Καταρχήν να σας πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που μπήκα στην "παρέα" σας και ελπίζω να καταφέρω να πάρω έστω και λίγα πράγματα από την εμπειρία σας στο χώρο του μοντελισμού!
Να κάνω ένα μικρό profile για μένα:
Μπήκα στο χώρο του μοντελισμού το '79 στην ηλικία των 5 ετών! Πολύ απλά και ερασιτεχνικά με τη βοήθεια των γονιών μου (με λεφτά δικά τους δηλαδή) και με την προτροπή τους! Σε ότι αφορά τεχνογνωσία, τεχνικές, μεθόδους και τα λοιπά δεν έμαθα δυστυχώς ποτέ τίποτα! Ελάχιστες μόνο πληροφορίες από ένα συνοικιακό μαγαζί (Σμυρλόγλου νομίζω λεγόταν, στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα), το οποίο δυστυχώς δεν επιβίωσε για αρκετό χρονικό διάστημα.
Από τότε και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάλειμμα (λόγω διαβασμάτων, σπουδών, δουλειάς, γάμου, παιδιών και μπλα μπλα λοιπών θεμάτων) αποφάσισα να ξανα ασχοληθώ με το "άθλημα"! Ευτυχώς, όμως αυτή τη φορά ανακάλυψα εσάς, οπότε οι απίστευτες απορίες, ερωτήσεις και η γενικότερη άγνοια που είχα, πάνε για απάντηση!
Αφού, λοιπόν διάβασα πάρα πολλά topics στο forum, πρέπει να σας πω για αρκετές παρατηρήσεις που έχω, περισσότερο σχετικά με την ευκολία και τη σαφήνεια ορισμένων πραγμάτων (εμ δεν προλάβαμε να μπούμε εμ ξεκινήσαμε τις παρατηρήσεις!!)!
Προτείνω, σε κάποιες από τις ενότητες του forum (π.χ. στα υλικά, στις τεχνικές, στο βάψιμο και χρήση αερογράφου), να μπούνε στην κορυφή κάποιες βασικές τεχνικές, μέθοδοι και υλικά σχετικά με τον μοντελισμό. Για παράδειγμα ένας νέος όπως εγώ δεν υπάρχει περίπτωση τελικά να καταλάβει κάποια βασικά στάδια βαψίματος με π.χ. αερογράφο. Περνάω αστάρι? Δεν περνάω αστάρι? Τί? Ποιό? Με τί αναλογίες?
Αντιλαμβάνομαι ότι αναλόγως του μοντέλου, του καμουφλάζ του και λοιπών θεμάτων, δεν είναι δυνατόν να βγει γενικός κανόνας. Αλλά σίγουρα κάποια γενικά πράγματα είναι σταθερά και δεν είναι εύκολο να τα βρεις καθώς πολλά topics δεν βοηθάνε (όπως π.χ. με τίτλο γενικό "Βοήθεια" κ.λπ.).
Προτείνω λοιπόν τα μέλη που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία σε αυτά τα θέματα να ξεκινήσουν κάτι σαν γενικές οδηγίες (manual? να το πω), με topic στο οποίο όποιος ενδιαφέρεται να μπαίνει και να προτείνει τις απόψεις του αλλά γενικά κάποιος (ίσως ένας moderator) να κρατάει ενήμερη τη γενική μεθοδολογία! Δεν ξέρω εάν κάτι τέτοιο είναι εύκολο ή εφικτό αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς τους ψάρακες.
Επίσης, κρατάω μυστικό τα μοντελάκια που περιμένω για να κάνω μια ωραία αρχή (ξανά) στο modelling!