Τhe End of the Film - by Ioannis Lekkas and Paschalis Palavouzis - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Τhe End of the Film - by Ioannis Lekkas and Paschalis Palavouzis

μοντελιστικο βιβλιο reference f-15 eagle

Επίσημο επετειακό φωτογραφικό λεύκωμα με αφορμή την συμπλήρωση 64 ετών λειτουργίας της 348ΜΤΑ (1953-2017).

Τhe End of the Film
Publisher: Eagle Aviation (2017) - Ioannis Lekkas and Paschalis Palavouzis
ISBN: 978-6188137684
Παρουσίαση: Γιώργος Θεριάκης

Επίσημο επετειακό φωτογραφικό λεύκωμα με αφορμή την συμπλήρωση 64 ετών λειτουργίας της 348ΜΤΑ (1953-2017), την ταυτόχρονη απόσυρση των αναγνωριστικών RF-4E Phantom II και την παύση λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης.

Το λεύκωμα αποτελείται από 117 έγχρωμες σελίδες σε πολυτελές χαρτί με εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης και με βολικό οριζόντιο προσανατολισμό, ενώ το κείμενο είναι στα Ελληνικά και Αγγλικά. Μαζί με το σκληρό εξώφυλλο και την ποιοτική σελιδοποίηση,εγγυάται την άριστη κατάσταση στο χρόνο.
Το λεύκωμα προλογίζει ο τελευταίος Διοικητής της 348ΜΤΑ,Αντισμήναρχος(Ι) Δημήτριος Παπαδημητρίου!

Η ιστορία της 348ΜΤΑ,ξεκινά το 1953 με την παραλαβή των πρώτων Jet φωτοαναγνωριστικών F-84G(R) και συνεχίζει με την χρήση των RT-33, μόλις δύο χρόνια μετά. Σε διάστημα ενός χρόνου,ξεκινάει η παραλαβή και μετάπτωση στα νεότερα και πιο εξελιγμένα RF-84F. Τα αεροσκάφη αυτά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 35 ολόκληρα χρόνια,με ποικίλους τρόπους, αποδεικνύοντας την πολύτιμη χρησιμότητα τους!

Το Νοέμβριο του 1978, μια νέα εποχή ξεκινάει για την Μοίρα με την παραλαβή του πρώτου RF-4E! Τα RF-84F συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ταυτόχρονα με τα νέα Phantom II,μέχρι την οριστική απόσυρση των πρώτων το 1991,ενώ η δύναμη της Μοίρας θα συμπληρωθεί δύο χρόνια αργότερα με την παραχώρηση επιπλέον RF-4E από την Γερμανία.

Το κείμενο πλαισιώνουν επίσης, η αναφορα των serial numbers όλων των αεροσκαφών που υπηρέτησαν με την 348ΜΤΑ,αρκετά σχέδια απ τα original εγχειρίδια χρήσης, και τέλος τα εξαιρετικά έγχρωμα profiles του Γιώργου Ψαρρά! Καθοριστική και η συνεισφορά του Πασχάλη Παλαβούζη στην επιμέλεια του κειμένου για τα F-84G,RT-33,RF-84F αλλά και σε αρκετές απ τις φωτογραφίες τους!

Το φωτογραφικό υλικό ξαφνιάζει ευχάριστα! Από τις προσεκτικά διαλεγμένες και επεξεργασμένες φωτογραφίες αρχείου, μέχρι τα μοναδικά πλάνα των νεότερων RF-4E!

O φωτογραφικός φακός του Γιάννη Λέκκα,η εμπειρία του αλλά κυρίως το πάθος του για τελειότητα,μας άφησε για άλλη μια φορά με ανοιχτό στόμα! Άρτια πλάνα,μοναδικά κοντινά σε έδαφος και αέρα,χορταστικά εναέρια καρέ,εξαιρετικές φωτογραφίες ανθρώπου-μηχανής, και όλα αυτά με την καλλιτεχνική ματιά του Γιάννη!

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και την συνεισφορά σε φωτογραφικό υλικό,φίλων όπως ο Νίκος Χατζής και Κυριάκος Κονταδάκης, την σχεδίαση των σημάτων απ τον Σωτήρη Κακαλέτρη,καθώς και την βοήθεια που προσέφεραν στην ιστορική έρευνα οι, Πασχάλης Παλαβούζης, Ιωάννης Λέκκας, Αλέξανδρος Θεολόγου, Κυριάκος Παλουλιάν, Φαίδων Καραιωσηφίδης, Ιωάννης Μυλωνάς, Ιωάννης Ματσαντώνης, Γεώργιος Βόλας, Θέμης Βρανάς και Σάββας Σαβαίδης.

Φυσικά το λεύκωμα απευθύνεται και σε μοντελιστές,καθώς υπάρχουν αρκετά πλάνα του RF-4E από cockpits,φωτομηχανές,κινητήρες,οπλισμό, αλλά και όλου του αεροσκάφους,πάνω και κάτω,που αποκαλύπτουν δύσκολες φωτογραφικά λεπτομέρειες σε σήματα,αντέννες και φθορές...! Ένα ακόμη στοιχείο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση,είναι η πλαισίωση του φωτογραφικού υλικού με πλάνα των ανθρώπων της Μοίρας. Επίγειο και Ιπτάμενο προσωπικό σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ φωτογράφισης,ημέρα και νύχτα,μας δείχνουν με εντυπωσιακό τρόπο μια γεύση απ την καθημερινότητα τους!

Συνοπτικά, το συγκεκριμένο λεύκωμα είναι ένα έργο που δεν πρέπει να λείπει απ την βιβλιοθήκη κανενός που ασχολείται με τα αεροπορικά δρώμενα και την Πολεμική μας Αεροπορία! Θα το βρείτε επίσης και ως Limited edition,υπογεγραμμένο από τον διοικητή και τους τελευταίους χειριστές της Μοίρας!

Παρουσίαση του βιβλίου, επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες

- Γιώργος Θεριάκης

INFO: Μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα της Eagle Aviation Publications για περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο αυτό ή τις άλλες κυκλοφοριες της.

32,00€

Tο βιβλίο είναι μια ευγενική χορηγία της Eagle Aviation και του ScaleInDetail.com 

 

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από το e-shop http://scaleindetail.com/

Μοιραστείτε το άρθρο
 
Our website is protected by DMC Firewall!