το κιτ γενικα εχει καλη λεπτομερια αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο εχω κανει μεχρυ τωρα.Χρησιμοποιηθηκε στοκος σχεδον σε ολες τις ενωσεις και ειδικα στο καπακι του κινητηρα με τις γριλλιες.
Οι εδαφιαιοι ειναι λιγο δυσκολουτσικοι να μπουν στην θεση τους και θελουν καλη ευθυγραμμιση ωστε να μπορει να τοποθετηθει η ερπυστρια.
Τωρα οσον αφορα τους εδαφιαιους στα Κυπριακα αρματα.
Ηταν ενα χαος απο οτι εχω διαβασει.Τα πηραν απο Γιουγκοσλαβια οπου εκει οι Γουγκοσλαβοι εκαναν πατεντες οταν δεν ειχαν εξαρτηματα για τα /85 και εβαζαν απο ποιο παλια αρματα /76 νομιζω τους εδαφιαιους χωρις ακτινες.Επισης η βαση του αντιεροπορικου δεν ηταν στο πισω μερος του πυργου αλλα μπροστα απο την θυριδα του αρχηγου.Και το αντιεροπορικο αν δεν κανω λαθος δεν ηταν σοβιετικης προελευσης ε?
Εχω μια φωτογραφια που υπαρχει ενα παρατημενο στους προποδες του Πενταδακτυλου με οτι νανε εδαφιαιους.
Διαβασα οτι υπηρχαν και αρματα που ηταν 'νορμαλ' με τους 5 ακτινους εδαφιαους παρομοιυς με του Τ-55.
Αυτα που ηταν μπασταρδεμενα δεν ξερω ολα σχεδον ο 2ος εδαφιαιος ηταν απο ποιο παλια εκδοση.Θα προσπαθησω να πατενταρω/να βρω και εγω ενα ζευγαρι type /76.
Ενα αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι στην εν λογο φωτο που ειναι παρατημενο οι εργαλειοθηκες ειναι ανοικτες(λογικο)Το κιτ τις δινει ενα καλουπι ψιλο χοντρο κα μου φαινεται λιγο αδυνατο να κοψω το καπακι απο πανω να τις κανω ανοιχτες.Υπαρχει τιποτα στην αγορα αν ξερετε με τις εργαλειοθηκες του Τ34 σε p.e που να μπορεις να τις βαλεις ανοιχτες?
Απο την αλλη εχω μια αλλη φωτοφραφια που ειναι ενα Τ34 που κινηται με 2 κυπριους πεζους διπλα του.Αυτο φερει κανονικα τους εδαφιαιους του /85 αλλα ειναι βαμμενο παραλλαγη.
Το μοτιβο γινεται τι χρωματα ειναι το θεμα....
Οσο ωραια ειναι η ιδεα να κατασκευασω κατι τετοιο τοσο δυσκολο ειναι μαις και το υλικο που υπαρχει γενικα ειναι λιγοστο.Το βιβλιο που κυκλοφορει για τα αρματα στην Κυπρο καλο ειναι αλλα δεν εχει και πολυ λεπτομερια για το συγκεκριμμενο.
Θα ειναι δυσκολη η δουλεια μου.
Περιμενοντας να τριψω...