Εάν σε ενδιαφέρει έχω φωτογραφία του συγκεκριμένου άρματος που έχει zimmerit αλλά δεν φαίνεται.

Ψαγμένε!

Λοιπόν, μήκος ερπυστριών ως έχει, να δείχνει μάχιμο

Τώρα, παλαίωση ερπυστριών. Είπα να το δοκιμάσω, περισσέψανε και κάτι πέδιλα, ευκαιρία να κάνω τον αλχημιστή. Διάβασα τα σχετικά και είπα να πρωτοτυπήσω και να ρίξω Fornet. Πλάκωσα ένα πέδιλο...

...αλλά μισή ώρα μετά είχα ένα πεντακάθαρο πέδιλο, ένα καταπράσινο Fornet και μηδέν αποτέλεσμα.

Πάμε πάλι. Κατ' αρχήν οι ερπύστριες περιέχουν μόλυβδο, υπάρχει και σχετική προειδοποίηση στο κουτί. Διαβάζω στα links που μου δώσατε πως διάφοροι χρησιμοποιούν bleach και ξύδι. Ψάξιμο για το bleach, τι διάβολο είναι; Ψάχνω και για blitz, καμμία σχέση

Τελικά βρίσκω πως είναι η χλωρίνη η οποία με ξύδι απελευθερώνει χλώριο. Ο μόλυβδος των ερπυστριών αντιδρά με το χλώριο και παράγει διάφορα άλατα, συγκεκριμένα:
Molybdenum(II) chloride MoCl
2 (yellow solid)
Molybdenum(III) chloride MoCl
3 (dark red solid)
Molybdenum(IV) chloride MoCl
4 (black solid)
Molybdenum(V) chloride MoCl
5 (dark green solid)
Molybdenum(VI) chloride MoCl
6 (brown solid)
Μια χαρά από χρώματα, οπότε μαζεύω τα υλικά...

...τα ανακατεύω 1/1 κατ' όγκο, τα αναξατεύω καλά και ρίχνω μέσα 9 πέδιλα που περίσσεψαν.

Υστερα από 30 min το μίγμα έχει γίνει κεραμιδί και βρωμάει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!

Βγάζω τα πέδιλα και έχω αυτό:

Τι λέτε, παίζει; Το έκανα σωστά; θα αντέξει τη συνέχεια με wash, λάδια κλπ; Το έχει ξαναδοκιμάσει κανείς;
ΥΓ
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Αν δοκιμάσετε την παραπάνω τεχνική, δώστε μεγάλη προσοχή στον αερισμό του χώρου. Οι αντιδράσεις παράγουν αέριο χλώριο το οποίο βρωμάει μέχρι διαζυγίου και λάβετε υπ' όψην σας πως είναι το πρώτο πολεμικό αέριο που μπήκε σε παραγωγή και χρήση (22/04/1915, Ypres) και είχε αποτελέσματα. Πάρτε λοιπόν τα μέτρα σας!