Αποστολέας Θέμα: Sd. Kfz. 179 Bergepanther  (Αναγνώστηκε 3688 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Sd. Kfz. 179 Bergepanther
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 16, 2011, 01:51:42 μμ »
Δουλεύει , πιθανώς (δεν ξέρω - αλλά, αφού το κάνεις ήδη, δεκτό  ::salut::), με ακρυλικά τύπου Gunze/Tamiya τα οποία γενικώς το Azax διαλύει (αρκεί να μην έχει πέσει νερό πρίν). Αν όμως βάψεις χρώματα με τύπου Vallejo (εγώ βάφω κυρίως με τέτοια) και προσπαθήσεις να ξεβάψεις με Αzax, θα έχεις στο τέλος ένα υπέροχα μουτζουρωμένο μοντέλο  :mrgreen: Ενώ το σμαλτάκι διαλύεται με το white spirit πάντα (ακόμα και μετά από αρκετό καιρό)!!!

ΔΚ

Α, οκ. Δεν έχω ποτέ μου ακουμπήσει καν vallejo ή άλλα παρόμοια, μόνο tamiya-gunze έχω δουλέψει.
Οπότε ναι, έχεις δίκιο.  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 16, 2011, 02:19:10 μμ »
Νάσο από εξωτικά προϊόντα έχω στην διάθεση μου μόνο pigments και θα είναι η πρώτη φορά που θα τα δοκιμάσω.Ένα φιλτράκι θα ήθελα να το δοκιμάσω κάποια στιγμή,μπορεί να κλέψω λιγάκι από τον Dive ::glossa:: που λέει ότι έχει,και μάλιστα σε κίτρινη απόχρωση  :mrgreen:

Δημήτρη(72) ποιος είναι ο τεμπέλης (είπαμε να μάθουμε και την αρματάδικη ορολογία) ? Κι εγώ έχω μείνει ικανοποιημένος από τον τρόπο που έκατσαν,στο επόμενο θα τα πάω σαφώς καλύτερα.Δυστυχώς εγώ αστάρωσα ήδη τα πάντα με σμαλτόχρωμα.Για την ακρίβεια το 17 της Revell που ήταν το πιο κοντινό σε sand dust από τα χρώματα που είχα στην διάθεση μου,με σκοπό να βάψω μετά με το RLM 79 της Χtracrylics.Να δοκιμάσω το κόλπο σου από την ανάποδη μπας και πιάσει όπως λέει ο Νάσος...?Δεν έχω να χάσω και τίποτα...

Στις φωτό που παραθέτω,το άρμα έχει περαστεί δύο λεπτά χέρια με το 17άρι.

(ʼσχετο,αλλά του Λέλου η καμούφλα στο κούτελο πρέπει να ειναι RLM 79... ::glossa::)

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 16, 2011, 02:46:23 μμ »
λοιπον μοντελιστικα...
μπορω να πω οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις το το χρωματακι που ηδη εχεις περασει ως ξανοιγματα στο κανονικου σου χρωματος...κατι ως preshading.... σιγουρα θα ξανοιγματα στα πανελακια θα τα κανεις...τωρα τα εχεις ετοιμα δοκιμαζοντας την τεχνικη τούμπαλιν.
Δηλαδη αντι να περασεις το βασικό χρωμα και μετα να κανεις ξανοιγματα.....τωρα βάφεις το κανονικό σου χρώμα με λιγοτερο χρωμα στο κεντρο του πανελ και προς τα εξω βαζεις περισσοτερο χρωματακι
θεωρω οτι και αυτό γίνεται
φιλτρο οποτε θες ελα περνα.

όσο για το τρελο μικρο αυτουλίαρικο τιγροειδές που εχεις κοντά στο αρμα σου ....... ειναι ολα τα λεφτα.....συγνωμη λατρευω τις γατες....χαχαχαχαχαχα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 16, 2011, 02:53:16 μμ »
Δημήτρη αυτό που λες θα το δοκιμάσω κατά την βαφή να δω πως θα δείχνει.Χεχε τελικά οι γείτονες επικοινωνούν ως προς τις ιδέες  :wink:.Πιστεύετε ότι για preshading θα ήταν καλό να του περάσω ένα σκούρο καφέ χρώμα?Φοβάμαι πως αν κάνω preshading με μαύρο θα κάνει άσχημο ''μπαμ''... :roll:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 16, 2011, 03:05:40 μμ »
ενταξει μπορεις να κανεις ενα ελαφρυ.... πιστεψε με σιγουρα θα αποδωσει θεωρω.
οχι παρατραβηγμενο....

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 16, 2011, 03:25:54 μμ »
Κατ' αρχάς, συγχωρέστε με που επεμβαίνω σε "ξένα" χωράφια!!! (είμαι μεν αρματάς, αλλά ρωσόφιλος!!!)

Πολύ ωραία δουλίτσα για αρχή, που δείχνει ότι το έχεις!!!

Όμως επιτρέψτε μου να πώ κάτι που νομίζω ότι πρέπει να διασαφηνιστεί, όσο αφορά τα "φίλτρα".
Τα "φίλτρα", αν και νέα σχετικά έννοια, με την μορφή του προϊόντος του MIG, είναι επι της ουσίας, παλιά τεχνική υπο την μορφή του πολύ αραιωμένου wash (95% white spirit - 5% λάδι).
Σκοπός, του είναι να "δέσει", τα χρώματα της παραλλαγής, και να τους δώσει μια ενιαία εικόνα. Το να κάνεις ένα φίλτρο, σε μονόχρωμο άρμα και δή στο βασικό χρώμα, του μονόχρωμου καμουφλάζ, δεν νομίζω ότι θα προσθέσει τίποτα, αντιθέτως, θα ισσοπεδώσει αφύσικα το ήδη υπάρχον χρώμα (το λέω αυτό, γιατί διάβασα για ανοικτό κίτρινο φίλτρο).
Αντ' αυτού, θα πρότεινα ενα καφετίζον ή γκρί "φίλτρο", που θα δέσει τα ξανοίγματα που θα κάνεις, θα "ταλαιπωρήσει" το χρώμα και ταυτόχρονα θα δώσει "βάθος", στις επιφάνειες.

Τα παραπάνω τα γράφω ώς παθών, που κατέληξα, να ξεβάφω το μοντέλο, γιατί ακριβώς κατέληξα σε ένα εντελώς φλατ αποτέλεσμα που μετά δεν ερχόταν με τίποτα... 
Φιλικά πάντα και αν όντως εγώ κάνω λάθος, μην διαστάσετε να με διορθώσετε... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 16, 2011, 03:43:43 μμ »
Ορεστη καθε αποψη ακουγεται αλλωστε για αυτό ειμαστε εδω... :wink: :mrgreen:
αυτο που ειχα παρει λεει οτι ειναι για DARK YELLOW... τωρα τι περιεχει μεσα.... οχι απλα θα σε γελασω.... ουτε καν ξερωωωωω εντελως κουκουρουκου ειμαι σε αυτα....
απλα το πηρα γιατι ειχα dark yellow στο cubelwagen kai σto Tiger Ι που φτιάχνω.
αρα καταλαβαινεις.... κοινως ουτε ξερω καν τι εχει μεσα ακομη και ραδιενεργα καταλοιπα να εχει εγω ξερω οτι κανει για αυτο χαχαχαχαχαχαχα
θα σου πω το απογευμα αν κανει αυτο που εχω.....

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 16, 2011, 03:58:58 μμ »
Voroshilov σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Γιατί ξένα χωράφια ρε συ?Μια παρέα είμαστε  :wink:.

Εγώ τα φίλτρα είχα καταλάβει ότι τα απλώνουμε σε όλο το μοντέλο,κάτι σαν general wash,με την διαφορά πως εδώ δεν σκουπίζουμε τα περισσεύματα (όπως κάνουμε σε ένα wash με σκοπό να αναδείξουμε γραμμώσεις).Είχα δει ας πούμε ένα βίντεο με έναν τύπο που έβαλε κουκιδίτσες από λάδια επάνω στο μοντέλο και τις άπλωσε.Ο συνδυασμός χρωμάτων που έβαλε στην ουσία πάνω στο μοντέλο,όταν αναμείχθηκαν με τα αλλεπάλληλα περάσματα του πινέλου,δημιούργησε κάτι σαν φίλτρο,άλλαξε την τονικότητα του βασικού χρώματος.Βέβαια έβαλε απειροελάχιστες ποσότητες,όχι το μισό σωληνάριο...Θεώρησα λοιπόν ότι κάτι τέτοιο κάνουν τα φίλτρα του MIG.Αν όχι,τότε είναι ακατάλληλα γι αυτό που θέλω να πετύχω.Απ'ότι κατάλαβες και εγώ το ψάχνω,ή τα έχω καταλάβει όοοοολα λάθος.Σε ευχαριστώ όμως για την επισήμανση σου φίλε μου  :wink:

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 16, 2011, 04:15:44 μμ »
Αν λέει για για DARK YELLOW, τότε πάω πάσο (ίσως να είναι ένα είδος μπέζ...)
Καλή συνέχεια τότε!!!!!
Εγώ τα φίλτρα είχα καταλάβει ότι τα απλώνουμε σε όλο το μοντέλο,κάτι σαν general wash,με την διαφορά πως εδώ δεν σκουπίζουμε τα περισσεύματα [...]Θεώρησα λοιπόν ότι κάτι τέτοιο κάνουν τα φίλτρα του MIG.Αν όχι,τότε είναι ακατάλληλα γι αυτό που θέλω να πετύχω.Απ'ότι κατάλαβες και εγώ το ψάχνω,ή τα έχω καταλάβει όοοοολα λάθος.Σε ευχαριστώ όμως για την επισήμανση σου φίλε μου  :wink:
Όντως τα φίλτρα τα περνούμε σε πολύ λεπτό στρώμα, χωρίς να σκουπίζουμε, αλλά προσέχοντας να μην κάνει "νησάκια" χρώματος!!!!
Αυτό που λές με τα λάδια, είναι διαφορετική τεχνική, "παλαίωσης" των χρωμάτων του καμουφλάζ...
Τα φίλτρα, αυτό που κάνουν, είναι να "δενουν" όλα μαζί τα χρώματα της παραλλαγής, ώστε μετά να δεχτούν περεταίρω περιποίηση (συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής που αναφέρεις)...
  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 16, 2011, 04:25:55 μμ »
εγω ρωτησα τον Αλεξη και μου ειπε οτι απλα το περνας ενα απαλο στρωμα ενα περασμα.... απλα νοτισμένο το πινελο ( να μην τρεχει) ουτε χτισιμο ουτε σκουπισμα ουτε τιποτα.... ώστε να δεσει τα χρωματα.... και φαινεται ελαχιστα πιο παλιομενα το χρωμα αυτο τωρα θεωρω οτι πρεπει να δω το μπουκαλιδιο για να καταλαβω τι παιζει  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: το αλτσχαιμερ με εχει καταρακωσει  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 17, 2011, 08:27:27 μμ »
Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το running gear.Σκοπεύω να ολοκληρώσω τα βαψίματα εδώ,ώστε να μασκάρω και να ψεκάσω το βασικό χρώμα στο πήγμα έπειτα.Αρχικά βάφτηκαν τα στεφάνια των εδαφικών με μαύρο χρώμα και έγινε ένα wash με το ίδιο μαύρο στις ερπύστριες.

Μόλις στέγνωσαν αυτά,περάστηκαν με παρκετίνη για να ακολουθήσουν τα επόμενα washes.Το ένα wash έλαβε χώρα στους εδαφικούς με light earth (humbrol 119) και το δεύτερο στις ερπύστριες με το silver metallic (11) της humbrol.Μπορείτε να με βοηθήσετε λιγάκι στις μετέπειτα επεμβάσεις?Πιστεύετε ότι είναι καλά να μείνουν ως έχουν οι ερπύστριες και να ασχοληθώ μαζί τους στις τελικές φθορές? :roll:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:15:05 μμ »
Πέρνα ένα χέρι τις γρύλιες του κινητήρα και μην ξεχάσεις να βάλεις ένα πάτωμα πάνω από τους εργάτες. Το καπάκι ήταν ξύλινο και πάνω σε αυτό, τοποθετούσαν διάφορα εργαλεία, αξεσουάρ, ανταλλακτικά κτλ.
Επίσης κάνε κάτι με τα κέντρα των τροχών, το καφέ είναι πάρα πολύ έντονο και χάνεται η λεπτομέρεια που έχουνε.
Καλά το πας μέχρι εδώ πάντως!

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 17, 2011, 09:17:51 μμ »
Σ'ευχαριστώ Αλέξη.Για τα κέντρα των τροχών εννοείς ότι υπερέβαλα σε ποσότητα έτσι ?Σαν χρώμα δεν είναι έντονο το light earth....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 18, 2011, 11:46:15 πμ »
Ορεστη τελικά είδα το φιλτρο είναι της MIG 241 BROWN for DARK YELLOW αρα θεωρω οτι κανει.
να φανταστεις εχθες το βραδι το δοκίμασα σε ενα σημειο που δεν φαινετι και όντως εδειξε πιο παλαιωμενο σε σχέση με το απλο χρωμα.

Γιαννη εμενα μου αρεσει....ο Αλεξης σιγουρα θα ξερει περρισσοτερα στα αρματικα....
Αλεξη αυτο το φιλτρο κανει για το αρματάκι του γιαννη?????

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 18, 2011, 12:05:24 μμ »
Ως προς τις ερπύστριες, πολύ καλά μέχρι εδώ.
Στη συνέχεια όμως και ανάλογα με το τι σκόνισμα θα κάνεις θα χρειαστούν και αυτές την ανάλογη περιποίηση  :wink:
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 18, 2011, 01:54:56 μμ »
Ορεστη τελικά είδα το φιλτρο είναι της MIG 241 BROWN for DARK YELLOW αρα θεωρω οτι κανει.
να φανταστεις εχθες το βραδι το δοκίμασα σε ενα σημειο που δεν φαινετι και όντως εδειξε πιο παλαιωμενο σε σχέση με το απλο χρωμα.

Γιαννη εμενα μου αρεσει....ο Αλεξης σιγουρα θα ξερει περρισσοτερα στα αρματικα....
Αλεξη αυτο το φιλτρο κανει για το αρματάκι του γιαννη?????

Κάνει, κάνει!

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 18, 2011, 01:56:53 μμ »
Spoiler (hover to show)

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 18, 2011, 03:05:32 μμ »
Βεβαίως και κάνει!!!! Αφού είναι καφέ!!!!

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 18, 2011, 08:30:14 μμ »
...και στη συνέχεια μασκαρίστηκαν οι ερπύστριες και οι τροχοί,ώστε να περαστεί το βασικό χρώμα του πήγματος.Βάφτηκε όπως είχα πει με το RLM 79 της Xtracrylics το οποίο έστρωσε πάρα πολύ καλά και δεν με παίδεψε καθόλου.Στην συνέχεια θα τοποθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του άρματος και κάποια εξαρτήματα (ναυτικά κλειδιά κλπ).

Πέρνα ένα χέρι τις γρύλιες του κινητήρα και μην ξεχάσεις να βάλεις ένα πάτωμα πάνω από τους εργάτες.
Αλέξη ξέχασα να σου απαντήσω φίλε.Τις γρίλιες τις άφησα άβαφες γιατί δίνονται κάποιες φωτοέτσι σίτες τις οποίες δεν έχω τοποθετήσει ακόμα.Θα βαφτούν με πινελάκι οι γρίλιες στο επόμενο βήμα και μετά θα κολλήσω τα φωτοέτσια πάνω τους.Για το καπάκι του βαρούλκου που λες,το έχω δει κι εγώ σε φωτογραφίες,θα δω τι μπορώ να κάνω  :wink:

Ως προς τις ερπύστριες, πολύ καλά μέχρι εδώ.
Στη συνέχεια όμως και ανάλογα με το τι σκόνισμα θα κάνεις θα χρειαστούν και αυτές την ανάλογη περιποίηση  :wink:
Καλή συνέχεια.
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Τώρα.....τα σκονίσματα θα δούμε πως θα πάνε!Μην περιμένεις και θαύματα,θα ειναι η πρώτη μου απόπειρα! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 30, 2011, 12:16:03 μμ »
τι έγινε το προχωρησες?????

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *