German Kubelwagen half-destroyed 1:35 (photo step by step) - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

German Kubelwagen half-destroyed 1:35 (photo step by step)

Νέο step by step άρθρο για το δεύτερο όχημα στο διόραμα Β' παγκοσμίου στην Αφρική, ένα Γερμανικό Kubelwagen κατεστραμενο.

Κωνσταντίνος Τσιόμπρης
Tamiya 35213
Kubelwagen Type 82 1/35
Step by step build

Συνέχεια με το δεύτερο όχημα που θα υπάρχει στο επικείμενο διόραμα όπου θα υπάρχει και ένα γερμανικό Kubelwagen μισό-καμένο. Τα πρώτα Kubelwagen που πήγαν στην Αφρική το 1941 δεν είχαν λάστιχα για άμμο και επίσης δεν ήταν βαμμένα ''εργοστασιακά'' με την sand παραλλαγή με αποτέλεσμα την εύκολη και γρήγορη φθορά του χρώματος και την αποκάλυψη του panzer grey που ήταν το original χρώμα τους. Τέλος,το πίσω μέρος του οχήματος είναι κατεστραμμένο όπου βρισκόταν και η μηχανή του. Το κιτ είναι της Tamiya, ΟΟΤΒ.

Το πρώτο άρθρο που αφορά το άλλο όχημα του διαράματος θα το βρείτε εδώ

Μεγαλύτερες εικόνες θα βρείτε στο τέλος του άρθρου

Το κιτ της Tamiya είναι εύκολο στη συναρμολόγηση με καλή λεπτομέρεια παρά την ηλικία του.Εδώ όλα τα κομμάτια έτοιμα για βάψιμο. Επίσης πρόσθεσα και κάποιες λεπτομέρειες όπως χερούλια και λοιπά που θα δούμε πιο κάτω.
Για να δείξω την αιτία της φωτιάς,με τρυπανάκι έκανα τρύπες από πυροβόλο όπλο και γρατζούνισα λίγο την επιφάνεια με το κοπίδι.
Πέρασα γκρι αστάρι της AK interactive.
Περάστηκαν τα decals και έπειτα ψέκασα ένα χέρι το chipping fluid και μόλις στέγνωσε πέρασα το sand grau της Lifecolor.Τέλος με ένα πινέλο και λίγο νερό άρχισα να ξεθωριάζω το sand χρώμα.
Αφού πέρασα ένα χέρι gloss βερνίκι,έφτιαξα ένα φίλτρο με μίξη καφέ και πορτοκαλί χρώματος χρησιμοποiώντας τα wash της AK interactive και αρκετό thinner και το πέρασα με ένα πινέλο.
Ώρα για λίγο chipping με τη βοήθεια απο σφουγγαράκι και πινέλο.Χρησιμοποίησα ανοιχτό γκρί και σκούρο καφέ, για επιφανειακές και πιο βαθιές γρατσουνιές αντίστοιχα.
Ήρθε η ώρα για να κάνουμε το μοντέλο να φανεί καμένο. Πρώτο βήμα είναι να ψεκάσουμε κάποια χρώματα σκουριάς σαν μία βάση στο σημείο που θέλουμε να δείξουμε την οξείδωση του μετάλλου λόγω της φωτιάς.
Επίσης με καφέ και πορτοκαλί wash θα δώσουμε κάποιες τονικότητες και θα κάνουμε blend με λίγο thinner.
Εδώ βλέπουμε το αποτέλεσμα του προηγούμενου βήματος.
Εδώ βλέπουμε τη διαφορά του σκονισμένου και μη σκονισμένου σημείου πάνω στο όχημα.Μετά το τράβηγμα της φωτογραφίας σκόνισα και το κεντρικό σημείο με τη ρεζέρβα.
Γκρί και sand pigments τοποθετήθηκαν στα χαμηλά μέρη του οχήματος και επίσης κολλήθηκαν με gravel and sand fixer.
Λίγο μαύρο λάδι για να κάνω λίγες διαρροές και χυμένα καύσιμα.
Τοποθέτησα και λίγο σχοινί στο μπροστά μέρος του οχήματος χρησιμοποιώντας κλωστή και βάφτηκε με ένα μπεζ χρώμα.
Συρματάκι για να αναπαραστήσω τις καλωδιώσεις στα φώτα.
Με μία πένσα στράβωσα κάποια πλαστικά μέρη του οχήματος για περισσότερη ζημία που προκλήθηκε απο την φωτιά.
Το βασικό χρώμα του kubelwagen, panzer grey ψεκάστηκε με το anthrazit grau της Lifecolor σε όλο το κιτ.
Σε αυτό το σημείο βάφτηκαν λεπτομέρειες με χρώματα της Lifecolor και έδωσα έμφαση σε βίδες,μπουλόνια,μεντεσέδες τονίζοντας τα με πιο ανοικτά χρώματα σε σχέση με το βασικό τους.
Στο εσωτερικό του οχήματος χρησιμοποίησα άσπρο και γκρι λάδι ζωγραφικής για να κάνω ενα fading στο μονότονο Panzer grey.
Σκούρο καφέ και μαύρο wash της MIG χρησιμοποιήθηκαν για pin-wash για να δώσω την αίσθηση του βάθους στο μοντέλο.
Με τη βοήθεια του σφουγγαριού θα κάνουμε κάποιο chipping με το sand χρώμα επάνω στη πορτοκαλί βάση σκουριάς.
Για να δώσω την αίσθηση του καμένου μετάλλου και της καπνιάς πρώτα ψέκασα το chipping fluid και αφού στέγνωσε ψέκασα σε τυχαία σημεία λίγο αραιωμένο μαύρο χρώμα. Εδώ χρησιμοποίησα το panzer uniform της Lifecolor. Με τη γνωστή σειρά :πινέλο,νεράκι και τρίψιμο στα σημεία που θέλω.
Σε ολόκληρο το μοντέλο χρησιμοποίησα το north Africa dust της MIG για να ''σκονίσω'' το όχημα και έκανα blend με λίγο thinner με τη βοήθεια του πινέλου
Μαύρο pigment και λίγη αληθινή στάχτη τοποθετήθηκαν στην επιφάνεια του καμένου σημείου και κολλήθηκαν με gravel and sand fixer της AK interactive..
Για να κάνω το παρμπρίζ σκονισμένο,έφτιαξα 2 μάσκες από tamiya tape και τις κόλλησα στα σημεία που λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες και έπειτα ψέκασα λίγο north Africa dust.
Τα λάστοιχα απο τις ρόδες βάφτηκαν με το rubber black της Tamiya και στη συνέχεια σκονίστηκαν με sand pigment.
Τέλος διάφορα αξεσουάρ painted and weathered.

Κάντε κλικ στις εικόνες πιο κάτω για τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος 

Και το τελειωμένο όχημα έτοιμο να μπει στο διόραμα

Πληροφορίες και σχόλια

Συζήτηση για πληροφορίες και σχόλια σχετικά με την κατασκευή στο φόρουμ του Modelclub

Κατασκευή μοντέλου, επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες

- Κωνσταντίνος Τσιόμπρης
DMC Firewall is a Joomla Security extension!