Αποστολέας Θέμα: Πολύ κοντά στην αγορά κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 8606 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: Πολύ κοντά στην αγορά κομπρεσερ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 19, 2015, 10:44:25 πμ »
Αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι πως γινεται να μην υπαρχουν περισσοτερες προτασεις στην αγορα για silent κομπρεσερ. Με δεδομενο οτι ειναι μια σχετικα απλη κατασκευη μου φαινεται εξαιρετικα περιεργη η κυριαρχια μονο δυο (αν δεν κανω λαθος) ιταλικων εταιριων. Επεσε στα χερια μου μια τεραστια συλλογη τευχων του airbrush magazine απο τελη 70 μεχρι μεσα 90. Μιλαμε για την εποχη που ακομα ο αερογραφος ηταν βασικο εργαλειο του οπλοστασιου εικονογραφων και γραφιστων που εβγαζαν καθημερινο ογκο δουλειας και ζουσα απο αυτο. Ε ακομα και τοτε με πολυ μεγαλυτερη αγορα, μονο αυτες οι ιταλικες προτασεις εμφανιζονται στις διαφημισεις ή ως σπονσορες καλλιτεχνων.
Επισης δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο δεν υπαρχει μια ελληνικη προταση αυτη την στιγμη υποστηριζομενη απο ενα ή και παραπανω καταστηματα. Δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια συνεργασια με ενα μαστορα που θα φτιαχνει κατα παραγγελια μοναδες, οι οποιες θα υποστηριζονται με εγγυηση και την σιγουρια οτι ακομα και μετα το περας της, θα γινει επισκευη? Θεωρω την τιμη των εμπορικων silent τουλαχιστον υπερβολικη και εχω την αισθηση οτι αυτη συμβαινει λογω εισαγωγης και ελλειψης ανταγωνιστικων προτασεων.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 19, 2015, 10:50:55 πμ »
Επισης δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο δεν υπαρχει μια ελληνικη προταση αυτη την στιγμη υποστηριζομενη απο ενα ή και παραπανω καταστηματα. Δηλαδη ποσο δυσκολο ειναι να γινει μια συνεργασια με ενα μαστορα που θα φτιαχνει κατα παραγγελια μοναδες, οι οποιες θα υποστηριζονται με εγγυηση και την σιγουρια οτι ακομα και μετα το περας της, θα γινει επισκευη? Θεωρω την τιμη των εμπορικων silent τουλαχιστον υπερβολικη και εχω την αισθηση οτι αυτη συμβαινει λογω εισαγωγης και ελλειψης ανταγωνιστικων προτασεων.

Quiz:

Προσπάθησε να μάθεις τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις μία επιχείρηση στην Ελλάδα η οποία θα κατασκευάζει κομπρεσέρ. Πρόσεξε, δε λέω να ξεκινήσεις την επιχείρηση, απλά να μάθεις τι χρειάζεται. Μετά το ξανασυζητάμε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 19, 2015, 10:57:00 πμ »
Quiz:

Προσπάθησε να μάθεις τι χρειάζεται για να ξεκινήσεις μία επιχείρηση στην Ελλάδα η οποία θα κατασκευάζει κομπρεσέρ. Πρόσεξε, δε λέω να ξεκινήσεις την επιχείρηση, απλά να μάθεις τι χρειάζεται. Μετά το ξανασυζητάμε...

Ok στην Ελλαδα ειμαστε κανιβαλοι κτλ κλασσικα, γιατι δεν υπαρχουν οικονομικοτερες προτασεις απο εξωτερικο?

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 19, 2015, 11:42:31 πμ »
Η απάντηση είναι απλή φίλε Ιδομενέα, προσφορά ζήτηση. Ακόμα και ο Σπανός με τα τρομερά Silent I-2-3 πόσα νομίζεις
πουλούσε το χρόνο? Θα πρέπει  κάποιος επαγγελματίας  να το κάνει παράλληλα, και πάλι δεν ξέρω αν αυτό εμπορικά κρατούσε το ενδιαφέρον του. Τώρα για το εξωτερικό υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις δες εδώ: http://www.compressorisilenziosi.it/compressori-bagno-dolio-c-25.html?osCsid=5so9jojpatrqfjcsl8i5jrk9p7
ʼλλα και πάλι είναι ακριβές. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα μοτέρ Silent είναι ακριβά.
Πριν δυο χρονιά είχα δώσει σε ένα σιδερά να μου φτιάξει ένα αντίγραφο το SIL-AIR 15 EXPORT και μιλάμε μόνο για για τη
βάση με το χερούλι δεξαμενή, σε πληροφορώ λοιπόν ότι μου πήρε 70EUR βάλε άλλα τόσα για ένα μικρο μοτέρ και άλλα 40EUR
το λιγότερο για τα παρελκόμενα βάλε και το κέρδος που για τον οποιοδήποτε κατασκευαστή με αυτή την χαμηλή  ζήτηση
δεν μπορεί να είναι κάτω από 100 EUR. Φαντάσου λοιπόν για ένα με λίγο μεγαλύτερο μοτέρ και δεξαμενή.

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 19, 2015, 12:24:43 μμ »
montelakias Σωστο αυτο που λες και οχι μονο αυτο. Ο μοντελισμος ειναι χομπυ κατα κυριο λογο για ολες της ηλικιες και για αυτο πρεπει να ειναι και ασφαλεις ποιος θα παρει της ευθυνες για το υλικο το οποιο παραγει ποιος θα εγγυηθει την ορθοτητα της λειτουργειας του αντικειμενου σε ολες της παραμετρους λειτουργιας του και την ασφαλεια του χρηστη. Η ελληνικη αγορα εχει ιδιαιτεροτητες προτιμαει κατι το οποιο εχει ευρεια καταναλωση και προσιτο κοστος αγορας και αντικαταστασης. Τωρα για το θεμα της τεχνικης εξυπερετησης και ανταλακτικων ειναι πολυ πιο δαπανηρο και χρονοβορο απο το να πουλας μονο το αντικειμενο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 19, 2015, 12:35:21 μμ »

Συμφωνώ απολύτως Γιώργο, το ίδιο ισχύει και για το εξωτερικό.

Χάρης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 19, 2015, 12:52:29 μμ »
montelakias Για να πουμε και κατι για να γελασουμε τωρα αυτο το εργαλειο δεν ειναι καλη προσφορα   Iwata Great White Shark Compressor   εστω και στα 60 hz λειτουργεια.                                                           

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 19, 2015, 12:58:59 μμ »
Φίλε montelakia εγώ το πήρα από φίλο ψυκτικό εδώ στο Ηράκλειο, 1/5 του ίππου, είχε και με 20EUR 1/3 του ίππου αλλά εμένα με καλύβει η παροχή με το 1/5hp, επίσης από τότε που το πήρα έχω ξηλώσει άλλα τρία μοτέρ από ψυγεία φίλων, αν είμασταν κοντά ευχαρίστως να σου έδινα το ένα. ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 19, 2015, 01:05:40 μμ »
piaggio250 Με το προβλημα της επανεκινησης που ειχες γραψει το ελυσες??

Αποσυνδεδεμένος dimitrisg77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα-καλλιθεα
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 19, 2015, 01:44:05 μμ »
Καλημέρα να πω κι εγώ την βλακεια μου δλδ τι έκανα. λόγω δουλειάς πήγα σε 2-3 καταστήματα που πουλάνε εργαλεία  (κατσαβιδια δραπανα κρουστικα)  και έχουν και σέρβις. Μου δώσανε ένα καμμένο μικρό κομπρεσερ το οποίο κόστισε 50 ευρώ είχε πάνω καζάνι βαλβιδες πρεσοστατες όλα εκτός από το καμμένο άχρηστο μοτέρ.πήγα  και σε ένα συνοικίακο ψύκτικο με άλλα 20 ευρώ μου έδωσε ένα μοτέρ και τα συναρμολογησα μόνος μου σε μια ωρα. Το κομπρεσερ πυροβολη το έχω πάρει ακόμα και σε σπίτι να κάρφωσω κάτι πιχακια. Τπτ καινούργιο τα μικρά κομπρεσερ καίγονται για πλάκα άφησα το τηλέφωνο μου και σε μια δυο εβδομάδες μου βρήκαν.μην ψάχνεται τζάμπα για καινούργια κοστίζουν πολλά κατά την γνώμη μου

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 19, 2015, 02:14:15 μμ »
piaggio250 Με το προβλημα της επανεκινησης που ειχες γραψει το ελυσες??

Δεν έχω ξανασχοληθεί με το συγκεκριμένο μοτέρ αλλά αν το χρειαστώ στο μέλλον θα το ψάξω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 19, 2015, 03:36:58 μμ »
Φίλε montelakia εγώ το πήρα από φίλο ψυκτικό εδώ στο Ηράκλειο, 1/5 του ίππου, είχε και με 20EUR 1/3 του ίππου αλλά εμένα με καλύβει η παροχή με το 1/5hp, επίσης από τότε που το πήρα έχω ξηλώσει άλλα τρία μοτέρ από ψυγεία φίλων, αν είμασταν κοντά ευχαρίστως να σου έδινα το ένα. ::salut::
Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση. Εδώ στην Αθήνα οι ψυκτικοί τα ξεφορτώνονται γρήγορα φαίνεται για παλιοσίδερα
λόγο χαλκού. Και τηλέφωνο που έχω αφήσει δεν με παίρνουν. :(

Χάρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 19, 2015, 04:27:28 μμ »

εγω παντως απο ενα φιλο εχω ακουσει πως τα κανουν αντλιες κενου ή αν δουλευουν κανονικα τα ξαναχρησιμοποιουν

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 19, 2015, 04:43:10 μμ »
montelakias Για να πουμε και κατι για να γελασουμε τωρα αυτο το εργαλειο δεν ειναι καλη προσφορα   Iwata Great White Shark Compressor   εστω και στα 60 hz λειτουργεια.                                                         
Καλά Γιώργη αυτοί έχουν ξεφύγει τελείως. :?

Χάρης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 19, 2015, 06:58:04 μμ »
montelakias Θα κανεις ενα κοπο να περασεις απο την ενωση ψυκτικων ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ  και απο την οδο ΣΕΡΩΝ ειναι παραλληλη της ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΣΗ εχει και εκει αν θυμαμαι καλα ενωση ψυκτικων και ρωτα. Οτι βρεις και απο 600α-134 το πρωτο να το προσεξεις λιγο αν μπορεις να το βαλει να δουλεψει μπροστα σου αν κανει εντονο μεταλικο θορυβο παρατατο ειχε κολησει στην λειτουργεια του και το ξεκολησαν με καποιο τροπο.Και ενας αλλος τροπος ειναι ψαχνεις στο διαδικτυο για μαγαζια με ανταλακτικα ψυγειων ενα μεγαλο μαγαζι ειναι στην οδο ΜΑΓΕΡ κεντρο αθηνα και ενα αλλο ΚΟΠΩΠΙ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 19, 2015, 07:15:42 μμ »
Σε ευχαριστώ Γιώργη, θα το κοιτάξω ::salut::.

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Panos_Vol

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 20, 2015, 05:36:13 μμ »
http://www.e-shop.gr/kompreser-aeros-ilektriko-einhell-bac-200-20-of-900watt-8-bar-4007340-p-TLS.051027
Για κάτι τέτοιο τι ισχύ πρέπει να έχει το μοτέρ του ψυγείου ώστε να μην έχω πρόβλημα με την πίεση;

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 20, 2015, 06:10:11 μμ »
Να διευκρινίσω κάτι:

Η ισχύς του συμπιεστή (μοτέρ) επηρεάζει ουσιαστικά την παροχή (η ποσότητα του αέρα που βγάζει ο συμπιεστής σε συγκεκριμμένη πίεση). Η παροχή επηρεάζει το πόσο γρήγορα θα γεμίσει η δεξαμενή μας στην πίεση που την έχουμε ρυθμίσει.

ʼρα αν πούμε ότι έχουμε μια δεξαμενή χωρητικότητας Χ, ο συμπιεστή 1 ίππου θα την γεμίσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημο, ο 1/2 του ίππου περίπου στο διπλάσιο. Οπότε όσο μικρότερη είναι η ισχύς του συμπιεστή, τόσο περισσότερο θα δουλεύει για να γεμίσει την δεξαμενή μας.

Εγώ θεωρώ ότι ο ιδανικός συμπιεστής για την δουλειά και τις πιέσεις που δουλεύουμε είναι είτε 1/2 ή 3/8 του ίππου. Έχει μικρό μέγεθος και κατανάλωση σε ηλ. ισχύ και ικανοποιητικότατη παροχή για δοχεία μέχρι 30 λίτρα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 20, 2015, 07:32:03 μμ »
gtdeath13 Μην ξεχνας και κατι αλλο αν αναφερεσαι σε μοτερ ψυγειων οτι χωριζονται σε 3 βασικες κατηγοριες χαμηλα- μεσαια-υψηλων απαιτησεων.Και αλλη μια βασικη παραμετρος ειναι για τη ψυκτικο μεσον εχουν κατασκευαστει. Η 2 παραμετρος ειναι αυτη που κανει αισθητη την διαφορα στην αποδοση τους με τον τροπο που τα χρησιμοποιουμαι εμεις.Και καθοριστικος παραγοντας ειναι ο χρονος λειτουργειας- ανωτατη ριθμισμενη πιεση λειτουργιας οσο ανεβαινει ο χρονος λειτουργειας του τοσο θα ανεβαινει και η θερμοκρασια του με επακολουθα συμπυκνωματα νερου-λαδια.Αναφερομαι μονο στα μοτερ ψυγειων που χρησιμοποιουμαι εμεις μεταχειρισμενα και οχι κατασκευασμενα εξ αρχης για παραγωγη συμπιεσμενου αερα.Στην δικια μου ιδιοκατασκευη χρησιμοποιω μοτερ ισχυος 140-150w και ανεμιστηρα για την ψυξη του μοτερ και προσεξε μοτερ που ειχε βγει of το ψυγειο λογω χαμηλης συμπιεσης 14χρονων κινητηρας και παρολα αυτα το μοτερ με κενα που εχει στο θαλαμο συμπιεσης δουλευει σωστα.Και αυτο που ξεχασα να σου πω οτι το μοτερ το εχω κατω απο το αεροφυλακιο μειωνει στο μισο το προβλημα με το λαδι που πεταει.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 20, 2015, 08:20:48 μμ »
Γιώργη γνωρίζεις ποια μοτέρ που έχουν κατασκευαστεί για συγκεκριμένο  ψυκτικό μέσον κάνουν για εμάς? Δηλαδή
πως να το ζητήσουμε πχ (θέλω ένα μοτέρ που έχει  κατασκευαστεί για το ψυκτικό τάδε) :?:

Χάρης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 20, 2015, 09:25:47 μμ »
montelakias Παληκαρι μου καλησπερα θα σου πω οτι εχω μαθει απο την πιατσα του κρυου.1Τα μοτερ παλιας τεχνολογιας R-12 R-22 απο τα ψυγεια των παπουδων μας 1κυλινδρα θορυβοδεις με καλα υλικα εσωτερικα και πηνια στιβαρα με καλο βερνικη.Ειναι υψηλα σαν κατασκευη κατι που τα βοηθαει στην ευκολοτερη αποβολη θερμοκρασιας.Λιπανση R-12 ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΟ R-22ορυκτελαιο-πολυστερικο-αλκυλμπελζελαιο. 2 R-134 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ των προηγουμενων λιπανση πολυστερικο. 3 R-410 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗς του R-22 λιπανση πολυστερικο. Αν θυμαμαι τα πρωτα του ΣΠΑΝΟΥ πρεπει να ητανε R-12 η R-22.Το πρωτο που τους λες ειναι για ποιο λογο το θελεις το μοτερ και τη μεγεθος πιεσης θελεις να εχεις 3-5.5bar ενδεικτικα το λεω αλλα αυτο που τους δινεις να καταλαβουν καλα οτι θαπρεπει να εχει συνεχεις επανακινησεις.Τα μοτερ αυτα εχουν μεγαλυτερο 1ων πηνιο εκινησης και απο μανα στην συνδεσμολογια τους εχουν πυκνωτη εκινησης.Ειλικρεινα θελω να σε βοηθησω και οχι να σε κουρασω με την πολυλογια μου.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 20, 2015, 09:46:06 μμ »
Να διευκρινίσω κάτι:

Η ισχύς του συμπιεστή (μοτέρ) επηρεάζει ουσιαστικά την παροχή (η ποσότητα του αέρα που βγάζει ο συμπιεστής σε συγκεκριμμένη πίεση). Η παροχή επηρεάζει το πόσο γρήγορα θα γεμίσει η δεξαμενή μας στην πίεση που την έχουμε ρυθμίσει.

ʼρα αν πούμε ότι έχουμε μια δεξαμενή χωρητικότητας Χ, ο συμπιεστή 1 ίππου θα την γεμίσει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημο, ο 1/2 του ίππου περίπου στο διπλάσιο. Οπότε όσο μικρότερη είναι η ισχύς του συμπιεστή, τόσο περισσότερο θα δουλεύει για να γεμίσει την δεξαμενή μας.

Εγώ θεωρώ ότι ο ιδανικός συμπιεστής για την δουλειά και τις πιέσεις που δουλεύουμε είναι είτε 1/2 ή 3/8 του ίππου. Έχει μικρό μέγεθος και κατανάλωση σε ηλ. ισχύ και ικανοποιητικότατη παροχή για δοχεία μέχρι 30 λίτρα.
Συμφωνώ τα μάλα με τον προλαλήσαντα Αγαπούλα.
Επίσης θεωρώ ότι ειδικά για τις πιέσεις (πολύ μικρές - αερογράφος γαρ) που δουλεύουμε συνήθως, δεν είναι απαραίτητο να πρεσσάρουμε αυτές τις μεγάλες δεξαμενές στο όριο τους (5, 6, ή και έως 7 bar = έως 120 PSI). Γιατί πολύ απλά δε το χρειαζόμαστε. Έτσι ακόμα και 3/8 να είναι το μοτέρ (δηλ. σχετικά μικρό), ούτε πολύ ώρα θα δουλεύει σε κάθε κύκλο, αλλά ούτε και πολύ συχνά, οπότε και δε θα ταλαιπωρείται. Επίσης υπολογίστε ότι για χρήση συμπιεστή αέρα τα μοτέρ δουλεύουν πάνω από τη δεξαμενή, σε περιβάλλον ανοιχτού αέρα δωματίου, άρα και ψύχονται καλύτερα, ενώ όταν είναι σε ψυγείο, είναι θαμένα σε πολύ μικρό χώρο πίσω και κάτω από το ψυγείο και ίσως παράλληλα και εντοιχοισμένα μέσα στη "δομή" των ντουλαπιών της κουζίνας και πάλι αντέχουν χρόνια. Οπότε μην διυλίζουμε τον κώνωπα, τα πράγματα είναι αρκετά απλά :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 20, 2015, 11:17:40 μμ »
Blitz-X Φιλε μου μπορει να κανω και λαθος αλλα 3/8 του hp δεν μπορει να ειναι μικρο το μοτερ.     Σε ιποδυναμη  1/8 1/6 1/5 του hp συμφωνω.Αν μπορεις διασταυρωσετω.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 20, 2015, 11:29:19 μμ »
Τα 3/8 είναι σχετικά μεσαίου μεγέθους. Σκεφτείτε ότι τα silair είναι 1/5 του ίππου περίπου. Εγώ τώρα έχω 1/4 και με την πρώτη ευκαιρία θα καβατζώσω κι ένα 3/8 του ίππου.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 20, 2015, 11:34:24 μμ »
Το λέω μικρό, δεδομένου του ότι οι περισσότεροι που ξέρω να έχουν φτιάξει custom κομπρεσέρ συνήθως έχουν "παίξει" με 1/2 και πάνω, είτε γιατί το βρήκαν μεταχειρισμένο σε καλή τιμή, είτε γιατί πήραν κινέζικο (όχι απαραίτητα και κακό) επίσης σε καλή τιμή. Εγώ πάλι είχα την τύχη να μου χαρίσουν το δικό μου (μεταχείρο από ψυγειοκαταψύκτη Liebherr) και δε με χάλασε καθόλου που είναι 2/3 του ίππου :mrgreen:
Για τη χρήση που το θέλουμε και ακόμα και για 24λιτρη δεξαμενή τα 3/8 είναι άκρως επαρκή :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: