Αποστολέας Θέμα: P-39N Red Star 1/48 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 9872 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
P-39N Red Star 1/48 Hasegawa
« στις: Μαΐου 17, 2011, 07:52:34 μμ »
Μiss Lend Lease μια καταπληκτική ιστορία.

Το P-39Q-15BE, serial number 44-2911 ένα από τα τελευταία Q-15 που κατασκευάστηκαν από την Bell Aircraft Corporation στο εργοστάσιο της στην
Νέα Υόρκη ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2004 στον βυθό της λίμνης Mart-Yavr στον Ρωσικό Αρκτικό κύκλο από ομάδα Βρετανών καθοδηγούμενη από τον John Pierce (http://warbirdfinders.co.uk). Η ομάδα οδηγήθηκε στο σημείο μετά την υπόδειξη ενός ψαρά που είχε δει την φιγούρα του αεροπλάνου να διαγράφεται κάτω από τα καθαρά νερά της λίμνης.
Το αεροπλάνο βρισκόταν σε βάθος 5 μέτρων θαμμένο μέχρι την κορυφή του spinner της προπέλας χωρίς να ξεχωρίζουν τα διακριτικά του. Οι δύτες κατάφεραν να καθαρίσουν το κάθετο σταθερό και το πηδάλιο διεύθυνσης και να δουν ένα κίτρινο serial. Καθάρισαν επίσης την άτρακτο όπου αποκαλύφθηκε ένα κόκκινο αστέρι.
Κατάφεραν να ανασύρουν το αεροπλάνο στην επιφάνεια με αερόσακους, τρίποδα και το βίντσι ενός φορτηγού και να βγάλουν το αεροπλάνο στην ακτή.
Και οι δυο πόρτες του πιλοτηρίου ήταν κλειστές κάτι που τους παραξένεψε μιας και αν το αεροπλάνο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση πάνω στην επιφάνεια της παγωμένης λίμνης περίμεναν να δουν την μια να έχει εκτιναχθεί η τουλάχιστον να είναι ανοιχτή.
Σύντομα η απορία τους λύθηκε αφού τα λείψανα του πιλότου ήταν ακόμη μέσα στο αεροπλάνο. Στη στολή του ήταν καρφιτσωμένα δυο μετάλλια ανδρείας (Glory Order III Degree and Military Red Banner Order) . Αργότερα διαπιστώθηκε πως ο πιλότος είχε ήδη 7 καταρρίψεις στο ενεργητικό του και είχε συμμετάσχει σε 90 πολεμικές αποστολές. Αγνοούμενος για 60 χρόνια ο πιλότος θάφτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2004 με στρατιωτικές τιμές στο νεκροταφείο του Glory Valley Memorial κοντά στην κοιλάδα Litza βορειοδυτικά του Murmansk.
Το αεροπλάνο είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο εκτός από το δεξιό inboard leading edge που έλειπε καθώς και τα κομμάτια κατασκευασμένα από μαγνήσιο που είχαν διαβρωθεί. (Ζάντες, καλύμματα εκκεντροφόρων της μηχανής)
Στην περιοχή των πολυβόλων .0.5 ΄΄ της ατράκτου βρέθηκαν έξι κονσέρβες Αμερικανικού βραστού χοιρινού με κρεμμύδια και μπαχαρικά συσκευασμένα από την εταιρεία Beerfoot Farms Company, Southboro Massachusetts USA και δεσμίδες πυρομαχικών.

Τα όπλα της ατράκτου ήταν στην θέση τους.
Η πιο φανταστική ανακάλυψη βρέθηκε στην θήκη εντύπων στην δεξιά πόρτα. To τεχνικό ημερολόγιο του αεροσκάφους βρισκόταν εκεί σχεδόν άθικτο. Μόνο μερικές σελίδες έλειπαν και οι υπόλοιπες ήταν σε τόσο καλή κατάσταση ώστε να μπορούν να αναγνωστούν.
. Ήταν βαμμένο με Olive Drab στις πάνω επιφάνειες και Neutral Grey στις κάτω επιφάνειες με τα  Αμερικανικά εθνόσημα στην άτρακτο και στις πτέρυγες. (Αριστερή επάνω και δεξιά από κάτω.)
Το ταξίδι του προς την Σοβιετική Ένωση ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου 1943 πετώντας δυτικά  αφού προηγουμένως είχε εφοδιαστεί με κοιλιακή δεξαμενή καυσίμων.
Έφτασε μέχρι την Αλάσκα και από εκεί πετώντας πάνω από τον Βερίγγειο πορθμό έφτασε στον τελικό του προορισμό την πόλη του Krasnoyarsk στις 9 Μαρτίου 1944 έχοντας διανύσει μια απόσταση 12.600 χιλιομέτρων  .
Εκεί πρέπει να βάφτηκαν τα Ρωσικά εθνόσημα πάνω από τα Αμερικανικά και εντάχτηκε στην δύναμη της μονάδας 773IAP. Το άσπρο 23 επιχειρησιακά πέταξε για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου 1944.
Μεταξύ 21 Ιουνίου και 9 Αυγούστου συμμετείχε στην επιχείρηση Svir εναντίον των Φιλανδών όπου η μονάδα 773 ΙΑΡ κατέρριψε 6 Φιλανδικά Moranes και 1 Buffalo.
Στις 18 Ιουλίου πιλότος του άσπρου 23 έγινε ο Lt Ivan Ivanovich Baranovsky ετών 22. Τον Ιούνιο το αεροπλάνο πέταξε για 34hrs/37min/30 landings και τον Ιούλιο 35hrs/7min/34 landings. Τον Αύγουστο πέταξε μόνο 4hrs/11min/3 landings κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως τότε δέχτηκε δομικές τροποποιήσεις στο πίσω μέρος της ατράκτου και στην ουρά. Οι σοβιετικοί -Soviet LII (Flight Research Institute) and TsAGI (Central Aero and Hydrodynamic Institute) -)είχαν ανακαλύψει τις αδυναμίες του τύπου και είχαν προχωρήσει σε τροποποιήσεις για ενίσχυση της δομής του αεροπλάνου.
Στις 4/5 Σεπτεμβρίου υπογράφηκε κατάπαυση πυρός μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Φιλανδίας και η 773IAP προσαρτήθηκε στην 1GSAD (1 Guards Mixed Aviation Division) και μεταστάθμευσε  νότια του Murmansk στο αεροδρόμιο του Murmashi για να συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά των Γερμανικών βάσεων στην Βόρεια Νορβηγία.
Το αεροπλάνο πέταξε τον Σεπτέμβριο 15hrs/45min/16 landings και τον Οκτώβριο 12hrs/38min/13 landings. Στις 20 Οκτωβρίου χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά στη δεξιά πτέρυγα και επισκευάστηκε την ίδια μέρα.. Στις 29 Οκτωβρίου αντικαταστάθηκε το οριζόντιο σταθερό με άλλο πιο ενισχυμένο και τροποποιήθηκε το εμπρός σημείο προσάρτησης του οριζόντιου σταθερού .
Στις 19 Νοεμβρίου πέταξε την τελευταία του αποστολή. Αυτή την χρονική περίοδο η μονάδα διέθετε 26 Ρ 39 εκ των των οποίων τα 22 ήταν επιχειρησιακά.
Τότε δέχτηκε διαταγές για μεταστάθμευση από το αεροδρόμιο του Murmashi στο αεροδρόμιο του Luostari.
Το αεροπλάνο φορτώθηκε με τρόφιμα και έξτρα πυρομαχικά και απογειώθηκε για να πετάξει βορειοδυτικά προς το Luostari. Κατά την διάρκεια της πτήσης ο  Baranovsky
φώναξε στον ασύρματο ότι στρέφει αριστερά και αποχωρίστηκε από το γκρουπ χάνοντας ύψος με το ζευγάρι του (wingman) να τον ακολουθεί.
Ο μοίραρχος τους διέταξε  να επιστρέψουν στον σχηματισμό κάτι που έκανε μόνο ο wingman του Βaranovsky. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν και ο μοίραρχος Zaitsev κατηγορήθηκε για την αποτυχία του να εντοπίσει το σημείο το οποίο το αεροπλάνο κατέπεσε.
Η λίμνη Mart-Yavr βρίσκεται 29 μίλια νοτιοανατολικά του Luostari. Εικάζεται ότι ο κινητήρας του αεροπλάνου αστόχησε αφού βρέθηκαν 2 διωστήρες (μπιέλες) σπασμένοι  και έτσι αναγκάστηκε να αναζητήσει πεδίο για αναγκαστική προσγείωση.
Βλέποντας την παγωμένη λίμνη αποφάσισε να προσγειωθεί με την κοιλιά και για άγνωστο λόγο δεν εκτίναξε την πόρτα του πιλοτηρίου αλλά έλυσε την ζώνη του.
Κατά την προσγείωση πρέπει να χτύπησε θανάσιμα η χτύπησε το κεφάλι του και έμεινε αναίσθητος με αποτέλεσμα όταν ο πάγος έσπασε και το αεροπλάνο βυθίστηκε να πνιγεί.
Το αεροπλάνο μεταφέρθηκε στο West Sussex της Αγγλίας και διατέθηκε προς πώληση. Το 2008 το μουσείο Niagara Aerospace Museum αγόρασε το αεροπλάνο για να εκτεθεί στην συλλογή του.  Το μουσείο καταλαμβάνει το χώρο όπου κάποτε βρισκόταν το εργοστάσιο το οποίο κατασκεύασε το συγκεκριμένο αεροπλάνο.
Ονομάστηκε Miss lend Lease από την Ira G. Ross/Niagara Aerospace Museum (NAM) η οποία ανέλαβε την αποκατάσταση του αεροπλάνου.

Ευχαριστω πολυ τον φιλο μου Γιωργο Τσιρακη για την πολυτιμη βοηθεια του στην συλλογη των ιστορικων πληροφοριων και για την παροτρηνση του να ασχοληθω με το συγκεκριμενο αεροσκαφος
.Δεν θα γινει καμια βελτιωση και ολο το βαρος θα δωθει στο βαψιμο μιας και ειχε μπολικη φθορα......καθε αλλο εκτος απο olive drab θα ειναι βαμενο  ::glossa:: ::glossa::
Εχει ηδη τελειωσει το κοκπιτ συντομα θα αναιβασω και φωτο.......
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
Απ: P-39N Red Star 1/48 Hasegawa
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:08:53 μμ »

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:17:36 μμ »
  Συγχαρητήρια. Θεωρώ πως έτσι πρέπει να είναι όλα τα πρώτα ποστ,όλων των μοντέλων που "ανεβαίνουν" στο φόρουμ.Παράδειγμα πρός μίμηση.

Για τις φωτογραφίες του δεύτερου ποστ,να σε ενημερώσω πως μόνο εγώ έχω δικαίωμα να δείχνω τόσο κακές φωτογραφίες στο φόρουμ....... ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:23:40 μμ »
κάτι μου λέει ότι ο Γιώργος κάνει οικονομία στο ρεύμα! :mrgreen:....

καλή συνέχεια φίλε! :wink:

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:36:28 μμ »
Mη βαρατε ρε παιδια 2 λαμπες εβαλα και βγηκαν ετσι  :oops:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:46:09 μμ »
Καλυτερα δεν μπορω  ::glossa::

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:47:10 μμ »
Mη βαρατε ρε παιδια 2 λαμπες εβαλα και βγηκαν ετσι  :oops:

Όχι .....θα βαράμε όσο θέλουμε.....Εγώ έδωσα αγώνα μέχρι να αποφασίσει το αγαπητό φόρουμ να μην με κράζει για τις φωτογραφίες μου.Βέβαια εξακολουθεί να με κράζει για τα μοντέλα μου,αλλά τουλάχιστον εσύ δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ τέτοιο πρόβλημα.... :wink:

Βάλε άλλες 10 λάμπες και ξαναδείξε το κόκπιτ. :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:50:57 μμ »
Πολύ αγαπημένο αεροπλάνο το P-39 και ιδίως με τα Σοβιετικά χρώματα,με τα οποία και δοξάστηκε περισσότερο.
Εχω κάποιες παρατηρήσεις:
Το σκοπευτικό ήταν μαύρο χρώμα,όχι κεραμιδοκαφέ που το έχεις κάνει.Είχε βέβαια ένα μικρό crash pad ,δερμάτινο,μπροστά,αλλά συνήθως ήταν και αυτό μαύρο.
Εχεις κάνει πολύ "βαρύ" wash και κάποια τρεξίματα με καφεκόκκινο χρώμα,το οποίο όμως σαν χρώμα δεν έχει θέση σε ένα κόκπιτ.Δεν υπάρχουν σκουριές σε ένα αλουμινένιο πιλοτήριο ούτε τρεξίματα λαδιών.
Εαν θέλεις να το κάνεις να φαίνεται πολύ φθαρμένο,πρέπει να του ξεθωριάσεις τα χρώματα με ανοικτότερους τόνους και να του κάνεις chipping να φανεί το γυμνό αλουμίνιο ή το κιτρινωπό αστάρι που είχε βάση.
Το δερμάτινο κάλυμα στη βάση του χειριστήριου,είναι άθικτο και γυαλιστερό,ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει ρετάλι.Μάλιστα πολύ συχνά το αφαιρούσαν.
Το κάθισμα,συμπαθέστατο από τη μαμά Hasegawa ,σήκωνε λίγο τριψιματάκι για να λεπτύνουν τα τοιχώματά του.

Για την γενική φθορά που λες θα του κάνεις,εννοείς οτι θα το κάνεις οπως ήταν όταν το ψάρεψαν από τη λίμνη?

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:51:05 μμ »
Eντυπωσιακο μπασιμο GIO!!!  ::salut:: ::salut::
Spoiler (hover to show)
::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 17, 2011, 10:14:14 μμ »
Καλη αρχη και απο εμενα, αν και απο οτι φαινεται μια χαρα το πας και χωρις ευχολογιο. Καλη συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 17, 2011, 10:35:12 μμ »
Πολύ αγαπημένο αεροπλάνο το P-39 και ιδίως με τα Σοβιετικά χρώματα,με τα οποία και δοξάστηκε περισσότερο.
Εχω κάποιες παρατηρήσεις:
Το σκοπευτικό ήταν μαύρο χρώμα,όχι κεραμιδοκαφέ που το έχεις κάνει.Είχε βέβαια ένα μικρό crash pad ,δερμάτινο,μπροστά,αλλά συνήθως ήταν και αυτό μαύρο.
Εχεις κάνει πολύ "βαρύ" wash και κάποια τρεξίματα με καφεκόκκινο χρώμα,το οποίο όμως σαν χρώμα δεν έχει θέση σε ένα κόκπιτ.Δεν υπάρχουν σκουριές σε ένα αλουμινένιο πιλοτήριο ούτε τρεξίματα λαδιών.
Εαν θέλεις να το κάνεις να φαίνεται πολύ φθαρμένο,πρέπει να του ξεθωριάσεις τα χρώματα με ανοικτότερους τόνους και να του κάνεις chipping να φανεί το γυμνό αλουμίνιο ή το κιτρινωπό αστάρι που είχε βάση.
Το δερμάτινο κάλυμα στη βάση του χειριστήριου,είναι άθικτο και γυαλιστερό,ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει ρετάλι.Μάλιστα πολύ συχνά το αφαιρούσαν.
Το κάθισμα,συμπαθέστατο από τη μαμά Eduard ,σήκωνε λίγο τριψιματάκι για να λεπτύνουν τα τοιχώματά του.

Για την γενική φθορά που λες θα του κάνεις,εννοείς οτι θα το κάνεις οπως ήταν όταν το ψάρεψαν από τη λίμνη?

Κωστα σε ευχαριστω πολυ για τα πολυ χρησιμα σχολια σου.Η αληθεια εινα ιοτι στις φωτο  τα wash ειναι πολυ εντονα κατι που δεν ισχυει με φυσικο φως.

Οσον αφορα για τις φθορες...οχι δεν θα το κανω ''ψαρεμενο'' απο την λιμνη αλλα εν περιοδο πτησεων.Μερικες προχειρες φωτο απο την πορεια του αεροσκαφους σε προφιλ.

Ξεκινησε ετσι

Κωστα σε ευχαριστω πολυ για τα πολυ χρησιμα σχολια σου.Η αληθεια εινα ιοτι στις φωτο  τα wash ειναι πολυ εντονα κατι που δεν ισχυει με φυσικο φως.

Οσον αφορα για τις φθορες...οχι δεν θα το κανω ''ψαρεμενο'' απο την λιμνη αλλα εν περιοδο πτησεων.Μερικες προχειρες φωτο απο την πορεια του αεροσκαφους σε προφιλ.

Ξεκινησε ετσι

και κατεληξε καπως ετσι

Το αλουμινιο στο ακρως του αριστερου φτερου διαβασα οτι ηταν επισκευασμενο που μαλλον δεν προλαβαν να το βαψουν.Οπως επισης το σβησιμο στο αστερι στο πλαι της ατρακτου ηταν η ενισχιση με ελασματα που εβαλαν οι ρωσοι απο πανω....ουτε καν μπηκαν στον κοπο να το ξαναβαψουν.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 17, 2011, 10:50:23 μμ »
Ενδιαφέρουσα ιστορία!
Θα συμφωνίσω επίσης με τον Μάστορα για το πιλοτήριο.
Το θέμα που επέλεξες πάντως είναι πολύ ωραίο, καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 18, 2011, 08:30:16 πμ »
Θρυλικό αεροσκάφος, θαυμάσια ιστορία...
αναμένεται υπεροχή κατασκευή!!!
Καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 18, 2011, 09:54:36 πμ »
Πολύ καλή αρχή, μου αρέσει το κόκπιτ,
λίγο βαρύ το wash αλλά ίσως είναι και ο φωτισμός, δεν με χαλάει...
καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 23, 2011, 11:50:03 μμ »
Γιώργη αδελφέ...
για το θέμα που διάλεξες.Πολύ ωραίο και συγκινητικό.ʼδικος θάνατος :(
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα όσον αφορά στις σκουριές στο πιλοτήριο,αλλά για το βαρύ wash,βάζω στοίχημα ότι φταίει ο φωτισμός.
Είμαι κι εγώ παθών!Μια καλή λύση,είναι να βάλεις 100άρες μπλέ λάμπες(λευκό φώς-αλλά καίνεεεεεεεε) και μπροστά στα "καπέλα"των φωτιστικών σου από ένα κομμάτι ριζόχαρτολεπτού πάχους για να διαχαίεται καλύτερα το φώς.Και όχι πολύ κοντά στο μοντάλο οι βραχίωνες :wink:
Ευελπιστώ κι εγώ σε καλύτερες φωτό ηδάλως θα τη σπάσω τη δικιά μου  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 24, 2011, 12:51:18 πμ »
Αν και δεν φτιάχνεις το πολυαγαπημένο μου eduard (σε συγχωρώ!), το ξεκίνημά σου είναι δυνατό.
Καλή συνέχεια,
Σε παρακολουθούμε (τον φόβο μας να έχεις!)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 24, 2011, 12:57:06 πμ »
ωπ.πως δεν το ειδα αυτο. ::dontknow::
πολυ καλη δουλεια γιωργο, ετσι με μια καλη αρχη
θα εχεις και την αναλογη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 24, 2011, 03:24:32 πμ »
αντε καλη περιηγηση  στα νεα μονοπατια  :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 27, 2011, 08:40:07 πμ »
Παιδια καλημερα....

Μια χαζη ερωτηση.Οι πορτες στο πιλοτηριο ανοιγαν και οι 2 ;
Η εκδοση ειναι η Q που φτιαχνω.

Σας ευχαριστω πολυ.... συντομα φωτο απο την μεχρι τωρα πορεια  ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 27, 2011, 09:46:18 πμ »
Ναι,άνοιγαν και οι δύο Γιώργο.

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 27, 2011, 06:36:15 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ Κωστα  ::salut::

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 27, 2011, 07:47:28 μμ »
Μπραβο Γιωργο!Πολυ καλη δουλεια!!
Καλη συνεχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 08, 2011, 05:49:08 μμ »
Εφτασε λοιπον η ωρα του βαψιματος......... ::glossa:: ::glossa::

Μια πρωτη γευση απο σκιασεις προσκιασεις πριν πεσουν τα βασικα χρωματα.

THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 08, 2011, 09:54:58 μμ »
H πρωτη  φαση του βαψιματος εφτασε στο τελος της........

Σειρα εχουν τωρα τα λαδια τα ξυδια....και το παιχνιδι θα γινει με τα μπαλωματα στα σηματα και ακροπτερυγιο.

Εντυπωσεις σχολια δεκτα  ::salut::

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΤΣΙ........ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ  :mrgreen: :mrgreen:
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 08, 2011, 10:31:39 μμ »
 Φοβερό το παιχνίδισμα των αποχρώσεων σε ένα διαφορετικά μονότονο καμουφλάζ! Περιμένω πως και τι τα 'ξύδια' και φθορές, θα βγει καταπληκτικό!  :)
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Tags: p-39