Φιλε nino ευχαριστω για την συμβουλη και την κατανοηση

Φιλε Γιωργο, δεν ξερω αν διαβασες αυτο που εγραψα στον φιλο Πετρο. Αλλα θα σου πω την σκεψη μου.
Η Totenkopf πολεμησε 22 μερες σε μαχες με απιστευτη αγριοτητα, και σε κλιματολογικες συνθηκες που, εχουμε στοιχεια ενεκα οτι υπαρχει τεραστια βιβλιογραφια επι του θεματος Χαρκοβο. Τα στοιχεια λενε για -20 νυχτα και τα πρωινα, και πολυ λασπη... ο καιρος επαιζε, και ηταν κρισιμος παραγοντας [ οπως παντα αλλωστε ] στην επιτυχια της μεγαλης αυτης επιθεσης.
Τωρα να παμε στο θεμα φθορες.... Αληθεια σκεφτηκες ποτε τι γινεται οταν ανεβοκατεβαινουν αρκετοι τυποι με μποτες και με ολο τον εξοπλισμο τους ? αυτοι και μονο φτανουν για να τα φθειρουν, ξεβαψουν, γδαρουν, και γενικως να τα ριμαξουν

Βαλε και οβιδες, καλυκες καυσιμα.Ολα αυτα φθειρουν.... γενικως

Επισης, το αρμα αν ειδες, εχει μια κατασκευη με σανιδες στο πισω μερος για να βαζουν υλικα, κασονια να υποθεσω. Οποτε οι φθορες ειναι δεδομενες + συν τους γρεναδιερους που επεβαιναν, + οτι εκει ειναι τα καπακια της μηχανης = λαδια βρωμιες κλπ.
Με αυτες τις κλιματολογικες συνθηκες, και την αδιακοπη χρηση μαλλον ειναι λογικες οι φθορες κατ εμε. Θα τοποθετηθουν κασονια αλλωστε πισω καθως και 3 στρατιωτες πισω . [τον ενα τον βαζω εξτρα γιατι η φωτο δεν τον περιλαμβανει, οστοσο σε αλλη φωτο το αρμα ειναι καταφορτο.
Μου λες για ξεφλουδισμα ασπρου, αλλα εκεινο ειναι το πρωτο που φευγει. Μετα θα φυγει το γκρι, και μετα το ασταρι και μενει το χρωμα που θα ' αρπαξει ' σκουρια.
Τωρα εγω μιλαω για ρεαλιστικες συνθηκες γιατι ετσι [ η καπως ετσι και χειροτερα μαλλον ] ητανε περαν πασης αμφισβητισης.
Το ποσο θα κανει καποιος φθορες ειναι οπως λες υποκειμενικο αλλα εχει να κανει με το τι θελεις να δειξεις. Ενα αρμα καπου, σε αοριστο τοπο και εποχη και με.... καλλιτεχνικες φθορες η κατι ποιο συγκεκριμενο που το τεκμηριωνεις βαση βιβλιογραφιας και προσπαθεις να το αναπαραστησεις οσο πιο πιστικα γινεται ?
Και μιας και τοφερε η συζητηση, βλεπω πολλους που παρουσιαζουν ρωσσικα αρματα με .....πολυ σκουρια και φθορες, και αλλους τοσους να λενε, ριξε κι αλλο. Θαθελα να ρωτησω μα καλα μονο τα ρωσσικα σκουριαζουν? κι ας ειναι νταλα καλοκαιρι [ ενταξει, κατωτερα μεταλλα, χρωματα...συντηρηση, ] Τα γερμανικα ειναι απλως....φθαρμενα? [Τα συμμαχικα δεν τα βαζω γιατι εκει δεν τραβουσαν ζορι και τα φροντιζαν καπως. ]
Εχει πεσει πολυυ καλλιτεχνια σε αυτο το φορουμ ειναι η δικη μου αποψη. Και το λεω αυτο γιατι βλεπω και ξενα φορουμ πως τα κανουν [ και κυριως πως κανουν κριτικη ] τα αρματα.
Εν παση περιπτωση, ολα ειναι σχετικα

Και οπως ειπα και καπου αλλου, οι γνωμες, και οι διαφωνιες ειναι το αλατοπιπερο της μοντελιστικης μας ζωης