Νομίζω ότι για να θεωρείται ένα κιτ πολύ καλό με τα σημερινά στάνταρ ποιότητας θα πρέπει σαν ελάχιστο απαιτούμενο να έχει πολύ καλή εφαρμογή. Η EDUARD έχει αποτύχει σε αυτό οπότε το ερώτημα είναι αν τα πριτσίνια και τα φωτοχαραγμένα και ότι άλλο δίνει στα κιτ σας αρκούν για να θεωρούνται κορυφαία μοντέλα; Αν θυμάμαι καλά το Fw-190 το είχε πλασάρει ως το "απόλυτο" Fw-190 στην 1/48. Είναι;
Το τι είναι επιτυχημένο μοντέλο είναι πολύ διαφορετικό για τον καθένα. Επίσης διαφορετική είναι και η προτεραιότητα του κάθε χαρακτηριστικού. Αν έβαζα σε μια σειρά τι είναι καλό μοντέλο για εμένα, θα έλεγα:
1. Θέμα (που συνεπάγεται διαθέσιμη βιβλιογραφία, φωτογραφική αναφορά, ιστορικό ενδιαφέρον κλπ)
2. Ιστορική πιστότητα
3. Πλήθος διαθέσιμης λεπτομέρειας έξω και μέσα (με αυτή την σειρά)
4. Εφαρμογή
Άρα με βάση αυτά, το μοντέλο της Eduard είναι πάρα πολύ καλό, και ας μην έχει την τέλεια εφαρμογή - αλλά όπως είπα αυτό ισχύει για εμένα...
Επίσης σε ότι αφορά την εξωτερική λεπτομέρεια, θα διαφωνήσω μαζί σου. Τόσο το Focke Wolf, όσο και το Mirage III που έχω δει πρόσφατα, έχουν μέχρι και το τελευταίο πριτσίνι!
Αντίθετα η Eduard δεν δίνει οδηγούς κόλλησης, ενώ κάποια μεγάλα κομμάτια είναι στραβά και χρειάζονται δουλειά για να εφαρμόσουν σωστά.
Ιδανικά λοιπόν για να μην σας κουράζω, θα ήθελα η ποιότητα συναρμολόγησης να είναι «ιαπωνική», με την ιστορική πιστότητα και την λεπτομέρεια να παραμένουν Τσέχικες

Ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι η Eduard πρόσφατα αγόρασε πρέσες τελευταίας τεχνολογίας, και αυτά που πρόκειται να επακολουθήσουν θα κάνουν τους εξ ανατολών ανταγωνιστές να ανησυχήσουν πάρα πολύ.
Ίσως έτσι δούμε περισσότερη κινητικότητα στον χώρο και από τις δύο μεριές!