Αποστολέας Θέμα: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350  (Αναγνώστηκε 18291 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απ: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:26:52 πμ »
Ο.Κ. Περιμένω τα επόμενα επεισόδια. :!: :!: :!:
Καλή συνέχεια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:32:18 πμ »
 Συμεών σε ευχαριστώ πολύ φίλε! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 10, 2012, 07:05:46 πμ »
Να δείτε που στο τέλος θα ακούγονται και οι γλάροι... Τέλος πάντων, παρά τη μελαγχολία που με πιάνει, παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 10, 2012, 09:14:25 πμ »
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, ευχαριστούμε και καλή συνέχεια  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 10, 2012, 10:06:20 πμ »
Γιώργο στο μυαλό μου είσαι φίλε ,αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να βάλω γλάρους στην 1/350 :mrgreen:
Γιατί μελαγχολία φίλε;
Σε ευχαριστώ πολύ! ::salut::

Φίλ σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Spoiler (hover to show)
::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 10, 2012, 03:33:05 μμ »
Ελπίζω όλοι εσείς που γράφετε τι κατατοπιστική είναι η παρουσίαση και πόσο απλά φαίνονται κλπ κλπ δεν έχετε πια δικαιολογία για να μην φτιάχνετε βαπόρια και θάλασσες....

Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι :!: :!: :!:

Σταμάτη τους την έφερες καλά φίλε...  :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 10, 2012, 07:37:42 μμ »
Ελπίζω όλοι εσείς που γράφετε τι κατατοπιστική είναι η παρουσίαση και πόσο απλά φαίνονται κλπ κλπ δεν έχετε πια δικαιολογία για να μην φτιάχνετε βαπόρια και θάλασσες....

Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι :!: :!: :!:

Σταμάτη τους την έφερες καλά φίλε...  :twisted: :twisted: :twisted:
Ε Ε Ε Ε εσείς που πάτε ; Είπαμε όλοι .......επόμενο Gb ....Deep blue Sea και βάλτε οτι θέλετε πάνω μέχρι και διαστημόπλοιο! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Νικόλα! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 11, 2012, 12:11:46 πμ »
Πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω πόσο κατατοπιστική είναι η παρουσίαση... πριτς  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 11, 2012, 12:14:22 πμ »
Πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω πόσο κατατοπιστική είναι η παρουσίαση... πριτς  ::glossa::
Φιλαράκι εσύ είσαι χωμένος μέχρι το λαιμό...  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Σταμάτη ο πηλός πώς συμπεριφέρεται με τα χρώματα; Είχες ποτέ πρόβλημα με κάποιο συγκεκριμμένο τύπο χρώματος (ακρυλικά, σμάλτα, λάδια);

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 11, 2012, 05:39:26 πμ »
Φίλε Νιckemi τη βάψατε ,σχόλια του τύπου δεν μπορώ να φτιάξω θάλασσα τα βάζω σε τάκους ,ξεχάστε  τα :mrgreen:......αφήστε τα καράβια σας να ταξιδεψουν! ::salut::

Νικόλα κανένα πρόβλημα με όποιοδήποτε υλικό και αν έβαψα,θα τα πούμε και με τα χρώματα και εννοείτε οτι βάφεις με ότι σε βολευει ακόμα και με λάδια......για να μην πω ,ακόμα και με πλαστικό που βάφουμε τοίχους! :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 15, 2012, 11:53:53 πμ »
Θάλασσα .....Μέρος 4ο....τελείωμα ,λίγο πριν το βάψιμο!

Καλύφτηκε και το υπόλοιπο μισό ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.Το αποτέλεσμα σε όλη τη επιφάνεια!

Στην παρακάτω φώτο φαίνεται ο κυματισμός που είχε γίνει στα αρχικά στάδια.Να επισημάνω εδώ οτι αυτός ο κυμματισμός είναι
πολύ αμυδρός στην επιφάνεια της θάλασσας ,αν θέλουμε κάτι πιό εμφανές και έντονο θα πρέπει να τον υποβοηθήσουμε αφαιρόντας φελιζόλ από τα τόξα που διαγράψαμε με τον πλάστη(κυλινδρικό αντικείμενο)έτσι οι κορυφές των κυμάτων θα είναι πιό έντονες.

Σειρά έχει η κάλυψη του προφίλ του φελιζόλ με μπάλσα!Χρησιμοποιήθηκαν δύο κομμάτια μπάλσας 1μ Χ Ο.10μ το υψος του φελιζόλ στην συγκεκριμένη θάλασσα είναι περίπου τα 5εκ.

Με ένα μαρκαδόρο μάρκαρα το ακριβές ύψος αλλά και σχήμα του τελειώματος της θάλασσας.

Με το κοπίδι έκοψα το κομμάτι πολύ έυκολα , ακολουθώντας τη γραμμή ακριβώς.
Αυτό έγινε και για τις τέσσερις πλευρές της βάσης.

Εχουμε λοιπόν τέσσερα κομμάτια κάπως έτσι......

Ατλακόλ σε όλη την επιφάνεια της μπάλσας και στερέωμα με χαρτοταινία στο προφίλ της βάσης.
Η κόλλα χρειάζεται 24 ωρες για να στεγνώσει τελείως!

Το αποτέλεσμα!!!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 19, 2012, 05:11:16 μμ »
Θάλασσα ..........Μέρος 5ο.....Τέλος με τον πηλό

Μπήκε λοιπόν η μπάλσα περιμετρικά του φελιζολ.Σειρά έχει το κλέισιμο του κενού μεταξύ πηλού και μπάλσας.
Χρησιμοποιώ το ίδιο ακριβώς υλικό ......πλαστικό πηλό.
Εδώ βλέπετε το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Φτιάχνω μικρές μπαλίτσες και με τα δάχτυλα γεμίζω το κενό.

Με τη βοήθεια του πλακέ ξυρισμένου πινέλου διαμορφώνω τον πηλό με τη φορά των ήδη υπάρχοντων νερών της επιφάνειας ,δίνοντας ακριβώς την ίδια φορά και ηφή.

Το αποτέλεσμα .Τα κομματάκια που βλέπεται φευγουν πολύ έυκολα μόλις στεγνώσει ο πηλός,δεν χρειάζεται να επιχειρήσω να τα απομακρύνω τώρα γιατί θα χαλάσει η υφή και θα πρέπει να ξαναπεράσω τα σημεία με το πινέλο. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 20, 2012, 10:16:56 μμ »
Θάλασσα.....Μέρος 6ο....Βάψιμο!!!

Τέλος λοιπόν με τα του πηλού!Προχωράω λοιπόν στην προετοιμασία της βάσης για να δεχτεί καλύτερα τα χρώματα !
Πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή τη φάση είναι η κάλυψη όλου του πηλού με ατλακόλ και μετά με ακρυλικό γκρι χρώμα.

Απλωσα την ατλακόλ παντού και έτσι έπαψε πιά η επιφάνεια να είναι πορώδης .Εδώ η ατλακόλ απλώνεται σαν χρώμα προσέχοντας να πηγαίνει παντού.Η ατλακόλείναι ελάχιστα αραιωμένη με νερό ώστε να τρέχει το πινέλο και το υλικό να μπαίνει και στην παραμικρή λεπτομέρεια της θάλασσας!

Σειρά έχει το αστάρι της επιφάνειας.Χρησιμοποίησα γκρι ακρυλικό χρώμα !Μπορεί να χρεισιμοποιηθεί και κάποιο άλλο χρώμα ,όπως γαλάζιο, λευκό ,ακόμα και πράσσινο ανοιχτό!Αλλά πάντα με βάση το νερό.

Επίσης με μαύρο ακρυλικό έβαψα την εσοχή που θα καταλήξει το πλοίο.Μόνο περιμετρικά και αυτό για να μην ''φεγγίζει'' το φελιζόλ στα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν!

Τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσω .Χρώματα aquarellas με βάση μόνο το νερό το λέει και η λέξη ''aqua''
Το βάψιμο θα γίνει σε δύο φάσεις πρώτα θα χρησιμοποιήσω όλα τα χρώματα εκτός το λευκό και στη δεύτερη φάση θα προσθέσω λευκό.     

τα χρώματα........PHTHALO GREEN ή EMERALD GREEN
                                           PRUSSIAN BLUE
                                           INDIGO
                                           ULTRAMARINE DEEP
                                           IVORY BLACK
                                           CHINESE WHITE  ή  TITANIUM WHITE

Το βάψιμο αρχίζει.....   
Εγώ χρησιμοποιώ έναν ανοξείδωτο δίσκο για το ανακάτεμα των χρωμάτων ,αλλά και κάποιο ταψάκι αλουμινίου κάνει μια χαρά.
Θέλουμε κάτι πάντως να έχει εύρος ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις μίξεις των χρωμάτων.
Πρόσθεσα λίγο νερό....λίγο σε πρώτη φάση και αν χρειαστεί ξαναβάζουμε.

Πέρνοντας από εδώ και από εκεί χρώμα χωρίς να τα κάνουμε μια σούπα όλα' δεν θέλουμε ένα ομοιγενές χρώμα αλλά περισσότερα με τόνους του μπλε ,από πράσσινο μπλε μέχρι πολύ σκούρο μπλέ ,απλώνω στην επιφάνεια αφήνοντας το χρώμα να κάνει τη δουλειά του.Όπου έχω εσοχές το χρώμα είναι σκουρότερο και όπου προεξοχές ανοιχτότερο .Κάπως έτσι λειτουργεί και το φως στην επιφάνεια  της θάλασσας ανακλώντας στα μάτια μας το μπλέ του ουρανού.

Εχουμε λοιπόν μια χρωματισμένη υγρή επιφάνεια που κάπου πρασιννίζει κάπου είναι πιό μπλέ και κάπου πιό μαύρη (εσοχές κυματισμών).
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω οτι η δική μου θάλασσα μια και θα αναπαριστά βόρεια θάλασσα (Νορβηγία μεριά)θα είναι αρκετά σκοτεινή)αφήνοντας το μαυρο να παίξει περισσότερο με τα χρώματα.Αν θέλουμε νοτιότερες θάλασσες χρειαζόμαστε περισσότερο μπλέ και πράσσινο ,αλλά πάντα μαυρο χρώμα.ΤΟ ΜΑΥΡΟ είναι το πιό ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ χρώμα.Κάνει τις θάλασσες μας ΦΥΣΙΚΑ μπλέ.

Προσθέτω ακόμα λίγο από όλα τα χρώματα, αλλά αυτή τη φορά και το άσπρο ,τώρα το μείγμα είναι εμφανώς πιό πηχτό και ''βάφει ''.

Αλλά όπως βλέπετε τα χρώματα ακόμα φαίνονται (δεν έχουν γίνει ένα).Περνάω όλοι την επιφάνεια, τώρα το χρώμα είναι πιό πηχτό και η απόχρωση που βγαίνει είναι η τελική ......αρκετά μπλέ αλλά και γκρι μια και το άσπρο έχει αναμιχτεί με το υπάρχον μπλέ και μαυρο που έχει παραμείνει στο δίσκο αλλά και στη θάλασσα.

Αλλη μια μικρή παρέμβαση που χρειάζεται είναι ο περιμμετρικός αφρισμός που συνήθως γίνεται κάτω από την επιφάνεια .Απλά περισσότερο λευκό, πιό αδιάφανο χρώμα και βάψιμο περιμετρικά της οπής.

Και οι τελικές φωτο από την όλη δουλειά μέχρι εδώ....

Εδώ μόλις έχει βαφτεί .Τα χρώματα είναι ακόμα υγρά και πλησιάζει πολύ αυτό που θα έχουμε οταν περαστούν τα βερνίκια

Σε αυτές τις δύο τα χρώματα έχουν στεγνώσει και φαίνονται τελείως διαφορετικά .Η θάλασσά μας είναι ματτ και το φως λειτουργεί διαφορετκά......
Μόλις πέσουν τα πρώτα βερνίκια θα μπει και το πλοίο επάνω ,έτσι η κατασκευή θάλασσας και πλοίου θα τελειώσουν μαζί και παράλληλα!

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω οτι η θάλασσα γίνετια σε πραγματικό χρόνο.Τίποτα δεν έχει τελείωσει από πριν και παρουσιάζεται μετά .
Ελπίζω να έχω την κατανοησή σας.......είναι σημαντικό να γίνουν ερωτήσεις έτσι ώστε κάποια πραγματα που εγώ θεωρώ δεδομένα ή μου διαφευγουν να απαντηθούν.
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας αλλά και τις απαντήσεις σας!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 20, 2012, 11:57:07 μμ »
 c.nemo καλησπέρα πολύ όμορφη δουλειά ::good_job_smilie:: ::101::. Περιμένουμε τη συνέχεια .  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 21, 2012, 07:32:50 πμ »
Καπετάνιο, μας βάζεις σε μπελάδες!!!!!!
Ερώτηση: το "δεύτερο" χέρι (αυτό που πλέον βάφει), το περνάμε αφού έχει στεγνώσει το πρώτο, ή ενώ είναι ακόμη φρέσκο???

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 21, 2012, 08:04:57 πμ »
Πραγματικό σεμινάριο μας έχεις κάνει πως φτιάχνουμε το υγρό στοιχείο.Μπράβο σου και σε ευχαριστούμε πολύ.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 21, 2012, 10:16:34 πμ »
Σταματη ο περιμετρικος αφρισμος που λες με ποια χρωματα τον κανουμε;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 21, 2012, 11:15:04 πμ »
Καλημέρα Σταμάτη.Η εργασία που κάνεις μέχρι στιγμής είναι σεμιναριακή δίχως αμφιβολία. Θέλω να ρωτήσω τα εξής.Καταρχήν το γκρι  ακρυλικό που βάζεις για αστάρι (η και τα υπόλοιπα) το παιρνουμεαπο πλαισιο και μονελομάγαζα με κάποιο κωδικό η απλά χρωματοπωλείο;  Βλέπω ότι στην αρχή βάζεις 5 χρώματα απο μικρή ποσότητα και ρίνεις λίγο νερό απο επάνω.Ανακατέβουμε καθόλου  η όχι ωστε να μην πετύχουμε ένα ομοιογενές χρώμα; Παρακατω βάζεις και πάλι τα 5 πρωτα χρώματα και πόση ποσότητα λευκου; Ανακατέβεις η όχι; Και κάτι τελευταίο (για την ώρα :mrgreen: :mrgreen:)Για τον περιμετρικό αφρισμό αφου τα χρώματα με το νερό θα έχουν αναμιχθει πώς θα βρώ το λευκό η βάζω μόνο λευκό πριν στενώσουν τα υπόλοιπα περιμετρικά της οπής και έτσι πετυχαίνουμε αφρισμό;Ευχαρστώ και πάλι που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας.

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 21, 2012, 03:05:42 μμ »
....Deep blue Sea και βάλτε οτι θέλετε πάνω μέχρι και διαστημόπλοιο! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Πολύ καλή ιδέα αυτή!!!!!!
Πολύ καλή η παρουσίαση κι ευχαριστουμε για το μοίρασμα της γνώσης.
Ερ΄ψτηση: το άσπρο στα απόνερα θα μείνει έτσι, ή θα περαστεί αργότερα και άλλο άσπρο;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 21, 2012, 05:38:10 μμ »
c.nemo καλησπέρα πολύ όμορφη δουλειά ::good_job_smilie:: ::101::. Περιμένουμε τη συνέχεια .  ::salut:: ::salut::
Φίλε repetan σε ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #70 στις: Μαΐου 21, 2012, 05:43:47 μμ »
Καπετάνιο, μας βάζεις σε μπελάδες!!!!!!
Ερώτηση: το "δεύτερο" χέρι (αυτό που πλέον βάφει), το περνάμε αφού έχει στεγνώσει το πρώτο, ή ενώ είναι ακόμη φρέσκο???
Ορέστη Καλησπέρα φίλε.Όσο είναι ακόμα υγρό ,έχεις πολύ χρόνο το νερό αργεί να στεγνώσει.Στην ουσία η πρώτη μίξη γίνεται στο δίσκο και η δεύτερη η τελική στην επιφάνεια της θάλασσας.Με αυτό τον τρόπο έχουμε κάτι σαν presade αλλά και θάλασσα που παντού δεν είναι τελείως ίδια και φλατ.Αυτό βέβαια είναι στο χέρι μας όσο περισσότερο δουλευεις τα χρώματα στην επιφάνεια τόσο περισσότερο αδιάφανα γίνονται αλλά και πιό ομοιογενή ,πολλές φορές μπορεί να είναι και αυτός ο σκοπός μας.Θέλει λίγο πειραματισμό με τα χρώματα για να δεις πως δουλευονται.Και αν δεν πετύχει με την πρώτη ,επαναλλαμβάνεις από πάνω όταν στεγνώσουν τα πρώτα!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 21, 2012, 05:45:24 μμ »
Jim φίλε σε ευχαριστώ πολύ ,δεν κάνει τίποτα ,χαρά μου!Ευχομαι στις επόμενες εκθέσεις να δούμε περισσότερα καράβια!Ναυτικό Έθνος ήμαστε πρώτα από όλα!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 21, 2012, 05:48:44 μμ »
Σταματη ο περιμετρικος αφρισμος που λες με ποια χρωματα τον κανουμε;
Ο περιμετρικός αφρισμός είναι σε πολύ πρώτο στάδιο,στην ουσία σπάμε τη μαυρίλα του νερού γύρω από το πλοίο.Στο τέλος θα γίνει ο κανονικός αφρός με τις σιλικόνες που λέμε.
Βάζω λίγο άσπρο στο ήδη υπάρχον μίγμα και περνάω το πινέλο εδώ και εκεί γύρω από την οπή.Στενές πινελιές στην πλώρη και φαρδύτερες όσο πλησιάζουμε την πρύμνη.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 21, 2012, 05:58:18 μμ »
Καλημέρα Σταμάτη.Η εργασία που κάνεις μέχρι στιγμής είναι σεμιναριακή δίχως αμφιβολία. Θέλω να ρωτήσω τα εξής.Καταρχήν το γκρι  ακρυλικό που βάζεις για αστάρι (η και τα υπόλοιπα) το παιρνουμεαπο πλαισιο και μονελομάγαζα με κάποιο κωδικό η απλά χρωματοπωλείο;  Βλέπω ότι στην αρχή βάζεις 5 χρώματα απο μικρή ποσότητα και ρίνεις λίγο νερό απο επάνω.Ανακατέβουμε καθόλου  η όχι ωστε να μην πετύχουμε ένα ομοιογενές χρώμα; Παρακατω βάζεις και πάλι τα 5 πρωτα χρώματα και πόση ποσότητα λευκου; Ανακατέβεις η όχι; Και κάτι τελευταίο (για την ώρα :mrgreen: :mrgreen:)Για τον περιμετρικό αφρισμό αφου τα χρώματα με το νερό θα έχουν αναμιχθει πώς θα βρώ το λευκό η βάζω μόνο λευκό πριν στενώσουν τα υπόλοιπα περιμετρικά της οπής και έτσι πετυχαίνουμε αφρισμό;Ευχαρστώ και πάλι που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου μαζί μας.
Φίλε Νάσο σε ευχαριστώ πολύ.Φίλε για το ακρυλικό κάνει οποιοδήποτε ακρυλικό.Μοντελιστικό η μη .Μπορείς να το βάψεις με πινέλο ή ακόμα και να το ψεκάσεις.Θέλουμε ακρυλικό για να μπορεί να δεχτεί τα χρώματα ακουαρέλας που διαλύονται με νερό.
Κάπου το τόνισα οτι δεν χρειάζεται να γίνει ομοιογενές το μίγμα ,καλό είναι να μην είναι τελείως ένα χρώμα ,βέβαια θα μπορούσε να είναι και ένα .Σημασία έχει τη θάλασσα έχουμε στο μυαλό μας ,δουλευοντας μπορούμε να σταματίσουμε εκέι που μας αρέσει η απόχρωση.
Πολύ σημαντικό είναι το μαύρο αλλά και το λευκό.Δημιουργούμαι το γκρι χρώμα μέσα στα μπλε και πράσσινα ,έτσι η θάλασσα αποκτά ρεαλιστικό μπλέ .....δεν γίνεται ηλεκτρίκ ή λουλακί μπλε (κατα καιρούς βλέπουμε τέτοιες θάλασσες στο διαδύκτιο που φιλοξενούν υπέροχα μοντέλα πλοίων).Για το λευκό εγώ το κάνω με το μάτι .Με το που θα βάλεις λίγο λευκό έχεις ήδη ανοιχτότερο μπλέ του βασικού κάνεις με αυτό περιμετρικά .Επιδή τα χρώματα είναι ακόμα νοπά ίσως χρειαστεί να ξαναεπαναλάβεις.Δεν θέλουμε άσπρο χρώμα στη θάλασσα ακόμα αλλά ένα ανοιχτότερο μπλε -πράσσινο.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 21, 2012, 06:00:06 μμ »
Φίλε Γιώργο καλησπέρα!Σε αυτή τη φάση θα μείνει έτσι .Θα πέσει βερνίκι και μετά θα επαναλλάβω αν χρειαστεί.Θα ακολουθήσουν επόμενα βήματα της κατασκευής και θα τα ξαναπούμε.
Σε ευχαριστώ πολύ!

Tags: