Αποστολέας Θέμα: "The Celts" - Vigniette Πολλές Φωτογραφίες  (Αναγνώστηκε 2771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Major_Goose

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HOLY LAND
"The Celts" - Vigniette Πολλές Φωτογραφίες
« στις: Απριλίου 29, 2006, 09:12:59 πμ »
Σήμερα νωρίς το πρωίτέλειωσε η βιννιετούλα με τους 2 Κέλτες της SEIL MODELS
Ακρυλικά φούλ

Κάθε Σχόλιο δεκτό

Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: "The Celts" - Vigniette Πολλές Φωτογραφίες
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 29, 2006, 09:48:20 πμ »
Εξαιρετική δουλειά! :wink:
Το βάψιμο στα πρόσωπα είναι καταπληκτικό! Μου αρέσουν πολύ και οι κορμοί, είναι φυσικοί προφανός. :?:
Ελπίζω να το φέρεις στην έκθεση το Μαίο
Θα σου δείξω και κάτι όμορφα φυτάκια που αποξηραίνω και τα χρησιμοποιώ στα διοράματα...ίσως σου κάνουν

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 29, 2006, 10:30:45 πμ »
Καλώς το Γιάννη . Ξέρεις εσύ τι θα φέρεις στην εκθεση φίλε Γιάννη . Τα χουμε συζητήσεικαι καταγράψει αναλυτικά !!!!
Χα χα χα καλά το κατάλαβες ..ο Κώστας είμαι !!!!!!!  :lol: :lol: :lol: :lol:
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 29, 2006, 10:34:44 πμ »
Για άλλη μια φορά δημιούργησες ένα μικρό έργο τέχνης Κωστή...  Απίστευτη βάση, αλλά δε βλέπω το ζωάκι...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 29, 2006, 11:04:47 πμ »
Φίλε το ζωάκι ειναι τυφλοπόντικας αλλά τώρα είναι μεσα στην φωλιά του... :lol: :lol: :lol:
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 29, 2006, 11:39:31 πμ »
Εκπληκτική βάση και φιγούρες γι'ακόμη μία φορα! Ευχαριστούμε άλλη μια φορά που το μοιράστηκες μαζί μας! :)
Ανδρέας Αποστολόπουλος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 29, 2006, 11:47:40 πμ »
 Να στε καλά παιδιά. Χαρά μου να τα μοιράζομαι και να ακού σχολια και κριτική . Ελπίζωτον Μαιο στο ATHENS SHOW να τα πούμε και απο κοντά !!!!
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 30, 2006, 02:09:04 πμ »
Ότι και να πει κανείς είναι λίγο  :shock: :shock: :shock: :shock: Κώστα  :!: :!: :!: :!:

Χαίρομαι να βλέπω τις δημιουργίες σου  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 30, 2006, 03:24:30 μμ »
Κώστα είναι απίστευτο...
Κάνεις θαύματα με τα ακρυλικά...
Μπράβο...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 30, 2006, 07:41:08 μμ »
Ωραιος για ακομη μια φορα!

Ενας γυπας πανω σε κλαδι θα εδινε ωραια πνοη! :twisted:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 02, 2006, 07:26:45 πμ »
παιδιά ευχαριστώ γιατα σχόλια.
Βαγγο ιΓύπας δεν"ευδοκιμει" στην περιοχή,περιμένω όμως εναν κόρακα.
ΟΕΟ
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 02, 2006, 06:39:44 μμ »
 :shock: :shock: :shock:

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 02, 2006, 08:31:10 μμ »
Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο  το γαλάζιο χιτώνιο του αριστερού ! Επίσης πολύ ζωντανό το χρώμα του δέρματος. Με εντυπωσίασε.
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 02, 2006, 11:55:20 μμ »
 για μια ακόμα φορά τα λόγια είναι περιτά ά ά ά ά ά ά ά  ...... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος JOHNGE

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 03, 2006, 11:42:29 μμ »
 8)
Αγαπητέ   Major Goose,
παρακολουθώ τις όντως καταπληκτικές προσπάθειες σου , οι οποίες βέβαια έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Μερικές παρατηρήσεις τώρα:
α) Νομίζω ότι η κατασκευή της βάσης, ο περιβάλλον χώρος , που βέβαια απαιτούν φαντασία και ευρηματικότητα είναι λιγο υπερβολική με αποτέλεσμα  οι δημιουργίες σου να εμφανίζονται , αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την έκφραση " μπουκωμένες " . Κάπου εμφανίζεται ότι υπάρχει απώλεια του  μέτρου  με αποτέλεσμα ο περιβάλλον χώρος,  το πλαίσιο να επισκιάζει τις φιγούρες και να  φαίνεται σαν προσπάθεια να καλυφθούν ατέλειες στο βάψιμο.
β) Γνωρίζεις ότι η σύγχρονη τάση είναι η βάση να είναι υποστηρικτική στο θέμα της φιγούρας και να αναδεικνείει την τεχνική βαψίματος, τη χύτευση της φιγούρας και γενικότερα τη δυναμική της. Οι θάμνοι , τα δένδρα και τα υπόλοιπα δείχνουν τη φιγούρα "overload ".   Ισως όμως πάλι η δική σου τεχνική να επικρατήσει  μελλοντικά.
γ) Παράδειγμα στους Κέλτες οι κορμοί των δένδρων " πνίγουν "  το σταυρό. Επιπρόσθετα ο σταυρός νομίζω θα έπρεπε να είναι πιο πολυκαιρισμένος
για να συμβαδίζει με τα γέρικα ξερά δένδρα.
Συγχαρητήρια για τις γενικότερες προσπάθειες που καταβάλεις για την άνοδο και εξάπλωση του μοντελισμού  στη χώρα μας. :D

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 04, 2006, 10:08:15 μμ »
Φίλε το ζωάκι ειναι τυφλοπόντικας αλλά τώρα είναι μεσα στην φωλιά του... :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Εγραψες παλι Major :wink:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 10, 2006, 10:09:58 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας .

JOHNGE

Ο Μοντελισμός για μένα είναι χαρά και δημιουργία,και βασικά εντελώς προσωπικός τρόπος έκφρασης.
Αναφορικά με το ποσό του περιβάλλοντος που υπάρχει σαν παρουσίαση σε κάθε φιγούρα, και παρότι είναιμια συζήτηση πουέχειγίνει αρκετές φορές θα σου πω τα εξής.

Καταρχήν όπως είπες είναι μια δική μου θεώρηση στην παρουσίασημιας φιγούρας. Οταν παω με καποιους φίλους σε ενα δάσος η σε μια παραλία και τραβάμε μια φωτογραφία δεν απομονώνω ποτέ το άτομο αλλά χρησιμοποιώ και τοτοπίο ως background προκειμένου να έχω μια εικόνα που θεωρητικά να φέρνει σε πίνακα ζωγραφικής τοπίου με ένθετο το άτομο και όχι σε πορτρέτο . Το ίδιο κάνω και ορισμένες φορές στις φιγούρες.
Και ξαναλέω όπως πολύ σωστά επισήμανες είναι καθαρά δική μου θεώρηση και άποψη και όχι μονο τοπικά αλλά και διεθνώς ,μια που αν επισκέπτεσαι τα 4-5 μεγαλύτερα site  που ασχολούνται με την ιστορική μινιατούρα, θα έχεις δεί ότι το "στυλ" που χρησιμοποιώ στην παρουσίαση δεν το χρησιμοποιεί κανείς άλλος  σχεδόν.

Όμψς δεν το κάνω επειδή θέλω να διαφέρω, αλλά επειδή έχω μια προυπηρεσία 25 ετών στον αρματικό και διοραματικό μοντελισμό,η οποία σαφώς με έχει επηρεάσεικατασκευαστικά αλλά και με έχει διδάξει σκηνοθετική του μοντελισμού επίσης.

Με τον τρόπο που παρουσιάζω ρισκάρω σε διαγωνισμούς , όπως λές το στύλ μου να μην αρέσει στους κριτές και να μηνέχω κάποια διάκριση .
Για το αν με το ΄'εντονο σκηνικό καλύπτονται οι ατέλειες του βαψίματος , θα σε συμβούλευα να συζητήσεις με κάποιονέμπειρο κριτή σε διαγωνισμούς για να σου πεί, το ακριβώς αντίθετο . Σε μια φιγούρα με εντυπωσιακό σκηνικό, επειδή ο κριτής έχει στομυαλό του αυτο΄ποπυ έχεις και συ ,κάνει πιο εξονυχιστικόέλεγχο στην φιγούρα ,απο ότι σε μια πιο σκέτη .

Απλά για μένη η ρεαλιστική αναπαράστασητης φύσης και των πολλών διαφορετικώνμορφών της είναι μια πρόκλησ και μια απόλαυση , ίσως και περισσότερο απο το να βάφω φιγούρες. Οι περισσότεροι βάφουν την φιγούρα και  "υποχρεώνονται¨" να ρίξουν και λίγο χωματάκι στην βάση γιατί έτσι "πρέπει". Εγώ είμαι σε άλλη λογίκή , θέλω η φιγούρα να είναι εντελώς ταιριασμένη με τοπεριβάλλον στοοποίο υποτίθεται ότι έδρασε , και το σκηνικό να οπροδιαθέτει τον παρατηρητή, να φτιάξει εικόνες στο μυαλό του, να του διηγηθεί μια ιστορία,και να τον βάλει σε ενα κλίμα .

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ,και είμαι στην διάθεσή σου για κάθε κουβέντα . Ελπίζω τέλος Μαίου να είσαι στο STAR SHOW  για να τα πούμε και απο κοντά .

Κώστας       
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Αποσυνδεδεμένος JOHNGE

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 11, 2006, 01:02:04 πμ »
 8)

Major Goose,

Χάρηκα για την απάντηση , που όντως ήταν αναλυτική και εμπεριστατωμένη ,γιατί πιστεύω ότι έγινε  η αρχή για ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο, ο οποίος θα προσελκύσει και άλλα άτομα που προβληματίζονται  πάνω σε θέματα όχι μόνο τεχνικών και τάσεων  στο θέμα των φιγουρών αλλά κυρίως στη δημιουργία παράδοσης και σωστής αντίληψης του τι είναι και ποιος πρέπει να είναι ο Μοντελισμός στη χώρα μας.
Νομίζω ότι πρέπει να οδηγηθεί σε πιο σοβαρά μονοπάτια , τουλάχιστον από εκείνους που καταλαβαίνουν λίγο περισσότερα και έχουν κάποιες απόψεις  που θα φέρουν, έστω και μακροπρόθεσμα κάποιες βελτιώσεις  στην γενικότερη έννοια του Μοντελισμού στην Ελλάδα. ΄Αλλωστε μετά την " ηρωική εποχή " κατά κανόνα ακολουθεί η κλασσική.

Ειλικρινά αισθάνομαι μεγάλη εκτίμηση και σε σένα προσωπικά αλλά και σε όλους εκείνους που ανοίξατε και εξακολουθείτε να ανοίγετε , πραγματικά πρωτοπόροι, δρόμους στο θέμα της φιγούρας ( θα προτιμούσα τον όρο ιστορικής μινιατούρας)  στο αναμφισβήτητα  άνυδρο τοπίο της χώρας μας.  Ιδιαίτερα εκτιμώ και σέβομαι εκείνους που μεταδίδουν τη γνώση και είσαι από εκείνους που το πράττουν συνεχώς ,αδιάκοπα και πιστεύω με προσωπικό κόστος

Συμφωνώ με τη φράση σου ότι ο Μοντελισμός είναι χαρά και δημιουργία. Παράλληλα όμως έχω την απόψη και πιθανώς συμφωνείς ότι είναι  και μάθηση ,( ανατρέχεις στα ιστορικά γεγονότα, άρα όλο και λίγη ιστορία θα μελετήσεις), και πειθαρχεία ( με την έννοια ότι ξεκινάς από ένα άψυχο μέταλλο και με υπομόνη και συγκεκριμμένη διαδικασία του δίνες ζωή) και το κυριότερο είναι ένα χόμπυ που συνηθίζει το άτομο σ΄αυτό που οι Αγγλοσάξωνες και γενικά οι Ευρωπαίοι ονομάζουν Tradition δηλαδή παράδοση  που σημαίνει  συνέχεια ενός λαού  μέσα στην  Ιστορία.

Σχετικά με τη συζήτηση για τους Κέλτες και το περιβάλλον δεν υποννοώ ατέλειες στο βάψιμό σου, άλλωστε θα ήμουν ο τελευταίος που θα έλεγε κάτι τέτοιο,είπα ότι φαίνεται σαν προπάθεια να κρυφτούν ατέλειες.

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτεις .

JOHNGE    8)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 12, 2006, 07:45:34 πμ »
Φίλε JOHNGE Γειά χαρά .

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ηαλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολλά χρόνια στον μοντελισμό και αν εξαιρέσεις κάποια χρόνια ενθουσιασμού στην αρχή, μετά τράβηξα,εναν εντελώς μοναχικό δρόμο γιατί είχα απογοητευτεί απο την ΕλληνικήΠροεδρομανία, που μάστιζε τιςπερισσότερες οργανωμένες συλλογικές προσπάθειες στην δεκαετία του 80 καιτις αρχές του 90 .

Μετα απο σχεδόν 25 χρόνια που "μοντελίζω" τα τελευταία 2 χρόνια μέσα απο τον σύλλογο Ιστορικής Μινιατούρας  του STAR CLUB θεώρησα ότι υπάρχει ο τόπος και οιπρουποθέσεις να γίνω πιο ενεργός και να βοηθήσω αν αυτό είναι δυνατόν, κάποιους νεωτερους ή πιο άπειρους μοντελιστές σε όσα θέματα μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου καταρτισμένο     

όπως πολύ σωστά αναφέρεις η καθημερινή επικλινωνία μέσα απο το διαδίκτυο ιδιαίτερα, ή γράφοντας άρθρα σε περιοδικά, ή κάνοντας παρουσιάσεις όποτε αυτό είναι δυνατόν, αποτελεί κόστος στον προσωπικό χρόνο, αλλά παράλληλα και ευχαρίστηση , ειδικά όταν βλέπω ανταπόκριση και ενδιαφέρον , απο το νέο αίμα που μπαίνει στο χόμπυ μας.

Και πίστεψέ με απο πολύ΄μικρός έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά χόμπυ , τίποτα όμως δεν με ευχαριστεί όσο η τέχνητης ιστορικής μινιατούρας. Ισως ακριβώς επειδή ξεφεύγει απο τα στενά όρια του χόμπυ του Σαββατοκύριακου και αποτελεί μέρος της ζωής μου . Η αναζήτηση  για πληροφορίες και αναφορές και η συλλογήτους είναι καθημερινή αυτονόητη διαδικασία, όπως και η παρατήρηση γεγονότων και σκηνών που μπορούν να μου προσφέρουν έμπνευση και εικόνες για την καλύτερη αναπαράσταση της μινιατούρας.

Σχετικά με το θέμα των Κελτών, να γνωρίζεις ότι δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε καλοπροαίρετη κριτική , μια που , με την μινιατούρα ασχολούμε μόνο 2,5 χρόνια , εγκαταλείποντας το αρματικόκαι διοραματικό μου παρελθόν,και προφανώς έχω πάρα πολύ δρόμο να φτάσω εκεί που θέλω και ονειρεύομαι . Οποτε με σιγουριά ξέρω ότι και ατέλειες λεχει το βάψιμό μου και φυσικά κάθε μέρε μαθαίνω και βρίσκω καινούργια πράματα (Γηράσκω αεί διδασκόμενος !!)

όμως η καθημερινή έκθεση της δουλειάς μου σε ιστοσελίδες ανοικτής επικοινωνίας και σε περιοδικά σημαίνει ακριβώς ότι αναζητώ την κριτική και τον σχολιασμό και την ανάδραση σε ότικάνω. Μόνο έτσι θα μπορσω ναβελτιωθώ. Συνεπώς δεν θά χε κανένα νόημα να κρύψω ή να προσπαθήσω να κρύψω ή να καμουφλάρω οτιδήποτε.

Η επικοιδομητική συζήτηση , με τις όποιες προεκτάσεις αυτή μπορεί να έχει , σε θέματα όχι μόνο αυστηρά μοντελιστικά , αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος υπήρξε ο θεμέλιος λίθος κάθε ουσιαστικής εξέλιξης των πραγμτων, οπότε να σαι σίγουρος ότι είμαι θερμός υποστηρικτής ,αυτής της προσέγγισης .

Να σαι καλά

Κώστας
Καιρός Γαρ Εγγύς !

Tags: