Αποστολέας Θέμα: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ DECALS  (Αναγνώστηκε 6506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SEGGOSD

• Scale 1/144
  • *
ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ DECALS
« στις: Μαΐου 18, 2011, 12:43:53 μμ »
Eχω δοκιμάσει το βελτιωτικό της TAMIYA (fit), για τις χαλκομανίες
Σε σχέση με τα βελτιωτικά της GUNZE, (FIT/SOFTER), δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Μήπως ξέρει κανένας, κάποιο βελτιωτικό με καλύτερες επιδόσεις, ή να μου συστήσει μια μεθοδολογία για
την βέλτιστη εφαρμογή των χαλκομανιών.

Επίσης μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω, τους συναδέλφους που κατα καιρούς, δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα μου.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ DECALS
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 18, 2011, 01:41:42 μμ »
Της GUNZE τι δεν σου αρέσει γιατί εγώ το χρησιμοποιώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα τα θεωρώ πολύ καλά. Υπάρχουν βέβαια και της MICROSCALE που έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 18, 2011, 01:55:06 μμ »
το καλcυτερο ζουμι απο ολα ειναι της Daco και συγκεκριμενα το strong.Aμα δεν δουλεψει και αυτο τοτε...

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 18, 2011, 09:47:22 μμ »
....τοτε μπλε οινοπνευμα,αλλα ΜΟΝΟ αν βαφεις-βερνικωνεις με σμαλτα αλλιως......

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 18, 2011, 09:54:30 μμ »
....αλλιώς........ ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::violent1:: ::violent1:: ::violent1:: ::sterb243:: ::sterb243:: ::sterb243:: ::icon_hang:: ::icon_hang:: ::icon_hang::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 19, 2011, 01:08:32 πμ »
....τοτε μπλε οινοπνευμα,αλλα ΜΟΝΟ αν βαφεις-βερνικωνεις με σμαλτα αλλιως......
Μιχαλη δεν ξερω αν το εχεις προσεξει αλλα τωρα τελευταια πολλα απο τα μπλε οινοπνευματα που κυκλοφορουν στην αγορα περιεχουν και νεφτι. Οποτε και τα σμαλτα καπουτ! Ας παρουμε λοιπον ενα βελτιωτικο του Θεουλη γιατι καλυτερα να φιλαμε τα ρουχα μας. :wink:

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2011, 01:19:40 πμ »
Εγώ το μόνο Daco που ξέρω είναι με τριμένη φέτα,ντομάτα,λαδάκι,ριγανίτσα και ένα κατρούτσο ρακί. :mrgreen:

Αυτό το Daco απο που το παίρνουμε  :?:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 19, 2011, 01:38:31 πμ »
Δεν νομιζω να το φερνει καποιο μαγαζι εδω.Οποτε οπου το βρεις εξωτερικο.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 24, 2011, 08:24:53 μμ »
Τον καιρό εκείνο (που λένε και στην εκκλησία) εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία

που δεν διαθέταμε τα σημερινά ζουμιά ή δεν είχαμε καμία πρόσβαση σε αυτά (ειδικά στην επαρχία) χρησιμοποιούσαμε μίγμα απιονισμένου νερού με ξύδι το οποίο δούλευε καλά εάν είχαμε κάνει σωστή αναλογία και δεν άφηνε κανένα "νερό" το ξύδι ειδικά σε ανοιχτά χρώματα. Δεν θυμάμαι όμως την αναλογία (γεράματα βλέπεις).

Υπάρχει κανένας άλλος μαθουσάλας εδώ που να το θυμάται?
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 04:36:53 μμ »
Εγω χρησιμοποιω και τα Microscale και τα Gunze.Και τα δυο ειναι παρα πολυ καλα.Απλα εχω παρατηρησει οτι τα Gunze ειναι πιο ισχυρα(αν δεν απατωμαι).

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 12:23:44 πμ »
Συνεχιζω τις δοκιμες. Ψεκασα ενα χερι ακρυλικο γυαλιστερο βερνικι πανω απο το ματ χρωμα Gunze, γυαλισε αλλα δεν εγινε καθρεπτης. Δεν περιμενα το δευτερο χερι και δοκιμασα μια χαλκομανια. Τοποθετηθηκε επιτηδες σε δυσκολο σημειο. Φυσικα η χαλκομανια χωρις καποιο βελτιωτικο δεν ακολουθει τις αναγλυφες γραμμες.
Οι ερωτησεις ειναι εαν πρεπει να τοποθετω αμεσως κατα την εφαρμογη το βελτιωτικο η δεν εχει σημασια και μπορω και αυριο να αγορασω κατι και να το περασω για να κατσει στο αναγλυφο του μοντελου;
Το Mr Mark Softener θα μου κανει την δουλεια η πρεπει να αγοραστει σετακι με το ταιρι του;

Click to see the original size.
.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 01:41:27 πμ »
Θα σου προτεινα να αγορασεις Microset της Microscale για απο κατω απο την χαλκομανια και Mr Mark Softer η Daco strong για απο πανω.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 18, 2013, 09:30:04 πμ »
Για εφαρμογή μετά την τοποθέτηση και για να ακολουθήσει τις γραμμές χρειάζεσαι το MicroSOL (κόκκινα γράμματα στο μπουκαλάκι) και όχι το Set (μπλε γράμματα στο μπουκαλάκι).  Το Set το βάζουμε πριν για να μαλακώσει η χαλκομανία ΑΝ είναι χοντρή και σκληρή ή για να αφαιρέσουμε κάποια χαλκομανία, έστω και παλιότερη, εφόσον από πάνω δεν έχει σφραγιστεί με βερνίκι.
Το SOL μαλακώνει τη χαλκομανία και φαίνεται να την ζαρώνει, αλλά  το αφήνεις να στεγνώσει εντελώς χωρίς να το πειράξεις με οποιοδήποτε τρόπο και όταν στεγνώσει η χαλκομανία θα έχει τεντώσει και θα έχει ακολουθήσει τις γραμμές.  Αν όχι, μπορείς να επαναλάβεις μετά από λίγο.
Μην βάλεις μεγάλη ποσότητα καθώς μπορεί να επηρεάσει τα ακρυλικά χρώματα.
Αν η χαλκομανία επιμένει και δεν ακολουθεί, υπάρχουν 2 τρόποι να την πείσεις.  Ο ένας είναι με καινούργια λεπίδα κόφτη, απαλό χάραγμα και ξανά MicroSol (δουλεύει καλά το κόλπο σε χοντρές ανθεκτικές χαλκομανίες) ή βρέξιμο της χαλκομανίας με βραστό νερό και πίεση με πατονέτα να χωθεί (το κόλπο αυτό το πρότεινε ο Δημήτρης/Crow και δούλεψε στις περίεργες χαλκομανίες του "George").
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:02:28 πμ »
Ετσι οπως τα εχεις γραψει καταλαβαινει κανεις οτι και το set και το sol μαλακωνουν την χαλκομανια. Το set απλα βοηθαει στο να τοποθετησουμε την χαλκομανια στο σωστο σημειο και δεν την μαλακωνει.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:12:48 πμ »

Στις οδηγίες τις Microscale πάντως έτσι λέει.  Και το έχω δει πρακτικά να μαλακώνει σκληρή χαλκομανία.  Δεν την ζαρώνει όπως το Sol για να ακολουθήσει λεπτομέρειες αλλά την κάνει λίγο πιο ελαστική.  Φυσικά παίζει ρόλο και το ίδιο το φιλμ της χαλκομανίας αν το αντέχει αυτό και πόσο αποτέλεσμα θα έχει.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:13:27 πμ »
Ετσι οπως τα εχεις γραψει καταλαβαινει κανεις οτι και το set και το sol μαλακωνουν την χαλκομανια. Το set απλα βοηθαει στο να τοποθετησουμε την χαλκομανια στο σωστο σημειο και δεν την μαλακωνει.
Πάντως χαρτί για εκτύπωση χαλκομανιών το set μου το έκανε νερό... έχει να κάνει και με την κάθε εταιρεία. Συγκεκριμένα αυτό που αγόρασα από Αργυρούπολη το σκίζει ακόμα και το set. Δε μιλάμε για Gunze, το εξαφανίζει :evil:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:15:19 πμ »
Αν λες για το expert's choice το εχω δουλεψει αρκετες φορες και δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε με το set ουτε με το sol. :roll:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:17:19 πμ »
Πάντως χαρτί για εκτύπωση χαλκομανιών το set μου το έκανε νερό... έχει να κάνει και με την κάθε εταιρεία. Συγκεκριμένα αυτό που αγόρασα από Αργυρούπολη το σκίζει ακόμα και το set. Δε μιλάμε για Gunze, το εξαφανίζει :evil:
Το Microset πάνω γράφει "Setting solution for decals.  Softens decals and improves adhesion"... Οπότε δεν είναι καθόλου λάθος αυτό που έγραψα...  Και ναι, το συγκεκριμένο χαρτί το σκίζει λίγο...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:22:58 πμ »
Παντως οπως εχεις δει και στα μοντελα σου δουλεια απο μονο του δεν κανει! :wink: Για το θεμα του χαρτιου οπο την αλλη παραθετω φωτο μοντελου που κανονικα θα επρεπε να εχουν εξαφανιστει οι χαλκομανιες του μια και ειναι με το συγκεκριμενο χαρτι και περασμενες με set και με sol.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 09:37:58 πμ »

Όχι, μόνο του δεν κάνει δουλειά.  Δουλεύει σε συνδυασμό με το MicroSol και το λέει άλλωστε στις οδηγίες.
Πάντως για αφαίρεση στεγνών χαλκομανιών που δεν έχουν σφραγιστεί κάνει μια χαρά δουλειά.  Και αν είναι και λίγο ανθεκτικές μπορεί και να βγουν μονοκόμματες... :mrgreen:
Δεν παίζει ρόλο μόνο το χαρτί.  Στις εκτυπωμένες παίζουν ρόλο και τα μελάνια. Πχ, εκτυπωμένες σε HP με μελάνια HP η χαλκομανία έγινε πίνακας του Πικάσο.  Σε εκτυπωμένες σε Epson με μελάνια Duralight Epson άντεξε μια χαρά αλλά με ελάχιστη ποσότητα.
Και στις δύο περιπτώσεις η εκτύπωση ήταν ψεκασμένη με 4 χέρια Micro Decal Film.
Νομίζω παίζει ρόλο το φιλμ του χαρτιού και όχι το ίδιο το χαρτί.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 11:12:12 πμ »
Mr Mark Softener τελος.
Τι λετε για τα παρακατω

Ειναι τα Microscale τοσο καλυτερα η τα μοναδικα καλα;
.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 05:42:57 μμ »
Για τα παραπανω δεν ξερω αλλα σιγουρα της Microscale δεν ειναι τα καλυτερα. Το Microset μπορει να ειναι πολυ καλο και ασφαλες σαν setter αλλα για softener της Gunze (το πρασινο) ειναι καλυτερο. Προσωπικα το καλυτερο που εχω δοκιμασει ειναι της Daco.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 17, 2014, 07:08:31 μμ »
Επαναφέρω το θέμα και θέτω την εξής χαζή απορία.
Το SOL της microscale (και γενικά τα decal softer) κάνει από μόνο του δουλειά ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί με το microset; Πάνε πακέτο αυτά τα δύο;  :oops:
Με ενδιαφέρει περισσότερο οι χαλκομανίες να ακολουθούν τις γραμμές του κιτ, γι' αυτό ρωτάω. Πριν τη τοποθέτηση βάζω λίγη παρκετίνη εάν κάποιες είναι δύστροπες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 17, 2014, 08:14:58 μμ »
H χρηση παρκετινης κατω απο την χαλκομανια ειναι απο τα καλυτερα κολπα που υπαρχουν. Εξαφανιζει το silvering και βοηθαει την χαλκομανια να μεινει στην θεση της οσο τιποτα αλλο. Αν ομως χρειαστει λιγο παραπανω βοηθεια να ακολουθησει την λεπτομερια μπορουμε να βαλουμε λιγο softer.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 18, 2014, 09:10:47 πμ »
Εγώ το μόνο Daco που ξέρω είναι με τριμένη φέτα,ντομάτα,λαδάκι,ριγανίτσα και ένα κατρούτσο ρακί. :mrgreen:

Αυτό το Daco απο που το παίρνουμε  :?:
Γραψε HOBBY COLOURS AND ACCESSORIES και θα βρεις daco. (ειναι τα παιδια που εχουν στην Ελλαδα και τα AKAN χρωματα.)