Oπως ανέφερα και παραπάνω η θάλασσα που θα περιγράψω είναι ο τρόπος που την κάνω εγώ ,σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να ακυρώσω άλλους τρόπους και τεχνικές ,ή να καταδικάσω και να δυσφημίσω υλικά ειδικά για αυτή τη δουλειά!
Θάλασσα λοιπόν μέρος 1οΑς δούμε λίγο τα υλικά που θα χρειαστούμε!

α.Πλαστικός πηλός Das(πολύ καλός δεν σκάει)
β. Πινέλο μεγάλο ζωγραφικής (έχω κόψει την τρίχα και έχει γίνει πολύ σκληρό)
γ.Κοπίδι μεγάλο δ.Πλάστης ε.Φελιζόλ κίτρινο (και τα άλλα κάνουν,αυτό είναι το καλύτερο)
ζ.Σιλικόνη λευκή (βάση στόκου ακρυλικό,βάφεται) η.Σιλικόνη κοινή διάφανη θ.Χρώματα ακουαρέλας (θα πούμε στη συνέχεια,βάση νερό)
ι.λεπτά ξύλα ,οδοντογλυφίδες ,αναδευτήρες κ.λεπτά πινέλα με άσπρη τρίχα (πολύ φτηνά, για μας μιάς χρήσης, χρωματοπωλείο)
λ.Πλακέ πινέλο μεσαίο (καλή τρίχα,ακριβό)
Και Επίσης κόλλα ατλακόλ και βερνίκι διάφανο γυαλιστερό (βάση white spirit)
Mερικές επιμέρους κοντινές

Χρώματα ακουάρέλας α.INDIGO
b.ULTRAMARINE DEEP
c.PRUSSIAN BLUE
d.PHTHALO GREEN
e.IVORY BLACK
f.WHITE
Αφού επιλέξουμε το μέγεθος του φελιζόλ(να χωράει ωραία το πλοίο ,προσωπική άποψη μακρόστενη επιφάνεια για ένα πλοίο εν πλω και λίγο πιό τετραγωνισμένη σε αγκυροβολία) προχωράμε στην αφαίρεση του κομματιόυ που θα φιλιξενίσει τη γάστρα μας.
Τοποθετόντας το καράβι στην επιφάνεια του φελιζόλ μαρκάρουμε και χαράζουμε στις γραμμές ,αφαιρούμε αυτό το κομμάτι (δεν είναι ανάγκη η τρύπα να είναι διαμπερή αρκή να χωράει τη γάστρα μας μέχρι την ίσαλο γραμμή του πλοίου μας.

Πίέζοντας με τον πλάστη δημιουργούμε (αν θέλουμε ,μπορούμε να το αφήσουμε και εντελώς επίπεδο) τα βουβοκύματα που λέμε (μεγάλα ομαλά κύματα)
Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

...................to be continued