Αποστολέας Θέμα: Στραπατσαρισμένη παραγγελία !!!!  (Αναγνώστηκε 4796 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Στραπατσαρισμένη παραγγελία !!!!
« στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 08:29:23 μμ »
Βοήθεια

Ένα πακέτο που έφαγε πακέτο. Και επειδή μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις:

Αυτό είναι το πακέτο της παραγγελίας που έκανα και παρέλαβα σήμερα το μεσημέρι. Παρέλαβα μία κουβέντα είναι. Δεν είχα την απαίτηση να μου το δώσουν στα χέρια, αλλά τουλάχιστον να είναι πακέτο και όχι... Η εταιρία: Model hobbies-Αγγλία. Αυτό μπορεί να το έπαθε σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής. Δεν έχει παραβιαστέί. Δεν το άνοιξα και σκοπεύω αύριο να πάω στα κεντρικά των ΕΛΤΑ στην Πάτρα. Με όση διάθεση για χιούμορ έχω, αν κάποιος είναι παιδί ταχυδρόμου ή ο ίδιος έχει κάποια σχέση με τα ΕΛΤΑ ή τέλος πάντων αν έχει συμβεί και σε άλλους, τι κάνουμε;

Ευχαριστώ πολύ

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Στραπατσαρισμένη παραγγελία !!!!
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 08:31:01 μμ »
Εγω βλεπω ΕΛΤΑ υπαιτιο παντως..... :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 08:37:14 μμ »
Μου έχει συμβεί και μένα,άκρη δεν πρόκειται να βγάλεις....
Θα ακούσεις ατάκες του στυλ: να το ασφαλίζατε....να έγραφε απ' έξω "Fragile"...να σας το έστελναν με κούριερ!!!....δεν το κάναμε εμείς.....κ.λ.π.
Πήγαινε, αλλά μόνον τον χρόνο σου θα χάσεις και θα γίνουν και τα νεύρα σου τσατάλια.....

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 08:53:30 μμ »
Ώς παθών και εγώ θα σου έλεγα να μή πάς καθόλου στα ΕΛΤΑ και να σπάσεις τα νεύρα σου...
ʼνοιξέ το να τσεκάρεις τα περιεχόμενα καί άν έχεις απώλειες επικοινώνησε με τους Εγγλέζους.
Στο κάτω-κάτω αυτοί είναι υπεύθυνοι να το πακετάρουν σωστά.

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Oslo
  • Δημήτρης
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:00:00 μμ »
Θα ακούσεις ατάκες του στυλ: να το ασφαλίζατε....να έγραφε απ' έξω "Fragile"...να σας το έστελναν με κούριερ!!!....δεν το κάναμε εμείς.....κ.λ.π.
Πήγαινε, αλλά μόνον τον χρόνο σου θα χάσεις και θα γίνουν και τα νεύρα σου τσατάλια.....

Συγνώμη αλλα εγώ έστειλα την μητέρα μου στο ταχυδρομιο για να ρωτηση να μου στείλει το κομπρεσσερ μου στην νορβηγια κ τις ειπαν οτι αμα γραψεις fragile δεν το δεχεται το ταχυδρομιο γιατι δεν δέχονται την ευθύνη
"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks." Winston Churchill

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:07:42 μμ »

Συγνώμη αλλα εγώ έστειλα την μητέρα μου στο ταχυδρομιο για να ρωτηση να μου στείλει το κομπρεσσερ μου στην νορβηγια κ τις ειπαν οτι αμα γραψεις fragile δεν το δεχεται το ταχυδρομιο γιατι δεν δέχονται την ευθύνη
Επιβεβαιώνω... και εγώ όταν έβαλα αυτοκόλλητα "fragile" σε κουτί που έστειλα, τα ξήλωσαν λέγοντας πώς δέν αναλαμβάνουν ευθύνη για ζημιές... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:18:53 μμ »
Φίλε λυπάμαι αλλά όπως είπαν και τα παιδιά "άκρη δεν θα βρείς"  :evil: :evil: Δυστυχώς τα ΕΛ.ΤΑ. είναι μή χειρότερα όπου κανένας δεν φταίει....Κάνε την προσευχή σου και άνοιξε το κουτί....μακάρι να μην έσπασε τπτ  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: 
Απλά για μας που στέλνουμε απο 'δώ, οταν δεν δέχονται "εύθραστον" ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να δέχονται εφόσον υπάρχουν τα αυτοκόλλητα καρτελάκια (εχω δεί επάνω σε γκισέ των ΕΛ.ΤΑ.) άλλη λύση είναι το "Ασφαλισμένο" όπου είναι υπεύθυνοι για το δέμα - την παράδοση του αλλά και την κατάσταση του.....ΑΠΛΑ πληρώνεις κάτι παραπάνω ώστε να μην το πετάξουν με το φτυάρι στο αεροπλάνο και σε λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους  :evil: :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 07, 2008, 10:52:53 μμ »
Φίλε μου, εμένα πάντως η εικόνα με παραπέμπει σε συντονισμένες προσπάθειες ....Ολυμπιακής και ΕΛΤΑ  :mrgreen: :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, εγώ θα πρότεινα να στείλεις τις συγκεκριμένες φωτογραφίες (στείλε και με το δέμα ανοιχτό όπου διακρίνεται το περιεχόμενο και τυχόν ζημιές, που το απεύχομαι) στην εταιρία στην Αγγλία εξηγώντας την κατάσταση και ..... ο θεός βοηθός  ::pop::
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 12:23:29 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και για τις συμβουλές. Βλέπω σέρνεται πολύ πικρα στο θέμα.

Fragile. Συμφωνώ, αλλά ας δεχτούμε ότι δεν είναι Fragile. Είναι ένα απλό πακέτο. Και να το κουνήσεις μπορείς και το πάνω κάτω να βάλεις, ακόμα και να το πετάξεις βρε αδερφέ, δεν έχει βάρος δεν σπάει, αλλά με την καμία αυτό το πράγμα. Ούτε για κοινό πακέτο. Τι να πω και τι σας λέω

Πήρα και το (ΙΝ)στιτούτο (ΚΑ)ταναλωτή και μου είπαν να πάω στα ΕΛ.ΤΑ. να δω τι θα μου πουν και να τους ξαναπάρω για να κάνω τηλεφωνικά καταγγελία.

Θα στείλω και τις φωτογραφίες στην εταιρία στην Αγγλία και... ::pop::

Το πιστεύω ότι το πιο πιθανό δεν θα βρω άκρη, αλλά όταν σου τυχαίνει αυτό και μάλιστα στην πρώτη σου παραγγελία κάπου δεν πρέπει να ξεσπάσεις!!!  ::violent1::

Αν η "ιστορία" έχει κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον θα ενημερώσω. Διαφορετικά δείτε ειδήσεις το βράδυ. "Μανιακός εισβάλει στα ΕΛΤΑ, σκοτώνει δυο"  :twisted:

Και πάλι ευχαριστώ

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 12:56:55 πμ »
Χα....θα σου πώ μια ιστοριούλα.....φεύγω απο Ρώμη για Θεσ/νίκη με μια βαλίτσα.....στο αεροδρόμιο η κοπελιά της Ολυμπιακής βάζει την βαλίτσα στην ταινία να φύγει, εκεί που συναντά την κεντρική ταινία όλων των γκισέ, "μπάμ" πάρτην μια βούτα στα πλάγια......Κάθομαι και πίνω καφέ ενώ παρατηρώ τα αυτοκίνητα που πάνε τις βαλίτσες.....κάποια στιγμή βλέπω ενα τέτοιο να σέρνει 5-6 τρέιλερ φίσκα στις βαλίτσες....λίγο πριν προσεγγίσει το αεροπλάνο, "μπάμ" πάρε καμμιά 10αρια βαλίτσες κάτω χύμα.....ώπαααα να και η κόκκινη η δικιά μου........Στο "Μακεδονία" φθάνουμε και κατεβαίνουμε απο τις σκάλες.....ξανά ενα αυτοκινητάκι.....ο Μπάμπης απο κάτω φωνάζει..."Χαρίλαε.....τις απο πίσω πρώτα ρίξε..." Να ο Χαρίλαος που κάνει το ελληνικό κλασσικό "Πέτα - πιάσε" ή "Χύνω το νερό με τον κουβά".......Ο Μπάμπης άλλες πιάνει άλλες οχι και τις πετά επάνω στην ντάνα με τις άλλες βαλίτσες......Ήρθε η ώρα της παραλαβής στην ταινία αποσκευών......Ακούγονται απο μέσα (εμείς δεν βλέπουμε) "Μπάμ - μπούμ" "αντε ρεεεε βάλε κι άλλες επάνω" ενώ βουίζει και κάτι σαν κλάρκ......"Γκράπ - γκρούπ"....αρχίζει να κινείται ο ιμάντας και φαίνονται οι πρώτες......μερικές έχουν "αρπάξει" λίγο και "έφυγε" το χρώμμα...άλλες είναι λίγο ανοιχτές και εξέχει κανα πουκάμισο......αλλά όλες είναι αριστερά - δεξιά - λοξά - ορθιες....πάντως οχι κανονικά ίσια βαλμένες.....να και η δικιά μου η κόκκινη....ok άλλαξε λίγο χρώμμα προς το μαύρο και λείπει το χερούλι της αλλά τουλάχιστον ΗΡΘΕ
"Μανιακός εισβάλει στα ΕΛΤΑ, σκοτώνει δυο"  :twisted:

Αντε πές μου τώρα με 2 λύνεται το πρόβλημα  :?: :?: :?: Στην προηγούμενη ιστορία θέλεις οπλοπολυβόλο και να ξεκινήσεις απο Ρώμη και δώθε.....

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 01:22:33 πμ »
 ::lol18:: ::lol18::

Να 'σαι καλά.

Με την σειρά μου και εγώ λυπάμαι για αυτό που έπαθες, αλλά τουλάχιστον με έκανες και γέλασα βραδιάτικα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 07:45:41 πμ »
Το δέμα από την Αγγλία θα σου ήρθε σε άψογη κατάσταση και επειδή έχω δουλέψει παλιά 2 σεζόν στα ΕΛΤΑ σε διαβεβαιώ ότι η μακακία θα έγινε από εμάς.
Εχω κάνει διανομή στα κεντρικά και πετάγανε τα τσουβάλια με τα πράγματα μέσα στα φορτηγά κυριολεκτικά σαν σακιά με πατάτες και ένα παράδειγμα είχα πάρει από πελάτη συσκευασμένο καλά πιστεύω κάποια γυαλικά τα τοποθέτησα καλά στο σάκο παραλαβής και ενημέρωσα ότι είναι ευθράυστο τι το είπα ή δεν το είπα το ίδιο και το αυτό εκσφεδονίστηκαν με ταχύτητα φωτός στο βάθος της φορτηγάντζας και μάλιστα με κλωτσιά που θα ζήλευε και ο Τιερί Ανρί.Παρακάλα να μην έπαθε τίποτα το δέμα σου γιατί άκρη δεν θα βγάλεις και θα χαλάσεις την ψυχική σου υγεία με τους κάφρους. 

Αποσυνδεδεμένος babhs65

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 08:06:16 πμ »
Πριν απο 6 μηνες ειχα στειλει στη Γερμανια με κουριερ μια κονσολα[xbox 360] γιατι παρουσιασε βλαβη.Οι ανθρωποι μου εστειλαν καινουργιο χωρις καμια χρεωση.Ετυχε να ειμαι στο δρομο οταν εφτασε το κουριερ με το χαρακτηριστικο καφε χρωμα αυτοκινητου.Το πως πεταξε το πακετο στο δρομο δεν περιιγραφεται,τον υποχρεωσα να περιμενει μεχρι να δουμε αν ειχε παθει ζημια η κονσολα.Ευτυχως η συσκευασια που του ειχαν βαλει το προστατεψε.Ταπεινη μου γνωμη και οι Ελληνικες ιδιωτικες εταιρειες θελουν προσοχη.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 08:43:07 πμ »
Ελπίζω Raw Shooter να μην παρεξηγήθηκες αλλά ομολογώ ότι η αφήγησή σου ήταν λίγο ¨εύθυμη¨, άσε που και η δική μου συνέχεια δεν είναι καθόλου καλή.

Πολύ αργά για δάκρυα.

Τα σοφά σας λόγια επιβεβαιώθηκαν. Οι άνθρωποι στα ΕΛ.ΤΑ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. Όσο φτιαγμένος και να πας, καταλαβαίνεις πόσο μικρός είσαι μπροστά σε αυτό που λέγετε δημόσιος υπάλληλος.

Παράλληλα είχα στείλει και mail στην εταιρία με φωτογραφίες. Στην απάντησή τους μου είπαν να ανοίξω το πακέτο και να τους ενημερώσω...Και εδώ το πράγμα σταματάει να έχει πλάκα. Τα πακέτα των kit ήταν λίγο στραπατσαρισμένα αλλά ακέραια, μόνο που δεν ήταν όλα. Δύο από τα πέντε kit που παρήγγειλα έλειπαν. Και τα δύο ήταν φωτοχαραγμένα και από ότι μπορώ να φανταστώ ήταν σε μορφή καρτέλας και όχι σε κάποιο κουτί. ʼρα ή δεν τα έβαλε η εταιρία μέσα, ή κάπου γλίστρησαν από το κουτί και έπεσαν.

Έστειλα εκ νέου mail στην εταιρία και αναμένω, αλλά ρε παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας και πάλι γιατί δεν πάει καλά το πράγμα!!!

Ευχαριστώ

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:14:43 πμ »
Οχι φίλε μου τί να παραξηγηθώ  :wink: :wink: ::icon_thumright::  Ωχχχχ p.e. είχε μέσα  :?: :!: :?: :!: :?: :evil: :evil: :evil:  Προσωπικά πστεύω οτι "γλύστρισαν" απο την σχισμή που προκάλεσαν τα ΕΛ.ΤΑ.  :evil: :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 08:52:23 πμ »
Από την προηγούμενη Τρίτη μέλος του φόρουμ μου έχει αποστείλει ένα φάκελο από τη Θεσσαλονίκη και μέχρι και χθες δεν έχει εμφανιστεί τίποτε :!:
Ήθελα να ήξερα με τα πόδια το φέρνουν :?:
 :evil:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 10:51:19 πμ »
Από την προηγούμενη Τρίτη μέλος του φόρουμ μου έχει αποστείλει ένα φάκελο από τη Θεσσαλονίκη και μέχρι και χθες δεν έχει εμφανιστεί τίποτε :!:
Ήθελα να ήξερα με τα πόδια το φέρνουν :?:
 :evil:

...και με τα πόδια να στο φέρναν θα είχε φτάσει μέχρι τώρα................... :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:00:50 πμ »
Παίδες να πως έχει η κατάσταση

Στο τελευταίο mail που έστειλα προς την εταιρία, τους είπα ότι όπως μπορούν να δουν στις φωτογραφίες που επισύναψα λείπουν δύο από τα προϊόντα που παρήγγειλα, τα οποία είτε έπεσαν από το κουτί, ή δεν τοποθετήθηκαν ποτέ μέσα και τους παρακάλεσα να ελέγξουν την παραγγελία και να διευθετήσουν το ζήτημα. (απλά και χωρίς να απαιτώ ή να αποδίδω ευθύνες)

Οι άνθρωποι μου απάντησαν χωρίς πολλά πολλά και δικαιολογίες, ότι για το ένα προϊόν δεν έχουν απόθεμα και μου επέστρεψαν τα χρήματα ενώ το άλλο θα μου το αντικαταστήσουν

Το ποιος φταίει τώρα είναι άγνωστο! ::dontknow::    Να είμαι καλοπροαίρετος και να υποθέσω ότι από λάθος η εταιρία δεν τα τοποθέτησε και ότι δεν φταίνε αεροπορία και ΕΛ.ΤΑ.;  :?Συμβαίνουν και αυτά. Τώρα αν δω καμία περίεργη χρέωση στην κάρτα τι να πω!

Τέλος καλό (μάλλον) όλα καλά

Προσωπική άποψη κατόπιν εορτής:
Στα ΕΛ.ΤΑ. που είχα πάει μου ζήτησαν να ανοίξω το πακέτο εκεί για να δω αν λείπει κάτι, αρνήθηκα όμως γιατί περίμενα απάντηση και από την εταιρία. Ίσως θα έπρεπε να πάω την επομένη και να το ανοίξω μπροστά τους γιατί αν η εταιρία δεν αναλάμβανε την ευθύνη τότε τρέχα γύρευε.

Ελπίζω η προσωπική εμπειρία και με αρκετή τύχη και υπομονή να βοηθήσει άτυχους συνμοντελιστές στο μέλλον.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:27:53 πμ »
Ρε παιδιά, ένα φιλαράκι μου απο τον Καναδά, μου έστειλε έναν φάκελο στις 23 Σεπτ.
Ακόμα περιμένω .............................
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 12:01:49 μμ »
Ρε παιδιά, ένα φιλαράκι μου απο τον Καναδά, μου έστειλε έναν φάκελο στις 23 Σεπτ.
Ακόμα περιμένω .............................

πολύ βιάζεσαι μου φαίνεται ....... ξέρεις πόσο πρέπει να κολυμπήσει ο φάκελλος για να σου έρθει   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 01:33:54 μμ »
μόνο αυτο..... δεν φτάνει μονο να κολυμπησει πρεπει να αποφύγει και καρχιαριες φάλαινες....τσουχτρες.....και αλλα πολλα...

γαματα...ελληνική πραγματικοτητα..
Εγω εχω παρει πανω απο 50 δεματα απο εξωτερικο..
Τα περισσοτερα φτασανε οκ....
10 απο αυτα ειχαν γερες στουκες.... δεν το συζητω  και για τα  μικροτσακισματα  που ειχαν φαει ολα τα πακετα......... η μην πω για το σουρσιμο.... πισω απο αλογο να τα εδενες και να εσουρνες για 10 χιλιομετρα δεν θα ειχαν τοσες γρατζουνιες. και γδαρσιματα.
2 μοντελα χαθηκαν εντελως.... δεν το συζητω... 2μηνες τα εψαχνα....τελικα στον κεαδα πήγανε των ΕΛ.ΤΑ.
και 1 μοντελο μου ηρθε με κατι σπασμενο...το οποιο ειναι πλαστικο και διορθωνεται....ευτυχως.....

κατα τα αλλα εχω τα χειροτερα λογια να πω για τα ΕΛ.ΤΑ. μην αναφερω τους χρόνους παραδωσης....
το χαρτακι εφτανε στα χερια μου μετα απο 1-2-3 ισως και 4 μέρες απο την ημέρα που ειχα καταχωρηθεί.
βρασε ρύζι
Οταν ειχα χασει τα μοντελα....μου ελεγε να ψαξω μια καταχώρηση που κάνουν στα πακετα....
Και μου δίνει η Τυπισα στα ΕΛ.ΤΑ. του πειραια ενα βιβλιο σαν ατζεντα... που εμοιαζε με το παλαιο τεφτερι της μπακαλοταβερνας της δεκαετιας του 60
Εκει τα ειδα ολα.... εψαχνα σαν τον μ....κα να δώ αν υπηρχε το πακετο.....
αφαντο..... και το κυριοτερο.... αν πουμε οτι χαθηκε...... δεν ξαναπήγε πισω στον ανθρωπο...τιποτα... χαμενο.

ΑΡΑ..... προτιμω τα κουριερ που εχω συνεργαστει μεχρι τωρα κατα 90% αψογα.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 02:21:43 μμ »
Σχετικά με κούριερ, έχω ορισμένες από τις χειρότερες εμπειρίες:

α) να περιμένουμε φάκελο με ένδειξη "παράδοση μέχρι τις 10" (και την αντίστοιχη χρέωση) και τελικά να μας το φέρνουν στις 12:30, αφού τους είχαμε αλλάξει τα φώτα στα τηλέφωνα
β) να πετάει το πακέτο στην είσοδο της πολυκατοικίας (ούτε μέχρι το διαμέρισμα/γραφείο δεν ανέβηκε) και να υπογράφει μόνος του ότι το πακέτο παρελήφθει
γ) φάκελος από Λάρισα έκανε 7 μέρες να έρθει με κούριερ (αν και είχε πληρωθεί για να έρθει την επόμενη μέρα). Μετά από έρευνες (και σχετικό κράξιμο), ο φάκελος ανακαλύφθηκε στο τοπικό υποκατάστημα. Η δικαιολογία ήταν ότι δεν τον είχαν φέρει, επειδή στην διέυθυνση δεν βρήκαν το όνομα (τη στιγμή που από τη μία μεριά της εισόδου της πολυκατοικίας υπάρχει το κουδούνι με το όνομα και από την άλλη μεριά της εισόδου ταμπέλα!) Στην ερώτηση "Καλά, στην διεύθυνση λέτε ότι δεν βρήκατε κανέναν, γιατί δεν τηλεφωνήσατε στο τηλέφωνο που ήταν γραμμένο πάνω στον φάκελο;" , δεν πήρα απάντηση.

Μετά από αυτές τις εμπειρίες, κούριερ και ΕΛΤΑ είναι για μένα στο ίδιο επίπεδο (για να μην πω, ότι τα ΕΛΤΑ τα έχω τον τελευταίο καιρό σε μεγαλύτερη εκτίμηση, μια και έχουν καιρό να κάνουν βλακεία)
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 03:09:26 μμ »
Ρε φιλαράκια ΤΙ να λέμε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  Πακέτο απο Απω Ανατολή γεμάτο μοντέλα....κόστος πρπ 500 ευρώ.....πέρασε "αέρα - πατέρα" απο Τελωνείο  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: καμμια χρέωση  :wink: :wink:  ΑΚΕΡΑΙΟ χωρίς ούτε "τσάκιση"  :shock: :shock: :shock: :shock: ΑΛΛΑ αντί για Νέα Ραιδεστό Θέρμης "πήγε" Νέα Ραιδεστό Φλώρινας  ::Guillotine::
 ευτυχώς ο παππούς που το είδε στην Κοινότητα πήρε τηλ. και το βρήκα  ::mpr:: ::mpr:: ::mpr:: ::mpr::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:20:50 μμ »
   Φίλε Χρήστο μια και αυτή είναι η πρώτη σου παραγγελία από εξωτερικό, θα σου πω μερικά γενικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψιν.

1)  Για αγορές εκτός ευρωπαϊκής ένωσης :
κάποια προϊόντα χρεώνονται με δασμούς (αν θέλεις να μάθεις ποια ακριβώς, μπορείς να απευθυνθείς στο παράρτημα του Υπ. Οικονομικών για τα τελωνεία, απέναντι από την είσοδο του Εθνικού κήπου). Επίσης τυπικά όλα τα είδη χρεώνονται επιπλέον και με τον αντίστοιχο ΦΠΑ (οι απατεώνες στο τελωνείο υπολογίζουν το ΦΠΑ με τα ταχυδρομικά μέσα στο κόστος!!! ).

Για τα μοντέλα ως «συναρμολογούμενα από πλαστική ύλη» δεν υπάρχουν δασμοί. Θεωρητικά πρέπει να πληρώσεις ΦΠΑ (και πάντα να το υπολογίζεις ως πιθανό κόστος), πρακτικά όμως αν το δέμα είναι κάτω από 2 κιλά περνάει από το τελωνείο χωρίς ΦΠΑ, εκτός σπανίων περιπτώσεων αν τύχει το δέμα να επιλεχθεί τυχαία για έλεγχο ή κάτι να τρβήξει την προσοχή του τελωνειακού.. Επίσης καλό είναι το κόστος του δέματος να είναι λιγότερο από 100 ευρώ για να μην φαίνεται ως κάτι ακριβό. Τέλος μπορείς να ζητήσεις από τον πωλητή (αν δέχεται να το κάνει) να σου στείλει το δέμα με την ένδειξη "gift" ή "commercial sample".

Επειδή αρκετοί από τις απαντήσεις τους φαίνεται ότι προτιμούν courier, πρέπει να  έχουμε υπόψιν τον εξής κίνδυνο : κάποιες εταιρίες (νομίζω UPS, FEDeX ίσως και άλλες) εκτελωνίζουν τα δέματα σε δικούς τους χώρους στο αεροδρόμιο. Έτσι αντί να σου παραδώσουν το δέμα στο σπίτι (όπως είναι το λογικό αφού Γι'' αυτό πλήρωσες courier ), σε κάποιες περιπτώσεις καλείσαι να παραλάβεις ο ίδιος από το αεροδρόμιο. ΠΡΟΣΟΧΗ, αν καθυστερήσεις και το αφήσεις για μέρες, χρεώνεσαι με έξοδα φύλαξης (νομίζω γύρω στα 20 ευρώ για κάθε μέρα). Επειδή 2-3 γνωστοί μου την έχουν πατήσει καλό είναι να το έχεις κατά νου.

2) Για αγορές εντός ευρωπαϊκής ένωσης :
δεν ισχύει κανένα από τα παραπάνω προβλήματα, αλλά συνήθως τα προϊόντα είναι πιο ακριβά (ο ΦΠΑ έχει είδη περιληφθεί στην τιμή).

Τώρα στη δική σου περίπτωση όντως δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη με τα ΕΛΤΑ. Έπρεπε να είχες ανοίξει το δέμα επιτόπου. Πάντως προσωπικά  δεν έχω αντιπετωπίσει ποτέ παρόμοιο πρόβλημα με τα ΕΛΤΑ είτε για δέματα εσωτερικού είτε εξωτερικού. Επειδή όμως πάντα ζητώ από τους πωλητές να στέλνουν το δέμα συστημένο (για δέματα μικρότερα από 2 κιλά) και ασφαλισμένο, ίσως αυτό κάνει όλους όσοι παρεμβάλονται στη μεταφορά, να τα προσέχουν περισσότερο. Πάντα να ρωτάς τον πωλητή πόσο επιπλέον κοστίζει συστημένο ή/και ασφαλισμένο αλλά συνήθως  το κόστος είναι πολύ μικρό. Πάντα να ζητάς από τον πωλητή το tracking ή CP number ή όποιο άλλο αριθμό έχει για το δέμα. Αν καθυστερήσει ή χαθεί μπορείς με αυτό το νούμερο να το ψάξεις στα ΕΛΤΑ ή στο τελωνείο.

Προσωπικά νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι το απλό airmail (συστημένο ή/και ασφαλισμένο). Συνήθως κάνει από 5 μέρες ως 2 εβδομάδες να σου έρθει εκτός αν μείνει για έλεγχο στο τελωνείο που μπορεί να κάνει και 5 εβδομάδες!.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:51:38 μμ »
Από ότι κατάλαβα άνοιξα βαθιά πληγή

Το ευτύχημα είναι ότι μου συνέβη στην αρχή και από εδώ και στο εξής θα είμαι πιο προσεκτικός, αν και μάλλον θα πρέπει να επικαλεστώ το φτεροπόδαρο Ερμή για να μην πω ότι το δωδεκάθεο ολόκληρο δεν θα φτάσουν. :mrgreen:

Με τις παραγγελίες από ότι κατάλαβα ισχύει το ¨κι αν σου κάτσει σου αλλάζει τι ζωή¨ (και τα φώτα).

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές περί πακέτων παραγγελιών και που μου φτιάξατε την διάθεση. ::salut::  ::icon_thumright::

Χρήστος

Tags: