Αποστολέας Θέμα: Hellenic Air Force Mirage F.1CG  (Αναγνώστηκε 8539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
Hellenic Air Force Mirage F.1CG
« στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 01:51:36 μμ »
Μέσα λοιπόν στις υπόλοιπες κατασκευές μου δεν θα μπορούσα να παραλείψω αυτό το αεροπλάνο jet «θρύλος» για την ΠΑ.(Το αν το έκανα καλά είναι ένα άλλο θέμα που δεν θα συζητήσω γιατί δεν με συμφέρει με τόσα άλλα ομορφότατα Mirage F.1 εδώ μέσα...βλ. Δόξας κτλ κτλ...)
Ήταν λοιπόν αυτό το αεροπλάνο που έφερε επανάσταση στην ΠΑ σαν κάτι το διαφορετικό από ότι μέχρι τότε «αμερικανικό» πετούσε η ΠΑ. Ήταν αυτό που ήταν ο κυρίαρχος του Αιγαίου για μια δεκαετία τουλάχιστον και έκανε τους «απέναντι» πιλότους να το φοβούνται τόσο, ώστε όταν υποκλέπτονταν οι συνομιλίες τους, οι μόνες λέξεις τους όταν αποκτούσαν οπτική επαφή με τα «γαλάζια» αυτά αεροσκάφη ήταν «MIRAGE!-ΜΙRAGE!»...
Ναι, τα φοβόντουσαν! Όχι μόνο για την εξαιρετική τους ευελιξία αλλά και για τους «δολοφόνους» χειριστές που τα πετούσαν-σε αυτούς αφιερώνεται και αυτό το άρθρο...
Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω καθώς το F.1 δεν ήταν για πολλά λόγια... Μόνο έπραττε...

Hellenic Air Force Mirage F.1CG in 1/48 from Italeri Kit

To kit της Italeri στην 1/48 ήταν καλούπι του κίτ της Esci και θα λέγαμε πως είναι ένα μέτριο μοντέλο καθώς τις περισσότερες λεπτομέρειες τις προσθέσαμε εμείς... (Όσες βάλαμε τεσπα)
Η κατασκευή του κίτ χρονολογείται περίπου στο 2001-2002 όποτε δικαιολογείται το έκτρωμα που θα δείτε...Βασικά το άρθρο με ενδιαφέρει να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί αυτόν που θα τολμήσει την κατασκευή του...Εγώ το τόλμησα και μπορώ να πω πως δεν με δυσκόλεψε και πολύ...από όσα θυμάμαι τουλάχιστον...
Το μοναδικό πρόβλημα του κιτ είναι πως είναι το Mirage F.1CT / CR της Armee de l'air οπότε χρειάζεται μετατροπή για να γίνει F.1CG.
Οι μετατροπές ουσιαστικά δεν είναι τίποτα παρά μόνο να μην κολληθούν κάποια extra κομμάτια τα οποία το κάνουν CT / CR. Θα τα αναφέρω από τώρα για να αφαιρεθούν από την κατασκευή.
Αυτά λοιπόν είναι:
 :arrow: Το διαφανές κομμάτι το οποίο μπαίνει κάτω από το ρύγχος για να αναπαραστήσει τις κάμερες του -CR
 :arrow: Το probe του σωλήνα ανεφοδιασμού
 :arrow: Οι σωλήνες pitot-static είναι λάθος για Ελληνικό Mirage F.1CG (πολύ μεγάλοι)
 :arrow: Οι ακροπτερύγιοι φορείς έχουν ένα λάθος στο πίσω μέρος τους που στο Γαλλικό έχει τους αισθητήρες του Spirale (RWR του αεροσκάφους) που δεν έχει το Ελληνικό.
 :arrow: Κάποιες extra κεραίες ακόμα δίνονται στο κίτ που δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν (Τσεκάρετε βιβλιογραφία επειδή δεν θυμάμαι ακριβώς...)
 :arrow: Το εκτινασσόμενο κάθισμα είναι το Martin & Baker Mk-10 η στην Γαλλική έκδοση F10Q (zero-zero) ενώ τα Ελληνικά είναι εφοδιασμένα με το Mk-4 της Martin & Baker...στην περίπτωση μας έγινε ιδιοκατασκευή

ΚΟΚΠΙΤ
Εδώ τα πράματα είναι πολύ λιτά και θα πρέπει να βάλετε το χεράκι σας για να δείξει όμορφο. Εγώ απλά έκοψα (σύμφωνα με φωτό) ένα κομμάτι του σκιαδίου από την δεξιά πλευρά του σκοπευτικού ώστε να χωρέσει το σκιάδιο-Visor της οθόνης του Ραντάρ Cyrano IV το οποίο προήλθε από κομμένο κομμάτι πλαστικού μπατονέτας. Χρειαζόμασταν κάτι διάτρητο...Το σύνολο βάφτηκε με μαύρο ματ και τα όργανα στην αρχή «χαράχτηκαν στην ματ επιφάνεια με τα κοπίδι. Είναι μια πολύ καλή τεχνική αλλά θέλει ήρεμο χέρι και καθότι νευρικός (χεχε) το κάναμε λες και είχανε περάσει αναρχικοί από κει μέσα... Τέλος πάντων αργότερα ανακαλύψαμε πως είχαμε και τις χαλκομανίες οπότε κόψαμε από την χαλκομανία τα κομμάτια που είχαν όργανα και τα κολλήσαμε ένα-ένα πάνω στον κεντρικό πίνακα στην σωστή τους θέση. Οι ατέλειες όμως πάλι φαίνονται...Έπειτα με κίτρινες και κόκκινες βούλες που κάναμε με το λεπτό πινελάκι μας υποδηλώσαμε τους διακόπτες Emergency και Οπλισμού αντίστοιχα...Στα πλαϊνά κάναμε απλά άσπρες βούλες οι οποίες μας βγήκαν και λίγο μεγάλες...Εδώ να προσέχετε την ποσότητα του χρώματος στο πινελάκι σας...να έχετε το νου σας να το στεγνώνετε καλά πριν κάνετε κάτι τόσο...λεπτό!
Στα αριστερά προστέθηκε η μανέτα από ένα κομμάτι πλαστικού που είχαμε βρει και τέλος φτιάχτηκε εξ' αρχής το κάθισμα Μk-4 του οποίου το κάτω μέρος είναι το Μk-10 του κίτ και στο επάνω μέρος δέχτηκε τροποποιήσεις από φύλλο πλαστικού ώστε να έρθει και να πάρει το σχήμα του Mk-4...

ʼΤΡΑΚΤΟΣ-ΠΤΕΡΥΓΕΣ

Με την ολοκλήρωση του κόκπιτ έκλεισαν τα δύο μισά της ατράκτου τα οποία λόγω του χοντρού πλαστικού κόλλησαν αμέσως χωρίς κανένα πρόβλημα ...
Ο κώνος του ραντάρ είναι σε 2 κομμάτια και πρέπει να κολληθούν με προσοχή διότι υπάρχει περίπτωση να κολληθεί στραβά και να φαίνεται άσχημα στο τέλος ενώ σίγουρα θα χρειαστεί στοκάρισμα η περιοχή εκείνη. Τότε βέβαια δεν ξέραμε τι είναι ο στόκος μοντελισμού και έτσι σήμερα φαίνεται σαν να έχει χτυπήσει πουλί στον κώνο. Το αστείο είναι πως αν προσέξετε ο κώνος έχει τριφτεί μπροστά απλά και μόνο επειδή είχα δει ένα κώνο από F1 με γρατσουνιές...
Προχωράμε μαρτυρικά στην κόλληση των πτερύγων...Χμ...εδώ θέλει μεγάλη τέχνη και γνώση του αεροσκάφους που φτιάχνετε για να κολληθούν οι πτέρυγες με την σωστή γωνία... Χρησιμοποιήστε μέχρι και μοιρογνωμόνιο για να κάνετε την δουλειά σας σωστά...(Το λέω αυτό γιατί έχω δει Phantom με τα stabilitors ύψους-βάθους κολλημένα ευθεία...) Προσοχή λοιπόν...
Με τον ίδιο τρόπο κολλήθηκαν και τα stabilitors του Mirage F.1 -χμμμ...Μirage με stabilitors ..περίεργο ακούγεται ε? Ναι έτσι είναι, γιατί μετά το Mirage III η Dassalt έκανε ένα βήμα στα αεροσκάφη με πτέρυγες γωνίας βέλους... Έπειτα επανήλθε ξανά στην «δέλτα» με το Mirage 2000...- Στην περίπτωση του F.1 όμως τα stabilitors έχουν ελαφρά θετική δίεδρο γωνία (προς τα πάνω δηλαδή)
Το περίεργο είναι πως παρά την τότε άγνοια μας για τον στόκο δεν υπάρχουν κενά στις πτέρυγες καθώς η εφαρμογή του κίτ όπως προαναφέρθηκε είναι πολύ καλή!(Στο δικό μου τουλάχιστον)
Το μοντέλο λοιπόν πήρε σχήμα και άρχισε να μας πορώνει με το σχήμα του...!!!

Η μόνη προσθήκη πριν περάσουμε στο βάψιμο (με πινέλο πάντα) ήταν μία κεραία κάτω από το πιλοτήριο και οι κεραίες UHF-VHF  που μοιάζουν με πτερύγια στο πάνω μέρος του καθέτου σταθερού...

ΒΑΨΙΜΟ ΣΗΜΑΤΑ

Το βάψιμο της παραλλαγής «Aegean Blue" -αυτής της πολύ όμορφης «αναχαιτιστικής» βαφής- είναι σχετικά εύκολη υπόθεση με αερογράφο αλλά οι μονόχρωμες παραλλαγές βαμμένες με πινέλο απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή καθώς κάθε «πινελιά» η ατέλεια φαίνεται αμέσως καθώς είναι και ανοιχτόχρωμη παραλλαγή και ως γνωστόν τα ανοιχτά χρώματα είναι τα...  «καρφιά» των ατελειών μας...

Για το βάψιμο των επάνω επιφανειών χρησιμοποιήσαμε το 144 Intermediate Blue της Humbrol και για τις κάτω το Aluminium της ίδιας εταιρείας...

Σε αντίθεση με τους κανόνες του βαψίματος δηλαδή από το ανοιχτότερο προς το σκουρότερο κ.τ.λ. όταν βάφω με πινέλο παραλλαγές που εμπεριέχουν χρώματα με βάση το ασημί κ.τ.λ. βάφω τελευταίο το ασημί διότι τα χρώματα αυτά μετά μεταφέρουν τους λεπτοκόκκους τους στα σκουρότερα χρώματα με καταστροφικά αποτελέσματα... Αυτό συμβαίνει λόγω της φύσης του πινέλου να «τρίβεται» στις επιφάνειες σε αντίθεση με τον αερογράφο που το χρώμα απλά «πέφτει» πάνω στο μοντέλο...
Έτσι λοιπόν άρχισα με το σκουρότερο χρώμα και τις επάνω επιφάνειες...βέβαια επειδή και τα σκουρότερα χρώματα φαίνονται άσχημα κάτω από τα ανοιχτότερα (εκτός ορισμένων περιπτώσεων που συναντούμε στην βόλτα μας...χεχε) οριοθέτησα με χαρτοταινία στα σημεία συνάντησης των 2 χρωμάτων.

Έπειτα αφού βάψαμε το μπλε και αφέθηκε να στεγνώσει βάψαμε και το ασημί και το μοντέλο πήρε χρώμα...Τοποθετήσαμε έπειτα τα σήματα τα οποία στα Mirage F.1CG δεν είναι πολλά...

Τα εθνόσημα είναι από τα σήματα της plastimodellismo (ανοιχτόχρωμα) και τα serial numbers από την καρτέλα της plastimodellismo πάλι αλλά για συγκεκριμένα αεροσκάφη στην 1/48.Απο εκεί πήραμε και το logo των Mirage F.1CG...
Το S/n του αεροσκάφους ήταν το «109» το οποίο μας είχε πορώσει καθώς σε μία φωτό φορούσε 4 AIM-9P4...

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ

Το σύστημα προσγείωσης και οι θυρίδες του κολλήθηκαν μετά το βάψιμο ώστε να μη γίνει κάποια ζημιά. Προσοχή με το κύριο Σ/Π του F.1 το οποίο εκτείνεται προς τα εμπρός και έχει και μία παρόμοια κλίση... Η συμβουλή μου γενικά είναι πολλές φωτό των πραγματικών και ειδικά τέτοιων περιοχών... (και πολύ modelclub...ανοίξτε ένα topic και ρωτήστε...!!)

ΟΠΛΙΣΜΟΣ

Έτσι λοιπόν περάσαμε στον οπλισμό... Αρχικά το μοντέλο ήταν "Alpha" δηλαδή χωρίς κανένα φορτίο στις πτέρυγες η στα ακροπτερύγια. Μετά από λίγο καιρό όταν βρήκαμε και 2 ΑΙΜ-9P τους βάψαμε "Papa 3" και τους βάλαμε στα ακροπτερύγια με τα καπάκια τους χωρίς όμως τις ασφάλειες των εκρηκτικών κεφαλών...
Τα καπάκια φτιάχτηκαν από χμ...μην φρικάρετε!...από ένα εισιτήριο συγκοινωνιών το οποίο ούτε χαρτονάκι είναι αλλά ούτε και χαρτί. ¨Έτσι λοιπόν καθώς γύριζα με το λεωφορείο από την σχολή και έκανα κυλίνδρους με το εισιτήριο παίζοντας μου ήρθε η ιδέα...Το πήρα το τύλιξα και άλλο...το έφερα στα μέτρα του..το κόλλησα με UHU πάνω στην κεφαλή seeker του βλήματος και το έβαψα κίτρινο...
Τα Remove Before Flight αναφέρω εδώ πως τα έκανα...και ομολογώ πως από τότε έχω πολύ πράμα ακόμα....!

Έτσι λοιπόν ήταν καιρός το μοντέλο να μπει στην συλλογή μας και να «αράξει» παρέα με τα υπόλοιπα «εκτρώματα» μας...

Το παρόν αφιερώνεται στους πρώην χειριστές και τεχνικούς που πέταξαν και εξυπηρέτησαν τα Mirage F.1CG κατά την  διάρκεια της υπηρεσίας τους καθώς και στους πέσοντες χειριστές και ειδικά στον Υποσμηναγό Σιαλμά Νικόλαο που έχασε την ζωή του σε μία άνιση μάχη με ένα Τουρκικό F-16 στον νήσο ʼγιο Ευστράτιο.

-Πάνος F-16rhs-

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Hellenic Air Force Mirage F.1CG
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 01:54:07 μμ »
Για μία ακόμη φορά ο γνωστός πλέον Παναγιώτης ξαναχτυπά ευχάριστα όπως πάντα :!:
ΕΥΓΕ ΝΕΕ ΜΟΥ :!:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:04:40 μμ »
Τωρα ειμαι καλημενος και ενημερωμενος για την κατασκευει  F-1CG HAF. :D
Αψογος  ο Παναγιωτης

Τασος :wink:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:04:55 μμ »
Μην αδικείς τον εαυτό σου Πάνο... Είχες λίγα μέσα στα χέρια σου, και οι όποιες ατέλειες είναι λογικές... Κάνεις όμως από τις καλύτερες παρουσιάσεις, οπότε πάλι ψηλά ανεβάζεις τον πήχη...

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:09:57 μμ »
Τα ποιο άρτια άρθρα τα έχω διαβάσει από χεράκια σου  :wink:

ΜΠΡΑΒΟ
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:10:46 μμ »
Πολύ όμορφο Πάνο το F-1 και εκπληκτικό το άρθρο σου!
Εκτός από αυτά που αναφέρεις,μου άρεσε ιδιαίτερα και η βάση που κάθεται το Μιραζάκι!
 :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:20:38 μμ »
...auto legetai epagelmatismos paides ellinon... BRAVO!!!  :!:

a re na toxa stin 1:32.... alla pou blepeis...tipota....  :cry:
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:23:02 μμ »
Παναγιώτη φοβερή κάλυψη του θέματος από κάθε άποψη. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Αν τώρα μπορούσαμε να βρούμε και το κιτ  :cry: που το ψάχνουμε μανιωδώς πόσο καιρό  :cry: :cry: :cry: θα ήταν όλα τέλεια.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 02:26:58 μμ »
Mπράβο φίλε μου! Με πινέλο :!: :!: :shock: :shock: Πολύ καλή δουλειά. Και οι λεπτομέρειες κατατοπιστικότατες! Και πάλι μπράβο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 06:07:48 μμ »
Πολύ καλός :D Μπράβο Παναγιώτη :!:

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 06:26:21 μμ »
Οποιος ψαχνει το κιτ του Mirage F1 ας δοκιμασει την τυχη του εδω
http://www.warzonehobbies.emerchantpro.com/main/index.html?A=141&B=Air%2E%2E%2E%28Modern%201%2F48%29
(Ειναι το τεταρτο απο το τελος της λιστας)

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 07:16:47 μμ »
Ρε τρελέ ''συνάδελφε''!!!! Έγραψες πάλι!!! :shock: :D :D :D
Μπράβο και για το άρθρο σου αλλά και για το μοντέλο!! Μερικοί F-1άρηδες τρελάθηκαν ήδη!!!! :lol: :lol: :lol: :wink: (βλέπε MICA!!!)

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 09:43:24 μμ »
Οχι και εκτρώματα ρε φίλε!!! :shock: :shock: :shock: :shock: εξαιρετική παρουσίαση και πολύ χρήσιμο!! :wink:
(Μια παρατηρησούλα αν επιτρέπεται... :oops: :oops:)
Τα δικά μας δεν είχαν προειδοποιητικά γραμμένα στα Αγγλικά...??? :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 09:51:19 μμ »
Τα δικά μας δεν είχαν προειδοποιητικά γραμμένα στα Αγγλικά...??? :oops: :oops:
Ναι.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 10:08:49 μμ »
Ναι γράφουν όλα "Keep Off" απλά τοτε δέν το είχα προσέξει...Μόνο τα "Rescue" είχα δει που προήλθαν απο το κίτ του Italeri F-14 στην 1/48
 :wink:

Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!Μου δίνετε θάρρος για νέες κατασκευές...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 11:05:14 μμ »
μπραβο αγορι μου,πολυ καλο πραγματικα το αρθρο :!:

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 29, 2007, 11:16:20 μμ »
Πανούλη πολύ καλή η παρουσίαση σου αλλά και η κατασκευή του κίτ .... επόμενοοοοοοοοο..........
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 09:33:14 πμ »
Μπράβω πολύ καλό... :!: :wink:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 10:12:10 πμ »
Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της παρέας με αυτό το επίπεδο.
Αισθάνομαι ότι θέλει δεν θέλει κάποιος που σας παρακολουθεί θα γίνεται ολοένα και καλύτερος

Μπράβο
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 10:31:00 πμ »
Μπράβο Πάνο, καλά μας έφτιαξες πάλι!!!

Συνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 10:35:58 πμ »
Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της παρέας με αυτό το επίπεδο.
Αισθάνομαι ότι θέλει δεν θέλει κάποιος που σας παρακολουθεί θα γίνεται ολοένα και καλύτερος

Μπράβο

Αυτός φίλε μου είναι ο αντικημενικός σκοπός του Model Club. :wink:

Πάνο έδειξες ότι έχεις πολλές μοντεληστικές δυνατότητες με το F-1CG στην 1/48 και...όχι μόνο με αυτό 8)
Και πάλι Μπράβο :!:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 10:55:14 πμ »
Μπράβο σου Πάνο κατατοπιστικότατος και πάρα πολύ καλή δουλειά,και ευχαριστούμε και για τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε στην κατασκευή του.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 01:03:36 μμ »
Πάνο σαν Μιραζάκιας που είμαι θέλω να σου πω ότι το άρθρο σου είναι πολύ καλό όπως και το F-1. Το έχω πει πολλές φορές θα το πω ακόμη μία, είναι το πιο όμορφο μαχητικό που πέρασε ποτέ από την παγκόσμια αεροπορική ιστορία κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Κρίμα που δεν τα αναβαθμίσαμε ποτέ για να τα κρατούσαμε για άλλη μια δεκαετία.

Με έφτιαξες πάλι! Μπράβο σου  :wink:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 02:31:18 μμ »
.........είναι το πιο όμορφο μαχητικό που πέρασε ποτέ από την παγκόσμια αεροπορική ιστορία κατά την ταπεινή μου γνώμη.........

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτό! Πολύ ωραίο το F1 Παναγιώτη, με βάζεις σε σκέψεις να "ξεσκονίσω" το επετειακό που έφτιαξα πριν 3 χρόνια για ποστάρισμα....

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 30, 2007, 03:29:45 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια παιδιά!
Πιστεύω οτι υπαρχουν πολύ καλυτερα μοντέλα απο τα δικα μου...αλλα...προσπαθω!!!!  :D

Να 'στε καλα...!

Tags: mirage f.1