H τοποθέτηση του Θανάση με προβλήματισε. Δεν απάντησα αμέσως γιατί ήθελα να το σκεφτώ καλύτερα μια-δυό μέρες. Πόσο δίκιο έχει

:
Διαμένοντας στην Αθήνα, μου δίνεται να επισκέπτομαι τακτικότατα 2 καταστήματα που πωλούν ξενόγλωσσο περιοδικό τύπο (αυτοκινητιστικό, αεροπορικό, μοντελιστικό) , όπου μου επιτρέπουν να ξεφυλλίζω με σεβασμό και προσοχή την πράματεια τους. Μπορώ έτσι να έχω ξεκάθαρη απόψη στο τί με συμφέρει να ψωνίσω κάθε μήνα. Πολλές φορές έχω πιάσει τον ευατό μου να λέει "μα αυτό τό έχω από το διαδίκτυο, γιατί να το πληρώσω σε περιοδικό

:" Εχω βάλει κανόνα να μην ψωνίζω πιά ένα περιοδικό εαν δεν ε΄χει 3 τουλάχιστον θέματα που να με ενδιαφέρουν. Πριν το 1998 δεν θα το έκανα αυτό. Θα αγόραζα το περιοδικό εαν είχε έστω και ένα θέμα που με ενδιέφερε.
Απο την άλλη υπάρχει πολύς κόσμος και στην Ευρώπη και στην Αμερική που δεν ενδιαφέρεται τόσο για το διαδίκτυο και προτιμά τον έντυπο τυπο για ενημέρωση του. Χρηση διαδικτύου και Η/Υ απαιτεί κάποιες γνώσεις, χρήμα και χρόνο. Ενα περιοδικό είναι πιό ευανάγνωστο, πιό απλό στην αποθήκευση, στην μεταφορά και στην διάδοση. Ειναι ομως πιό πολυέξοδο στην παραγωγή του και στην διανομή του από ότι μία ιστοσελίδα τυπου portal. Ο έντυπος τύπος θα επιβιώσει απο την απειλή του ηλέκτρονικού, προσαρμοζόμενος όμως στα δεδομένα που ο ηλεκτρονικός καθορίζει.
Το ίδα τακτική εφαρμόζω και με το modelexpert. Το βλέπω απο κάποιον φίλο και αν έχει θεματα που με ενδιαφέρουν, τότε το αγοράζω. Το αν μπορεί να βελτιωθεί στην θεματολογία τόσο σε εύρος όσο και σε ποιότητα πιστεύω οτι ναι μπορεί. Οπως σωστά παρατήρησε ο Νίκος, δεν εχει θέματα που να σου προκαλούν νέες ιδέες για μοντελιστικές κατασκευές. Αυτό μπορεί να διορθωθεί με σελιδες παρουσιάσεων αρμάτων αεροσκαφών κτλ. Το νεότευκτο μέλος Scorpio, βρήκε το forum μας, ηρθε το σάββατο να μας δεί, του άρεσαν όλα όσα είδε και ζήτησε πληροφορίες πως να αρχίσει. Ισως να σκεφτεί ο κος Δεμηράς να εχει και κάποιοες ασπρόμαυρες σελίδες (τις ιδιες καθε φορά) με οδηγίες για τους νεόφερτους. Το ίδιο καλό είναι να το κάνει και η IPMS στην ιστοσελίδα της , ακούς Σταύρο