Αποστολέας Θέμα: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350  (Αναγνώστηκε 17988 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
Απ: The Prince Eugen....what a lucky Ship!Trumpeter 1/350
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 05, 2012, 04:54:52 μμ »
Oπως ανέφερα και παραπάνω η θάλασσα που θα περιγράψω είναι ο τρόπος που την κάνω εγώ ,σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να ακυρώσω άλλους τρόπους και τεχνικές ,ή να καταδικάσω και να δυσφημίσω υλικά ειδικά για αυτή τη δουλειά!

Θάλασσα λοιπόν μέρος 1ο

Ας δούμε λίγο τα υλικά που θα χρειαστούμε!

α.Πλαστικός πηλός Das(πολύ καλός δεν σκάει)
β. Πινέλο μεγάλο ζωγραφικής (έχω κόψει την τρίχα και έχει γίνει πολύ σκληρό)
γ.Κοπίδι μεγάλο  δ.Πλάστης  ε.Φελιζόλ κίτρινο (και τα άλλα κάνουν,αυτό είναι το καλύτερο)
ζ.Σιλικόνη λευκή (βάση στόκου ακρυλικό,βάφεται)  η.Σιλικόνη κοινή διάφανη θ.Χρώματα ακουαρέλας (θα πούμε στη συνέχεια,βάση νερό)
ι.λεπτά ξύλα ,οδοντογλυφίδες ,αναδευτήρες  κ.λεπτά πινέλα με άσπρη τρίχα (πολύ φτηνά, για μας μιάς χρήσης, χρωματοπωλείο)
λ.Πλακέ πινέλο μεσαίο (καλή τρίχα,ακριβό)
Και Επίσης κόλλα ατλακόλ και βερνίκι διάφανο γυαλιστερό (βάση white spirit)

Mερικές επιμέρους κοντινές      
Χρώματα ακουάρέλας    α.INDIGO
                                b.ULTRAMARINE DEEP
                                c.PRUSSIAN BLUE
                                d.PHTHALO GREEN
                                e.IVORY BLACK
                                f.WHITE

Αφού επιλέξουμε το μέγεθος του φελιζόλ(να χωράει ωραία το πλοίο ,προσωπική άποψη μακρόστενη επιφάνεια για ένα πλοίο εν πλω και λίγο πιό τετραγωνισμένη σε αγκυροβολία) προχωράμε στην αφαίρεση του κομματιόυ που θα φιλιξενίσει τη γάστρα μας.
Τοποθετόντας το καράβι στην επιφάνεια του φελιζόλ μαρκάρουμε και χαράζουμε στις γραμμές ,αφαιρούμε αυτό το κομμάτι (δεν είναι ανάγκη η τρύπα να είναι διαμπερή αρκή να χωράει τη γάστρα μας μέχρι την ίσαλο γραμμή του πλοίου μας.

Πίέζοντας με τον πλάστη δημιουργούμε (αν θέλουμε ,μπορούμε να το αφήσουμε και εντελώς επίπεδο) τα βουβοκύματα που λέμε (μεγάλα ομαλά κύματα)
Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

...................to be continued

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 05, 2012, 04:58:26 μμ »
Σταμάτη γράψε εσύ και μετά η διαχείριση θα το κάνει ένα ξεχωριστό θεματάκι μούρλια, σαν την θάλασσα που θα φτιάξεις...  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 05, 2012, 05:12:06 μμ »
Εγινε Νικόλα ,Ευχαριστώ πολύ.Είμαι σε αυτό ακριβώς το σημείο ,θα προχωράει παραλληλα με το καράβι.Θα τα ποστάρω σε διαφορετικές απαντήσεις χωριστά θάλασσα με καράβι!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
Απ: The Prince Eugen ...and Making Realistic Sea! Trumpeter 1/350
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 08, 2012, 09:51:18 μμ »
Θάλασσα Μέρος 2ο

Προχωράμε λοιπόν με ένα μικρό τιπσάκι που έχει να κάνει με την προετοιμασία του φελιζόλ λίγο πριν τοποθετήσουμε το στόκο.
Εδω θα ήθελα να επισημάνω οτι θα μπορούσα κάτω από το φελιζόλ να είχα κολλήσει ένα κομμάτι ξύλου ίδιων διαστάσεων,για λόγο
μείωσης βάρους το φελιζόλ θα μείνει χωρίς....ο πηλός έχει την τάση όταν στεγνώνει να συστέλλεται λίγο και να τραβά το φελιζόλ
με αποτέλεσμα να σκεβρώνει.Αυτό το αποφεύγουμε κολλώντας το φελιζόλ στο ξύλο που λέγαμε.

Πέρασα λοιπόν καλαμάκια από σουβλάκια κάθετα στη βάση κάνοντας το φελιζόλ λιγο πιό συμπαγές ώστε ο πηλός να μην μπορεί να το σκεβρώσει!

Η ώρα του πηλού έχει έρθει!

Μικρά κομματάκια πηλού απλώνονται με τα δάχτυλα,πάνω στο φελιζόλ.

Το αποτέλεσμα της παραπάνω εργασίας είναι αυτό....ο πηλός έχει στρωθεί με τα δάχτυλα στη μισή ακριβώς επιφάνεια
της θάλασσας.Η θάλασσα θα δουλευτεί μισή μισή .Θα εξηγήσω παρακάτω !

Με τη βοήθεια ενός κυλινδρικού εργαλείου(πλάστης)πίεσα τον πηλό

Συνεχίζεται λείαν συντόμως!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:26:26 μμ »
Θάλασσα Μέρος 3ο

Σειρά έχει η διαμόρφωση της επιφάνειας .Επιστρατευτηκε το πλακέ μεγάλο πινέλο με τις κομμένες τρίχες.
Χτυπώντας διαγώνια τον πηλό δημιουργείται ο κυματισμός.Τα χτυπήματα είναι σε γραμμή πολύ κοντά το ένα με το άλλο
μην αφήνοντας καθόλου λείο πηλό!

Εδω φαίνεται καθαρά το αποτέλσμα.

Κόψιμο των περισσευμάτων.Οσο ο πηλός είναι ακόμα νωπός με ένα μαχαίρι απομάκρυνα τα περισσεύματα

Οριοθέτησα με το μαχαίρι τον πηλό ακριβώς στο μισό φελιζόλ.Η δουλειά είπαμε παραπάνω οτι θα γίνει σε δύο μέρη ,μιλάω πάντα για το κομμάτι
που έχει να κάνει με τον πηλό και όχι με το βάψιμο της θάλασσας.Ετσι μπορούμε να δουλέψουμε γρήγορα τον πηλό ώστε να είναι το ίδιο νωπός παντού και επίσης βοηθάμε το φελιζόλ να μην σκεβρώσει.

Επόμενο πολύ σημαντικό είναι η δημιουργεία των απόνερων του πλοίου.
ένα χοντρό στρογγυλό πινέλο έιναι οτι πρέπει για αυτή τη δουλειά!

Το αποτέλεσμα .Αυτό θα βοηθήσει αργότερα όταν βαφτεί και απλωθούν οι σιλικόνες για τους αφρούς.

Εδώ φαίνεται όλη η δουλειά που έχει γίνει στη μισή ακριβώς θάλασσα.Θα κάνω ακριβώς το ίδιο και στην υπόλοιπη μισή.

Συνεχίζεται........................

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:29:01 μμ »
Αυτά για απόψε ,θα προχωρήσει η υπόλοιπη θάλασσα αφού στεγνώσει ο πηλός και συνέχεια και με το καράβι!
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας,για όποια απορία-παρατήρηση στη διαθεσή σας!

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:32:28 μμ »
Αυτά για απόψε ,θα προχωρήσει η υπόλοιπη θάλασσα αφού στεγνώσει ο πηλός και συνέχεια και με το καράβι!
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και την προσοχή σας,για όποια απορία-παρατήρηση στη διαθεσή σας!

Είναι δυνατόν να μην δίνουμε προσοχή σε τέτοιο δάσκαλο; ::salut:: ::salut::

Ευχαριστούμε πολύ!!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:36:09 μμ »
Σταμάτη σχετικά με τα απόνερα. Συγκρίνεις με φωτογραφίες του πραγματικού ή πάνω κάτω κάνεις το ίδιο σε όλες τις βάσεις;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 08, 2012, 11:46:35 μμ »
Γιώργο φίλε!Οχι και δάσκαλος ,παθόν παθόν........ξέρεις τρικλοποδιές στις παγίδες!Δεν κάνει τίποτα φιλαράκι ,χαρά μου! ::salut::

Νικόλα πολύ καλή η ερώτησή σου φίλε.Μόνο ένας καραβίσιος θα μπορούσε να ρωτήσει κάτι τέτοιο.
Λοιπόν θα είμαι ειλικρινής.Αν εξαιρέσεις το Scher που είναι αγκυροβολιμένο μόνο το chicago που είναι σύγχρονο και υπάρχουν άπειρες φωτο καθώς και το Mushasi που υπάρχει φώτο από αεροσκάφος ,είναι από φωτογραφίες.Τα υπόλοιπα όπως μου κάθονταν.Το σωστό είναι να έχουμε φώτο καθώς η γάστρα παίζει μεγάλο ρόλο......βλέπε συγχρονα Ρώσικα......(Στα συγχρονα δεν έχουμε πρόβλημα ,πολλές οι φωτογραφίες από ψηλά) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:22:06 πμ »
Καλησπερα κ απο μενα!σιγα που δεν θα ειχα ερωτηση!!! :)
Αν καταλαβα καλα με πλαστη περνας δυο φορες.μια στο φελιζολ(στο κοινο ασπρο γινεται;)κ μια πανω απο τον πηλο.τη δευτερη φορα ουσιαστικα ακολουθουμε τα κυματα που δωσαμε αρχικα,σωστα;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:29:23 πμ »
Ναι Κυριακή ακριβώς ,βέβαια όταν μπεί ο πηλός δεν είναι και πολύ ορατός αυτός ο κυματισμός .Στο λευκό δεν γίνεται ,γιατί επανέρχεται αμέσως!Αν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο στο λευκό ή ακόμη πιό έντονο κυματισμό στο κίτρινο ,μαρκάρεις με ένα μαρκαδόρο τις κορυφές των κυμάτων και αφαιρείς με ένα μεγάλο κοπίδι τα εδιάμεσα δημιουργόντας ανάποδα τόξα.Σε αυτή τη θάλασσα την ήθελα πιό ομαλή γιάυτό την έκανα με τον  πλάστη......Το επόμενο είναι ένα Γιαπωνέζικο βαρύ καταδρομικό το Takao εκεί αυτά τα τόξα θα είναι πολύ πιό ορατά οπότε θα τα κάνω με το κοπίδι!

Αποσυνδεδεμένος Kiriaki

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:41:09 πμ »
Σ ευχαριστω!εισαι πολυ περιγραφικος κ οι φωτο βημα βημα βοηθανε πολυ!ας αρκεστω σε μια ηρεμη κ αργοτερα παμε κ στη φουρτουνα!εχω κ αλλη μια ερωτησουλα αλλα για να μην αου χαλασω το θεμα παω στο δικο μου :)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 09, 2012, 12:43:57 πμ »
Σ ευχαριστω!εισαι πολυ περιγραφικος κ οι φωτο βημα βημα βοηθανε πολυ!ας αρκεστω σε μια ηρεμη κ αργοτερα παμε κ στη φουρτουνα!εχω κ αλλη μια ερωτησουλα αλλα για να μην αου χαλασω το θεμα παω στο δικο μου :)
Κυριακή δε χαλάς το θέμα ίσα ισα.Οταν τελειώσει το θέμα με τη θάλασσα θα πάει κάπου μονο του χωρίς τις ενδιάμεσες απάντήσεις.Ρώτα ελευθερα λοιπόν οτι θες.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 09, 2012, 08:57:10 πμ »
Αυτα ειναι λεμε.Ρε Σταματη ειναι τοσο καλη η παρουσιαση που στο τελος θα μας πεισεις ολους να φτιαξουμε πλεουμενο.Δωσε πραμα στο λαο ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 09, 2012, 09:13:36 πμ »
Αυτα ειναι λεμε.Ρε Σταματη ειναι τοσο καλη η παρουσιαση που στο τελος θα μας πεισεις ολους να φτιαξουμε πλεουμενο.Δωσε πραμα στο λαο ::salut:: ::salut::
Καλημέρα φίλε!Εγώ γιατί νομίζεις την παρουσιάζω :mrgreen:Στο επόμενο Gb όλοι με καράβι! :mrgreen:
Γιώργο μου σε ευχαριστώ πολύ φίλε! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος makisA

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Greece, Nikea
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 09, 2012, 10:04:44 πμ »
καλημερα
ευχαριστουμε πολυ για το μαθημα που μας παραδιδεις.
Πριν λιγο διαστημα προσπαθησα και εγω με παρομοιο τροπο να φταιξω ενα πειραματικο διοραμα με λευκο φελιζολ.
Διαπιστωσα και εγω τα ιδια προβληματα με την επαναφορα της φορμας του.
Επισης δοκιμασα την διαμορφωση της θαλασσας με βρεγμενη χαρτοπετσετα σε ατλακολ ,εκει ηταν βατερλω
το φελιζολ σκεβρωσε και πηρε το σχημα μπανανας :lol:
Περιμενουμε την συνεχεια.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 09, 2012, 05:04:07 μμ »
Καταπληκτική δουλειά Σταμάτη έχεις κάνει,μπράβο σου.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 09, 2012, 05:30:37 μμ »
Παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον Σταμάτη!!!

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 09, 2012, 06:21:38 μμ »
Σταμάτη καλησπέρα.Σ' ευχαριστούμε πολύ για το κατασκευαστικό σεμινάριο που μας χαρίζεις με τρομερή απλότητα και ανάλυση.Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την ανοχή του πηλού στο στέγνωμα (πού βασικό νομίζω για άπειρους μοντελιστές σαν και εμένα).Επιτρέπει διόρθωση τυχόν λαθών και λογικές καθυστερήσεις στο σχηματισμό των κυματισμών; Το υπόλοιπο μισό γίνεται με την παρέλευση πόσου χρονικού διαστήματος;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 09, 2012, 11:02:48 μμ »
Μάκη σε ευχαριστώ πολύ φίλε,και εγώ έχω πάθει όλες αυτές της νίλες φίλε και γράφω μόνο ως παθών.Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός και να μην σας μπερδέυω περισσότερο,αν υπάρχουν τα οποιαδήποτε κενά στην περιγραφή μην διστάσεις να ρωτήσεις το οτιδήποτε.Πολλά πράγματα που εγώ θεωρώ δεδομένα γιά κάποιον μπορεί να μην είναι. ::salut::

Φίλε JIM  σε ευχαριστώ πάρα πολύ! ::salut::

Αλεξ ευχαριστώ πολύ φίλε!Καιρό είχε να γράψει σε θέμα μου η διαχείρηση !Μεγάλη μου τιμή φίλε! ::salut::

Φίλε Νάσο καλησπέρα,φίλε μην ανησυχείς καθόλου για τους χρόνους,έχεις πάρα πολύ χρόνο για να κάνεις κύματα και οτι άλλο θέλεις ,ακόμα και αν δουλέψεις σε όλη τη βάση με τη μία.Ο πηλός θα είναι τελείως στεγνός μετά από 24 ωρες!
Εγώ το δουλέυω μισό μισό για τους λόγους που ανέφερα ,δηλαδή για να μην γίνει το φελιζόλ κουτάλα.
Αν όμως κολήσεις το φελιζόλ σε κάποιο ξύλο μπορείς να κάνεις όλη τη θάλασσα με τη μία!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 10, 2012, 12:40:03 πμ »
Σταμάτη ωραία παρουσίαση φίλε μπράβο.   :!: :!:
Έχω μια απορία, στην αρχή έκανες κύμα με τον πλάστη μετά έβαλες τον πηλό και αυτό εξαφανίστηκε, αυτό το βήμα είναι απαραίτητο η όχι. :?: :?:
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 10, 2012, 12:51:34 πμ »
Φίλε Συμεόν σε ευχαριστώ πολύ ,απέχει πολύ από τις δικές σου βέβαια!
Εχεις μεγάλη παρατηρητικότητα!!!Ψιλοεξαφανίστηκε! :mrgreen:Όντως! Είναι σχετικά ''ρηχό''Θα έπρεπε να το υποβοηθήσω με το κοπίδι αφαιρώντας λίγο υλικό ,όπως έκανα με το Scharnhorst!
Θα το αναφέρω φίλε με τη συνέχεια της θάλασσας.Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση και την προσοχή σου! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:02:01 πμ »
Είναι νωρίς για να το πω, γιατί φαντάζομαι τι θα δούμε παρακάτω, αλλά είσαι μεγάλος καλλιτέχνης ρε φίλε. Καλή συνέχεια και παρακολουθούμε όλο ενδιαφέρον .  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:03:26 πμ »
Σταμάτη αν δεν σου κάνει κόπο και δεν βαριέσαι φυσικά  :mrgreen: κανε μια δοκιμή στο άλλο κομμάτι με το να απλώσεις τον πηλό πρώτα με τον πλάστη αντί με τα χέρια( κάτι σαν να ανοίγεις φύλο για πίτα ::glossa:: ::glossa::) ώστε να γίνει ένα λεπτό στρώμα και μετά να τον τοποθετήσεις επάνω στο φελιζόλ και να προχωρήσεις στην περαιτέρω επεξεργασία.
Ολο αυτό έχω την εντύπωση ότι θα κάτσει πολύ καλύτερα και θα φαίνεται και το κύμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 10, 2012, 01:20:53 πμ »
Φίλε Νίκο τι να πω τώρα!Πραγματικά με σκλαβώνεις! :oops: ::salut::

Συμεόν φίλε ,αυτό που λες το έχω δοκιμάσει παλαιότερα.Ο πλαστικός πηλός δεν είναι όπως ο εποξικός(δεν δουλευει το ταλκ) :mrgreen:Αν προσπαθήσεις να τον ανοίξεις σαν φύλλο και τον κάνεις σχετικά λεπτό, εκτός του φελιζόλ δεν μπορείς να τον πιάσεις για να τον τοποθετίσεις πάνω,κόβεται.Επίσης αν γίνει πολύ λεπτός πράγμα που έγινε σε κάποια σημεία ,όταν πέρασα τον πλάστη από πάνω,την ωρα που τον χτυπάς με το πινέλο ,γυμνώνεται το φελιζόλ και ό στόκος μένει στο πινέλο.
Η επιφάνεια αυτή τη στιγμή φαίνεται κάπως άγρια και έντονα πορώδης ,αυτό θα εξαφανιστεί μετά από μερικά χέρια ατλακόλ που θα ακολουθήσουν.....ο αρχικός κυματισμός που έγινε στην αρχή πάνω στο φελιζόλ δε θα φαίνεται!Τελικά θα έχουμε μια πιό επίπεδη και ομαλή θάλασσα !Ευκολη τεχνική με τον πηλό!Αν ξεχάσεις  όμως κάτι και στεγνώσει ,δεν υπάρχει επιστροφή! ::salut::

Tags: