Bill, ωραίο κ σωστό το σχόλιο σου, όπως το συνηθίζεις άλλωστε.

Κατ αρχάς ξεκινώντας τα Σοβιετικά μοντέλα ήξερα από πριν ότι οι φωτοσκιασεις, τα ξεθωριάσματα λόγω συνθηκών Ειρηνικού, αλλά και το φαντεζί look των Ιαπωνικών πήγαινε περίπατο. Στην τελική εδώ μιλάμε για Λάντα και Βόλγκα, όχι για Χόντα και Καβασάκι.

Ακολούθησα τις οδηγίες του Massimo για την γενική εικόνα των μοντέλων. Πίστεψε με όλα μα όλα τα μοντέλα μου είχαν πιο ζωντανό λουκ στην αρχή με περισσότερα παιχνιδίσματα στο χρώμα αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Μάσσιμο-τον οποίο θεωρώ αυθεντία στην VVS- με προσγείωσε λέγοντάς μου να περιορίσω τις υπερβολές στο ελάχιστο και να περιοριστώ σε κάποια ελάχιστα μπαλώματα χρώματος. Αυτο9εξ αλλού ήταν αυτονόητο μιας κ ούτε καυτός ήλιος του Ειρηνικού υπήρχε ν
κ επίσης σχεδόν όλα τα πετουμενα τους είχαν ελάχιστη διάρκεια πτήσης μιας κ τις περισσότερες φορές οι εναέριες συναντήσεις με τη Λουφτβάφε τα έβρισκε να καταρρίπτονται. Περί ξεθωριάσματα είχα ανοίξει ένα θέμα στο σάιτ του Μασσιμο όπου θα δεις ότι όλα τα μοντέλα μου-συμπεριλαμβανομένου του Γιακ είχαν πιο μοντελιστικο βάψιμο
Τέλος, ασχολούμενος με την VVS είχα έντονα στο μυαλό μου κ τον τομέα διοράματα-στον οποίο δεν έχω προχωρήσει ακόμα. Πιστεύω ότι οι εναλλαγές των Σοβιετικών τοπίων, οι στολές κ άλλα στοιχεία είναι πιο ενδιαφέροντα από όλα τα άλλα μέτωπα του πολέμου.
Αυτά..Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον σχολιασμό σας!