




Εντάξει,απ τα καλύτερα whitewash που έχω δει.
Θα μου άρεσε στο deck του κινητήρα και λίγο στα πλαινά να ήταν λιγότερο ή ξεπλυμένο λίγο ακόμη και κυρίως στις σίτες.
Επίσης να μην είχε λευκό στο σημείο που λείπει η μια δεξαμενή,ώστε να τονίζει ότι ξηλώθηκε...
Θανάση, η λάκ είναι Balea και είναι μια μάρκα που είχα διαβάσει απο ένα Γερμανικό περιοδικό μοντελισμού.. Αγοράστηκε απο το DM στην Γερμανία αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει διαφορά κάποια άλλη αρκεί να πετύχεις στο σωστό χρονικό διάστημα το "στέγνωμα λάκ - ψέκασμα λευκού - πινέλο με χλιαρό νερό.. " .. Αν μπείς στο κόπο πρώτα να καθαρίσεις τον αερογράφο απο το λευκό, ξέχνα το. Ακριβώς για αυτό τον λόγο για αυτή την δουλειά χρησιμοποιώ έναν Tamiya HG μονής λειτουργίας.. Απλά μέχρι να τον καθαρίσω βάζω στο μπέκ καθαριστικό, ψεκάζω 1-2 μπαταριές και τον αφήνω στην άκρη μεχρι να τελειώσω το whitewash.
Αυτό πάντος που πρόσεξα είναι ότι αν αφήσεις μεγάλο διάστημα να στεγνώσει το χρώμα, το κομμάτια που φεύγουν μετά με το πινέλο είναι πιό μονοκόματα..
Τι πάθατε ρε παιδιά και οι 2? :lol:εμ τους χάζεψες μ'αυτά που κάνεις. :lol:
Ο θανά(ψ)σης top αντί για tip και ο ΦίΛΛιπας δένεις αντί για δίνεις.... Ρε σεις, συνεννοημένοι είστε? ::glossa:: ::glossa::
εμ τους χάζεψες μ'αυτά που κάνεις. :lol:
Για προχώρει να χαλβαδιάζουμε και να θυμόμαστε παλιές ωραίες εποχές φιλαράκι ::salut::
Φίλε μου είναι έξοχο.
Επιτέλους ερπύστριες όχι καφεκόκκινες και λασπωμένες, αλλά μαυρομεταλλικές, με ίχνος κόκκινου ( απ' το μαγνήσιο του μείγματος) και σκόνη. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι οι μεγαλύτερες φθορές χρώματος στα σοβιετικά άρματα παρουσιάζεται ακριβώς από κάτω απ' την θυρίδα του οδηγού ( εκεί πατάει για να μπαινοβγαίνει) και στο επάνω μέρος του πύργου, λόγω των πατημάτων του πληρώματος. Οι ρομβοειδείς τάπες στα πλευρά, κάτω από τον πύργο είναι για την πλήρωση των δεξαμενών πετρελαίου. Δικαιολογείται το βρώμισμά τους απ' το πετρέλαιο.
Καλή συνέχεια.
Πάλι η τεχνική της λάκ, επιτόπου ανοίγματα με λευκό enamel και πολλά, πολλά, πολλά wash και pin wash με προσοχή διότι το λευκό δεν συγχωρεί..Τα ανοίγματα που κάνεις με λευκό τα κάνεις μετά το τρίψιμο με ζεστό νερό και πινέλο , υπάρχει κάποιος λόγος που γίνονται με enamel;
Τα ανοίγματα που κάνεις με λευκό τα κάνεις μετά το τρίψιμο με ζεστό νερό και πινέλο , υπάρχει κάποιος λόγος που γίνονται με enamel;
Παίζει να τα περιποιηθείς σαν λάδια ;
Εξαιρετική προσέγγιση στο θέμα!Από τα πιό ενδιαφέροντα "άσπρα" με πλούσιες τονικές διαφορές.Με τις παρατηρήσεις-προτάσεις των άνωθεν συναδέλφων το αποτέλεσμα θα είναι έξοχο :wink: ::salut::
Ότι και να πω είναι λίγο...
Απίθανο βάψιμο, σεμιναριακή παρουσίαση... Ο παλιός καλός Greg γύρισε!!!!
Ευχαριστούμε!!!!
Μούρλια είναι! Σπάνια βλέπουμε τόσο επιτυχημένες και αληθοφανής φθορές. Μπράβο Greg. Καλά τελειώματα.