Αποστολέας Θέμα: Απορία πάνω στην τεχνική ξεβάμματος με λακ για τα μαλλιά  (Αναγνώστηκε 777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος drummer_ws

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Приказ № 227- Ни шагу назад
Αυτές τις μέρες συνάδελφοι, κατασκευάζω ένα US CARGO TON TRUCK της TAMIYA... Γενικά έχει πολλή καλή λεπτομέρεια. Το έχω περάσει με αστάρι και έχω περάσει το βασικό χρώμα olive drab. Μετά θα του περάσω κάποιους φωτισμούς με κάποιο πιο ανοιχτό πράσινο και μετά γυαλιστερό βερνίκι και στη συνέχεια τα σήματα. Ύστερα θα περάσω με λακ όλη την επιφάνεια που όπως ξέρουμε περιέχει φυσαλίδες που σκάνε όταν θα έρθει σε επαφή με νερό. Η απορία μου είναι στο τι χρώμα να χρησιμοποιήσω πάνω από τη λακ το οποίο θα το ξεβγάλω με βρεγμένο πινέλο, για να αναπαραστήσω πως είναι το από κάτω χρώμα. Στην πραγματικότητα όμως δεν θα είναι το από κάτω αλλά το από πάνω. Προτιμώ να το κάνω έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί θέλω να το περάσω και πάνω από τα σήματα, έτσι θέλω να πετύχω πως έχουν ξεβάψει και αυτα. Δεν ξέρω αν βοηθάει η διατύπωση.  ::salut::
Приказ № 227- Ни шагу назад

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Απορία πάνω στην τεχνική ξεβάμματος με λακ για τα μαλλιά
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 03, 2013, 02:55:29 πμ »
Ακρυλικό μεταχειρίζονται όλοι. Με λίγο νεράκι και  μούλιασμα φεύγει.
Για σμάλτου λίγο δύσκολο το κόβω, αφού πρέπει να μεταχειριστείς νέφτι.

Για τη λακ δεν κατάλαβα τι εννοείς φυσαλίδες. Ψέκασέ την σε ένα δοχειάκι
και μετά στον αερογράφο. Τα σήματα ξέβαψέ τα με στεγνό και chipping του
βασικού πριν τη λακ και το πάνω στρώμα χρώματος.

Αποσυνδεδεμένος drummer_ws

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Приказ № 227- Ни шагу назад
Απ: Απορία πάνω στην τεχνική ξεβάμματος με λακ για τα μαλλιά
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2013, 03:16:35 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι απόχρωση να είναι το χρώμα, πχ ένα black-brown... όχι πολύ ανοιχτό αλλά να θυμίζει λίγομαύρη λαμαρίνα σκούρη που έχει σκουριάσει... ή να είναι ανοιχτό γκρι με λίγο ασημί μέσα;;; μετά προφανώς θα παίξω και με λάδια για να αποδώσω σκουριές σε κάποιες λεπτομέρειες, wash, σκόνες κλπ... Δεν ξέρω δλδ τι χρώμα είχε η λαμαρίνα όταν ξέβαφε το olive drab και δεν μπορώ να βρω κάποια φωτογραφία να βοηθάει...
Приказ № 227- Ни шагу назад

Tags: