::arrowred:: 125 ::arrowred:: 109 ::arrowred:: 108 ::arrowred:: 99 And keep Walking :twisted:

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:09:40 μμ »
Oταν σας ελεγα οτι του χρονου θα εχει 60 ευρω γελαγατε! :twisted:
Για διάβασε 2 ποστ παραπάνω ............... σε πρόλαβα !!! ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:41:09 μμ »
Φίλε Guderian-Hellas θα σου πω κάτι, αν έχεις το τέλειο αλγόριθμο εύρεσης της ελάχιστης τιμής αγοράς, κάνε μου μια χάρη και εφάρμοσέ τον σε μετοχές ή/και παράγωγα και σταμάτα να εξαπολύεις μύδρους κατά επιχειρηματιών και καταστημάτων. Θα ήθελα να ξέρω αν έχεις τέτοια συμπεριφορά στο βενζινά σου όταν σου λέει πως η τιμή της βενζίνης έπεσε. Ελεος άνθρωπέ μου, αυτό λέγεται ελεύθερη αγορά, εφαρμόζεται στα ΠΑΝΤΑ που διακινούνται, εδώ πρέπει να βγάλεις το άχτι σου;

Και δε νομίζω πως είναι ευγενικό να εύχεσαι τη διακοπή λειτουργίας καταστημάτων, και εκεί κόσμος δουλεύει. Είμαστε ελεύθερη αγορά, ψωνίζεις από όπου θέλεις, αλλά άσε την κακία για σένα. Και αυτό που κάνεις δε λέγεται έρευνα αγοράς, λέγεται επίθεση και αυτή είναι η αυστηρά ποσωπική μου άποψη.

Και για να σε προφτάσω, ουδεμία σχέση έχω με το εν λόγω κατάστημα και τον ιδιοκτήτη του. Οσο δε αφορά τον τζίρο, μάλλον είμαι ο χειρότερος πελάτης του. Απλά βαρέθηκα να σε ακούω να γκρινιάζεις για κάτι που τελικά είναι θετικό για εμάς τους μοντελιστές.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:42:15 μμ »
φιλε Guderian-Hellas,ολα καλα κι ολα ωραια,αλλα....διακρινω απο τις απαντησεις σου μια "εμπαθεια" με το καταστημα του κ. Καλφακη ? δεν εξεταζω αν εχεις δικιο η αδικο ομως θα παρακαλεσω να ριξεις τους τονους φιλε μου,και επειδη καλο ειναι διαχωριζουμε τη πλακα και το χαβαλε απο τη σοβαροτητα θα ηθελα να γραφεις και ενυπογραφα στα επιμαχα ποστ σου.

Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Guderian-Hellas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
  • Όταν μάθεις νά διοικείσαι, θά μάθεις + νά διοικείς
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:43:38 μμ »
φιλε Guderian-Hellas,ολα καλα κι ολα ωραια,αλλα....διακρινω απο τις απαντησεις μια "εμπαθεια" με το καταστημα του κ. Καλφακη ? δεν εξεταζω αν εχεις δικιο η αδικο ομως θα παρακαλεσω να ριξεις τους τονους φιλε μου,και επειδη καλο ειναι διαχωριζουμε τη πλακα και το χαβαλε απο τη σοβαροτητα θα ηθελα να γραφεις και ενυπογραφα στα επιμαχα ποστ σου.(Ασχετως εαν εχουμε μιλησει και γνωριζομαστε και δια ζωσης)

Ευχαριστω

::salut:: Έχεις απόλυτα δίκιο.... δέν θά ξαναεπαναληφθεί....
"Τά έθνη καταστρέφονται, όταν οι Κυβερνώντες, δέν μπορούν νά ξεχωρίσουν τούς σπουδαίους από τούς ασήμαντους"...

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:48:15 μμ »
φιλε Guderian-Hellas,ολα καλα κι ολα ωραια,αλλα....διακρινω απο τις απαντησεις μια "εμπαθεια" με το καταστημα του κ. Καλφακη ? δεν εξεταζω αν εχεις δικιο η αδικο ομως θα παρακαλεσω να ριξεις τους τονους φιλε μου,και επειδη καλο ειναι διαχωριζουμε τη πλακα και το χαβαλε απο τη σοβαροτητα θα ηθελα να γραφεις και ενυπογραφα στα επιμαχα ποστ σου.(Ασχετως εαν εχουμε μιλησει και γνωριζομαστε και δια ζωσης)

Ευχαριστω

Και για να σε τσαντίσω κι άλλο (πλάκα κάνω) ................. την ΡΤ την αγόρασα 62 Ευρώ !!! (σοβαρά μιλάω εδώ)  :D :D :D :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:51:58 μμ »
δεν μου απαντας ενυπογραφα ομως και αυτο θα με κανει να αποκρυψω τα γραφομενα σου φιλε Guderian-Hellas.

Αποσυνδεδεμένος Guderian-Hellas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
  • Όταν μάθεις νά διοικείσαι, θά μάθεις + νά διοικείς
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:56:44 μμ »

Ευχαριστω

Και για να σε τσαντίσω κι άλλο (πλάκα κάνω) ................. την ΡΤ την αγόρασα 62 Ευρώ !!! (σοβαρά μιλάω εδώ)  :D :D :D :wink: :wink: :wink:

::salut::Πολύ πιθανό... σέ πιστεύω! Εγώ αγόρασα τήν S-100, 110 ευρώ από εδώ. Τήν βρήκα καί 93 στήν Αγγλία μέ τό ΦΠΑ, αλλά χωρίς τά μεταφορικά.... Μαζί μέ τά μεταφορικά 123! ʼρα προσωπικά δέν μού κακοφαίνεται, απλά η ταλαιπωρία είναι πού μέ κανει νά αγανακτώ... Νά μήν βρίσκω στό γειτονικό μου κατάστημα καί νά πρέπει νά κατεβαίνω στήν Ιπποκράτους...

Σαφώς καί είμαστε κερδισμένοι... Τώρα πόσο ακόμη θά πέσουν οι τιμές λόγω τής ύφεσης... άγνωστον!  ::salut::
"Τά έθνη καταστρέφονται, όταν οι Κυβερνώντες, δέν μπορούν νά ξεχωρίσουν τούς σπουδαίους από τούς ασήμαντους"...

Αποσυνδεδεμένος CoBras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 04:58:55 μμ »
δεν μου απαντας ενυπογραφα ομως και αυτο θα με κανει να αποκρυψω τα γραφομενα σου φιλε μου.

Εμένα εννοείς ;;;
 :? :? :?

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 05:01:56 μμ »
δεν μου απαντας ενυπογραφα ομως και αυτο θα με κανει να αποκρυψω τα γραφομενα σου φιλε μου.

Εμένα εννοείς ;;;
 :? :? :?

οχι φιλε,τον Guderian-Hellas

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 29, 2008, 09:07:41 μμ »
οι απαντησεις που πηρα -prive- απο τον φιλο Guderian-Hellas ειναι οι εξης,με χρονολογικη σειρα (αν υπαρχει αμφιβολια για τη γνησιοτητα τους θα σας διαθεσω και τα e-mail η αν το επιθυμει ο φιλος Guderian-Hellas)

::arrowred:: Καλησπέρα καί χρόνια πολλά. Δέν απαντώ ενυπόγραφα διότι κανείς δέν μού εξασφαλίζει "πού θά καταλήξουν τά προσωπικά μου στοιχεία".

::arrowred:: Καλησπέρα καί χρόνια πολλά. Δέν απαντώ ενυπόγραφα διότι κανείς δέν μού εξασφαλίζει "πού θά καταλήξουν τά προσωπικά μου στοιχεία". Δέν θά ξαναεπαναληφθεί.

::arrowred:: Η στέρηση τής ελευθερίας τού λόγου είναι Δικτατορία, άρα στήν περίπτωσή μου εξυπηρετείς συμφέροντα!

φιλε Hλια, πρεπει να καταλαβεις πως το να μπαινεις επιλεκτικα σε θεματα και να βαλλεις απροκαλυπτα και κατ'επαναληψη εναντιον οποιουδηποτε καταστηματαρχη και οχι μονο δε σε τιμα καθολου,απο τη μερια σου ομως αν επιμενεις να κανεις αυτο που κανεις καλο θα ηταν να εχεις εκτος απο το θαρρος της γνωμη σου που ειναι σεβαστη, και το θαρρος να μου διαθεσεις τα στοιχεια σου και να μιλας ενυπογραφα.

Επισης σε καλω να γραψεις ποιου συμφεροντα εξυπηρετω αν και δε φανηκε να εννοεις κατι τετοιο στα ποστ ΣΟΥ που απεκρυψα οπου εκει φυσικα εγραφες μεταξυ αλλων πως "ειμαι παντα...Σωστος" !!! σημειωση δικη μου ::arrowred:: (οχι πως ισχυει,αλλα εσυ το εγραψες!) τι μεσολαβησε μεσα σε λιγα λεπτα κι εκανες στροφη 180 μοιρων ???

Οσοι δε καταλαβαν και πολλα ας κανουν ενα κοπο να διαβασουν το τοπικ εξ'αρχης ωστε να βγαλουν τα συμπερασματα τους.

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 02:30:14 πμ »
Εσείς πήγατε να ''ντουμπλάρετε'' τον hannants αλλά τελικά σας ντούμπλαραν εσάς τα υπόλοιπα καταστήματα της Αθήνας που από ότι μαθαίνω μετά τα 109.90 σας, κατέβασαν την τιμή στα 108 ευρώ έτσι απλά για σπάσιμο. Και έτσι χάνετε εσείς που στοκάρετε παραπάνω ποσότητες. Και αυτό γιατί κύριε Καλφακη? για να ψωνίσουν όλοι από εσάς? Δεν θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μια τιμή για όλα τα καταστήματα με μικρές έστω διακυμάνσεις ? Υπάρχετε γιατί υπάρχουν και το αντίστροφο. Επίσης σας διαβεβαιώ ότι όλα τα καταστήματα είναι αξιόπιστα και όσο αφορά την Ελληνική αγορά τα νέα κιτ των εταιριών που αντιπροσωπεύετε τα βλέπουμε πρώτα στους παραεισαγωγείς όπως τους λέτε και μετά από καιρό στο κατάστημα σας. Είναι κρίμα γιατί δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι ο Έλληνας μοντελιστής δεν σας έχει ανάγκη πια, θέλει και ψωνίζει από την Ελληνική αγορά ακόμα. Πλέων με ένα κλικ πολύ εύκολα τα πάντα είναι στην πόρτα μας. Αλλά δεν πειράζει θα ερχόμαστε για τα χρώματα και τις κόλλες. Τα κιτ μαζευόμαστε πλέων 5-6 φίλοι και τα ψωνίζουμε από έξω η από τα καταστήματα της περιοχής μας που έχουν πολλές φορές πολύ γρήγορα ανακλαστικά και δεν κοιτάνε πως θα φάνε τον συνάδελφο τους, o Έλληνας μοντελιστης εκτός από την τσέπη του ενδιαφέρετε και για άλλα πράγματα και τέτοιου είδους μανούβρες του την σπάνε.
Merry Christmas to all Ho Ho Ho.[/size]

Η επιχείρηση ΚΑΛΦΑΚΗΣ συντηρεί 12 οικογένειες εργαζομένων και τροφοδοτεί πάνω από 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με τους καλύτερους όρους συνεργασίας, τις καλύτερες τιμές και την μεγαλύτερη ποικιλία για όλες τις ανάγκες τους.
Είναι αντιπρόσωπος εταιρειών που όλοι γνωρίζεται, γιατί είναι εταιρεία που την εμπιστεύονται.

Πριν παραλάβουμε την S-100 αποφασίσαμε την τιμή των EUR 109,90 που είναι μια φιλότιμη τιμή, δεδομένου του μεγέθους της Ελληνικής αγοράς και των τιμών της Ευρώπης. Παράλληλα κρατήσαμε όλες τις αποδεκτές ισορροπίες τιμών για όλα τα καταστήματα της Ελλάδας,
Διαπιστώνουμε ότι παραεισαγωγείς που πούλαγαν αρχικά στην τιμή των EUR 135 και EUR 128 σπάσανε την τιμή στα 99,00 από μονοπωλιακό αυταρχισμό, ζημιώνοντας έτσι όλα τα υπόλοιπα καταστήματα και ας είναι πελάτες της δικής τους χονδρικής.
Πιστέψτε με το πως «όσο πιο φθηνά τόσο πιο καλά» είναι αφελές και ουτοπιστικό. Υπάρχουν κατώτατα όρια και οριακές ισορροπίες. Όσοι βλέπουν σωστά και λίγο πιο μακριά, ίσως με καταλάβουν.

Βλέπουμε λοιπόν τώρα να δεχόμαστε ειρωνείες, φθόνο, κουτοπόνηρες εξυπνάδες και προσβολές.
Αντί να κατακριθούν αυτοί που μποϋκοτάρουνε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα για δικό τους όφελος, και εμπαίζουνε μοντελιστές και καταστήματα, γίνεται το αντίθετο. Ρίχνονται μομφές εις βάρος μας ότι «τρωμε το ψωμί των άλλων συναδέλφων» και έχουμε νοοτροπία μονοπωλιακή, την στιγμή που εμείς και τα υπόλοιπα καταστήματα θιγόμαστε και δεχόμαστε απρόκλητο πόλεμο τιμών.

Είμαι καταστεναχωρημένος από αυτήν την συμπεριφορά και μάλλον χάνω τον χρόνο μου που πίστεψα ότι μέσω του modelclub.gr μπορεί να είχα μια ζεστή και αξιοπρεπή επικοινωνία με τους μοντελιστές.   Όταν κάποιος πίσω από την οθόνη του υπολογιστή του κάνει το χόμπι του, πρέπει να δείχνει περισσότερο σεβασμό και να σκέφτεται με περισσότερη σοβαρότητα αυτά που διατυπώνει, όταν μάλιστα απευθύνεται σε κάποιον που το θέμα αφορά το αντικείμενο του κόπου του και της εργασίας του.

Σε μια Ελληνική πραγματικότητα που το μπάχαλο είναι καθημερινότητα, η επιχείρηση ΚΑΛΦΑΚΗΣ είναι υπερήφανη ότι προσφέρει την καλύτερες δυνατές υπηρεσίες με σταθερότητα, συνέπεια και φιλότιμο προς τους πελάτες της αλλά και προς το δημόσιο συμφέρον.

Αντίο σας και καλό Internet
Κ.Καλφάκης
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 11:34:44 πμ »
Πριν παραλάβουμε την S-100 αποφασίσαμε την τιμή των EUR 109,90 που είναι μια φιλότιμη τιμή, δεδομένου του μεγέθους της Ελληνικής αγοράς και των τιμών της Ευρώπης. Παράλληλα κρατήσαμε όλες τις αποδεκτές ισορροπίες τιμών για όλα τα καταστήματα της Ελλάδας,

Χωρις να θελω να σχολιασω κατι στα γραφωμενα σας,επιτρεψτε μου να κανω μια μικρη διορθωση κ. Καλφακη, πριν τη παραλαβετε, στα 144 ευρω την ειχατε ανακοινωσει στο site σας...αν κανω λαθος ζητω συγγνωμη.

Αποσυνδεδεμένος ekazianis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 03:28:16 μμ »
καλησπέρα και καλες γιορτές σε όλους,πανω απο όλα με υγεία,μην ξεχνάτε πως η αγορά ευτυχως ή δυστυχώς ειναι ελεύθερη,με οτι καλο η κακο αυτό σημαίνει,σίγουρα εμας τους καταναλωτές συμφέρει να κάνουμε τις αγορές μας οσο φθηνότερα γίνεται παντα ομως με την προυπόθεση να έχει και το μαγαζί που αγοράζουμε καποιό κερδος για να υπάρχει εκεί και αύριο....για εμας,κ.καλφακη προσωπικά σας ευχαριστώ για την προσφορά της οικογενείας σας στο μοντελισμό τοσα και τοσα χρόνια,μακαρι και ολοί οι αλλοί συναδελφοί σας γιατι οχι να προσφέρουν και αυτοι τα ιδια και περισσοτερα.θυμάμαι παιδακι 4-5 ετων πριν 33χρονια που ερχομουν με το πατέρα μου στο κατάστημα σας για τις αγορές μας,κουβεντούλα.....βόλτα,ο πατερας μαλιστά ηταν φιλος με το αείμνηστο πατερα σας,προς αποφύγη παρεξηγήσεων εχω να δω τον κ.καλφακη ή να μπω καν σε καταστημα του 25 τουλαχιστον χρονια γιατι μετακομισαμε πριν 30 χρονια στην επαρχία και εχω αγοράσει μια μονο φορα με αντικαταβολη το ιδιο χρονικο διαστήμα,αρα δεν ειμαι ουτε φιλος του ουτε και ο καλύτερος πελατης του,του αξιζει ομως ενα ευχαριστώ που έμεινε τοσα χρονια και συνεχιζει σε αυτή τη δουλεία για μας......καποτε ηταν σιγουρα μονοπωλιο,θα μπορούσε λοιπον καποία στιγμη ακομη και ν α κοψει και να ασχοληθει με κατι αλλο ,πιστευω πως τον επαιρνε,ετσι για να μιλησουμε και στη γλωσσα του εμπορίου,κουρασά σιγουρα γι αυτό καπου εδώ σταματαώ τονιζοντάς ομως πως τα παραπάνω ειναι καθαρα προσωπικές μου αποψείς .καλη χρονια! :lol: :lol:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 30, 2008, 06:01:57 μμ »
καλησπέρα και καλες γιορτές σε όλους,πανω απο όλα με υγεία,μην ξεχνάτε πως η αγορά ευτυχως ή δυστυχώς ειναι ελεύθερη,............................θυμάμαι παιδακι 4-5 ετων πριν 33χρονια που ερχομουν με το πατέρα μου στο κατάστημα σας για τις αγορές μας,κουβεντούλα.....βόλτα,ο πατερας μαλιστά ηταν φιλος με το αείμνηστο πατερα σας,........δεν ειμαι ουτε φιλος του ουτε και ο καλύτερος πελατης του,του αξιζει ομως ενα ευχαριστώ που έμεινε τοσα χρονια και συνεχιζει σε αυτή τη δουλεία για μας...............καλη χρονια! :lol: :lol:

αγαπητέ φίλε,
σημαντικό για μένα όλα αυτά τα 42 χρόνια, είναι ότι ασχολούμαι με αυτό που αγαπώ, και το πιο σημαντικό ακόμη που το μοιράζομαι με άλλους παλαβούς σαν εμένα.   Δεν έχει σημασία αν είσαι πελάτης πια ή όχι.   Αυτό που μας φέρνει κοντά και ανοίγει κανάλια επικοινωνίας είναι ο μοντελισμός.   Χαίρομαι με τα λόγια σου.   Χαίρομαι που μας θυμάσαι μετά από 35 χρόνια, και αυτό είναι το καλύτερο κάθε φορά που το ακούω.
Καλή χρόνιά
Κώστας Καλφάκης
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 31, 2008, 11:18:17 μμ »
Με τοσο ντορο που εγινε ,να δω απο αυτους που την πηραν ποσοι θα την φτιαξουν ,ποσοι θα την αγορασουν ,και ποσοι θα φτιξουν ενα μοντελο της προκοπης ,αν ειναι σαν τα F-16 και τα F-1,τοτε θα κανουμε πολυ καιρο να την δουμε τελειωμενη

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #71 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 01:13:40 πμ »
   Επειδή πολλά γράφτηκαν για τιμές Ελλάδας-εξωτερικού θα ήθελα να πω μερικά πράγματα όπως τα έχω δει τουλάχιστον τα τελευταία 5-6 χρόνια που αγοράζω (και) και απ' έξω.

Καταρχήν για να είμαστε δίκαιοι ως προς τη σύγκριση πρέπει να πούμε ότι όταν αγοράζουμε εκτός Ε.Ε. ΟΛΑ τα προϊόντα κανονικά χρεώνονται με ΦΠΑ (19%). Πρακτικά όμως σχεδόν ποτέ δεν το πληρώνουμε επειδή τα πακέτα είναι μικρά και "περνάνε" στο τελωνείο. Οι καταστηματάρχες όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, άρα για να συγκρίνουμε μία τιμή δίκαια πρέπει να προσμετράμε το (υποθετικό) ΦΠΑ και μετά να βλέπουμε αν κάποιος Έλληνας έμπορος πουλάει ακριβά ή φτηνά.

Επίσης κάποιοι συγκρίνουν την τιμή του κιτ πχ. στην Αγγλία χωρίς τα ταχυδρομικά. Συγνώμη αλλά αυτό τι νόημα έχει; Υπάρχει περίπτωση να το αγοράσετε χωρίς ταχυδρομικά;

Πρέπει να πω ότι τον πρώτο καιρό που αγόραζα από έξω έβρισκα μεγάλες διαφορές στις τιμές κυρίως σε κάποιες εταιρίες εξ ανατολής...
  Όμως έχω πλέον διαπιστώσει (και αυτό σε πολλά μοντελιστικά μαγαζιά σε διάφορες περιοχές της Αθήνας ) ότι οι τιμές στην πλειοψηφία των προϊόντων είναι άκρως ανταγωνιστικές σε σχέση με το εξωτερικό ή και καλύτερες. Αυτό δείχνει ότι ίσως οι έλληνες μαγαζάτορες πλέον αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, και προκειμένου να κρατήσουν την πελατεία αποφάσησαν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Προσωπικά προτιμώ να στηρίζω την ελληνική αγορά, υπό την πρυπόθεση βέβαια ότι δεν θα θεωρούμαι κορόϊδο.

Τέλος αρνητική αντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο Viper αρκετές φορές έθιξε το θέμα της αρχικής τιμής των 144ευρώ αλλά καμία απάντηση δεν έλαβε. Κύριε Καλφάκη δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι είχατε ανακοινώσει μία τιμή και στην συνέχεια στα πλαίσια του (υγιούς) ανταγωνισμού την μειώσατε. ʼλλωστε αυτό καλό είναι αφού οι πελάτες σας σίγουρα θα έμειναν ευχαριστημένοι.

Αυτά, ήθελα να αναφέρω και μερικές συγκρίσεις τιμών εταιριών/κιτ από Ελλάδα-εξωτερικό αλλά το αφήνω μη πει κανείς ότι κάνω διαφήμιση/δυσφήμιση του ενός ή του άλλου.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #72 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 11:10:57 πμ »
Με τοσο ντορο που εγινε ,να δω απο αυτους που την πηραν ποσοι θα την φτιαξουν ,ποσοι θα την αγορασουν ,και ποσοι θα φτιξουν ενα μοντελο της προκοπης ,αν ειναι σαν τα F-16 και τα F-1,τοτε θα κανουμε πολυ καιρο να την δουμε τελειωμενη

Μπράβο ρε Σωτήρη.Πες τα γιατί το νού μας το έχουμε πως θα γλυτώσουμε 5 φράγκα καί όχι πως θα το φτιάξουμε.

Κι αφού δεν θα το φτιάξουμε,γιατί ξοδεύουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια  :?:

Με εκείνα τα περίφημα F 16 που έγινε χαμός γιά την τιμή του καί τους...............λάθος πίνακες οργάνων τί απέγινε  :?: Νομίζω φτιάχτηκε.............ένα  :?: :? :?

Τέλος να επισημάνω ότι στον κανονισμό του φόρουμ,δεν επιτρέπεται η φραστική επίθεση από ένα μέλος σε άλλο.Κι εδώ μάλλον κάποιοι το παράκαναν.
      Δεν έχω κανένα πρόβλημα,ο κ. Καλφάκης ή ο οποιοσδήποτε άλλος έμπορος να πουλάει τα προιόντα του 1000000 ευρώ.Έχει κάθε δικαίωμα.Όπως βέβαια έχει κι ο κάθε πελάτης το δικαίωμα να αγοράζει απ΄όπου τον συμφέρει.
      Στο φόρουμ πρέπει να υπάρχει ενημέρωση γιά τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά.Να κρίνει όμως εμπόρους καί επιχειρήσεις, όχι.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #73 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 12:48:52 μμ »
Είναι η πρώτα φορά που λυπάμαι να διαβάζω όσα γράφονται στο forum...
Ξεκινάμε για την αγορά και την συναρμολόγηση και την... πλάκα που γίνεται για ένα μοντέλο κα καταλήγουμε να κατηγορούμε προμηθευτές που όλοι γνωρίζουμε την ιστορία τους στον χώρο και γενικά  να γίνεται το μέγα μπάχαλο γιορτινές μέρες...

Στο θέμα αγορών ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Είτε θέλει να αγοράσει μέσω διαδικτύου είτε να πάει στα γνωστά μαγαζιά είναι επιλογή του.
Η τιμή ενός μοντέλου ποικίλλει και στο εξωτερικό και βέβαιως κάποιος θα υπολογίσει τις ενδεχόμενες διαφορές πριν αποφασίσει τί θα κάνει. Ενδεχομένως εμάς στην Ελλάδα του ευρώ να μας βολεύει τα μάλλα ότι η ισοτιμία με την λίρα εχει φτάσει σχεδόν στο 1/1, άρα αγοράζοντας από το Η.Β. βγαίνουμε κερδισμένοι.

Προσωπικά σαν Δημήτρης όμως δεν δέχομαι με τίποτα να γίνονται επιθέσεις σε ανθρώπους που είναι οι επαγγελματίες του χώρου και στην προκειμένη περίπτωση είδαν ότι έπρεπε ΝΑ ΠΕΣΕΙ η τιμή του συγεκριμένου μοντέλου και αυτό έπραξαν.Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ Καλφάκης -τον οποίο δεν γνωρίζω- έδειξε ότι ακολουθεί τους ρυθμούς της αγοράς. Τώρα αν αυτό το κάνει σε ποσοστό 100% ή όχι, άπτεται στην κρίση του καθένα μας.  Ολοι μας  είμαστε μεγάλα παιδιά και ξέρουμε πολύ καλά μέσα μας πού μας συμφέρει να αγοράσουμε και πού όχι. Και εκεί πρέπει να σταματούμε...

Ευτυχισμένο το 2009...
type less model more

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #74 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 12:57:53 μμ »

Χωρις να θελω να σχολιασω κατι στα γραφωμενα σας,επιτρεψτε μου να κανω μια μικρη διορθωση κ. Καλφακη, πριν τη παραλαβετε, στα 144 ευρω την ειχατε ανακοινωσει στο site σας...αν κανω λαθος ζητω συγγνωμη.

Απαντώ τώρα, γιατί οι δουλειές ήταν πολλές αυτές τις μέρες, και ειδικά στο νέο κατάστημα στην οδό Πρωτοπαπαδάκη 67 στο Γαλάτσι.

Ναι, είχε γίνει αναγγελία στο site μας στα 139 βάσει προκοστολόγισης από το λογιστήριο μας στα μέσα Νοεμβρίου. Όταν έγινε η  οριστικοποίηση των τιμών με την παραλαβή στα μέσα Δεκεμβρίου, εγώ την καθόρισα στα 109,90 για τους λόγους που εξήγησα σε άλλο post. Τι τιμές είχαν οι ανταγωνιστές και έαν είχαν κάνει παραεοσαγωγή δεν το ήξερα και το μαθαίνω συνήθως μετά από 1-2 εβδομάδες. Πες όμως ότι το ήξερα, πες ότι το είχα προαναγγείλει στα 154.
Και τι με αυτό ?  Σε απασχολεί στο πως κάνω κουμάντο στην δουλειά μου ή γιατί το Plastimodelismo αναγκάστηκε σε μείωση τιμής ?
Μου ελέγχεις στο δικαίωμα να αποφασίζω εγώ το ποια θα είναι η τιμή που θα ισχύει στα προϊόντα μου για το καλό των πελατών μου και των αντιπροσωπειών μου ?.
Μήπως πουλήσαμε εμείς σε κανένα κατάστημα ή μοντελιστή στα 139 και κοροϊδέψαμε τον κόσμο ? ΟΧΙ.

Οι μόνοι που θα ενοχλήθηκαν είναι οι παραεισαγωγείς, που βγήκαν αρχικά και πούλησαν με 135-125 και η επίσημη τιμή μας τους χάλασε τα σχέδια.
Επειδή λοιπόν μου κάνεις συνεχώς την ίδια ερώτηση σε ερωτώ πλέον εάν σκώπτεσαι προσωπικά που χάλασαν τα αρχικά τους σχέδια και αναγκάστηκαν στην μανούβρα της μείωσης των τιμών τους. Σε πείραξε αυτό ?  Πιστεύω πως όχι, και μάλλον θα πείραξε μόνον τους ίδιους που εκτέθηκαν στους πελάτες τους. Λυπάμαι που ένας από αυτούς είναι σπόνσορας των εκδηλώσεών σας. Θα πρέπει να προμηθεύεται στο μέλλον τα ITALERI από τον αντιπρόσωπο για να μην εκτίθεται, (εκτός από τα παραμύθια που γράφει σε e-mail στην Italeri).

Για το όλο θέμα των τιμών, πιστεύω ότι θα πρέπει να ενοχλεί και εσένα και τους όλους (που ασχολούνται συλλογικά με τον μοντελισμό), για το ότι η επίσημη τιμή της αντιπροσωπείας γίνεται αντικείμενο μονοπωλιακής εκμετάλλευσης από μερικούς, εις βάρος όλων των άλλων μοντελιστικών καταστημάτων της χώρας, που θέλουν να ισχύει η επίσημη και συμφωνημένη τιμή της αντιπροσωπείας και όχι να καταστρέφεται από ευκαιριακές σκοπιμότητες.

Το «όσο πιο φθηνά τόσο πιο καλά» είναι αφελές. Υπάρχουν κατώτατα όρια κάτω από τα οποία τα καταστήματα ζημιώνουν.  Εκτός και εάν στις σημερινές εποχές του Internet θα πρέπει να ξεγράψουμε τα μοντελιστικά καταστήματα και να αναδείξουμε σαν ήρωες τους επιτήδειους και τα e-shops.
Επισημαίνω επίσης ότι δεν αντιτίθεμαι που οι μοντελιστές αγοράζουν από το Internet, όπως και οι μοντελιστές όμως να μην μας κατακρίνουν ούτε να σχολιάζουν πικρόχολα και δειχτικά που είμαστε ακριβότεροι από το Internet, γιατί τα Ελληνικά καταστήματα δεν μπορούν να διαφεύγουμε φόρων και δασμών για να συναγωνιστούν αυτές τις τιμές, ούτε να πληρώνουν μισθούς των EUR 150, όπως στο Hong Kong και EUR 400 στην Πολωνία, ούτε η Ελλάδα είναι η χώρα του 1.000.000 μοντελιστών όπως στις ΗΠΑ.  Το γάλα που έχει την μισή τιμή στη Γερμανία το σκέφτηκε κανείς να κάνει τίποτα ?

Σαν αντιπρόσωπος εξυπηρετώ και υποστηρίζω 40 χρόνια τώρα τα μοντελιστικά καταστήματα και δεν μονοπωλώ την αγορά όπως με κατηγόρησε επιπόλαια το μέλος σας. Γνωρίζεις επίσης ότι δεν έχω δεχθεί να προμηθεύσω Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα, για να μην χαλάσω τις τιμές των καταστημάτων, που έχω πολύ μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα από ένα virtual κατάστημα. Πιστεύω ότι τα μοντελιστικά καταστήματα διαδίδουν τον μοντελισμό στην Ελλάδα και τους αξίζει αυτή η υποστήριξη. Εάν δεν το πίστευα, κουλός δεν είμαι, θα είχα φτιάξει δικό που virtual shop.
Εάν ήμουν παράλογος και ήθελα πόλεμο και να μονοπωλήσω την αγορά, όπως δέχθηκα την μομφή, μήπως πιστεύεις ότι δεν θα μπορούσα να αλλάξω τον τρόπο που λειτουργώ, να φέρνω μικροποσότητες μόνον για το κατάστημά μου και συνθλίψω τις τιμές (και όχι μόνο στα δικά μου προϊόντα αλλά και για άλλα πολλά όπως π.χ. ACADEMY, DRAGON και TRUMPETER) ?
Δεν είναι όμως σωστό να καταστρέφεται η αγορά και ούτε συναδελφικό να ανακατεύεσαι και να παρενοχλείς τις δουλειές των άλλων. Οτι κάνουμε σήμερα πρέπει να είναι σωστό και ισσοροπημένο για να υπάρχουμε όλοι μας και εμείς στον μοντελισμό και όλοι εσείς στις δουλειές σας.

Σε αυτά που σου γράφω τώρα, απαντώ έμεσα και στα υπονοούμενα που κρύβουν οι κακίες προηγούμενου post . Θέλω να ξέρετε ότι δεν έχω πρόθεση να προσβάλω ή να κατηγορήσω κανέναν αλλά προσπαθώ να αντιδιαστείλω, έστω λεκτικά, τις έννοιες, για να κατανοήσουμε ποιος έχει το δίκιο και που σταματάει αυτό όταν καταπατάει το δίκιο του άλλου.

πάνω απ' όλα
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και υγεία σε όλους εσας και τις οικογένειές σας
φιλικά
Κώστας Καλφάκης
STARFIGHTER

Tags: