Αποστολέας Θέμα: FOCKE WULF Fw-190 της EDUARD  (Αναγνώστηκε 5237 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: FOCKE WULF Fw-190 της EDUARD
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 21, 2009, 05:57:36 μμ »
Μια που μιλας για Accurate,θεωρεις οτι ειναι ευκολα στην κατασκευη κιτ? Για κανε μια δοκιμη στο B-25 χωρις να ακολουθησεις κατα γραμα τις οδηγειες και πες μου μετα αν ειχες προβλημα. :wink:

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 21, 2009, 06:12:29 μμ »
  Νομίζω ότι για να θεωρείται ένα κιτ πολύ καλό με τα σημερινά στάνταρ ποιότητας θα πρέπει σαν ελάχιστο απαιτούμενο να έχει πολύ καλή εφαρμογή. Η EDUARD έχει αποτύχει σε αυτό οπότε το ερώτημα είναι αν τα πριτσίνια και τα φωτοχαραγμένα και ότι άλλο δίνει στα κιτ σας αρκούν για να θεωρούνται κορυφαία μοντέλα; Αν θυμάμαι καλά το Fw-190 το είχε πλασάρει ως το "απόλυτο" Fw-190 στην 1/48. Είναι;

Το τι είναι επιτυχημένο μοντέλο είναι πολύ διαφορετικό για τον καθένα. Επίσης διαφορετική είναι και η προτεραιότητα του κάθε χαρακτηριστικού. Αν έβαζα σε μια σειρά τι είναι καλό μοντέλο για εμένα, θα έλεγα:
1. Θέμα (που συνεπάγεται διαθέσιμη βιβλιογραφία, φωτογραφική αναφορά, ιστορικό ενδιαφέρον κλπ)
2. Ιστορική πιστότητα
3. Πλήθος διαθέσιμης λεπτομέρειας έξω και μέσα (με αυτή την σειρά)
4. Εφαρμογή

Άρα με βάση αυτά, το μοντέλο της Eduard είναι πάρα πολύ καλό, και ας μην έχει την τέλεια εφαρμογή - αλλά όπως είπα αυτό ισχύει για εμένα...

Επίσης σε ότι αφορά την εξωτερική λεπτομέρεια, θα διαφωνήσω μαζί σου. Τόσο το Focke Wolf, όσο και το Mirage III που έχω δει πρόσφατα, έχουν μέχρι και το τελευταίο πριτσίνι!
Αντίθετα η Eduard δεν δίνει οδηγούς κόλλησης, ενώ κάποια μεγάλα κομμάτια είναι στραβά και χρειάζονται δουλειά για να εφαρμόσουν σωστά.
Ιδανικά λοιπόν για να μην σας κουράζω, θα ήθελα η ποιότητα συναρμολόγησης να είναι «ιαπωνική», με την ιστορική πιστότητα και την λεπτομέρεια να παραμένουν Τσέχικες :lol: :lol: :lol:

Ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι η Eduard πρόσφατα αγόρασε πρέσες τελευταίας τεχνολογίας, και αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν θα κάνουν τους εξ ανατολών ανταγωνιστές να ανησυχήσουν πάρα πολύ.
Ίσως έτσι δούμε περισσότερη κινητικότητα στον χώρο και από τις δύο μεριές!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 21, 2009, 06:18:42 μμ »
  Οι λιγότερο έμπειροι μοντελιστές θα αντιπετωπίσουν πολλά προβλήματα αν ξεκινήσουν την κατασκευή τους μόνο διαβάζοντας ένα ενθουσιώσες review και δεν τους προειδοποιήσει κανείς για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν.
  X2 ::icon_thumright::
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 21, 2009, 06:24:19 μμ »
Προσοχη στο τι αποκαλουμε review. Aν μιλαμε για απλη παρουσιαση χωρις να κατασκευαστει το μοντελο μην περιμενουμε να διαβασουμε καθε πιθανο προβλημα εφαρμωγης που τυχον θα προκειψουν στην διαρκεια της κατασκευης. :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 21, 2009, 08:05:50 μμ »
το θεμα ειναι, ο εισαγωγεας χωνει φραγκα για την προωθηση του προιοντος του :?: η απλα οι γνωμες των ειδικων διχαζονται :?: :?: :?:

Τελικά νομίζω πως έχει πέσει πολύ διαφήμηση από την εταιρία και έχουμε πέσει όλοι στη λούμπα...

Μιας και για κάποιο από τα κιτ που συζητάτε έχω εγγράφως εκφράσει τη γνώμη μου οφείλω να απαντήσω. Πιο συγκεκριμένα έκανα εδώ ένα review μέσα από το κουτί του BF-110D της Eduard. Το ότι ανέφερα πως το μοντέλο είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής Bf-110 δε σημαίνει πως κάποιος μου έχωσε φράγκα ούτε πως θέλω να κάνω διαφήμηση στην Eduard. Είναι η αυστηρά προσωπική μου άποψη μετά από μελέτη των οδηγιών και των κομματιών ΠΑΝΩ στα πλαίσιά τους. ΔΕΝ το κατασκεύασα, για αυτό και δεν μπορώ να εκφέρω, και δεν εκφέρω, γνώμη σχετικά με την ποιότητα της εφαρμογής των κομματιών.

Η εικόνα μέσα από το κουτί μπορεί να είναι απατηλή. Πάρτε για παράδειγμα το Sopwith Pup της Airfix, η εικόνα που δίνει μέσα στο κουτί, με τα κομμάτια χύμα και το flash είναι επιεικώς απαράδεκτη, είναι όμως ίσως το καλύτερο 72άρι διπλάνο στην αγορά. Από την άλλη το Fokker E.VIII της Roden δίνει μια άψογη εικόνα μέσα στο κουτί αλλά τελικά είναι έως εφιαλτικό στη συναρμολόγηση. Και δεν θα μιλήσω για το Albatros D.Va της Eduard όπου το σύστημα προσγείωσης απαιτεί τουλάχιστον 4 χέρια για συναρμολογηθεί.

Αρα οι κρίσεις μέσα από το κουτί είναι καλές αλλά όχι όλη η αλήθεια για ένα κιτ. Προσπαθήστε και βρείτε κατασκευαστικά άρθρα και αφού τα διαβάσετε δώστε λίγο προσοχή στις ικανότητες του μοντελιστή που έγραψε το άρθρο και κρίνετε αν για εσάς το όποιο κιτ είναι εύκολο ή δύσκολο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος D stratos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ανδρων επιφανων πασα γη ταφος
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 22, 2009, 12:34:08 πμ »
το θεμα ειναι, ο εισαγωγεας χωνει φραγκα για την προωθηση του προιοντος του :?: η απλα οι γνωμες των ειδικων διχαζονται :?: :?: :?:

Τελικά νομίζω πως έχει πέσει πολύ διαφήμηση από την εταιρία και έχουμε πέσει όλοι στη λούμπα...

Μιας και για κάποιο από τα κιτ που συζητάτε έχω εγγράφως εκφράσει τη γνώμη μου οφείλω να απαντήσω. Πιο συγκεκριμένα έκανα εδώ ένα review μέσα από το κουτί του BF-110D της Eduard. Το ότι ανέφερα πως το μοντέλο είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής Bf-110 δε σημαίνει πως κάποιος μου έχωσε φράγκα ούτε πως θέλω να κάνω διαφήμηση στην Eduard. Είναι η αυστηρά προσωπική μου άποψη μετά από μελέτη των οδηγιών και των κομματιών ΠΑΝΩ στα πλαίσιά τους. ΔΕΝ το κατασκεύασα, για αυτό και δεν μπορώ να εκφέρω, και δεν εκφέρω, γνώμη σχετικά με την ποιότητα της εφαρμογής των κομματιών.

Η εικόνα μέσα από το κουτί μπορεί να είναι απατηλή. Πάρτε για παράδειγμα το Sopwith Pup της Airfix, η εικόνα που δίνει μέσα στο κουτί, με τα κομμάτια χύμα και το flash είναι επιεικώς απαράδεκτη, είναι όμως ίσως το καλύτερο 72άρι διπλάνο στην αγορά. Από την άλλη το Fokker E.VIII της Roden δίνει μια άψογη εικόνα μέσα στο κουτί αλλά τελικά είναι έως εφιαλτικό στη συναρμολόγηση. Και δεν θα μιλήσω για το Albatros D.Va της Eduard όπου το σύστημα προσγείωσης απαιτεί τουλάχιστον 4 χέρια για συναρμολογηθεί.

Αρα οι κρίσεις μέσα από το κουτί είναι καλές αλλά όχι όλη η αλήθεια για ένα κιτ. Προσπαθήστε και βρείτε κατασκευαστικά άρθρα και αφού τα διαβάσετε δώστε λίγο προσοχή στις ικανότητες του μοντελιστή που έγραψε το άρθρο και κρίνετε αν για εσάς το όποιο κιτ είναι εύκολο ή δύσκολο.

παιδια δεν νομιζω πως υπαρχει λογος να ''διυλιζουμε τον κωνωπα''........... το πως επενδειει-ξοδευει ο καθενας απο εμας τα φραγκα του ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη δεν νομιζω πως θα με επιρρεασει καποιος αν εγω δεν φαω flash εκει που καθομαι για να κανω μια αγορα, σιγουρα η γνωμη αυτων που γνωριζουν μετραει, αλλα δεν σε βαζει κανενας με το ζορι να κανεις καποια αγορα  :twisted: :twisted: :twisted: μονο αυτος :wink: αρα ποτε δεν μας φταινε οι αλλοι σιγουρα ο καθενας εχει την αποψη του κ αυτο ειναι σεβαστο δεν μπορει να συμφωνουμε ολοι η να ειμαστε ολοι στο ιδιο επιπεδο ικανοτητας-εμπειρειας κατασκευαστικης  :lol: εθιξα το θεμα του κιτ εχοντας 12ετη αποχη απο το χομπυ κ εχοντας τουλαχιστον 40 κιτ για κατασκευη plus βελτιωτικα  απλα ενθουσιαστικα απο αυτα που ειδα μεσα στο κουτι κ οχι γιατι με επιρρεασε καποιος αλλος :shock: η ανταλλαγη πληροφοριων κ αποψεων ειναι επικοδομιτικη μονο οταν τους ακουμε ολους  κ στο τελος κανουμε αυτο που εμεις θελουμε,συγνωμη για την αναστατωση

::badgood:: 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: οι γνωμες των ειδικων διχαζονται .  ::talking_smilie:: καλη συνεχεια........... :oops: :oops: :oops:
vanitas vanitatum et omnia vanitas

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 22, 2009, 06:22:33 μμ »
  παιδιά σόρρυ για την πολύ ανάλυση, εγώ τα έκρινα καθαρά ως μοντέλα να τα πάρεις και να ευχαριστηθείς την κατασκευή τους, γι' αυτό ανέφερα συγκεκριμένα μοντέλα άλλων εταιριών για σύγκριση. Από ιστορικής πλευράς και διαστάσεων είναι σίγουρα ΟΚ, δεκτό ότι ικανοποιεί τον καθένα τελικά.

φίλε gkontog, και εγώ είχα γράψει πριν 2 περίπου χρόνια στο Model Expert review για τα δύο κιτ Fw-190 και Bf-110, οφείλω να ομολογήσω ότι τότε είχα επιρεαστεί από τα διεθνώς καλά λόγια και η τότε άποψη που εξέφρασα ήταν αρκετά θετικότερη από τώρα που πλέον έχω προχωρήσει αρκετά την κατασκευή τους. Πάντως ούτε εγώ τα παίρνω από τους εισαγωγείς :( :oops:

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 22, 2009, 10:42:35 μμ »
Σεβαστή η γνώμη όλων σας, αλλά μόνο εγώ έχω απόλυτο δίκιο.
Γιατί με λένε DIO άλλωστε :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Φιλικά,
Διονύσης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 23, 2009, 11:04:58 πμ »
 :D ::eusa_clap::ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 25, 2009, 11:53:12 πμ »
ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥΤΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ::icon_thumright:: ΧΩΡΙς ΝΑ ΜΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΤΟ ΤΡΙΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ Η  ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ :D , ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ Κ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΙΒΕΙΟ ΔΑ ΤΑ ΛΙΩΣΩ ΟΛΑ ...... ΧΙ ΧΙ!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ SITE TO FW-190 TΗΣ EDWARD K ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 25, 2009, 03:05:26 μμ »
χωρις πολλα πολλα εκανες μια πολλη καλη αγορα απλως το μονο πραγμα που εμενα με εβαλε σε σκεψεις ηταν ο κινητηρας δεν καθετε καλα αλλα για αυτο ειναι και το φορουμ να ενημερωνουμε ο ενας τον αλλο  :lol:

ομως  φωτογραφιες δεν βλεπω ελα να μην τεμπελιαζουμε :lol: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 25, 2009, 03:11:09 μμ »
και καναδυο φωτο για τσιγκλισμα

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 25, 2009, 04:24:23 μμ »
ΒΗΘΕΙΑ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΤΙ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΒΑΤΑ ..........::glossa::::glossa::  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙς ΦΩΤΟ . ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΩ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..........   ::salut::         

Tags: fw-190 fw 190