Η Airfix ανακοίνωσε το Avro Shackleton AEW.2 στην 1/72 - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Η Airfix ανακοίνωσε το Avro Shackleton AEW.2 στην 1/72

Την κατάλληλα στιγμή για να προλάβει την εορταστική περίοδο, η Airfix, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Avro Shackleton AEW.2.

Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικότερα τετρακινητήρια αεροσκάφη της RAF, που προέρχεται από το θρυλικό βομβαρδιστικό Avro Lancaster και το οποίο παρείχε ανελλιπώς τις υπηρεσίες του από το 1951 μέχρι και το 1991!

Μετά την απόσυρση του αεροπλανοφόρου «HMS Ark Royal» και των «Fairey Gannet», το πολεμικό Ναυτικό ξέμεινε από ιπτάμενα ραντάρ και Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης. Σε μια από τις αναλαμπές των Βρετανών μηχανικών, 12 από τα, επίσης αποσυρόμενα εκείνη την εποχή, Shackleton, διασώθηκαν και μετατράπηκαν σε αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης. Ο τρόπος χαρακτηριστικός του βρετανικού πνεύματος της εποχής: Τα ραντάρ των Gannet, απλά προσαρμόστηκαν στο μπροστινό μέρος των Shackleton...

Τα «νέα» AEW Mk.2, εντάχθηκαν στην 8η Μοίρα της RAF, και τα ομολογουμένως θορυβώδη θηρία, «έγραψαν» μερικές ακόμη χιλιάδες ώρες πτήσης, εντοπίζοντας τα Bear και τα άλλα σοβιετικά αεροσκάφη στα βόρεια της Γηραιάς Αλβιώνος...

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Το κιτ (A11005 - Avro Shackleton AEW.2), περιλαμβάνει 245 κομμάτια στο γνωστό γκρι πλαστικό των νέων κυκλοφοριών της Airfix, ενώ δίνονται επιλογές για δύο αεροσκάφη:

  • Το Avro Shackleton AEW.2 «Douglas» της No.8 Squadron της Royal Air Force στην βάση Lossiemouth, το 1980.
  • Το Avro Shackleton AEW.2 «Ermintrude» της No.8 Squadron της Royal Air Force στην βάση Lossiemouth το 1980.

INFO: Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Airfix για περισσότερες πληροφορίες για τις κυκλοφορίες της.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα. Αναφέρετε ότι τους βρήκατε από το Modelclub.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
 Δείτε και αυτά

Our website is protected by DMC Firewall!