Αποστολέας Θέμα: Special...Δωρο!!!  (Αναγνώστηκε 2949 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Special...Δωρο!!!
« στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 01:18:14 πμ »
Λοιπον, για μενα η εκθεση της IPMS ειχε ιδιαιτερη σημασια (οχι δεν κατεβασα μοντελο και πηρα βραβειο, ημουν απλος θεατης). Ηταν η πρωτη φορα που εφερα την κοπελα μου σε τετοια εκθεση και της αρεσε παρα πολυ μαλιστα. 
Αφου ειδαμε ολα τα μοντελα και τα φωτογραφησαμε, καναμε μια περατζαδα στα περιπτερα της εκθεσης. Ηξερε οτι μου ειχε κολλησει στο μυαλο ενα συγκεκριμενο κιτ, το βρηκε, το αγορασε και μου το εκανε δωρο  :shock:. Πρωτη φορα μου κανει καποιος δωρο ενα κιτ και μαλιστα τι κιτ...αυτο που εψαχνα να αγορασω!!! Της αρεσε και της κοπελας μου το συγκεκριμενο αεροπλανο και της εμεινε στο μυαλο λογω του περιεργου ονοματος του...Pucara. Πραγματικα το καλυτερο δωρο της ζωης μου (...εως τωρα  :mrgreen:) και απο τον ενθουσιασμο μου σκεφτηκα να μοιραστω μαζι σας την πρωτη ματια...και η κατασκευη βλεπουμε...δεν χανομαστε. ::icon_thumright::

Το κιτ φυσικα ειναι το IA-58A Pucara της Special Hobby. Το αεροπλανο αυτο το ερωτευτηκα απο την πρωτη στιγμη που το ειδα ::love7::, αν και προπελατο και δεν ηξερα οτι υπηρχε σε 72αρι κιτ που ειναι η κλιμακα μου, οποτε απο τη στιγμη που το ειδα στην Αργυρουπολη το ηθελα, αλλα ειναι και απο τα πιο ακριβα κιτ στην μικρουλα 1/72  :?

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Απ'οτι βλεπετε το κιτ εχει απ'ολα  :mrgreen: Πλαστικο, ΡΕ, ρητινες, διαφανο φιλμ και χαλκομανιες για 4 Αργεντινικα αεροπλανα, εκ των οποιων τα 3 πηραν μερος στον πολεμο των Φοκλαντ το 82'. Το 511 καταριφθηκε απο Sea Harrier, το 549 το πηραν οι Βρετανοι σαν λαφυρο μετα τη νικη τους  ::arrowred:: http://www.airliners.net/photo/Argentina---Air/FMA-IA-58A-Pucara/0763684/M/, για το 520, αγνοω την τυχη του, ενω το 568 εμεινε στη βαση του και εκανε περιπολιες στις ακτες τις Αργεντινης χωρις να λαβει ουσιαστικα μερος στον πολεμο.

Ειναι καλο, αλλα δυσκολο κιτ με μικρα κομματακια ΡΕ και θελει αρκετη δουλεια. Εχει καποια λαθακια συμφωνα με review που διαβασα αλλα διορθωνονται. Υπαρχει και απο την Airfix στην μιση τιμη στο εξωτερικο, 7 λιρες περιπου (ακριβως το ιδιο καλουπι απλα η airfix δινει σε πλαστικο οτι δινει η Special Hobby σε ΡΕ και ρητινη...και μαλιστα αναγλυφο κοκπιτ  :shock:) Στην Ελλαδα βεβαια εχει 21 Ευρω αυτο της Airfix ενω 25 της SH...

Παρτε και 2 βιντεο...το πρωτο ειναι γενικο και το δευτερο ειναι αφιερωμενο σε ενα πιλοτο που σκοτωθηκε στον πολεμο, μεσα στο αεροπλανο του (527) στο εδαφος απο επιδρωμη Harrier. (εχει και ωραιες φωτο για διοραματακια το 2ο βιντεο  :wink:)

http://www.youtube.com/watch?v=ffHNFpZEguc http://www.youtube.com/watch?v=JyMZy5jitf4

Τελος να ρωτησω, ξερετε αν υπαρχει κανενα βιβλιο για το Pucara??? γιατι στο ιντερνετ περα απο μερικες φωτο που βρηκα δεν υπαρχουν και παρα πολλα πραγματα.

Αν κρινουν οι διαχειριστες οτι ειναι σε λαθος ενοτητα ας μετακινηθει  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Special...Δωρο!!!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 02:12:52 πμ »
καλή αρχή φίλε μου....... και περιμενουμε φωτο απο την διαρκεια της κατασκευης. :wink:
μπραβο και στην κοπελια σου....που σου εκανε τετοιο δωρακι.... ::icon_thumright::

καλη συνεχεια.....

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 09:08:26 πμ »
Καλή αρχή και από μένα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 10:03:27 μμ »
Εγραψε η κοπελα σου  με τη κίνηση ::icon_thumright:: Ωραια εισαγωγη,να πω την αληθεια πρωτη φορα βλεπω το αεροπλάνο.Ειναι κατι σαν φτηνο πολεμικό;  ::glossa::

Το κιτ φαινετε πολυ προσεγμένο.καλη συναρμολογηση!

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 11:39:44 μμ »
Καλη αρχη και καλη συνεχεια με το project. Αυτη η φωτο απο μενα απο Duxford.

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 11:54:20 μμ »
Περιεργο αεροπλανο παντως.Ασχημουλικο το βρισκω αλλα σιγουρα πρωτοτυπο.

Καλη κατασκευη felix

Και μερικες φωτο που μπορει να σε βοηθησουν

::arrowred::http://www.airfighters.com/photosearch.php?key=pucara

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 11:59:49 μμ »
Από βιβλία ,υπάρχει το " IA-58 Pucara" της Avialatina. http://www.avialatina.com.ar
Το παρήγγειλα πέρισυ και μου κόστισε περίπου 30EUR,συνολικά.
Δεν είναι τίποτα τρομερό ,αλλά αξίζει τα λεφτά του....

Αποσυνδεδεμένος nek

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χανια
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 12:02:13 πμ »
Ευγε στην κοπελια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
........Μια απορια μονο,επειδη το αφος δεν το ξερω.................το c προφερεται σαν "κ" η σαν "τσ"?????????????? ::077devil::

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 12:06:23 πμ »
Ευγε στην κοπελια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
........Μια απορια μονο,επειδη το αφος δεν το ξερω.................το c προφερεται σαν "κ" η σαν "τσ"?????????????? ::077devil::

χα,σωστη ερωτηση.Υποπτευομαι το 2ο,''τσ'' :lol:

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 12:09:00 πμ »
Ωχ λετε με "τσ"; axaxaxaxaxaxaxaxXAAXAXAXax aaaaa XAXA ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::angel_evil::

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 12:13:20 πμ »
Βεβαια,τωρα που το ξανασκεφτομαι,μπορει να προφερεται και   πουσαρα                                                                           

Αποσυνδεδεμένος pulpo

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 12:22:58 πμ »
axaxaxaxaxaxaxax
egw tha to diavazw poukara pantws. me k.

:mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 11:42:23 πμ »
Από τα πολύ αγαπημένα μου θέματα  ::icon_thumright::

Καλή κατασκευή, θα το παρακολουθώ με ενδιαφέρον  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 03:09:32 μμ »
Φίλε μου καλή αρχή με το Πουκάρα σου (σ' όλες τις λατινικές γλώσσες c+a = Κά  :wink: ) Υπόψην οτι το εν' λόγω αεροσκάφος έχει το 2ο καλύτερα θωρακισμένο cockpit "πίσω" απο το Α-10  :!: :!: :!:  Μαζί με το Mirage III ήταν ο "φόβος & τρόμος" όλων των H.M.S. κατα τον πόλεμο των Φωκλάντς  :wink: :wink: :wink:  Στο τεύχος μάλιστα του Scale Aviator (Νοέμβριος '90) υπήρχε 20σέλιδο αφιέρωμα σ' ολα τα αε/φη της Αργεντινής με πρπ 100 προφίλς....σ' ενα απο αυτά υπήρχε θυμάμαι ενα προφίλ Pucara με ενα "παπί" που κρατούσε exocet ( :?:roll: :roll: ) Δυστυχώς το τεύχος αυτό το δάνεισα σε φίλο το 2000 και έκτοτε αγνοείται  :evil: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 07:01:26 μμ »
Σας ευχαριστω ολους παιδια, αλλα θα σας στεναχωρησω γιατι δεν θα ξεκινησει συντομα. Μαζευω υλικο μεχρι και τις 9-11-08 γιατι την επομενη παρουσιαζομαι στη Λαμια.  :D Εβαλα τις φωτος απο τα sprue για να σας δωσω μια ιδεα και οταν με το καλο απολυθω βλεπουμε.

Το αεροσκαφος προφερεται ή Πουκάρα ή Πουκαρά. Πουτσ... παντως με τιποτα.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ειναι ωραιο αεροσκαφος βρε παιδια (δεν ξερω, μπορει να ειμαι κι εγω ο περιεργος. Κι αυτο και το Bronco με ξετρελενουν) Για Αργεντινικο, εχει μια ξενερωτη παραλλαγη που ειναι αλουμινιο με καποια πανελ σε διαφορετικο τονο (?), μια ακομα πιο ξενερωτη με διαφορους τονους του γκρι (Lo-vis), μια τυπου βιετναμ απ'οτι καταλαβα που εχουν τα αναγνωριστικα με ατρακτιδιο και μια τρομερη ανοιχτο καφε, ανοιχτο πρασινο και Sky απο κατω που ηταν μονο για τα Φωκλαντ. Οσα επιζησανε ξαναβαφτηκαν αλουμινιο και μετα γκρι.

Κυριως φωτο απο κοκπιτ θελω και καθισματων γιατι περιεργο προσκεφαλο εχει το καθισμα και θελω να το σιγουρεψω.

Φίλε μου καλή αρχή με το Πουκάρα σου (σ' όλες τις λατινικές γλώσσες c+a = Κά  :wink: ) Υπόψην οτι το εν' λόγω αεροσκάφος έχει το 2ο καλύτερα θωρακισμένο cockpit "πίσω" απο το Α-10  :!: :!: :!:  Μαζί με το Mirage III ήταν ο "φόβος & τρόμος" όλων των H.M.S. κατα τον πόλεμο των Φωκλάντς  :wink: :wink: :wink:  Στο τεύχος μάλιστα του Scale Aviator (Νοέμβριος '90) υπήρχε 20σέλιδο αφιέρωμα σ' ολα τα αε/φη της Αργεντινής με πρπ 100 προφίλς....σ' ενα απο αυτά υπήρχε θυμάμαι ενα προφίλ Pucara με ενα "παπί" που κρατούσε exocet ( :?:roll: :roll: ) Δυστυχώς το τεύχος αυτό το δάνεισα σε φίλο το 2000 και έκτοτε αγνοείται  :evil: :evil: :evil:

Exocet φερανε τα 5 Super Etentard που ειχαν προλαβει να παραδωθουν στην Αργεντινη πριν τον πολεμο αφου μετα σταματησανε την προμηθεια τους οι Γαλλοι (μαλιστα τα 2 τα κανανε βιδες για να εχουν ανταλακτικα για τα υπολοιπα και να μεινουν πτησιμα) και βοηθησαν οι Ισραηλινοι για την αμφιδρομη επικοινωνια αεροπλανου-πυραυλου.
Τωρα εαν ειχαν κανει και καμια τροποποιηση στα pucara να φερουν exocet δεν ξερω αλλα λιγο χλωμο μου φαινεται. Καποιο αλλο οπλικο συστημα θα ειχε και θα ηταν οντως πολυ ενδιαφερον να βλεπαμε αυτο το προφιλ.

Από βιβλία ,υπάρχει το " IA-58 Pucara" της Avialatina. http://www.avialatina.com.ar
Το παρήγγειλα πέρισυ και μου κόστισε περίπου 30EUR,συνολικά.
Δεν είναι τίποτα τρομερό ,αλλά αξίζει τα λεφτά του....

Εχει αρκετες φωτο Κωστα και κυριως κοκπιτ αλλα και walkaround? Γιατι απ'οτι καταλαβα ειναι ολο στα Ισπανικα, τουλαχιστον να βλεπουμε καμια εικονα  :mrgreen:

Οσο για την κοπελα μου, ειναι η μονη που με υποστηριζει σε αυτο το χομπι απο την οικογενεια μου και τους φιλους μου. Οι υπολοιποι τηρουν πιο παθητικη σταση. Της αρεσει παντως ο μοντελισμος (να βλεπει), ....τοσο που ηθελε να τις χαρισω μερικα αεροπλανα που εχω στη βιτρινα μου  :mrgreen:

Παρτε και ενα λινκ με μια τρομερη κατασκευη του αεροπλανου  ::arrowred:: http://www.master194.com/maquettes/manu_1/index.htm

Και ενα 48αρι ρητινενιο απο την Heritage Aviation  ::arrowred:: http://www.master194.com/maquettes/petit_james/pucara/index.htm
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 03:18:35 πμ »
Μακαρι να χαμε κι εμεις τετοιες γυναικες :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

λοιπον για παρε μερικες ποιοτικες φωτο

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 04:41:02 πμ »
Τελικά Πουκαρά λέγετε...
http://en.wikipedia.org/wiki/FMA_IA_58_Pucar%C3%A1

Όσον αφορά το γεγονός που σου αρέσει αυτό το αεροσκάφος αλλά και το Bronco, να σου πω οτι μου αρέσουν και μένα και τα δύο. Το Πουκαρά είναι από τα λίγα αεροσκάφη που έχουν πανέμορφο το κομμάτι πιλοτηρίου-ρύγχους. Το ίδιο ισχύει και για τα Voodoo και Vigilante.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 06:25:12 μμ »
Λαμπρο με εστειλες. Να'σαι καλα φιλε για τις φωτο. Ειναι σουπερ!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Και τα Pucara της Ουρουγουαης εχουν ωραια-παραπλησια με Νατο-παραλλαγη.  ::love7::

::arrowred:: Snake Eye, ειναι πολυ ωραια αεροπλανα και τα δυο. Γενικα δεν μου αρεσουν οι προπελες, αλλα εαν ειναι συγχρονες, 2θεσιες (εχω μια αρεσκεια στα διθεσια  :mrgreen:) και πολυ ομορφες τις ερωτευομαι  ::love7:: ::love7:: ::love7::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 06:35:26 μμ »
ελα μικρε παρε τα χερακια σου να δουμε και κατιτις ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: :wink:

Tags: