Αποστολέας Θέμα: EINSATZ!!!DER DEUTCHEΝ KRIEG MARINE!!!  (Αναγνώστηκε 2463 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
EINSATZ!!!DER DEUTCHEΝ KRIEG MARINE!!!
« στις: Ιουλίου 10, 2011, 08:41:07 μμ »
Ή αλλιως η αντικατασταση του παλαιου μου στολου στην 1/400 απο νεο στην 1/350.
Πριν πολλα χρονια ειχα φτιαξει ΟΛΑ τα Γερμανικα πλοια στην 1/400 απο τα κιτ της Heller.
Τοτε αυτα υπηρχαν.Στην 1/350 μονο τα Bismarck-Tirpitz απο Tamiya & Academy.
Το πρωτο της συλλογης ηταν το Graf Spee με το Bismarck και τα υπολοιπα να καολουθουν με τελευταιο το Prinz Eugen.
Φτιαχτηκε ενα απο καθε κλαση για λογους οικονομιας χωρου και χρηματων.
Με το περασμα των χρονων ομως καταντησαν σε μαυρα χαλια και αφου πια ολα κυκλοφορουν 350ρια και πιο πλουσια (αλλα και πιο ακριβα  :()
Αποφασιστηκε η αντικατασταση τους.
Η αρχη εγινε προ 4 ετιας με το Bismarck της Revell (θεικο!!!) που αντικατεστησε το Academy (που ειχε αντικαταστησει το Χελλερ λογω απωλειας)
Θα το δουμε εν καιρω,ειναι σχεδον τελειωμενο,θελει αντεννες μονο (τις οποιες εδω και 3 χρονια αναβαλω  :oops:)
Τα προς αντικατασταση πλοια ειναι αυτα:
DKM Scharnhorst Heller  ::arrowred:: Dragon (η οδυσεια της κατασκευης του οποιου εχει ξεκινησει σε αλλο τοπικ)

DKM Prinz Eugen Heller  ::arrowred:: Trumpeter

DKM Graf Spee Heller  ::arrowred::Academy (Το απλο ετσι; μην τρελλαθουμε κιολας!!!)

Και τα ελαφρα (sic)
Ζerstorer Z-XX Heller  ::arrowred:: Trumpeter
Torpedoboot
Schnellboot Heller  ::arrowred:: Trumpeter
U-boot type VII

DKM Bismarck Academy 1/350  ::arrowred:: Revell

Τα κατασκευαστικα του καθ'ενος (πλην του Σαρνι) θα παρουσιαζονται εδω.
Ξεκινησα το Graf Spee.Και ερωτησεις (αρχισαμεεεεε)
Το παλιο το ειχα βαψει 64 (προφανως λαθος)
Ποιο ειναι το πιο σωστο χρωμα (κατα προτιμηση σε Humbrol - Gunze) για το σκαφος και τις υπερκατασκευες;
Σημειωτεον θα βαφτει οπως και το παλιο με την παραλλαγη δηλαδη με τα πρασινα "φυκια"  :lol: :lol: :lol:
Ευχαριστω για την προσοχη σας και θα τα λεμε!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: EINSATZ!!!DER DEUTCHEΝ KRIEG MARINE!!!
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 10, 2011, 10:39:09 μμ »
Φίλε μου σου παραθέτω τα χρώματα και τις μήξεις με humbrol που έκανα στο bismarck,πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ κοντά στα χρώματα της εποχής ::salut::
Υφαλα=matt wine 73
Ισαλος γραμμή=matt sea grey 27 (50%)+matt black 33 (50%)
Πλάγιες μεριές του σκάφους=matt light grey 64(80%)+matt sea grey 27(10%)+satin US ghost grey 127(10%)
Υπερκατασκευές=matt light grey 64(90%)+matt sea grey 27(5%)+satin US ghost grey 127(5%)
Το σκούρο γκρί στην πλώρη και την πρύμνη=matt sea grey 27

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 11, 2011, 02:51:58 πμ »
Νικο ευχαριστω!
Αν και απο οσο ξερω τα βαψιματα στο Kriegmarine απο πλοιο σε πλοιο αλλα ακομα και στο ιδιο το σκαφος κατα καιρους διαφερανε.
Παραδειγμα το Βισμαρκ ξεκινησε ανοιχτο γκρι για να καταληξει με μεσαιο γκρι (σβηνοντας τις λωριδες)και λιγο πιο ανοιχτο επανω φευγοντας απο το φιορδ (βαφτηκε εν πλω)
Τα ιδια σε ολα τα σκαφη.
Πονοκεφαλος η κατασταση,ωστοσο αυτο το 64+127 ή 128 και λογω κλιμακας κατι κλικ μου κανει...θα το δοκιμασω.27 αφαιρειται λογω κλιμακας.
Το δικο σου το Βισμαρκ ηταν και θηριο ε! Παρεπιμπτοντως μ'αρεσε πολυ!Συγχαρητηρια!!! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 12, 2011, 10:08:58 μμ »
Ερωτηση (κι αλλη)
Στη ναυμαχια του Ριο ντε λα πλατα το Γκραφ σπεε φοραγε μια παραλαγη με σχεδια τυπου φιδια-φυκια στις υπερκατασκευες.
Παλια θυμαμαι τα κανανε (καναμε) πρασινα RLM02 ή 30 Humbrol.
Τωρα σε οσα εχω δει σε ξενα φορα τα βλεπω σκουρο γκρι (σαν το 79 ή το 27 ή το 125)
Εχασα επεισοδια μαλλον.Τι ισχυει; Πρασινο ή γκρι;
Το υπολοιπο σκαφος τελικα ψεκασα (προσωρινα ) με Η 307 (σαν το 128 της Χαμπρολ)
Δειχνει ενδιαφερον αλλα.....
Για δωστε κι αλλα φωτα.
Απο φωτο που τσεκαρα παντως φαινεται καπως πιο σκουρο απο του Βισμαρκ με τις λωριδες
 ::Help2:: ::helpsos:: ::armee_smilies121::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 15, 2011, 01:45:31 μμ »
Το λοιπον οι εργασιες στο Γκραφι προχωρησαν ραγδαια.
Το κιτ φτιαχνεται αποκλειστικα και μονο ΟΟΒ για λογους περιορισμου κοστους.
Ετσι χρησιμοποιειται μονο οτι δινει το κιτ (ακομα και τα ρελια παρολο που δινουν μονο 2 σειρες,αλλα σε καποιες φωτο το ειδα κι ετσι οποτε τσιν τσαν τσον)
Γι αυτο αλλωστε προτιμηθηκε το απλο Ακαντεμυ και οχι της Καραμουζας ή το σπεσιαλ εντιτιον της Ακαντεμυ.
Low budget λοιπον και η μονη αλλαγη που εκανα ειναι οι κανες των 8ιντσων οι οποιες αντικατασταθηκαν απο συριγγα καταλληλα κομενη και κολληθηκαν με CA.
Ερευνες γινονται στα ανταλλακτικα μου να βρω αντιαεροπορικα (των 20χιλ αν θυμαμαι;) γιατι τα μαμα δεν βλεπονται.....οι κανες και το σωμα του οπλου ,πολυ πλακε γ@@##$^%^%^#το.
Γενικα για τα λεφτα του καλο ειναι το κιτ (εχω δει και χειροτερα στα ιδια φραγκα)αλλα και πολυ απλοποιημενο....ευτυχως γιατι μου αρκει η πολυπλοκοτητα του Scharnhorst (του κιτ).

Λοιποοοον τι εχω κανει εδω......
Το σκαφος βαφτηκε με μιγμα ακρυλικων (εχοντας δειγμα τη βρετανικη αποχρωση που καφεδιζει ελαφρα)
Αν το βαφα με σμαλτα θα βαζα 64 κατευθειαν αλλα ηθελα να κερδισω χρονο αποκτωντας με τη μια επιφανεια ετοιμη για wash και σηματα και οτι αλλο θα παθει το σκαφος.
Οι υπεκατασκευες βαφτηκαν με Η307 (εναλλακτικα 127) που πλησιαζει αρκετα το γκρι των Γερμανων.
Η παραλλαγη τωρα αποτελειται απο 2 γκρι. Παντσεργκρευ και RLM02 , με το 02 να κανει κυριως λεπτα φιδακια ακι το παντσερ τις φαρδιες λωριδες.
Το παντσεργκρευ προεκυψε απο πολυ ψαξιμο οπου τελικα ολοι αυτο βαζανε.
Το 02 (τα φιδακια) ή δεν αναφεροτανε καθολου ή λεγανε με ασαφεια για ενα πιο ανοιχτο απο το παντσερ.
Εδω αυτοσχεδιασα  :oops:
Τα παλια χρονια ολοι βαφανε γκριζοπρασινη ή ΡΛΜ 02 την παραλλαγη ολοκληρη.Για φιδακια ουτε λογος.
Ενα το κρατουμενο.
Δευτερον με λιγη σκεψη,πιο γκρι θα υπηρχε προφανως προχειρο και σε αρκετη ποσοτητα onboard;
Το ασταρι τους δηλαδη το 02,
Στις φωτο το κοντραστ με το παντσεργκαου και το ανοιχτο της υπερκατασκευης δημιουργει υποψιες για κατι τετοιο.
Ειδικος δεν ειμαι αλλα τελικα μαλλον δειχνει καλο .
Αλλως τε για σπασιμο του σχηματος ηταν και πρασινωπα υπαρχουν και σε αλλα πλοια (Τιρπιτς,κλπ)
Τελος τα κυματα περασα με 28 για βαση και θα ακολουθησει λευκο
Ευχαριστω για το χρονο σας και σχολια επιβαλλονται φυσικα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 15, 2011, 01:51:44 μμ »
Ωραιος Μιχαλη πολυ καλα τα πλεουμενα βαλε κ ναυτες να παιρνουν συσητιο :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 15, 2011, 02:25:01 μμ »
Τα  ναυτακια την κανανε για Μοντεβιδεο να το αφησουν να βουλιαξει με την ησυχια του  ::glossa:: :mrgreen: :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 15, 2011, 02:34:24 μμ »
Μιχάλη ωραία η δουλειά μέχρι εδώ,φαντάζομαι να το ταλαιπωρήσεις αρκετά ,ολόκληρη ναυμαχία πέρασε.Τώρα χρωματικά μου αρέσει πολύ αν και καλό θα ήταν να είχες διαφοροποιήση το γκρι των υπερκατασκευών με ανοιχτότερο γκρι από τη γάστρα ή το αντίθετο σκουρένοντας το γκρι της γάστρας.
Τώρα για τα μικρά φίδια ωραία τα έκανες και πολύ κοντά στο προφίλ που σου έστειλα αν και υπάρχουν υποψίες οτι αυτά ήταν βαμμένα με κάποιο πράσσινο ανοιχτό κάρι σαν RLM O2 ενα πράγμα.Δυστυχώς μάλλον είναι ικασίες μια και μόνο μαυροαπρες φωτο υπάρχουν.Ευχομαι την καλύτερη συνέχεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 15, 2011, 02:39:12 μμ »
Σταματη ευχαριστω φιλε!
Το πανω με το κατω εχει αρκετη διαφορα απλα δεν φαινεται στις φωτο καλα (καλλιτεχνης σου λεει  ::glossa::)
Οταν ξανανεβασω θα φροντισω να φανει στη φωτο  :wink:
Τα φιδακια τα λεπτα εννοεις;
για τα χοντρα παντου απο εταιριες μεχρι μοντελιστες και προφιλ παντσρεγκρευ λενε και τελικα εχει λογικη αλλα και  στις φωτο φαινεται πολυ σκουρο.
Τα λεπτα τα βαψα με RLM02 ακριβως γι αυτην την υποψια!
Ευχαριστω δημοσια και για τη βοηθεια!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 17, 2011, 04:53:50 μμ »
Mιχάλη ,για άλλη μια φορά μπράβο.Οπως έχουμε ξαναπεί το θέμα είναι ανεξάντλητο και θα μπορούσε να γραφτεί βιβλίο με τις παλαιότερες έρευνες περί χρωμάτων των γερμανών αλλά ταυτοχρόνως να γίνουν και νεότερες.Οπως και να έχει το ένστικτο του μοντελιστή πάιζει και σε αυτό θέμα ρόλο.Από ένστικτο σε συνδιασμό με γνώσεις τα πας περίφιμα.Για τα μικρά φίδια ,λέω φίλε και μπράβο για την επιλογή πιστευω οτι είναι η πιό σωστή.
Ευχομαι για την καλύτερη δυνατή συνέχεια .Εχω μια αδυναμία στο Graf Spee αν και δεν το έχω φτιάξει ποτέ.Η αδυνάμία μου πηγάζει από τον τελευταίο κυβερνήτη του ,τον Langsdorf ο οποίος πριν βυθίσει όποιο φορτηγό πλοίο βρίσκονταν στο δρόμο του ,έδινε πάντα χρόνο στο πλήρωμά του να το εγκαταλήψει με ασφάλεια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 23, 2011, 05:30:52 μμ »
Λοιπον το Γκραφι εχει μπει στην τελικη ευθεια.
Δηλαδη αντεννες και τελικο βερνικωμα (ματ προς σατινε) και σηματα-σημαιες επισης.Ο θυρεος στην πλωρη θα μπει.
Απο φωτο στην εισοδο του στο μοντεβιδεο τα φοραγε οπως και τον αετο στην πρυμνη ο αετος βεβαια που δινει η ακαντεμυ μαλλον για κορακι μοιαζει.Ψαχνω στα ανταλλακτικα μηπως βρω Χελλερ
Ακολουθουν ολιγες φωτο,προσπαθησα να φαινεται η διαφορα τονικοτητας στα γκρι σκαφους και υπερκατασκευων νομιζω τα καταφερα.
Επισης η γαστρα ψεκαστηκε με συνεφα ξανοιγμενου 73 σαν φθορα-ξεθωριασμα και μπηκαν και λιγα τρεξιματα-σκουριες σε επιμαχα σημεια,πλωρη-πρυμνη.

Εν τω μεταξυ ξεκινανε και εργασιες και στο Prince Eugen.
Ξερω ξερω βαρατε αβερτα  :lol:

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 23, 2011, 05:36:49 μμ »
ωραίο phantomakias πρέπει να είναι μεγάλο έτσι ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 23, 2011, 06:13:43 μμ »
Ευχαριστω Κατ
Δεν ειναι πολυ μεγαλο , 52 cm περιπου
εχω και πιο μεγαλα στα σκαρια (65 και 70 cm)  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 23, 2011, 08:33:54 μμ »
Απ' οτι μαθαίνω, μετά θα ξεκινήσεις τον Αμερικάνικο στόλο και ταυτόχρονα τον Ιαπωνικό... ή μήπως είναι διαδόσεις του κιτρίνου τύπου;
Καλή συνέχεια στα έργα σου... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 24, 2011, 04:07:52 πμ »
Μιχάλη ,οι  αποχρώσεις πέτυχαν φίλε.Ωραία η διαφορά του γκρι του σκάφους με αυτού των υπερπερκατασκευών.
Το πλοίο θα μπει σε άλλη διάσταση οταν θα βάλεις αντένες και σύρματα.....δυστυχώς τα απαίσια ρέλια χαλάνε το τελικό φινίρισμα.
Ευχομαι καλή συνέχεια με το επόμενο....έχω παραγγείλει και εγώ τον Πρίγκιπα της καραμούζας........είναι πολύ καλό κιτ.

• Scale 1/35
  • *
Απ: EINSATZ!!!DER DEUTCHEΝ KRIEG MARINE!!! GRAF SPEE ΤΕΛΟΣ!
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 26, 2011, 09:16:06 μμ »
Το Γκραφ Σπεε τελειωσε 99%
Λειπουν σημαιες και Αραντο.Αυτα θα μπουν μαζεμενα σε ολα μαζι στο τελος.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 26, 2011, 09:42:51 μμ »
Και αυτο ειναι το Βισμαρκ της Ρεβελλ σε τελικο σταδιο οπως εμεινε πριν.....τοτε που κυκλοφορησε τελος παντων (3-4 χρονια;)
Ειχαν μπει και οι σβαστικες αλλα επειδη δεν ειχα βερνικωσει ο Μ@$%$%$%#^&& ας ξεφλουδισαν και φυγανε.Τα υπολοιματα τα εφυγα χτες.
Εχει βαφει κατοπιν εξαντλητικου ψαξιματος βιβλιων με τα χρωματα (αντιστοιχιες ) που φοραγε στην τελευταια μαχη με το Χουντ μεχρι τελος.
Υπερκατασκευες με 127 Humbrol σκαφος με 145 και μισοσβησμενα κυματα πρυμης και λωριδες (βαφτηκε εν πλω) σβησμενο το σκουρο γκρι στην πρυμνη και το σκουρο γκρι στην πλωρη με 27.
Τα καπακια των πυργων κιτρινα (για αναγνωριση)το καπελο στο φουγαρο μιξη ασημι με χρυσο και μπρουτζο με ταση στο ασημι.
Τα φοντα των σβαστικωνν με 27.
Ρελια χρησιμοποιηθηκαν τα οχι καλα ομολογουμενως του κιτ (πολυ χοντρα) αλλα οπως ανεφερα και πιο πανω τα καβουρια στην τσεπη εχουν φωλια πια κι ετσι θα μεινουν.
Ειχαν μπει κατι ΡΕ ρελια στο καταστρωμα της κακιας ωρας και ξηλωθηκαν για να μπουν κι εκει της μαμας.
Ετσι θα ναι ολο ΟΟΒ  :mrgreen:
Αυτα που θελει τωρα ειναι:
Εθνοσημα στο Αραντο που κρεμεται προχειρα.
Αντενες
ρελια σκαφους
Σβαστικες
σημαιες
βερνικωμα και φθορα καρινας (ξερετε συνεφα ξανοιγμενου 73)
Παραλληλα κατασκευαζεται και το Prince Eugen απο το οποιο φωτο θα εχουμε απο Σεπτεμβρη μιας και ολες οι εργασιες αναστελονται Πεμπτη βραδυ λογω Διακοπων.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (προκαταβολικα) !!!!!!!!  ::salut:: ::salut:: ::salut::