Φίλε JOHNGE Γειά χαρά .
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ηαλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολλά χρόνια στον μοντελισμό και αν εξαιρέσεις κάποια χρόνια ενθουσιασμού στην αρχή, μετά τράβηξα,εναν εντελώς μοναχικό δρόμο γιατί είχα απογοητευτεί απο την ΕλληνικήΠροεδρομανία, που μάστιζε τιςπερισσότερες οργανωμένες συλλογικές προσπάθειες στην δεκαετία του 80 καιτις αρχές του 90 .
Μετα απο σχεδόν 25 χρόνια που "μοντελίζω" τα τελευταία 2 χρόνια μέσα απο τον σύλλογο Ιστορικής Μινιατούρας του STAR CLUB θεώρησα ότι υπάρχει ο τόπος και οιπρουποθέσεις να γίνω πιο ενεργός και να βοηθήσω αν αυτό είναι δυνατόν, κάποιους νεωτερους ή πιο άπειρους μοντελιστές σε όσα θέματα μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου καταρτισμένο
όπως πολύ σωστά αναφέρεις η καθημερινή επικλινωνία μέσα απο το διαδίκτυο ιδιαίτερα, ή γράφοντας άρθρα σε περιοδικά, ή κάνοντας παρουσιάσεις όποτε αυτό είναι δυνατόν, αποτελεί κόστος στον προσωπικό χρόνο, αλλά παράλληλα και ευχαρίστηση , ειδικά όταν βλέπω ανταπόκριση και ενδιαφέρον , απο το νέο αίμα που μπαίνει στο χόμπυ μας.
Και πίστεψέ με απο πολύ΄μικρός έχω ασχοληθεί με πολλά και διαφορετικά χόμπυ , τίποτα όμως δεν με ευχαριστεί όσο η τέχνητης ιστορικής μινιατούρας. Ισως ακριβώς επειδή ξεφεύγει απο τα στενά όρια του χόμπυ του Σαββατοκύριακου και αποτελεί μέρος της ζωής μου . Η αναζήτηση για πληροφορίες και αναφορές και η συλλογήτους είναι καθημερινή αυτονόητη διαδικασία, όπως και η παρατήρηση γεγονότων και σκηνών που μπορούν να μου προσφέρουν έμπνευση και εικόνες για την καλύτερη αναπαράσταση της μινιατούρας.
Σχετικά με το θέμα των Κελτών, να γνωρίζεις ότι δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε καλοπροαίρετη κριτική , μια που , με την μινιατούρα ασχολούμε μόνο 2,5 χρόνια , εγκαταλείποντας το αρματικόκαι διοραματικό μου παρελθόν,και προφανώς έχω πάρα πολύ δρόμο να φτάσω εκεί που θέλω και ονειρεύομαι . Οποτε με σιγουριά ξέρω ότι και ατέλειες λεχει το βάψιμό μου και φυσικά κάθε μέρε μαθαίνω και βρίσκω καινούργια πράματα (Γηράσκω αεί διδασκόμενος !!)
όμως η καθημερινή έκθεση της δουλειάς μου σε ιστοσελίδες ανοικτής επικοινωνίας και σε περιοδικά σημαίνει ακριβώς ότι αναζητώ την κριτική και τον σχολιασμό και την ανάδραση σε ότικάνω. Μόνο έτσι θα μπορσω ναβελτιωθώ. Συνεπώς δεν θά χε κανένα νόημα να κρύψω ή να προσπαθήσω να κρύψω ή να καμουφλάρω οτιδήποτε.
Η επικοιδομητική συζήτηση , με τις όποιες προεκτάσεις αυτή μπορεί να έχει , σε θέματα όχι μόνο αυστηρά μοντελιστικά , αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος υπήρξε ο θεμέλιος λίθος κάθε ουσιαστικής εξέλιξης των πραγμτων, οπότε να σαι σίγουρος ότι είμαι θερμός υποστηρικτής ,αυτής της προσέγγισης .
Να σαι καλά
Κώστας