Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #200 στις: Ιουλίου 06, 2009, 05:01:04 μμ »
Σε ευχαριστώ Σπύρο! Ο συγκεκριμένος δεν θεωρείται από τους πιο ακριβούς. Τον αγόρασα στο adorama με 500 ευρώ. Φυσικά δεν είναι λίγα αλλά είναι ένα λογικό ποσό.

Λογική τιμή για ευρυγώνιο, αλλά πόσες φωτογραφίες θα τραβήξει κανείς στα 12-16mm ώστε να "αποσβεστεί" η αγορά του... :?: :?

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #201 στις: Ιουλίου 06, 2009, 05:24:55 μμ »
Λογική τιμή για ευρυγώνιο, αλλά πόσες φωτογραφίες θα τραβήξει κανείς στα 12-16mm ώστε να "αποσβεστεί" η αγορά του... :?: :?

Κοίτα, εξαρτάται από το θέμα σου. Εάν σκεφτείς ότι 16mm χ 1.6 = 25.6mm εγώ στον 17 - 40mm μου έκανα απόσβεση τραβώντας συνέχεια στα 17mm σε μια ώρα... στο IWM London.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #202 στις: Ιουλίου 06, 2009, 05:34:39 μμ »

Κοίτα, εξαρτάται από το θέμα σου. Εάν σκεφτείς ότι 16mm χ 1.6 = 25.6mm εγώ στον 17 - 40mm μου έκανα απόσβεση τραβώντας συνέχεια στα 17mm σε μια ώρα... στο IWM London.

Το ίδιο με 'μένα και τον 18-200 της Nikon, όπου 18x1,5=27 με έχει καλύψει πλήρως στα ευρυγώνια. Η "ένστασή" αφορά τη χρήση του σε καλιτεχνικές όπως του Γιαννή...

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #203 στις: Ιουλίου 06, 2009, 11:54:55 μμ »
Παράθεση
Εγώ από την άλλη έχω κόλλημα με τους υπολόγους και γενικά το προσωπικό εδάφους γύρω από το αεροπλάνο. Ίσως και λογω επαγγέλματος... Π.χ.:

Κώστα η δεύτερη φωτογραφία σου  με τα 3 phantom είναι πολύ καλή.
Οι ευρυγωνιοι  δεν είναι εύκολοι φακοί αλλά σε κάποιες συνθήκες είναι αναντικατάστατοι.
Εγώ δεν μπορώ πλέον χωρίς και 16mm.(κάπου εκεί).

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #204 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:16:37 πμ »
Επανέρχομαι και συμπληρώνω.
Δηλαδή  υπερευρυγωνιος 10mm για σώμα 1.6Χ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #205 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:19:40 πμ »
Να κανω μια ερωτηση βρε παιδια? Διαβαζω τοσες μερες το θεμα και το μονο που βλεπω ειναι αν η ταδε μηχανη η ο δινα φακος ειναι οκ, ποσα λεφτα κοστιζουν κ.λ.π. Εξαιροντας καποιους συναδελφους που ξερω οτι το εχουν ψαξει απο λιγο εως πολυ παραπανω και ξερουν τι λενε και κανουν, εχετε την εντυπωση οτι αγοραζοντας ενα σουπερ-ντουπερ σετ θα καταφερετε να βγαλετε ανετα φωτογραφιες σαν και αυτες που βλεπουμε στο Airliners? Αν υποθεσουμε οτι ξεκινατε αυτη την στιγμη την ανασχολιση με την αεροπορικη φωτογραφια σε ποσο χρονο θα μπορειτε να πειτε οτι καταχετε το αντικειμενο? Μηπως μεχρι να γινει αυτο οτι μηχανη και να αγορασετε θα ειναι πια ξεπερασμενη? Για σκεφτειτε  και πεστε μου την γνωμη σας. Θα ηθελα πολυ να την ακουσω... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #206 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:22:23 πμ »
Οι ευρυγώνιοι φακοί μέχρι (νέτο) 10 είναι αποδεκτοί αλλά θέλουν κάποια γνώση στη χρήση τους......σε πολύ κοντινές αποστάσεις παραμορφώνουν, το κόλπο το "έδωσε" ο Γιάννης νωρίτερα  ::icon_thumright::  κεντράρω το θέμα στο φακό ώστε να έχει σχεδόν μηδενική εκτροπή  :wink: :wink:
Οι fish-eye είναι για καλλιτεχνικές δημιουργίες, τύπος φωτογραφίας που δεν χρησιμοποιώ και προσωπικά δεν μ' αρέσει, και εκ φύσης θα "μπανανιάσουν" κατα 99%. Προσωπικά στην δουλειά μου χρησιμοποιώ φακούς shift & tilt που αποφεύγουν την παραμόρφωση ως προς τους άξονες και έτσι έχω φακό ευρυγώνιο αλλά οχι παραμορφωτικό.....
Πάντως μην βλέπεται το super dooper εξοπλισμό μόνο, "επενδύστε" κυρίως σε γνώση  :wink: :wink:
Κώστα σχετικά με το ερώτημα σου φίλε μου, κοίτα με την Canon τύπου "ψευδό-DSLR" θα έχεις αυτές τις standard δυνατότητες του συνόλου (μηχανή + φακό) και θα πορεύεσαι.....η DSLR θα σου δίνει πολλές δυνατότητες με τους εναλλάξιμους φακούς της αλλά θα επενδύεις και ταυτόχρονα συνέχεια.....Προσωπικά όπως σου προείπα δεν θα "πήγαινα" σε Olympus  :roll: :roll:  Επένδυσε σε Nikon ή Canon και θα καταλάβεις όταν θα δείς την τεράστια γκάμα φακών που σου δίνεται η ευκαιρεία να διαλέξεις.....Μην πάρεις με το πρώτο μια μηχανή 1000 + ευρώ.....πάρε μια καλή αλλά "παλιό μοντέλο" στα 8 - 10 mps και μετά σιγά σιγά επένδυσε σε φακούς  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #207 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:26:53 πμ »
Να κανω μια ερωτηση βρε παιδια? Διαβαζω τοσες μερες το θεμα και το μονο που βλεπω ειναι αν η ταδε μηχανη η ο δινα φακος ειναι οκ, ποσα λεφτα κοστιζουν κ.λ.π. Εξαιροντας καποιους συναδελφους που ξερω οτι το εχουν ψαξει απο λιγο εως πολυ παραπανω και ξερουν τι λενε και κανουν, εχετε την εντυπωση οτι αγοραζοντας ενα σουπερ-ντουπερ σετ θα καταφερετε να βγαλετε ανετα φωτογραφιες σαν και αυτες που βλεπουμε στο Airliners? Αν υποθεσουμε οτι ξεκινατε αυτη την στιγμη την ανασχολιση με την αεροπορικη φωτογραφια σε ποσο χρονο θα μπορειτε να πειτε οτι καταχετε το αντικειμενο? Μηπως μεχρι να γινει αυτο οτι μηχανη και να αγορασετε θα ειναι πια ξεπερασμενη? Για σκεφτειτε  και πεστε μου την γνωμη σας. Θα ηθελα πολυ να την ακουσω... :roll:
Συμφωνώ απόλυτα Δημήτρη  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Η μηχανή δεν θα τραβήξει μόνη της  :wink: :wink:  Εαν πάτε σε μια σχολή φωτογραφίας θα σας πούνε να πάρετε μια new entry μηχανή και μετά να διαβάσετε και να πειραματιστείτε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Σιγά σιγά θα μάθετε και θα επενδύσετε σε φακούς.......Μια macro φωτογράφηση εχει αλλα μυστικά απο μια ευρυγώνια......Εγώ ξεκίνησα με μια "ταπεινή" Eos 350D των 8mps και ακόμα "τραβώ" και μ' αυτήν, αλλά "βάζω" επάνω φακούς καλούς (ή και μέτριους).....

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #208 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:30:56 πμ »
Για αυτό και εγώ ξεκίνησα από χαμηλά. Από σήμερα το μεσημέρι είμαι κάτοχος μιας E-520 κιτ, με τους δύο φακούς 14-42 και 70-300, με τα απλά συνοδευτικά μιας θήκης(χωράει άνετα και την SP-510 μου), και μιας compact flash 4GB, extreme III. Αναμονή πλέον για τις διακοπές ώστε να μπορέσω να παίξω με την ηρεμία μου μαζί της και να την μάθω λίγο...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #209 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:35:42 πμ »
Πριν απο μερικες μερες την δοκιμασα για εναν φιλο...κενταει το μηχανακι. ::icon_thumright::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #210 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:41:30 πμ »
Έτσι δείχνει και νομίζω ότι θα υπερκαλύψει τις δικές μου απαιτήσεις... Το θέμα είναι να μάθεις τι κάνουν όλα αυτά τα ρημάδια τα κουμπιά, πώς να αλλάζεις το zoom χειροκίνητα χωρίς να μετακινήσε από το στόχο μερικά χιλιόμετρα(οι πρώτες δοκιμές στο "μέσα-έξω", ήταν απογοητευτικές). Γιώργο (fisherman), τελικά επέλεξα μια που να έχει σταθεροποιητή στο σώμα, παραβλέποντας τη νεότητά μου...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #211 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:50:38 πμ »
Έτσι δείχνει και νομίζω ότι θα υπερκαλύψει τις δικές μου απαιτήσεις... Το θέμα είναι να μάθεις τι κάνουν όλα αυτά τα ρημάδια τα κουμπιά, πώς να αλλάζεις το zoom χειροκίνητα χωρίς να μετακινήσε από το στόχο μερικά χιλιόμετρα(οι πρώτες δοκιμές στο "μέσα-έξω", ήταν απογοητευτικές). Γιώργο (fisherman), τελικά επέλεξα μια που να έχει σταθεροποιητή στο σώμα, παραβλέποντας τη νεότητά μου...
Κωστα μην φρικαρεις,μολις δουλευτει ο φακος θα ειναι πιο ομαλο το ζουμαρισμα του.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #212 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:54:57 πμ »
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα δείτε όλο το σετ το Σάββατο...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #213 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:57:40 πμ »
Κώστα καλορίζικη και καλά shooting  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #214 στις: Ιουλίου 07, 2009, 01:06:07 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #215 στις: Ιουλίου 07, 2009, 08:54:44 πμ »
Κώστα καλορίζικη και από μένα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #216 στις: Ιουλίου 07, 2009, 09:25:14 πμ »
Κώστα καλορίζικη. Προσωπικά δεν σε φοβάμαι. Είχα δει φωτογραφίες σου στο παρελθόν (είχαμε ανεβάσει κάποιες και στη σελίδα αν δεν κάνω λάθος). Έχεις μάτι, έχεις χρόνια εμπειρίας με μια καλή compact και ως μοντελιστής ξεχωρίζεις με τη μια τις σημαντικές λεπτομέρειες. Θέλει λίγο διάβασμα και εξάσκηση στην αρχή και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά ::icon_thumright::

Δημήτρη σωστά αυτά που αναφέρεις. Απλά επειδή μάλλον εγώ ξεκίνησα το θέμα με τις τιμές, να διευκρινήσω ότι αρχάριος στις dSLR δεν σημαίνει απαραίτητα και αρχάριος στη φωτογραφία γενικότερα ή στην αεροπορική φωτογραφία ειδικότερα. Ως παραδείγματα να αναφέρω:
-Τη δική μου περίπτωση. Είχα ασχοληθεί για χρόνια με τη φωτογραφία (με κλασική SLR), κυρίως την προηγούμενη δεκαετία, και όταν έμενα στο εξωτερικό είχα παρακολουθήσει και φωτογραφήσει αρκετά airshow. Εδώ ισχύει το μάθε τέχνη κι άστηνε... Την άφησα λοιπόν (για άσχετους λόγους) και όταν πριν 2 χρόνια αποφάσισα να πάρω την πρώτη μου dSLR δεν ήξερα ούτε καν πια μοντέλα κυκλοφορούν στην αγορά. Αν την εποχή εκείνη διάλεγα το entry level μοντέλο (D40), πολύ σύντομα θα έψαχνα τρόπο και χρήματα να την αντικαταστήσω.
-Αρκετές άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που φωτογραφίζουν για χρόνια με καλές compact, βγάζοντας αρκετά καλές φωτογραφίες σε στατικά (αεροπορικά) θέματα ή φωτογραφίες γενικότερα, φθάνοντας όμως κάποια στιγμή στα όρια των μηχανών τους και έχουν την αυτογνωσία να καταλάβουν ότι για συγκεκριμένους τεχνικούς λόγους δεν μπορούν να βγάλουν καλύτερες φωτογραφίες αν δεν αλλάξουν κατηγορία. Αν έχουν και τη θέληση και σκοπεύουν να διαθέσουν χρόνο για να διαβάσουν και να εξασκηθούν παραπάνω, νομίζω ότι και εδώ δικαιολογείται το ρίσκο του να μην ξεκινήσουν από ένα entry level μοντέλο, αλλά κάτι στη μεσαία κατηγορία. Προσωπικά θεωρώ ότι γενικά, με την υπάρχουσα τεχνολογία και τη δεδομένη μέση οικονομική κατάσταση του Έλληνα, ο προγραμματισμός σου όταν είναι να ξοδέψεις τόσα χρήματα, πρέπει να είναι γύρω στην 5-ετία. Με τους ρυθμούς που αλλάζουν τα δεδομένα, σε κάποιους ίσως φανεί υπερβολικό. Αλλά δυστυχώς το να αλλάζεις μηχανή κάθε που βγαίνει νέο μοντέλο, όπως και το να αλλάζεις κατηγορία κάθε 1,5 με δύο χρόνια (συν τους όποιους φακούς θα χρειαστεί να αγοράσεις), ή πολύ περισσότερο το να αλλάξεις κατασκευαστή σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι κάτι που κοστίζει πολύ. ʼρα αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά, ίσως χρειαστεί να προνοήσεις.

Φυσικά αυτά είναι εξαιρέσεις στον γενικό κανόνα στον οποίο αναφέρθηκες. Αν κάποιος χρησιμοποιεί για χρόνια απλές compact και δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη γιατί πρέπει να διαλέξει κάθε φορά το ποια μεριά του θέματός του πρέπει να φωτογραφήσει ανάλογα με το φωτισμό, ή τη διαφορά που μπορεί να έχουν 4-5 βήματα εμπρός ή πίσω, το σκύψιμο όποτε χρειάζεται ή η χρήση του ζουμ για να απομονώσει το θέμα του, κλπ. κλπ., τότε όχι για ακριβή dSLR ή φακούς δεν πρέπει να σχεδιάζει, αλλά μέχρι να μάθει τα βασικά, ούτε για ακριβή compact.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #217 στις: Ιουλίου 07, 2009, 03:02:18 μμ »
Η μοναδική φορά που είχα την ευκαιρία να τραβίξω μερικά καρέ σε μία διακοπή ενός αγώνα dragster, ήταν τότε στο αεροδρόμιο του Πολυκάστρου.
Η μηχανή που χρησιμοποίησα ήταν η Cannon EOS 1D MkI και ο φακός που είχα εκείνη την ώρα πάνω ήταν ο 70-200 f2.8 της Cannon.
Οι ακόλουθες φωτό έχουν τραβηχτεί με προτεραιότητα κλείστρου, 100ISO. Η ταχύτητα του κλείστρου ήταν στο 1/500:

Ενώ σε αυτές τις δύο που το Cesna είχε προσγειωθεί, η ταχύτητα ήταν στο 1/128:

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #218 στις: Ιουλίου 07, 2009, 11:07:10 μμ »
Να κανω μια ερωτηση βρε παιδια? Διαβαζω τοσες μερες το θεμα και το μονο που βλεπω ειναι αν η ταδε μηχανη η ο δινα φακος ειναι οκ, ποσα λεφτα κοστιζουν κ.λ.π. Εξαιροντας καποιους συναδελφους που ξερω οτι το εχουν ψαξει απο λιγο εως πολυ παραπανω και ξερουν τι λενε και κανουν, εχετε την εντυπωση οτι αγοραζοντας ενα σουπερ-ντουπερ σετ θα καταφερετε να βγαλετε ανετα φωτογραφιες σαν και αυτες που βλεπουμε στο Airliners? Αν υποθεσουμε οτι ξεκινατε αυτη την στιγμη την ανασχολιση με την αεροπορικη φωτογραφια σε ποσο χρονο θα μπορειτε να πειτε οτι καταχετε το αντικειμενο? Μηπως μεχρι να γινει αυτο οτι μηχανη και να αγορασετε θα ειναι πια ξεπερασμενη? Για σκεφτειτε  και πεστε μου την γνωμη σας. Θα ηθελα πολυ να την ακουσω... :roll:

Δεν χρειάζεται υπερβολές η άγχος.
Σκεφτόμαστε τι θέλουμε να κάνουμε, κοιτάμε την τσέπη μας και προχωράμε.
Όσο ασχολούμαστε μαθαίνουμε.Θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Ε δεν θα γίνουμε και Tokunaga, αλλά θα παίρνουμε την ευχαρίστηση για κάθε κλικ που θα κάνουμε και κάθε ωραία φωτο μας.
(Και φυσικά ξεπερασμένες μηχανές.. με φιλμ.. έχουν τραβήξει φοβερές και ιστορικές φωτογραφίες ε.)

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #219 στις: Ιουλίου 08, 2009, 05:42:56 μμ »
Η μοναδική φορά που είχα την ευκαιρία να τραβίξω μερικά καρέ σε μία διακοπή ενός αγώνα dragster, ήταν τότε στο αεροδρόμιο του Πολυκάστρου.
Η μηχανή που χρησιμοποίησα ήταν η Cannon EOS 1D MkI και ο φακός που είχα εκείνη την ώρα πάνω ήταν ο 70-200 f2.8 της Cannon.
Οι ακόλουθες φωτό έχουν τραβηχτεί με προτεραιότητα κλείστρου, 100ISO. Η ταχύτητα του κλείστρου ήταν στο 1/500:

Ενώ σε αυτές τις δύο που το Cesna είχε προσγειωθεί, η ταχύτητα ήταν στο 1/128:

Αλέξη πολύ σωστή επιλογή ταχύτητας κλείστρου στις δυο τελευταίες φωτό. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #220 στις: Ιουλίου 08, 2009, 08:30:37 μμ »
Κώστα η δεύτερη φωτογραφία σου  με τα 3 phantom είναι πολύ καλή.
Οι ευρυγωνιοι  δεν είναι εύκολοι φακοί αλλά σε κάποιες συνθήκες είναι αναντικατάστατοι.
Εγώ δεν μπορώ πλέον χωρίς και 16mm.(κάπου εκεί).

Σ' ευχαριστώ.

Συμφωνώ. Ειδικά στα cockpit!

Δεν χρειάζεται υπερβολές η άγχος.
Σκεφτόμαστε τι θέλουμε να κάνουμε, κοιτάμε την τσέπη μας και προχωράμε.
Όσο ασχολούμαστε μαθαίνουμε.Θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Ε δεν θα γίνουμε και Tokunaga, αλλά θα παίρνουμε την ευχαρίστηση για κάθε κλικ που θα κάνουμε και κάθε ωραία φωτο μας.
(Και φυσικά ξεπερασμένες μηχανές.. με φιλμ.. έχουν τραβήξει φοβερές και ιστορικές φωτογραφίες ε.)

Συμφωνώ και πάλι!

Παιδιά να πω εδώ ότι ο Νίκος μετριόφρων όπως είναι, μπορεί να ντρέπεται  :oops: να δείξει δείγματα αλλά να σας πω εγώ ότι είναι πολύ καλός (και σίγουρα πολύ καλύτερος από 'μενα). Πολλές από τις φωτογραφίες που κοσμούν το gallery του επισήμου site της ΠΑ είναι δικές του.  ::icon_thumright::

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #221 στις: Ιουλίου 09, 2009, 11:02:50 πμ »
Αλέξη πολύ σωστή επιλογή ταχύτητας κλείστρου στις δυο τελευταίες φωτό. ::icon_thumright::

Εκεί Γιάννη ήταν προσγειωμένο και απλά τροχοδρομούσε, θα μπορούσα να είχα κατεβάσει και άλλο την ταχύτητα.
Στις προηγούμενες επειδή δεν είχα τραβήξει κάτι αντίστοιχο, δεν κατέβασα ταχύτητα γιατί δεν ήξερα τι αποτέλεσμα θα είχα. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω με χαμηλότερη ταχύτητα!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #222 στις: Ιουλίου 09, 2009, 02:10:33 μμ »
Για αυτό και εγώ ξεκίνησα από χαμηλά. Από σήμερα το μεσημέρι είμαι κάτοχος μιας E-520 κιτ, με τους δύο φακούς 14-42 και 70-300, με τα απλά συνοδευτικά μιας θήκης(χωράει άνετα και την SP-510 μου), και μιας compact flash 4GB, extreme III. Αναμονή πλέον για τις διακοπές ώστε να μπορέσω να παίξω με την ηρεμία μου μαζί της και να την μάθω λίγο...

Ρε συ τί είναι όλα αυτά τα τζιβιτζιβλικάκια, θα τρελαθώ... Εγώ πήρα μία 10Μpix General Electric για να είναι και τεριαστή με τους GE των blk30 αλλά τώρα που έχω ψηφιακή "καλύτερη" δεν έχω χρόνο να μοντελάρω για να φωτογραφήσω...

Καλές πόζες!

• Scale 1/35
  • *
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #223 στις: Ιουλίου 10, 2009, 10:20:14 μμ »
Ελέγχετε πάντα τις ρυθμίσεις σας πριν αρχίσετε το "κυνήγι"...

Ξεχασμένο ISO 1250 από προηγούμενη νυχτερινή φωτογράφιση στις εφτά σήμερα το απόγευμα... Το κατάλαβα μετά από καμμιά εκατοστή καρε... :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #224 στις: Ιουλίου 14, 2009, 06:11:07 μμ »
Παράθεση
Ξεχασμένο ISO 1250 από προηγούμενη νυχτερινή φωτογράφιση στις εφτά σήμερα το απόγευμα... Το κατάλαβα μετά από καμμιά εκατοστή καρε... :oops: :oops: :oops:

Παράθεση
Παιδιά να πω εδώ ότι ο Νίκος μετριόφρων όπως είναι, μπορεί να ντρέπεται  :oops: να δείξει δείγματα αλλά να σας πω εγώ ότι είναι πολύ καλός (και σίγουρα πολύ καλύτερος από 'μενα). Πολλές από τις φωτογραφίες που κοσμούν το gallery του επισήμου site της ΠΑ είναι δικές του.  ::icon_thumright::

D. Ugly το παθαινεις από υπερβολική δόση F-16, συχνά και πολύ κοντά! (το έχουμε πάθει αυτό...ου.)
Ph._phixer τι λες τώρα.(Μην τον ακούτε και αυτός υπερβολική δόση.(με διάφορα Αφη.)

Tags: