Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?  (Αναγνώστηκε 19183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Μακαρι γιατι εχω βαρεθει να διαβαζω περσινα ξυνα σταφηλια που λενε και στο χωριο μου.

Να προσθεσω και εγω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τον Ελληνικο Μοντελιστικο περιοδικο τυπο, γι' αυτο και αλλωστε δεν τον αγοραζω. Τουλαχιστον εδω στην Αγγλια εχω την ικανοτητα να μπορω να διαλεξω τουλαχιστον αναμεσα σε 5 με 6 περιοδικα.......

Οταν αγοραζω το περιοδικο στην Ελλαδα το διαβαζω σε 1 ωρα........... :shock: Μια κατασκευη, μια φιγουρα αυτο ειναι ολο. Το υπολοιπο ειναι ολο φωτο απο κατι που δεν με ενδιαφερει. Προσψπικα εχω πολυ καιρο να δω κατασκευη συγχρωνου τζετ αεροσκαφους στο περιοδικο. Και ολο εκθεσεις και μαξωματα ειαστε στην Ελλαδα? Σε καθε τευχος εχει και απο μια εκδηλωση με τουλαχιστον 3-4 σελιδες!!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Μακαρι γιατι εχω βαρεθει να διαβαζω περσινα ξυνα σταφηλια που λενε και στο χωριο μου.

Να προσθεσω και εγω οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τον Ελληνικο Μοντελιστικο περιοδικο τυπο, γι' αυτο και αλλωστε δεν τον αγοραζω. Τουλαχιστον εδω στην Αγγλια εχω την ικανοτητα να μπορω να διαλεξω τουλαχιστον αναμεσα σε 5 με 6 περιοδικα.......

Οταν αγοραζω το περιοδικο στην Ελλαδα το διαβαζω σε 1 ωρα........... :shock: Μια κατασκευη, μια φιγουρα αυτο ειναι ολο. Το υπολοιπο ειναι ολο φωτο απο κατι που δεν με ενδιαφερει. Προσψπικα εχω πολυ καιρο να δω κατασκευη συγχρωνου τζετ αεροσκαφους στο περιοδικο. Και ολο εκθεσεις και μαξωματα ειαστε στην Ελλαδα? Σε καθε τευχος εχει και απο μια εκδηλωση με τουλαχιστον 3-4 σελιδες!!!!!!

Αμ τι νόμιζες μόνο οι Ειδήσεις στα κανάλια θα είχαν "Κοσμικά" ?

Ο τάδε απο το τάδε με τον τάδε ιδιοκτήτη του τάδε...  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
Προτιμω να μην αγοραζω μοντελιστικα περιοδικα και να επενδυω τα λεφτα μου σε μοντελα και υλικα,αφου υπαρχει το φορουμ και το  ιντερνετ,με καλυπτει ,προμηθευτηκα και τα pdf του κοντογκ και ειμαι κομπλε

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?
« Απάντηση #103 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 07:58:04 μμ »
100 τεύχη MODEL EXPERT... Περίμενα ότι τουλάχιστον σε αυτό το τεύχος θα έβλεπα κάτι διαφορετικό, κάτι...συλλεκτικό! Απογοητεύτηκα! Έχω την εντύπωση ότι ο εκδότης έχει χάσει το μεράκι του. Ούτε τα 100 τεύχη δεν έχει διάθεση να γιορτάσει με τους αναγνώστες... Λυπηρό  :(

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #104 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 08:07:40 μμ »
100 τεύχη MODEL EXPERT... Περίμενα ότι τουλάχιστον σε αυτό το τεύχος θα έβλεπα κάτι διαφορετικό, κάτι...συλλεκτικό! Απογοητεύτηκα! Έχω την εντύπωση ότι ο εκδότης έχει χάσει το μεράκι του. Ούτε τα 100 τεύχη δεν έχει διάθεση να γιορτάσει με τους αναγνώστες... Λυπηρό  :(

Απογοήτευση ήταν... ::arrowdown::

Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #105 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 08:33:19 μμ »

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ  :evil: :evil:

Μέχρι τώρα το έπαιρνα που και που, εφόσον είχε κάτι που με ενδιέφερε ή ν'αξίζει πραγματικά τον κόπο για τα 6EUR.
Περίμενα πως και πως το 100ο περιμένοντας να δω κάτι SPECIAL. Μάταια όμως ...  :(
Μάλλον δεν θα το ξαναπάρω ΠΟΤΕ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #106 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 09:04:12 μμ »
...προφανώς, αυτοί που ασχολούνται με το περιοδικό, το κάνουν σαν καταναγκαστικό έργο, έτσι γιατί κάτι πρέπει να παραδώσουν στα περίπτερα...
Κρίμα! μοιάζουν σαν να είναι μέσα σε καβούκι, να μην έχουν δει τι γίνεται ή τι παίζει στον παγκόσμιο ειδικό τύπο, αλλά ακόμα πιο πολύ καθώς μιλάμε για Ελλάδα, το τι γίνεται μοντελιστικά σε αυτό το forum...
Μάλλον κοιμούνται ύπνο βαθύτατο...
100 τεύχη, ...δεν το πήραν είδηση...  :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #107 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 09:17:45 μμ »
Και εγω σαν τον nino, το επαιρνα μονο οταν ειχε κατι που με ενδιεφερε,αλλα τωρα στο εξωτερικο που βρισκομαι παιρνω πολυ καλυτερα σε ποιοτητα περιοδικα στην ιδια τιμη με το Model Expert.

Αλλα και οταν γυρισω Ελλαδα δεν νομιζω να αρχισω να το παιρνω λογω ορισμενων γεγονοτων που εγιναν σε εναν γνωστο μου.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #108 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 10:32:53 μμ »
...Αλλα και οταν γυρισω Ελλαδα δεν νομιζω να αρχισω να το παιρνω λογω ορισμενων γεγονοτων που εγιναν σε εναν γνωστο μου.

είναι κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει και εμάς τους υπόλοιπους ?
εαν ναι, γιατί δεν το κοινοποιείς?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Scorpio

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #109 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 10:45:20 μμ »
Ρε παιδιά για κάποιον που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα από πλαστικομοντελισμό (καλη μου ώρα...  :oops:) το Model Expert είναι καλή αρχή? Λέω να αρχίσω να το παίρνω... Εσεις τί λέτε?

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #110 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 10:48:21 μμ »
Ρε παιδιά για κάποιον που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα από πλαστικομοντελισμό (καλη μου ώρα...  :oops:) το Model Expert είναι καλή αρχή? Λέω να αρχίσω να το παίρνω... Εσεις τί λέτε?

Εαν γνωρίζεις Αγγλικά ή Γαλλικά,υπάρχουν πολλά περιοδικά καλύτερα, για να μπεις στο παιχνίδι.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #111 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 10:54:48 μμ »

Εαν γνωρίζεις Αγγλικά ή Γαλλικά,υπάρχουν πολλά περιοδικά καλύτερα, για να μπεις στο παιχνίδι.

Θα συμφωνήσω κι εγώ, ψάξε για κάποια ξένα έντυπα, που η ποιότητα των άρθρων τους είναι τέτοια που απευθύνονται από τον πλέον αρχάριο ως τον πιο "προχωρημένο"

Αποσυνδεδεμένος Scorpio

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 10:56:35 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά. Εχετε να προτείνετε καποια συγκεκριμένα?? Στην Αγγλική πάντα-για Γαλικά δε ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 11:01:46 μμ »
Κατα τη γνώμη μου κανένα περιοδικό δέν θα σε βοηθήσει στα ξεκινήματα... Ξεψάχνισε καλύτερα το forum και ρώτα όπου "κολλάς"!
Τα περιοδικά είναι καλά για ενημέρωση ή/καί έμπνευση, κάτι που το M.E. έχει χρόνια να κάνει...

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #114 στις: Δεκεμβρίου 30, 2007, 11:07:49 μμ »
...Αλλα και οταν γυρισω Ελλαδα δεν νομιζω να αρχισω να το παιρνω λογω ορισμενων γεγονοτων που εγιναν σε εναν γνωστο μου.

Σ.Σ.

Εγινε σε φιλο μου και θεωρω πιο σωστο να μας το πει ο ιδιος αν και εφοσον θελει,μιας και προκειται για δικο του θεμα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 31, 2007, 12:02:11 πμ »
...προφανώς, αυτοί που ασχολούνται με το περιοδικό, το κάνουν σαν καταναγκαστικό έργο, έτσι γιατί κάτι πρέπει να παραδώσουν στα περίπτερα...
Κρίμα! μοιάζουν σαν να είναι μέσα σε καβούκι, να μην έχουν δει τι γίνεται ή τι παίζει στον παγκόσμιο ειδικό τύπο, αλλά ακόμα πιο πολύ καθώς μιλάμε για Ελλάδα, το τι γίνεται μοντελιστικά σε αυτό το forum...
Μάλλον κοιμούνται ύπνο βαθύτατο...
100 τεύχη, ...δεν το πήραν είδηση...  :roll: :roll: :roll:

Προσωπικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν θέλουν να καταλάβουν τι παίζει... Τόσα χρόνια και περασμένα και η κατασκευές μέτριες και μια από τα ίδια...  :roll:

Σ.Σ.

Εγινε σε φιλο μου και θεωρω πιο σωστο να μας το πει ο ιδιος αν και εφοσον θελει,μιας και προκειται για δικο του θεμα.
Θα υπάρξει πρόβλημα εάν κοινοποιηθεί γιατί θα βγουν πολλά στην φόρα... Δεν θα ήθελα να το συνεχίσω...  :!:

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 31, 2007, 09:48:18 πμ »
Θα προσθέσω την γνώμη μου...αν και δεν διαβάζω μοντελιστικά περιοδικά. Παρεπιπτώντως η ίδια συζήτηση έχει γίνει και στο CuadernaMaestra....χωρίς κατάληξη.
Όπως μου είπε ο εκδότης του Mas Navios όταν μου ζήτησε την έκδοση άρθρου για το "Περαματάκι" μου είπε ότι "υπάρχουν και άνθρωποι (μοντελιστές) που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο...και το-τα περιοδικά απευθύνονται και σε αυτούς".
Εμείς λοιπόν οι άλλοι,  οι έχοντες αυτήν την δυνατότητα...έχουμε και την ευκολία να ασκούμε κριτική...συγκρίνοντας όμως το περιεχόμενο των περιοδικών με την πληθώρα των θεμάτων-εικόνων που βλέπουμε στο διαδίκτυο.Και βέβαια "βλέπουμε" τις αδυναμίες...Θα τις βλέπαμε όμως και αν δεν είχαμε την δυνατότητα του διαδικτύου?Δεν ξέρω να απαντήσω.
Αλλά δεν έχω και την θέληση να παραμείνω "ανενημέρωτος" εκτός διαδικτύου για 1-2 μήνες για να δω στην συνέχεια αν θα μου άρεσε το οποιοδήποτε μοντελιστικό περιοδικό.... (την ίδια απάντηση έδωσα και στο CM)
Χρόνια πολλά
(Αν υπάρξει ερώτηση... λυπάμαι λόγω απουσίας η απάντηση θα καθυστερήσει...)
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος jackvent

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: κιμωλος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 01, 2008, 09:43:11 μμ »
Συμφωνω απολυτα με τον αλεξ κοντ οτι το καλυτερο περιοδικο ειναι τουτο το site και ο admin θα μπορουσε να κανει τρελα πραγματα απο εδω. jack

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 01, 2008, 10:50:05 μμ »
H τοποθέτηση του Θανάση με προβλήματισε. Δεν απάντησα αμέσως γιατί ήθελα να το σκεφτώ καλύτερα μια-δυό μέρες. Πόσο δίκιο έχει :?:
Διαμένοντας στην Αθήνα, μου δίνεται να επισκέπτομαι τακτικότατα 2 καταστήματα που πωλούν ξενόγλωσσο περιοδικό τύπο (αυτοκινητιστικό, αεροπορικό, μοντελιστικό) , όπου μου επιτρέπουν να ξεφυλλίζω με σεβασμό και προσοχή την πράματεια τους. Μπορώ έτσι να έχω ξεκάθαρη απόψη στο τί με συμφέρει να ψωνίσω κάθε μήνα. Πολλές φορές έχω πιάσει τον ευατό μου να λέει "μα αυτό τό έχω από το διαδίκτυο, γιατί να το πληρώσω σε περιοδικό :?:" Εχω βάλει κανόνα να μην ψωνίζω πιά ένα περιοδικό εαν δεν ε΄χει 3 τουλάχιστον θέματα που να με ενδιαφέρουν. Πριν το 1998 δεν θα το έκανα αυτό. Θα αγόραζα το περιοδικό εαν είχε έστω και ένα θέμα που με ενδιέφερε.

Απο την άλλη υπάρχει πολύς κόσμος και στην Ευρώπη και στην Αμερική που δεν ενδιαφέρεται τόσο για το διαδίκτυο και προτιμά τον έντυπο τυπο για ενημέρωση του. Χρηση διαδικτύου και Η/Υ απαιτεί κάποιες γνώσεις, χρήμα και χρόνο. Ενα περιοδικό είναι πιό ευανάγνωστο, πιό απλό στην αποθήκευση, στην μεταφορά και στην διάδοση. Ειναι ομως πιό πολυέξοδο στην παραγωγή του και στην διανομή του από ότι μία ιστοσελίδα τυπου portal. Ο έντυπος τύπος  θα επιβιώσει απο την απειλή του ηλέκτρονικού, προσαρμοζόμενος όμως στα δεδομένα που ο ηλεκτρονικός καθορίζει.

Το ίδα τακτική εφαρμόζω και με το modelexpert. Το βλέπω απο κάποιον φίλο και αν έχει θεματα που με ενδιαφέρουν, τότε το αγοράζω. Το αν μπορεί να βελτιωθεί στην θεματολογία τόσο σε εύρος όσο και σε ποιότητα πιστεύω οτι ναι μπορεί. Οπως σωστά παρατήρησε ο Νίκος, δεν εχει θέματα που να σου προκαλούν νέες ιδέες για μοντελιστικές κατασκευές. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με σελιδες παρουσιάσεων αρμάτων αεροσκαφών κτλ. Το νεότευκτο μέλος Scorpio, βρήκε το forum μας, ηρθε το σάββατο να μας δεί, του άρεσαν όλα όσα είδε και ζήτησε πληροφορίες πως να αρχίσει. Ισως να σκεφτεί ο κος Δεμηράς να εχει και κάποιοες ασπρόμαυρες σελίδες (τις ιδιες καθε φορά) με οδηγίες για τους νεόφερτους. Το ίδιο καλό είναι να το κάνει και η IPMS στην ιστοσελίδα της , ακούς Σταύρο ::director::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 01, 2008, 11:26:39 μμ »
  παιδιά καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Βλέπω ότι η συζήτηση καλά κρατεί από το καλοκαίρι. Λοιπόν επειδή το καλοκαίρι είχα στείλει ένα post (σελ.6 αν κάποιος ενδιαφέρεται) με κάποιες ερωτήσεις-απορίες αλλά απάντηση δεν έλαβα καμία, θα ήθελα να ρωτήσω πάλι κάποια πράγματα :

-πολλοί παραπονιέστε για την ποιότητα των άρθρων του περιοδικού. Λοιπόν σε συνομιλία που είχα με τον συντάκτη του περιοδικού λίγο καιρό μετά την έκθεση, τον ρώτησα γιατί δεν βρίσκει όσους παρουσίασαν καλά μοντέλα φέτος, για να τους προτείνει να δημοσιευτούν. Η απάντηση ήταν ότι το έχει κάνει αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται.
 Αν και εφόσον αυτό αληθεύει, πως περιμένετε μετά να υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα σε κάθε τεύχος;

-Ως παράδειγμα και μόνο θα ήθελα να αναφέρω το Τ-55 (αν δεν κάνω λάθος) με τη δίχρωμη παραλλαγή, (προσωπικά νομίζω το καλύτερο αρματικό φέτος). που είναι ο δημιουργός του; δεν ενδιαφέρεται να το παρουσιάσει στο περιοδικό;

-πολλή συζήτηση περι ξένου μοντελιστικού τύπου. Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο αμοίβονται οι αρθρογράφοι-μοντελιστές αυτών των περιοδικών; Μήπως είναι (ή και όχι) επαγγελματίες; Το περιοδικό της Tamiya πχ. διανέμεται διεθνώς, άρα έχει ένα απείρως ευρύτερο αναγνωστικό κοινό άρα και έσοδα, διαφημίσεις, σπόνσορες κλπ. Είναι δίκαια η σύγκριση με τις δυνατότητες του ελληνικού χώρου;

- Σε σχέση με το Internet, προσωπικά νομίζω ότι είναι δύσκολο ως αδύνατο ο έντυπος τύπος να το ανταγωνισθεί τουλαχιστον σε όγκο διαθέσιμης πληροφορίας. Δεν το θεωρώ απίθανο μελλοντικά να εκλείψουν τα έντυπα περιοδικά όπως πάει να γίνει με τα cd's σε σχέση με τα Mp3. Πάντως εγώ προτιμώ την έντυπη μορφή, μου φαίνεται πιο εύχρηστη.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 12:01:34 πμ »
  παιδιά καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Βλέπω ότι η συζήτηση καλά κρατεί από το καλοκαίρι. Λοιπόν επειδή το καλοκαίρι είχα στείλει ένα post (σελ.6 αν κάποιος ενδιαφέρεται) με κάποιες ερωτήσεις-απορίες αλλά απάντηση δεν έλαβα καμία, θα ήθελα να ρωτήσω πάλι κάποια πράγματα :

-πολλοί παραπονιέστε για την ποιότητα των άρθρων του περιοδικού. Λοιπόν σε συνομιλία που είχα με τον συντάκτη του περιοδικού λίγο καιρό μετά την έκθεση, τον ρώτησα γιατί δεν βρίσκει όσους παρουσίασαν καλά μοντέλα φέτος, για να τους προτείνει να δημοσιευτούν. Η απάντηση ήταν ότι το έχει κάνει αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται.
 Αν και εφόσον αυτό αληθεύει, πως περιμένετε μετά να υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα σε κάθε τεύχος;

-Ως παράδειγμα και μόνο θα ήθελα να αναφέρω το Τ-55 (αν δεν κάνω λάθος) με τη δίχρωμη παραλλαγή, (προσωπικά νομίζω το καλύτερο αρματικό φέτος). που είναι ο δημιουργός του; δεν ενδιαφέρεται να το παρουσιάσει στο περιοδικό;

-πολλή συζήτηση περι ξένου μοντελιστικού τύπου. Μήπως γνωρίζει κανείς πόσο αμοίβονται οι αρθρογράφοι-μοντελιστές αυτών των περιοδικών; Μήπως είναι (ή και όχι) επαγγελματίες; Το περιοδικό της Tamiya πχ. διανέμεται διεθνώς, άρα έχει ένα απείρως ευρύτερο αναγνωστικό κοινό άρα και έσοδα, διαφημίσεις, σπόνσορες κλπ. Είναι δίκαια η σύγκριση με τις δυνατότητες του ελληνικού χώρου;

- Σε σχέση με το Internet, προσωπικά νομίζω ότι είναι δύσκολο ως αδύνατο ο έντυπος τύπος να το ανταγωνισθεί τουλαχιστον σε όγκο διαθέσιμης πληροφορίας. Δεν το θεωρώ απίθανο μελλοντικά να εκλείψουν τα έντυπα περιοδικά όπως πάει να γίνει με τα cd's σε σχέση με τα Mp3. Πάντως εγώ προτιμώ την έντυπη μορφή, μου φαίνεται πιο εύχρηστη.

Βασίλης
Mα έτσι θα στήσει περιοδικό; Ψαρεύοντας από τα έτοιμα των εκθέσεων; Δηλαδή όλα τα άρθρα με 5-6 φωτογραφίες των τελειωμένων μοντέλων, χωρίς φωτο "in progress". Εξαίρεση θυμάμαι να είναι το αρθρο με το F-102 του Γιάννη Δόξα που είναι και το τελευταίο τεύχος που αγόρασα. Απ'ότι διαβάζω δεν πρέπει να έχει βελτιωθεί η κατάσταση.  Θυμάμαι το Modelling των Τσώνου, Καββαθά, Κορομπίλη, Δημητρόπουλου (όσον αφορά τα αεροπλάνα) τα μοντέλα να φτιάχνονται εξαρχής για να παρουσιαστούν στο περιοδικό.  Που είναι τα review και οι κατασκευές νέων κυκλοφοριών, που είναι τα άρθρα με τις τεχνικές ακόμα και τα (εκτός ύλης ίσως για μοντελιστικό περιοδικό) ρεπορτάζ από τις αεροπορικές βάσεις;
Όλο ρεπορτάζ εκθέσεων, εκθέσεων και ξανά εκθέσεων με το αμίμητο, την έκθεση IPMS 2006 να παρουσιάζεται τον Οκτώβριο του 2007.

ΥΓ: Μου έγινε και 'μένα πρόταση να γράψω άρθρο για το περιοδικό αλλά πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι. Προτιμώ να παρουσιάζω τις δουλειές μου μέσα από το φόρουμ χωρίς να έχω το άγχος της συγγραφής ενός άρθρου μέσα στα πλαίσια που καθορίζουν οι κανόνες του. Στο κάτω κάτω το χόμπυ μου κάνω...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 12:16:19 πμ »
To υστερόγραφο του Double Ugly όλα τα λεφτά. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος jackvent

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 12:17:54 πμ »
Νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου οι <<περαιτερω φιλοδοξιες>> οπως γραφει στη σελιδα 6 ο melpas

Αποσυνδεδεμένος jackvent

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 12:47:47 πμ »
Kαθησα τωρα τις γιορτες που ειχα λιγο χρονο παραπανω και ασχοληθηκα μετο site επαθα πλακα με τον ογκο των θεματων που μπορω να δω απο την ελλαδα και ολο τον κοσμο για οτιδηποτε με ενδιαφερει. Υπαρχει καποιο αλλο μεσο που μπορει να μου το προσφερει αυτο! Ολα τα παιδια που γραφουν αρθα εδω πραγματικα δειχνουν οτι σεβονται πανω απο ολα το hobby τους και αυτους που τους διαβαζουν.χρονια πολλα σε ολους, ενας φιλος απο πειραια.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 02, 2008, 01:05:45 πμ »
Νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου οι <<περαιτερω φιλοδοξιες>> οπως γραφει στη σελιδα 6 ο melpas

Μην είσαι τόσο σίγουρος φίλε από τον Πειραιά... Ισχύει ακόμα προσωπικά για μένα και για τη διαχείρηση ότι ίσχυε πριν από 6 μήνες... Οποιοσδήποτε φυσικά μπορεί να έχει τις αμφιβολίες του και διαφορετική άποψη...

Tags: