Αποστολέας Θέμα: Η ΠΑΡΑΓΚΑ!!!  (Αναγνώστηκε 40181 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Η ΠΑΡΑΓΚΑ!!!
« Απάντηση #175 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 01:10:08 πμ »
Σταύρο

καμιά φορά είναι αναγκαία η υπερβολή, για να ...δώσει το μέτρο

συνειδητά ήμουν υπερβολικός, για το παραπάνω λόγο

αλλά, μερικά πράγματα λείπουν στην Ελλάδα, πιο πολύ από τον ρεαλισμό

έχεις αίσθηση τι συμβαίνει ...παραέξω

Υ.Γ. το σχόλιο μου δεν ήταν προσωπική επίθεση στο άτομο σου, αλλά on a principle basis
άλλωστε εσύ δεν παρεξηγείσαι για "κουβέντα" για μοντέλα και όχι για προσωπικότητες  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #176 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 01:24:54 πμ »
Τον τελευταίο μήνα λόγο υπερβολικού φόρτου εργασίας δεν τσεκάρω τόσο συχνά τα πόστ..

Μόλις είδα την παράγκα του Νικόλα και έχω να σχολιάσω μόνον ένα πράγμα:

Μεγάλε Νικόλα ...   ::proskino:: ::proskino::

Σταύρο, θα με το συμπάθειο δηλαδής, αλλά το τι διάμετρο έχουν τα καρφιά το θεωρώ κάπως....  Εκτός και αν έχεις να παραθέσεις φώτο από παράγκες του ΄39 στην Πολωνία με close up τα καρφιά ώστε να δικαιολογήσεις την άποψη σου..

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #177 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 01:49:46 πμ »
Σταύρο, θα με το συμπάθειο δηλαδής, αλλά το τι διάμετρο έχουν τα καρφιά το θεωρώ κάπως....  Εκτός και αν έχεις να παραθέσεις φώτο από παράγκες του ΄39 στην Πολωνία με close up τα καρφιά ώστε να δικαιολογήσεις την άποψη σου.. 

επιτέλους και μια άποψη στο ...ίδιου μήκους κύμα

για να μη αισθάνομαι ότι είμαι ο ...γκρινιάρης - για να μη πω τπτ άλλο - της παρέας  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #178 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 02:48:13 πμ »
Δεν Ξερω γιατι αλλα νιωθω την αναγκη να την πω την αποψη μου τη ρημαδα για το θεμα.Οχι για τα καρφια αλλα για το ολο θεμα.Το ξαναλεω πως τα καρφια ειναι μονο η αφορμη.Γιατι ειμαι πολυ νεος στο φορουμ αλλα εχω διαβασει αρκετα θεματα και νομιζω οτι συμμετεχω καιρο.Μηπως ρε παιδια μερικες φορες χανουμε λιγο το νοημα αυτου που κανουμε?Μηπως αυτο το ρημαδοχομπυ αντι να μας δινει ευχαριστηση,μερικες φορες μας γεμιζει αγχος?Και γιατι?Γιατι εγω αισθανομαι πως δεν εχω να αποδειξω τιποτα και σε κανενα και απλα εχω βρει μια παρεα με την ιδια μουρλα με μενα?Και γιατι απλα δεν με ενδιαφερει αν τα καρφια στην παραγκα ηταν τετοια,αλλα με ευχαριστει που ενας ανθρωπος καταφερε να μου δημιουργησει συναισθηματα με μια του κατασκευη?Ειτε το θελουμε ειτε οχι ο μοντελισμος ειναι τεχνη.Και ο ιδιος ζωγραφιζω και μαλιστα ισως καλυτερα απο οτι φτιαχνω μοντελα.Δεν τα εχω διαχωρισει ποτε ομως στο μυαλο μου.Κι οταν μιλαμε για τεχνη δεν μας επιτρεπεται να διυλιζουμε τον κωνωπα.Ειναι αλλος ο σκοπος της τεχνης και αλλος αυτος της απλα απεικονιστικης τρισδιαστατης φωτογραφιας.Αν καποιοι εκλαμβανουν τον μοντελισμο ως τετοιο δικαιωμα τους,αλλα δεν ειμαι υποχρεωμενος να συμφωνησω μαζι τους.
    Και ειναι και ενα αλλο θεμα.Ο μοντελισμος δεν ειναι επιστημη.Αυτο που εννοω ειναι οτι μονο στην επιστημη η βιβλιογραφια ειναι τοσο αυστηρος οδηγος.Να δεχτω οτι για την κατασκευη ενος Tiger για παραδειγμα η βιβλιογραφια ειναι πολυτιμη και σοβαρος οδηγος.Υπαρχουν ομως πραγματα που ξεφευγουν κατα πολυ.Καταπιανομαι απο αυτο που ειπε ο Γρηγορης για φωτο.Μαζι σου κι εγω Γρηγορη αλλα και φωτο να υπηρχε παλι δεν μου ελεγε τιποτα για το αν ειναι σωστα αυτα που εβαλε ο νικος.Υπηρχαν χιλιαδες παραγκες καμμια ιδια με την αλλη.Οι φωτο ειναι ενδειξεις οχι αποδειξεις(βεβαια το ξαναλεω και αποδεδειγμενα λαθος να ηταν τα καρφια παλι δεν με ενοιαζε).Η βιβλιογραφια ειναι για να τη χρησιμοποιουμε,οχι για να μας χρησιμοποιει.
     Επισης εαν θελετε,θα ηθελα να μου εξηγησετε τι σημαινει καλο μοντελο...αν μπορειτε.Δυσκολευστε να το κανετε με αντικειμενικα κριτηρια?Μηπως αυτο πρεπει να μας βαλει ολους μας σε σκεψεις.
      Κυριοι ας αφεθουμε σε ενα πολυ ομορφο κοσμο αυτον του μοντελισμου,και ας χαλαρωσουμε για να τον απολαυσουμε

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #179 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:16:44 πμ »
Νικόλα ήμουν σίγουρος οτι έχεις ψάξει για τα καρφιά!
Θυμάμαι και εγώ στη Σαλαμίνα της δεκαετίας του 1970 όπου η φτωχολογιά της Αθήνας και του Πειραιά προσπαθούσε να υλοποιήσει το όνειρο του εξοχικού, υπήρχαν καρφιά ειδικά για λαμαρίνες με πολύ μεγάλο κεφάλι, δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα. Ο λόγος ήταν να πιέζουν τη λαμαρίνα σε μεγάλη επιφάνεια και σε περίπτωση δυνατού αέρα, άρα ταλάντωσης της λαμαρίνας, να μην σκίζετε αυτή στα σημεία που μπήκαν τα καρφιά. Δυστυχώς δεν τα βλέπω πλέον, προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εμφανίστηκε το ελενίτ και πολύ γρήγορα αντικατέστησε τις λαμαρινοσκεπές. Τώρα πια, ακόμα και ενελίτ σπάνια βλέπεις...

Τελικα με τη φασαρια δε μας ειπατε σε ποιο σημειο μπαινει το καρφι...στο ψηλο η στο χαμηλο του κυματος? (για να ξερουμε και μεις οι υπολοιποι οταν φτιαξουμε κατι τετοιο)και πραγματικα το εχω απορια απο οταν πηγα να φταιξω κατι παρομοιο ...  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αποστόλη, από όσα εγώ θυμάμαι, έμπαιναν στο κάτω μέρος του κύματος το οποίο ερχόταν σε άμεση επαφή με το υποκείμενο δίκτυο από ξύλα. Μάλιστα όπως ανέφερε και ο nino έμπαιναν και κομμάτια από παλιές σαμπρέλες και στις deluxe κατασκευές λίγο πίσα από πάνω για στεγανοποίηση. Και προς μεγάλη μου έκπληξη το κόλπο με τη σαμπρέλα ήταν απλό αλλά αποτελεσματικό, στο σπίτι μας (διάβαζε κατοικήσιμη παράγκα...) και σε 2-3 άλλα συγγενών και της ιδίας "ποιότητας" ποτέ δε θυμάμαι να υπήρξε εισροή νερού. Τώρα από μόνωση στη ζέστη και το κρύο, τι να λέμε, το καλοκαίρι ήταν κάτι σα φούρνος και όταν βράδιαζε άκουγες τις λαμαρίνες να συστέλλονται...

αυτή η ιστορία του ...δήθεν ρεαλισμού ΔΙΑΒΑΖΕ, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, πρέπει να τελειώσει  :!: :!: :!:
Ουπς, αυτό πόνεσε!
Κατ' αρχήν να πω πως το μοντελισμό τον βιώνουμε διαφορετικά ο καθένας. Για μένα είναι η αναπαράσταση ενός αντικειμένου υπό κλίμακα όσο πιο πιστά γίνετε. Ετσι το βλέπω το χόμπυ και φυσικά κατανοώ το οτι άλλοι το βλέπουν αλλιώς. Είναι κάτι σαν τη φάβα, ή σου σρέσει και την ξεσκίζεις ή δε θες ούτε να την βλέπεις. Οπότε δεν θα έρθω σε καμμίας μορφής αντιπαράθεση με άλλους που βλέπουν αλλιώς τα πράγματα γιατί δεν έχει νόημα, de gustibus non est disputandum.

Τώρα όσον αφορά τις μοντελιστικές μου ικανότητες, τις τοποθετώ κάτω του μετρίου και αν απομονώσω κάποια μοντέλα εδώ μέσα, τότε είμαι πάτος άπατος. Βάφω freehand ένα τετράχρωμο Corsairάκι, σκαρώνω καμμιά γεννήτρια και τέλος! Μέχρι εκεί. Και δε με χαλάει, χόμπυ είναι, δοκιμάζω νέα πράγματα και άμα δε μου "πάνε" τα αφήνω, δε θα σκάσω γιατί ΔΕΝ μπορώ να φτιάξω ιστιοφόρο! Και σίγουρα δε μπορώ να φτιάξω την παράγκα του nino, ούτε με σφαίρες. Το ζητούμενο είναι να χαλαρώνω από μία δουλειά που με πιέζει, κάποιες φορές αφόρητα, να διασκεδάζω, να ψάχνω ιστορικά στοιχεία που μου αρέσει πάρα πολύ και να βγαίνει και ένα μοντελάκι, όπως βγαίνει, γιατί όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτα σε κανέναν όσον αφορά το μοντελισμό. Είμαι αυτό που είμαι, άκρως προβλέψιμος, μετριότατος και άκρως ευτυχισμένος την ώρα που μοντελάρω! Και έτσι θα μείνει η κατάσταση...

Αλλά όταν δεν μπορώ να φτιάξω ένα μοντέλο, δε νομίζω αυτό να μου απαγορεύει να λέω την έποψή μου για αυτό. Θα το κρίνω όσον αφορά το ρεαλισμό του, μόνο αυτό μου επιτρέπουν οι περιορισμένες γνώαεις μου και θα πω την άποψή μου, χωρίς φυσικά να προσπαθήσω να την επιβάλλω, τα είπαμε πιο πάνω. Αν δεν έπρεπε να πω την άποψή μου στα μοντέλα που δεν μπορώ να φτιάξω τότε δεν έπρεπε να απαντήσω στο 95% των μοντέλων που υπάρχουν στο forum! Η άποψη αυτή οδηγεί σε έναν επικύνδινο ελιτισμό που εμένα τουλάχιστον με απωθεί. Και την άποψή μου για ένα μοντέλο δεν τη λέω για να το μειώσω επειδή εγώ δεν μπορώ να το φτιάξω, αυτό θα ήταν παιδαριώδες, αλλά επειδή κάτω από αυτό το πρίσμα βλέπω και βιώνω το μοντελισμό.

Και για φανταστείτε λίγο... Φτιάχνω ένα Supermarine Spitfire Mk I και στην αριστερή πτέρυγα βάφω έναν κίτρινο ρόμβο. Ο nino δεν ξέρει τι είναι αυτό και του απαντάω "φιλαράκι δεν ξέρεις, άραξε στα αυγά σου και μη μιλάς". Στο επόμενο δικό μου post στην παράγκα ο nino ορθώς μου λέει "μεγάλε αφού δεν μπορείς ούτε να φανταστείς πως να το φτιάξεις, τράβα στη φωλιά σου και τουμπεκί". Που θα καταλήγαμε; Σίγουρα η εικόνα δεν είναι ωραία, για μένα τουλάχιστον...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #180 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 09:34:00 πμ »
....   Σταύρο, θα με το συμπάθειο δηλαδής, αλλά το τι διάμετρο έχουν τα καρφιά το θεωρώ κάπως....  Εκτός και αν έχεις να παραθέσεις φώτο από παράγκες του ΄39 στην Πολωνία με close up τα καρφιά ώστε να δικαιολογήσεις την άποψη σου..   .....

Λοιπόν, συμφωνώ με την παραπάνω παρατήρηση του gkontog και το συνεχίζω το θεμα όχι γιατί έχω κάτι με το Νίκο (τον κατασκευαστή της υπέροχης παράγκας μας) - το έχω ξεκαθαρίσει και προσωπικά αυτό με πμ - αλλά διότι μάλλον δεν έγινε κατανοητή η σκέψη μου και θελω να τη διευκρινίσω.
Η μεγαλύτερη και εγκυρότερη βιβλιογραφία για τέτοιου είδους ιδιο-κατασκευές είναι η κοινή λογική και το εγκυρότερο εργαλείο μέτρησης είναι το...μάτι μας.
Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν υπάρχει το μηχανολογικό σχέδιο των στοιχείων της παράγκας για να εξαχθεί το μέγεθός τους υπο κλίμακα, αρκεί μια απλή σύγκριση αυτών των στοιχείων, με τους .... ανθρώπους (τις φιγούρες δηλαδή) στην 1/35.
Συγκρίνεις λοιπόν το κάθε αντικείμενο με μια "καλή" (= με σωστές σωματικές αναλογίες - όχι τύπου "γίγαντα" αλά Verlinden ούτε τύπου κακομοίρη ασιάτη αλά Academy/Trumpeter) φιγούρα.
Εαν το στοιχείο που σε ενδιαφέρει και προτίθεσαι να χρησιμοποιήσεις (πχ. το καρφί), το συγκρίνεις με μια παλάμη στην 1/35 και σου φανεί εντάξει είναι εντάξει. Εαν σου φανεί λάθος (μεγάλο ίσως ?) χρησιμοποιείς κάτι μικρότερο που να ταιριάζει. Τόσο απλό  ::icon_thumright::
Τώρα εαν αυτή τη λογική τη θεωρείται υπερβολική ή αγχωτική ή...οτιδήποτε άλλο, είναι άποψη σας την οποία δεν είμαι υποχρεωμένος να υιοθετήσω και να ακολουθήσω.
Εξάλλου γράφοντας τα όποια σχόλια μου - ιδίως για άτομα που γνωρίζω και εκτιμώ - θεωρώ ότι κινούμαι στο πνεύμα του φόρουμ (ανταλλαγή απόψεων , σχολίων, προτάσεων, με ευγενικό τρόπο) και του συγκεκριμένου τόπικ και ενότητας.
Οταν φτιαχτεί ενότητα "Οι Αλάθητοι" , εκεί θα γράφουν και θα ανεβάζουν έργα τους μόνο όσοι θεωρούν ότι έχουν φτάσει το τέλειο και δεν θα επιτρέπεται αρνητική κρίση απο τη μεριά μας, των "κοινών θνητών".

Και θα κλείσω με τη πολύ λογικότατη απορία του Αποστόλη και τις επισημάνσεις του gkontog και του nino:
Ο αριθμός και η θέση των καρφιών ή των στοιχείων που στερεώνουν τις λαμαρίνες εξαρτάται από τη θέση και τον αριθμό των εσωτερικών δοκαριών (εαν είναι κάθετα ή παράλληλα με τις "ρήσεις" κλπ.) πέρα απο τη συνήθεια ή την πρακτική του κάθε τεχνίτη. Εχοντας (λόγω εξ' αγχιστείας συγγένειας) γνωρίσει και συζητήσει με παραδοσιακούς "σκεπάδες" ορεινού χωριού της Ναυπακτίας, σημείωσα αυτά που ανέφερα παραπάνω.
Και είπα ότι αυτό "συνηθίζεται" όχι ότι είναι ο απόλυτος κανόνας. Η "απολυτη" λεπτομέρεια που ξέχασα να αναφέρω αλλά την επεσήμανε ο Νίκος είναι η ύπαρξη "φλάτζας" σε κάθε καρφί για να μην εισέρχεται νερό στο εσωτερικό. Στα πιο σύγχρονα χρόνια αυτή είναι απο κομματάκια σαμπρέλας, πιο παλιά χρησιμοποιούσαν κομμάτια απο άλλο χοντρό και σχετικά "αδιάβροχο" υλικό (μουσαμά, κετσέ κ.ο.κ.)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #181 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 10:18:14 πμ »
Εξάλλου γράφοντας τα όποια σχόλια μου - ιδίως για άτομα που γνωρίζω και εκτιμώ - θεωρώ ότι κινούμαι στο πνεύμα του φόρουμ (ανταλλαγή απόψεων , σχολίων, προτάσεων, με ευγενικό τρόπο) και του συγκεκριμένου τόπικ και ενότητας.
Οταν φτιαχτεί ενότητα "Οι Αλάθητοι" , εκεί θα γράφουν και θα ανεβάζουν έργα τους μόνο όσοι θεωρούν ότι έχουν φτάσει το τέλειο και δεν θα επιτρέπεται αρνητική κρίση απο τη μεριά μας, των "κοινών θνητών".

Αντε φτιαχτε αυτη την ενοτητα γιατι δεν μπορω να χαραμιζω τα αριστουργηματα μου με εσας τους κοινους θνητους....αν και πιστευω οτι θα ειμαι μονος μου σε εκεινη την ενοτητα αλλα τελοσπαντων
... ::tsekouri::      ::sterb121::

[img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #182 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 10:19:08 πμ »
Γιώργο, δεν μίλησα για ρεαλισμό, αλλά για ...δήθεν ρεαλισμό

και δεν είναι στις προθέσεις μου να υπαγορεύσω σε οποιονδήποτε πως να περνά καλά με το χόμπυ του

Υ.Γ. Το σχόλιο δεν αφορούσε προσωπικά οποιονδήποτε, αλλά τη νοοτροπία της «άμυνας στο καινούργιο» που έφερε στο μοντελισμό τα τελευταία χρόνια η «Σχολή Χιμένεθ», ήτοι της καλλιτεχνικής προσέγγισης του μοντελισμού.

Της άμυνας του τύπου: «πολύ τσίπινγκ σκουριάς, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί ο μέσος όρος «ζωής» των αρμάτων από την έξοδο τους από το εργοστάσιο μέχρι την καταστροφή τους δεν ήταν αρκετός για να σκουριάσουν».

Αλλά, κακά τα ψέματα
Όπως ένας πίνακας ζωγραφικής ενός τοπίου τραβάει περισσότερα βλέματα από τη φωτογραφία του ίδιου τοπίου, έτσι και ένα μοντέλο της «Σχολής Χιμένεθ» γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Και πιο παλιά, όταν ο Greenland έβαφε τα μοντέλα του με τη γυαλάδα του eggshell, με κίτρινο κροκί το κίτρινο του γερμανικού τρίχρωμου καμουφλάζ και έκανε «φιδάκια» με τον αερογράφο, ακούγονταν φωνές που κατέκριναν την «ιεροσυλία», αλλά η πλειονότητα παρακαλούσε να μάθει πως τα κάνει

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #183 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 01:10:04 μμ »
Μαλλλλλλλλονο με τον εαυτο μου που το παρατηρησα τωρα το αριστουργημα του nino.Aπλος θαυμαζο και γουσταρο με τη απλοτητα και χωρις αυτο το αγχος που θα βρω τα καταληλα ακριβοπληρωμενα υλικα για να κανω καποια κατασκευει,δουλευει και μας παρουσιαζει ο nino.Για τα αλλα πλαπλα και φιλοσοφιες με ολο τον σεβασμο σε ολους εδω μεσα νο κομεντ. 8)Ας παραμηνουμε στο θεμα του στατικου μοντελισμου.Ο ανθρωπος κατασκευασε κατι,μας αρεση και το χαιρομαστε μαζι του.Εαν τωρα υπαρχουν...διαφορες...ας το κατασκευασουν αλλλλλλιος για να το θαυμασουμε και να το χαρουμε και αυτο μαζι ::icon_thumright::Αντε φιλοι συναδελφοι αφιστε τα σαπια και ας φτιαχνουμε μοντελα :wink: :wink: :wink: ::sorry::για το  ::spam_smilie:: ::keep_mod:: ::keep_mod:: ::keep_mod::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #184 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 02:15:45 μμ »
Nino no problemo φιλε ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Just keep doing what you are doing ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μακαρι να ειχα χρονο να δουλεψω και εγω κατι :oops: :oops:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #185 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 11:36:53 μμ »

έχει αραχνιάσει η ΠΑΡΑΓΚΑ - εκτός αν γίνεται σκόπιμα για λόγους φυσικής παλαίωσης  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

θα δούμε καμιά πρόοδο;

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #186 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 11:40:42 μμ »
...να δώσει εξηγήσεις ο παραγκοποιός!!...κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ακαμάτης!!!.... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #187 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 12:18:56 πμ »
...κέρδισε το Joker και σηκώνει πολυκατοικία στη θέση της παράγκας...γιαυτό αργεί  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #188 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 12:30:06 πμ »
αν χρειαστει ....εχω ενα δεντρο απο παλαιοτερη κατασκευη
και απ οτι ειδα ταιριαζει εδω...... ::axeman:: ::axeman::
Νικολα η παραγκα τελεια ::eusa_clap:: 

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #189 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 12:37:19 πμ »
αν χρειαστει ....εχω ενα δεντρο απο παλαιοτερη κατασκευη
και απ οτι ειδα ταιριαζει εδω...... ::axeman:: ::axeman::
Νικολα η παραγκα τελεια ::eusa_clap:: 

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #190 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 08:48:28 πμ »
Εσείς δεν αφήνετε κανέναν ν'αγιάσει!!!!  :lol: :lol: Με παράγκες θ'ασχολούμαστε τώρα;   :mrgreen:

Σ'ευχαριστώ πολύ Δημήτρη,
όσο για το ακαμάτης Θανάση ....  :roll: άστα.  :(

Edit
Για να μην λέτε πάντως ... σχεδόν έτοιμη είναι.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #191 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 01:52:04 μμ »
Καλά η παράγκα είναι σχεδόν έτοιμη γιατί ήθελε λίγη δουλειά, αλλά εκείνη η "φάρμα" τι έγινε βρε παιδί μου ?  Ή δεν είσαι εσύ που την έφτιαχνες, έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια και μπορεί να μην θυμάμαι καλά... θυμάμαι ?????????
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #192 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 01:55:29 μμ »
Κυριε Νικο πολυ καλή δουλειά, άργησε λίγο άλλα μας αποζημίωσες
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #193 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 01:57:57 μμ »
Εκείνη όντως θέλει αρκετή δουλειά ακόμα,  :oops: θ'ακολουθήσει σύντομα όμως Στέλιο πρώτα ο θεός, ... αν και κάποιος μου την ζήτησε να την πάρει αντιπαροχή  :lol:

Σ'ευχαριστώ Γιάννη, πραγματικά κάνω αγώνα δρόμου τις τελευταίες ημέρες οπότε αν σήμερα-αύριο την ξεπετάξω  :roll: θα εμφανιστεί στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #194 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 02:13:35 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

νάταν μόνο η ΠΑΡΑΓΚΑ...

πολύ ωραίο το άρμα - ειδικά τα σκονίσματα, τα μεταλλικά και οι διακριτικές φθορές

και η βάση άψογη, όπως μας έχεις συνηθίσει  :mrgreen:

αν μπούν κι οι τελευταίες πινελιές, θάχουμε ένα από τα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΔΙΟΡΑΜΑΤΑ

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #195 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 02:18:22 μμ »
Αρα στην έκθεση δεν θα κατεβάσεις τελικά τα ...... σου τα δυό, αλλά μια πολύ ωραία παραγκούλα, κύριε αρματοδιοραματά μας :mrgreen:

::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

type less model more

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #196 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 02:26:07 μμ »
πολύ ωραίο ρε Νίκο!!...θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του Πέτρου!...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #197 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 02:29:07 μμ »
Δημήτρη δυστυχώς ακόμα παίζεται το αν θα το προλάβω  :?

Πέτρο, Θανάση ευχαριστώ αλλά μου φαίνεται ότι τα παραλέτε.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #198 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 02:36:22 μμ »

...καλά !!!...ασε μας να τα παραλέμε!! :mrgreen:.....

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #199 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 02:41:40 μμ »

...καλά !!!...ασε μας να τα παραλέμε!! :mrgreen:.....

κάνε εσύ, αυτά που ξέρεις ...

και δεν θα πέσουμε έξω  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tags: