Κατ' αρχάς, συγχωρέστε με που επεμβαίνω σε "ξένα" χωράφια!!! (είμαι μεν αρματάς, αλλά ρωσόφιλος!!!)
Πολύ ωραία δουλίτσα για αρχή, που δείχνει ότι το έχεις!!!
Όμως επιτρέψτε μου να πώ κάτι που νομίζω ότι πρέπει να διασαφηνιστεί, όσο αφορά τα "φίλτρα".
Τα "φίλτρα", αν και νέα σχετικά έννοια, με την μορφή του προϊόντος του MIG, είναι επι της ουσίας, παλιά τεχνική υπο την μορφή του πολύ αραιωμένου wash (95% white spirit - 5% λάδι).
Σκοπός, του είναι να "δέσει", τα χρώματα της παραλλαγής, και να τους δώσει μια ενιαία εικόνα. Το να κάνεις ένα φίλτρο, σε μονόχρωμο άρμα και δή στο βασικό χρώμα, του μονόχρωμου καμουφλάζ, δεν νομίζω ότι θα προσθέσει τίποτα, αντιθέτως, θα ισσοπεδώσει αφύσικα το ήδη υπάρχον χρώμα (το λέω αυτό, γιατί διάβασα για ανοικτό κίτρινο φίλτρο).
Αντ' αυτού, θα πρότεινα ενα καφετίζον ή γκρί "φίλτρο", που θα δέσει τα ξανοίγματα που θα κάνεις, θα "ταλαιπωρήσει" το χρώμα και ταυτόχρονα θα δώσει "βάθος", στις επιφάνειες.
Τα παραπάνω τα γράφω ώς παθών, που κατέληξα, να ξεβάφω το μοντέλο, γιατί ακριβώς κατέληξα σε ένα εντελώς φλατ αποτέλεσμα που μετά δεν ερχόταν με τίποτα...
Φιλικά πάντα και αν όντως εγώ κάνω λάθος, μην διαστάσετε να με διορθώσετε...