0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια μονο μικρη προταση βαψε τα περισκοπια των πυργισκων σε διαφορετικα χρωματα σε αναπαρασταση των φιλτρων ου χρησιμοποιουν οι Αμερικανοι σε ολα τα οχηματα τους τωρα
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Λοιπόν σχετικά με τα περισκόπια....η AFV στο εξώφυλλο του κουτιού τα "δίνει" κόκκινα....μέσα στις οδηγίες λέει gold + magenta Η Real Models "λέει" 80% gold + 20% magenta Η trumpeter "λέει" green ʼντε "βγάλε άκρη" Πάντως απο φωτογραφίες που βρήκα μέσω net τα δείχνει άλλοτε gold άλλοτε magenta....κατα την προσωπική μου άποψη πρέπει να είναι ιριδίζων και ανάλογα με το προσπίπτουν φώς να "φαίνονται" ανάλογα Σαν τα κάπτοτρα απο τα κυάλια Εγώ στο κιτ ανακάτεψα Clear orange (Humbrol) με gold (Testors) Το επάνω, στον πύργο, οπτικό στοιχείο η AFV το "δίνει" Green + Gold + Blue......άντε τώρα φτιάξτο Σ' εκείνο ανακάτεψα clear blue (Tamiya) + green (νερομπογιά) + gold (armada).....Σταύρο η λύση των "clear" είναι πιστεύω η καλύτερη. Στο Armorama προτείνουν κάτι μεταλιζέ κομφετί αλλά πίστεψε με ΔΕΝ Μια λύση που είδα σε ιταλούς μοντελλιστές ήταν βούτηγμα σε ποτηράκι με πολύ αραιωμένες νερομπογιές όπου τις άφηναν 1 νύχτα και έπιαναν "πέτσα" Τώρα τα χρώμματα που χρησιμοποίησα...preshadding με Dark Green.....βασικό μίξη Field Grey + Bronze Green....."φώτα" το βασικό με Ochre yellow + Flesh. Στο βασικό περισσότερο είναι το Field Grey για να είναι "ανοιχτό" το χρώμμα ειδάλλως θα "καλύψει" το preshadding.... Σταύρο θα "πέσει" φόρτωμα "Δόξα το Θεό" Βρήκα διάφορα στο spare μου Η φιγούρα είναι "κόψε - ράψε" δλδ τα πόδια απο κάποια Dragon (sorry δεν θυμάμαι απλά ήταν ισια όρθια), ο κορμός 100% απο Dragon U.S. Marines (αυτοί που φαίνονται δίπλα σ' ενα τοίχο περίοδο Grenada), κεφάλι + καπέλο οτι να 'ναι, τα γυαλιά 100% είναι απο Ο.Ι.F. U.S. Marines (Trumpeter). Τα γυαλιά επίτηδες τα διάλεξα απο το συγκεκριμένο σετ γιατί είναι στύλ Verlinden δλδ για υδροκέφαλους και έτσι "φιξάρουν" σε κεφάλι Dragon....Το κολπάκι ήταν το εξής, κόλλησα με logo πρώτα την γέφυρα πάνω απο την μύτη και αφού στέγνωσε καλά καλά, πλησίασα την φλόγα ενός αναπτήρα (οχι πολύ κοντά ) απλά να μαλακώσει το πλαστικό....τότε πίεσα τις άκρες με τα δάκτυλα μου και τα γυαλιά πήραν την φόρμα του προσώπου Arcadie βλέπω πολλά Strykers και LAVs......εγώ ξεκινώ και ενα VAB , μήπως να οργανώσουμε ενα Armored Wheel Vehicles (A.W.V.) group-ακι Υπάρχουν ΤΑ θέματα όπως Stryker + LAV + VAB + Luchs + Fuchs + BTR + Sd.Kfz. 221/222/231/232/234 + V-150 + Αύρα + V-100 + YPR + EBR + Centauro κτλ κτλ
ενα ΒΤΡ θα το εκανα και εγω