Αποστολέας Θέμα: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ DECALS  (Αναγνώστηκε 6492 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ARMED AND READY

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
  • ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ.....(ορεστης π.)
Απ: ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ DECALS
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 20, 2014, 09:19:31 μμ »
**Tip 1:**
Ζεστό νερό (όπως γράφουν και οι οδηγίες).
Βουτάμε τη χαλκομανία σε ζεστό νερό, την αφήνουμε να ξεκολλήσει από το χαρτί και να επανέλθει, έπειτα τη βγάζουμε και την αφήνουμε να μαλακώσει πάνω στο χαρτί.

Αν το φιλμ είναι «κόντρα πλακέ», υπάρχει μια μέθοδος -- αλλά με προσοχή στην ποσότητα: ελάχιστο μείγμα **οινόπνευμα-ασετόν χωρίς λάδι (10:1)**.
Αν εξακολουθεί να αντιστέκεται, ζέστανε τη χαλκομανία με **πιστολάκι μαλλιών**.

Βασική προϋπόθεση: **πολύ γυαλιστερή επιφάνεια**.

Πάντως κι εγώ, σπάνια, βλέπω αποτέλεσμα με το πράσινο Gunze.
(Στη δουλειά μου θερμαίνουμε τα αντικείμενα και κολλάμε τις χαλκομανίες επάνω· πιστέψτε με, το φιλμ είναι πέντε φορές πιο χοντρό κι όμως γίνεται λάστιχο.)

**Ζέστη λοιπόν στις δύστροπες!**

"ΜΟΝΤΕΛΑ"-ΚΥΝΗΓΙ-ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ-Α/ΦΗ

Αποσυνδεδεμένος Παναγιωτης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 25, 2014, 11:54:59 πμ »
To καλύτερο βελτιωτικό για χαλκομανίες είναι το διαλυτικό για ακρυλικά της Tamiya.Τις σιδερώνει όλες,μα όλες,κανονικά.Επειδή λογικά θα το έχουν πολλοί εδώ μέσα,απλά δοκιμάστε το.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 26, 2014, 07:19:50 μμ »
Το γεγονός να έχει βάψει κάποιος με ακρυλικά, και με το ζουμί αυτό από πάνω, να γίνει το σύστριγγλο το σκέφτηκες?

Αποσυνδεδεμένος Παναγιωτης

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 26, 2014, 07:31:55 μμ »
Το γεγονός να έχει βάψει κάποιος με ακρυλικά, και με το ζουμί αυτό από πάνω, να γίνει το σύστριγγλο το σκέφτηκες?
Ναι,εννοείται όχι πάνω απο ακρυλικό βερνίκι η χρώμα της Tamiya,και καλό είναι όχι πάνω απο ακρυλικά γενικώς.Σε laquer πάντως και σμάλτα δεν δημιουργεί πρόβλημα.Κακώς παρέλειψα να το αναφέρω.

Αποσυνδεδεμένος elias62

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 07, 2014, 08:39:51 μμ »
    Καλησπέρα!
 Κάπου είχα διαβάσει πως το MicroSol is alcohol based,καθώς και το Mr Mk Softer.Δεν επηρεάζουν το βερνίκι που έχουμε προηγουμένως
ψεκάσει εάν αυτό ειναι ακρυλικό Gunze,Tamiya?
    Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 07, 2014, 11:55:24 μμ »
Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα κατάλαβα ότι τελικά ο καθένας από εμάς χρησιμοποιεί διαφορετικό προϊόν για την τοποθέτηση και για το μαλάκωμα (να ακολουθήσει την γράμμωση) των χαλκομανιών.
Φίλε μου SEGGOSD μιας και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις μπερδευτεί ο βασικός τρόπος είναι πριν την τοποθέτηση βάζεις ένα από τα υγρά που υπάρχουν στην αγορά και αναφέρονται σαν βελτιωτικά για τοποθέτηση χαλκομανιών και αυτό που βασικά κάνουν είναι να σε αφήνουν να αλλάζεις θέση στην χαλκομανία χωρίς αυτή να χαλάει (εγώ δουλεύω χωρίς προβλήματα τα τελευταία 10 χρόνια της gunze) και να την κάνουν να κολλάει χωρίς να πάρει από κάτω της αέρα και μετά από ένα με δύο λεπτά περνάς ένα χέρι με το υγρό που αναφέρετε σαν βελτιωτικό για να μαλακώνει την χαλκομανία(έχω της microscale με τα κόκκινα γράμματα) που η δουλεία του είναι να την κάνει να ακολουθεί το σχήμα της επιφάνειας που έχει τοποθετηθεί.
Τώρα πια είναι τα καλύτερα ;
Δεν υπάρχουν καλά και κακά όλα κάνουν την δουλεία τους και καλύτερα είναι εκείνα που θα ταιριάξουν στον τρόπο που δουλεύεις , αγόρασε λοιπόν από ένα και δοκίμασέ τα, αν δεις ότι το αποτέλεσμα δεν σε ικανοποίει πάρε άλλης μάρκας.

Ηλίας