





Κλασσικο βαψιμο Φιλ! :D :D
Μια χαρα φιλαρακο!! :wink:
Μια προταση που ισως σε βοηθησει
Ως προς τον τραυματια,μην προσπαθεις να γεμισεις το κατω μερος και να μεινει ο ασθενης ευθυτενης (sic!)σαν να ειναι ξαπλωμενος στο πατωμα γιατι δεν νομιζω οτι θα σου βγει σωστο! :roll:
Θα σου προτεινα(επειδη εχει πολυ μεγαλο βαθουλωμα το πανι του φορειου)να κοψεις την φιγουρα στην μεση-κατω ακριβως απο την ζωνη- ετσι ωστε να διπλωσει και να καθισει ΠΟΛΥ πιο χαμηλα μεσα στο φορειο.
Αν δεν βολευουν και οι ωμοι,κοψ'τους και φερ'τους πιο μεσα και πιο μπροστα.
Στο τελος,ριχνεις μια κουβερτουλα απο πανω που να τον σκεπαζει ειτε απο το στηθος και κατω-αν δεν εχεις κοψει χερια-ειτε απο τον λαιμο και κατω αν εχεις κοψει και αφηνεις τα ποδαρακια και το ενα χερι, που κραταει το κρανος,οξω για εφε.
Με την κουβερτουλα απο πανω θα μπορεσεις αν θελησεις να λυγισεις και κανενα γονατο,να στριψεις και τις 2 μποτουλες προς τα πλαγια για πιο χαλαρη ποζισιόν βρε αδερφε!Πιστευω οτι με αυτον τον τροπο ξεμπερδευεις σαφως πιο ευκολα(απ'οτι να προσπαθεις να ταιριαξεις τον γαιδαρο στο σαμαρι ::glossa::) αλλα και ομορφα!!!! :wink:
Καλη συνεχεια bro :wink:
Απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις και απ΄ όσο κατάλαβα από τις σχετικές φωτό που βρήκα στο Internet κάτι τέτοιες 8τροχες "εκδόσεις" γίνανε στα θέατρα του Ειρηνικού.Φιλιππε επειδη το συγκεκριμενο willys υπηρχε στο θεατρο του ειρηνικου ,νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τις φιγουρες του οδηγου-νοσοκομου νομιζω οτι ενδυματολογικα ειναι για δυτικο μετωπο ,ο νοσοκομος ειναι κουμπωμενος μεχρι τον λαιμο
Η συνέχεια θα έχει, αφού τελειώσω με τον τραυματία, λίγα φορτώματα, γενικό σκόνισμα και μία μικρή βάση.
::salut:: ::salut:: ::salut::
Φιλιππε επειδη το συγκεκριμενο willys υπηρχε στο θεατρο του ειρηνικου ,νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τις φιγουρες του οδηγου-νοσοκομου νομιζω οτι ενδυματολογικα ειναι για δυτικο μετωπο ,ο νοσοκομος ειναι κουμπωμενος μεχρι τον λαιμο
::salut::
... Έτσι μούρχεται να δώσω εντολή να τον παρατήσουν ν΄ αποθάνει αβοήθητος. :mrgreen:και γιατί δεν φτιάχνεις άλλο φορείο χωρίς βαθούλωμα; ::glossa:: Πιο εύκολο είναι :mrgreen:
Φιλιππε επειδη το συγκεκριμενο willys υπηρχε στο θεατρο του ειρηνικου ,νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τις φιγουρες του οδηγου-νοσοκομου νομιζω οτι ενδυματολογικα ειναι για δυτικο μετωπο ,ο νοσοκομος ειναι κουμπωμενος μεχρι τον λαιμο
::salut::
και γιατί δεν φτιάχνεις άλλο φορείο χωρίς βαθούλωμα; ::glossa:: Πιο εύκολο είναι :mrgreen:
Για το τζιπ και τις ΛΑΘΟΣ ρόδες δεν σου λέω τίποτα μωρή παλιοξεπέτα ::violent1::
Αμα θες σου φερνω εγω φορειο
Φιλιππε επειδη το συγκεκριμενο willys υπηρχε στο θεατρο του ειρηνικου ,νομιζω οτι υπαρχει θεμα με τις φιγουρες του οδηγου-νοσοκομου νομιζω οτι ενδυματολογικα ειναι για δυτικο μετωπο ,ο νοσοκομος ειναι κουμπωμενος μεχρι τον λαιμοΛυπάμαι που θα το πω, αλλά εδώ έχουμε ακόμα έναν μοντελιστικό μύθο και μάλιστα έναν από τους καλύτερα εδραιωμένους. Παραθέτω δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση ανακατάληψης του νησιού Attu στον Β. Ειρηνικό (11/05/1943 - 30/05/1943) όπου σημαντικός αριθμός απωλειών των αμερικανών οφειλόταν σε κρυοπαγήματα.
::salut::
(http://postimage.org/image/am65lltxt/)
(http://postimage.org/image/g3lh5npmj/)Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εδώ έχουμε ακόμα έναν μοντελιστικό μύθο και μάλιστα έναν από τους καλύτερα εδραιωμένους. Παραθέτω δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση ανακατάληψης του νησιού Attu στον Β. Ειρηνικό (11/05/1943 - 30/05/1943) όπου σημαντικός αριθμός απωλειών των αμερικανών οφειλόταν σε κρυοπαγήματα.
....
Ετσι λοιπόν ο νοσοκόμος ίσως είναι βαριά ντυμένος για Guadalcanal και Ν. Ειρηνικό αλλά είναι μια χαρά για Attu ή Kiska και γενικότερα για τα Aleutian Islands, κομμάτι και αυτά του PTO αν και ξεχασμένα σήμερα σχεδόν από όλους παρά τις χιλιάδες νεκρών που έπεσαν εκεί και από τις δύο πλευρές. Επίσης το διπλόροδο jeep δικαιολογείται απόλυτα στη συγκεκριμένη περιοχή όπου μόλις ερχόταν το σύντομο καλοκαίρι (δηλαδή η θερμοκρασία ανέβαινε άντε μέχρι τους 10οC αντί για τους -30οC του χειμώνα) η λάσπη ήταν πανταχού παρούσα.
Γιάννη γνωστό σε μένα ήδη και κατανοητό το σχόλιο σου για τις στολές, δεν έχω όμως άλλες φιγούρες ούτε επιθυμώ να επενδύσω χρήμα για άλλες. Καθώς δεν είναι συγκεκριμένος τύπος παραγωγής το τζιπ και δεν αναφέρω κάτι περί Ειρηνικού στον τίτλο, ας κάνουμε ότι δεν το προσέξαμε ::glossa:: :lol: , άλλωστε στις κατασκευές μου συνήθως κινούμαι στη σφαίρα της φαντασίας μου και επίσης τα μοντελιστικά μου ενδιαφέροντα περιορίζονται κυρίως σε μία απεικόνιση που "σκηνοθετικά" αρέσει σε μένα. Τώρα θα μου πεις γιατί τις δημοσιεύω με τόσα λάθη εδώ στο MC... ε! συγχωρέστε με. :oops: :oops:
Ελπίζω να μη παρεξήγησες το σχόλιό μου ::salut::
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εδώ έχουμε ακόμα έναν μοντελιστικό μύθο και μάλιστα έναν από τους καλύτερα εδραιωμένους. Παραθέτω δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση ανακατάληψης του νησιού Attu στον Β. Ειρηνικό (11/05/1943 - 30/05/1943) όπου σημαντικός αριθμός απωλειών των αμερικανών οφειλόταν σε κρυοπαγήματα.(http://postimage.org/image/am65lltxt/)
(http://postimage.org/image/g3lh5npmj/)
Ετσι λοιπόν ο νοσοκόμος ίσως είναι βαριά ντυμένος για Guadalcanal και Ν. Ειρηνικό αλλά είναι μια χαρά για Attu ή Kiska και γενικότερα για τα Aleutian Islands, κομμάτι και αυτά του PTO αν και ξεχασμένα σήμερα σχεδόν από όλους παρά τις χιλιάδες νεκρών που έπεσαν εκεί και από τις δύο πλευρές. Επίσης το διπλόροδο jeep δικαιολογείται απόλυτα στη συγκεκριμένη περιοχή όπου μόλις ερχόταν το σύντομο καλοκαίρι (δηλαδή η θερμοκρασία ανέβαινε άντε μέχρι τους 10οC αντί για τους -30οC του χειμώνα) η λάσπη ήταν πανταχού παρούσα.
Να τα μας!!!Φιλιππε θα ηθελα να δω το διοραματακι σου χιονισμενο στον Ειρηνικο :lol:
Αναρωτιέμαι εγώ γιατί δεν τα ψάχνω; :oops: ντροπή μου!
Βέβαια:
(http://postimage.org/image/lqhinz99n/)
(http://postimage.org/image/rat2q9dob/)ʼντε να δούμε τι ιδέα για διόραμα έχεις σκαρφιστεί πάλι...
Εξαιρετικο θεματακι , ειμαι περιεργος να δω και αλλους τυπους willys ισως και με ερπυστριες ;Ευχαριστώ Δημήτρη.
Κανε κατι για τους λευκους κυκλους , μου δειχνουν πολυ καθαροι σε σχεση με το jeep, ιδιαίτερα αυτος στην θεση του συνοδηγου.
(http://postimage.org/image/ps11nhk8d/)




Πολυ καλο το σκονισμα και οι φθορες , ενσταση ομως για την κουβερτα.Είναι ριγμένη κατά πλάτος Δημήτρη. :lol: Και είναι ποτέ δυνατόν ο σπασίκλας ο
Δεν γνωριζω το πραγματικο μεγεθος μιας τετοιας κουβερτας , αλλα αυτη ειναι σαν πετσετα μπανιου.
Λιγο πιο μεγαλη και διπλωμένη απο την μερια του κεφαλιου ;
Ισως να μπει λιγο λοξα σε σχεση με το σωμα ;
... και περιμένει την βάση του και αυτό.και οι ρόδες; ??????????? :twisted: ::glossa::