Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/72 RQ-1 Predator HAF-if  (Αναγνώστηκε 10062 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Italeri 1/72 RQ-1 Predator HAF-if
« στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 06:06:15 μμ »
Και λίγο (αρρωστημένη) φαντασία...

Είναι 2011 και η κυρία [wiki=]Madonna Louise Ciccone Ritchie[/wiki], ευρέως γνωστή ως σκέτη Madonna, αποφασίζει πως πρέπει να βάλει ένα τέλος στην καρριέρα της με μία παγκόσμια περιοδία. Η περιοδία εκελίσσεται φανταστικά και τα κέρδη θυμίζουν προϋπολογισμό αραβικού κρατιδίου μέχρι που φτάνει και η σειρά της Τουρκίας. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος, τα εισητήρια πουλιούνται σε 24 ώρες, αποφασίζεται και η τηλεοπτική μετάδοση κάτι το οποίο δε μειώνει στο ελάχιστο τις τιμές των εισητηρίων στη μαύρη αγορά. Γιγαντοοθόνες στήνονται σχεδόν σε κάθε πόλη και με το ξεκίνημα της συναυλίας υπολογίζεται πως δεν υπάρχει πολίτης από 16 έτως 50 ετών που να μην παρακολουθεί. Ολα καλά μέχρι που η εν λόγω κυρία βγαίνει να τραγουδήσει το True Blue φορόντας στο κεφάλι κάτι που μπορεί να εκληφθεί και ως ισλαμική μαντήλα. Το κοινό, στο στάδιο και οπουδήποτε αλλού, αυτόματα χωρίζεται στα δύο με τους μεν να γιουχάρουν και να απειλούν και τους δε να χειροκροτούν ξέφρενα. Στη μέση του τραγουδιού αρχίζουν να εκτοξεύουν αντικείμενα στην άλλη παράταξη και προς το τέλος η Madonna εγκαταλείπει τη σκηνή ενώ από κάτω οι δύο μεριές συμπλέκονται με πρωτοφανή βιαιότητα.

Ακολουθεί μία νύχτα απίστευτων ταραχών. Την άλλη μέρα ανακοινώνεται πως η ενδυμασία δεν είχε καμμία σχέση με ισλαμική μαντήλα και ήταν εμπνευσμένη από ένα φόρεμα του μεσαίωνα, αλλά παραδόξως η δήλωση αυτή δείχνει να δίνει νέα ώθηση στις ταραχές. Μέσα σε μία εβδομάδα ο φανατισμός και μια μικρή δόση ποπ της δεκαετίας του 1980 έχουν βυθίσει τη χώρα στην ανεξέλεγκτη βία. Κύματα προσφύγων εγκαταλείπουν τη χώρα αλλά στην πορεία προς τα γειτονικά κράτη συμπλέκονται με άλλους πρόσφυγες για το επίμαχο θέμα της μαντήλας. Οι γειτονικές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, διάφορες εθνότητες ζητούν ανεξαρτησία και το χάος εξαπλώνεται και καταπίνει τη χώρα. Οι ευρωπαϊκές χώρες ζητούν από το στρατό να λάβει δράση και προς ανακούφιση όλων δέκα μέρες μτά την έναρξη των ταραχώς οι στρατιωτικοί ανακοινώνουν επιβολή στρατιωτικού νόμου, απαγόρευση διαδηλώσεων και αποκατάσταση της έννομης τάξης. Δεν θα περάσουν παρά ελάχιστες μέρες μέχρι να γίνει σαφές στον έξω κόσμο πως ο στρατός ελάχιστη πειθαρχία είχε πάνω στους στρατιώτες και πως δεκάδες διοικητές μονάδων είχαν τα δικά τους σχέδια όσον αφορά την κατάσταση. Οταν πια διάφορες στρατιωτικές μονάδες αρχίζουν να πολεμούν μεταξύ τους, οι ευρωπαϊκές χώρες παραδέχονται την αδυναμία επέμβασης και διόρθωσης της κατάστασης, κλείνουν τα σύνορά τους με την Τουρκία και μεταφέρουν στρατό για να εφαρμόσουν αποκλεισμό της χώρας. Παρά τις διεθνείς προσπάθειες μία Σομαλία γεννήθηκε στην πόρτα της Ευρώπης.

Η μόνη διαφορά με τη Σομαλία είναι πως εδώ οι διάφορες φατρίες έχουν F-16, Patriot, Stinger, σύγχρονο πυροβολικό και ναυτικό και όλη τη διάθεση να τα χρησιμοποιήσουν με κάθε ευκαιρία. Το πρώτο πρόβλημα το δημιουργούν πειρατικές ομάδες οι οποίες αρχίζουν να αρπάζουν πλοία με ανησυχητικό ρυθμό. Ο δυτικός κόσμος κάνει υπομονή αλλά κάποια στιγμή οι πειρατές φτάνουν μέχρι τα ανοικτά του Σουέζ και καταλαμβάνουν ένα πλήρες τάνκερ της Exxon. Οι μεγάλες εταιρείες αντιδρούν και πιέζουν τις κυβερνήσεις του για δράση απαιτώντας τον ασφαλή αποκλεισμού του Αιγαίου και τη διασφάλιση της ναυσιμπλοΐας. Οι μεγάλοι της Δύσης συσκέπτονται και αποφασίζουν πως οι ιδανικές για τη δουλειά είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Ζητούν να μάθουν τι ζητά η Ελλάδα για να αναλάβει αυτό το ρόλο και οι έλληνες πολιτικοί σε μία σπάνια στιγμή νηφαλιότητας, ίσως επειδή οι πιθανότητες κέρδους ήταν μηδενικές, πετάνε το μπαλάκι στους στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί, με τον μεγάλο αντίπαλο σε αποσύνθεση, δεν έχουν τη διάθεση να θυσιάσουν ζωές, οπότε ζητούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επιτήρηση και επιθετική αναγνώριση παντός καιρού πάνω από το Αιγαίο.

Ετσι τα MQ-1 Predator, οπλισμένα με τους φονικούς για τα πλοία [wiki=]AGM-114[/wiki]N με κεφαλές FAE ([wiki=]fuel-air explosive[/wiki]) φτάνουν στα χέρια της HAF. Αποφασισμένοι να κάνουν τη δουλειά σωστά και μη έχοντας παράλογες πιέσεις από την πολιτική ηγεσία οι στρατιωτικοί κυρήσσουν διαγωνισμό για την καλύτερη παραλλαγή στον οποίο λαμβάνουν μέρος εκατοντάδες μοντελιστές. Το διαγωνισμό κερδίζει ένας εύσωμος μοντελιστής που ασχολείται με υπολογιστές και σε λίγες εβδομάδες τα MQ-1 αρχίζουν να περιπολούν στο Αιγαίο, κάτι το οποίο συνεχίζουν να κάνουν με εξαιρετική επιτυχία αφού κανένα πλοίο δεν μπορεί πλέον να διαφύγει της προσοχής τους χωρίς να δεχτεί τα πυρά τους, άσχετα αν είναι μέρα ή νύχτα και κάτω από οποιοδήποτε καιρό. Μια νέα κατηγορία πιλότων κάνει την εμφάνισή της, οι "πιλότοι της πολυθρόνας" και μερικοί από αυτούς φέρουν στον ώμο έως και εφτά σιλουέττες πλοίων που μαρτυρούν ανάλογες επιτυχίες. Παρακινημένη από την επιτυχία η EA αποφασίζει να βγάλει το MQ-1 σε παιχνίδι για PC και X-Box και το Holywοod ετοιμάζει ταινίες με το ίδιο θέμα.

Ας προσγειωθούμε...

Λοιπόν το Σάββατο στον Καλφάκη είδα το μοντελάκι της Italeri και το άκρως προβληματικό μυαλό μου αποφάσισε πως ήταν κάτι γρήγορο και ιδανικό για ελληνικό θέμα, αν και φανταστικό. Η παραπάνω ιστορία κούμπωσε στην κεφάλα μου αμέσως, το αγόρασα και το ξεκίνησα Κυριακή.

Κατ' αρχήν μην ψαρώνεται με το λογότυπο Italeri στο κουτί, εντός υπάρχει το παρακάτω χαρτάκι. Της παγκοσμιοποίησης το κάγκελο!

Πάντως η συσκευασία ήταν προσεγμένη και κάποιες αντένες επικοινωνίες ήταν καλυμμένες με χαρτόνι για να μην σπάσουν :shock: ::eusa_clap::

Η συναρμολόγηση με λιγότερα από 20 κομμάτια ήταν παιχνιδάκι και η εφαμρογή πολύ καλή. Λίγος υφρός στόκος μπήκες στη ρίζα των πτερύγων και τρίφτηκε με μπατονέττα και οινόπνευμα.

Με φύλλο πλαστικού φτιάχτηκαν οι φορείς για τους Hellfire και το επόμενο ερώτημα ήταν...

...πόσες κίτρινες ρίγες έχουν οι Hellfire; Διαλέγετε και παίρνετε, έχω φωτό με μία, με δύο και με τρεις. Κατέληξα στις δύο, οι πύραυλοι βάτηκαν με κίτρινο Humbrol 154, μασκαρίστηκαν και μετά περάστηκαν olive drab Humvrol 155.

Και μετά η υπερπαραλλαγή με Humbrol 127 και free hand Humbrol 128. Για να σπάσει λίγο η μουντάδα έκανα τις άκρες των πίσω πτερυγίων κίτρινες. Παρκετίνη και πάμε στο Corel για τα σήματα...

...τα οποία είναι τα νέα low-vis που υιοθέτηση η HAF από το 2010 (what if δεν είναι; ότι γουστάρω κάνω και λέω ::glossa:: ). Τυπώθηκαν σε χαρτί από την Αργυρούπολη και αν και με το βελτιωτικό της Gunze παίρνουν μια όψη που σε τρομάζει, τελικά στρώνουν πολύ όμορφα.

Και φτάσαμε εδώ. Η βάση θα χαραχθεί στις κάθετες γραμμές για να γίνει πίστα αεροδρομίου.

Ερωτήσεις:

- Τι χρώμα είναι η πίστα; Το Humbrol 64 κάνει ή κάτι σε πιο σκούρο;
- Θα φτιάξω ένα τραπέζι με ένα laptop επάνω και χαρτιά και χάρτες. Θέλω να φτιάξω και μία γεννήτρια για να γεμίσω λίγο το κενό. Φωτογραφίες; Παρακαλώ κάτι απλό, είμαι και κουλός.
- Αλλα αξεσουάρ που μπορώ να προσθέσω. Σκέφτομαι για πυροσβεστήρες, ιδέες;

Αν έχετε φτάσει μέχρι εδώ σας ευχαριστώ για την υπομονή σας μαζύ μου και τις τρελοϊστορίες μου
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Italeri 1/72 RQ-1 Predator HAF-if
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 06:18:40 μμ »
        Νόμιζα πως η ιστορία ήταν αληθινή,αλλά κάτι "ψυλλιάστικα" όταν έφτασα εκεί που γράφεις.................εύσωμος μοντελιστής  :shock: :shock:

Είπαμε να λέμε ψέμματα,αλλά όχι κι έτσι....................... :? :?

Αυτό το πράμα,εκτοξεύεται από ράμπα ?

Αν ναί,ίσως να είναι καλή ιδέα γιά διόραμα..............

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 06:35:09 μμ »
        Νόμιζα πως η ιστορία ήταν αληθινή,αλλά κάτι "ψυλλιάστικα" όταν έφτασα εκεί που γράφεις.................εύσωμος μοντελιστής  :shock: :shock:

Είπαμε να λέμε ψέμματα,αλλά όχι κι έτσι....................... :? :?
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αυτό το πράμα,εκτοξεύεται από ράμπα ?

Αν ναί,ίσως να είναι καλή ιδέα γιά διόραμα..............
Οχι, απογειώνεται κανονικά από διάδρομο και μάλιστα παράξενα, σηκώνεται όντας εντελώς οριζόντιο χωρίς να ανεβάσει το ρύγχος του! Δες το παρακάτω video στο 03:10, το δείχνει να απογειώνεται.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 06:50:49 μμ »
Και λίγο (αρρωστημένη) φαντασία...

Αν έχετε φτάσει μέχρι εδώ σας ευχαριστώ για την υπομονή σας μαζύ μου και τις τρελοϊστορίες μου

Όχι λίγο, πολύ ααρωστημένη φαντασία και εκτός παρενθεσεως μάλιστα.
Όσο για τις ιστορίες σου, έιναι το λιγότερο απολαυστικές  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 06:58:27 μμ »
...που πας και τα σκαρώνεις βρε άτιμε άντρα;;; :roll:
πολύ το χάρηκα το γράψιμό αλλά και την κατασκευή σου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 06:59:31 μμ »
Είσαι φανταστικός τύπος! Αρρωστημένα φανταστικός!!  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 07:13:29 μμ »
Εγώ τιριλένομαι με κάτι τέτοιες ιστορίες του Γιώργου.
Όπως λέει κι ο Γιάννης "είσαι αρρωστημένα φανταστικός", αλλά πολύ μ' αρέσει.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 07:30:27 μμ »
Εξαιρετικη εμπνευση Γιωργαρε ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φτιαξε και τη βαση να γινει σουπερ  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 08:30:39 μμ »
Καταπληκτικός και απολαυστικός όπως πάντα :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 08:40:07 μμ »
Οσα καπελα ειχα στα εχω βγαλει μεσα σε μονο δυο μηνες που ειμαι περιπου στο φορουμ.Εκπληκτικη ιστορια,κατασκευη κτλ.Μπραβο και παλι μπραβο.Ειναι αξιοζηλευτος ο τροπος που βλεπεις το χομπι ::salut:: ::salut:: ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 08:50:17 μμ »
Δε μας ειπες ομως η Madonna τι απεγινε? :D :D
Κοίτα, δε μιλάει για τα γεγονότα αυτά, δεν ήταν και οτι πιο ευχάριστο... Γεγονός είναι πως φυγαδεύτηκε και τη γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Μόλις όμως ξυπνήσει θα τη ρωτήσω με τρόπο και θα σε ενημερώσω ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ρε βόες της λάσπης, όλοι σας, τι χρώμα να την κάνω τη βάση; Πιο πλησιάζει πιο πολύ το τσιμεντέ;

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 08:56:07 μμ »
Παράθεση
Μόλις όμως ξυπνήσει θα τη ρωτήσω με τρόπο και θα σε ενημερώσω glossa glossa glossa glossa glossa
Η συναυλια στο ΟΑΚΑ ηταν προσχημα ε? :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 09:02:28 μμ »
Παράθεση
Μόλις όμως ξυπνήσει θα τη ρωτήσω με τρόπο και θα σε ενημερώσω glossa glossa glossa glossa glossa
Η συναυλια στο ΟΑΚΑ ηταν προσχημα ε? :mrgreen: :mrgreen:
Μα αυτή έγινε πριν από 3 χρόνια!

ΥΓ
Οπου νά'ναι θα με σκίσει ο Viper...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 09:12:40 μμ »
Πριν μας σκισει together ο Viper εριξα μια ματια σε ενα βιβλιο και δε λεει για καπιο χρωμα συγκεκριμενα αλλα για διαφορα γκρι κατα τοπους.Προσωπικα πιστευω οτι το 64 ειναι καλο για βαση και μετα παστελ σε διαφορους τονους.Αλλα ασε να σου πει και καποιος αλλος γιατι εγω δεν ξερω και τι μου γινεται :D :D.Αυτο ομως που διαβασα και μου εκανε εντυπωση και για ειπα να γραψω κατι σοβαρο ειναι πως ο τυπος τις γραμμες αναμεσα στις πλακες τις εκανε με αναραιωτο μαυρο λαδι.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 09:20:03 μμ »
Εγώ εδώ πάντως είχα κάνει ένα χαρμάνι από διάφορα γρι εναμελ της modelmaster... ::painting::
Mη ρωτήσεις ποια, πάνε τώρα τρία χρόνια... :roll:
Είναι και η μοναδική βάση που έχω φτιάξει ποτέ...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 09:26:54 μμ »
Πριν μας σκισει together ο Viper εριξα μια ματια σε ενα βιβλιο και δε λεει για καπιο χρωμα συγκεκριμενα αλλα για διαφορα γκρι κατα τοπους.Προσωπικα πιστευω οτι το 64 ειναι καλο για βαση και μετα παστελ σε διαφορους τονους.Αλλα ασε να σου πει και καποιος αλλος γιατι εγω δεν ξερω και τι μου γινεται :D :D.Αυτο ομως που διαβασα και μου εκανε εντυπωση και για ειπα να γραψω κατι σοβαρο ειναι πως ο τυπος τις γραμμες αναμεσα στις πλακες τις εκανε με αναραιωτο μαυρο λαδι.
Και είχε δίκιο, αλλά για πιο μεγάλες κλίμακες. Στην πραγματικότητα το υλικό που μπαίνει ανάμεσα είναι νομίζω πίσσα η οποία σε μερικές μεριές ξεχειλίζει και μπορεί να αναπαρασταθεί με λάδι και μία σύριγγα με βελόνα και το λάδι κατ' ευθείαν από το σωληνάριο.

Αλλά στην 1/72 δε νομίζω να είναι εφικτό. Εγώ τουλάχιστον δεν θα το δοκιμάσω γιατί προβλέπω μαύρη συφορά... Και άντε να καθαρίσεις το λάδι.

Ασε που στα πλαίσια των χορηγήσεων για την επιτήρηση του Αιγαίου μας δόθηκαν και νέες εγκαταστάσεις οι οποίοες ήταν σένιες και ολοκαίνουργες και οι τσιμεντένιες πλάκες σαν τα πλκάκια σε μπάνιο ξενοδοχείου 5 αστέρων ::glossa::

Εγώ εδώ πάντως είχα κάνει ένα χαρμάνι από διάφορα γρι εναμελ της modelmaster... ::painting::
Mη ρωτήσεις ποια, πάνε τώρα τρία χρόνια... :roll:
Είναι και η μοναδική βάση που έχω φτιάξει ποτέ...
Μπράβο ρε Νίκο! Θα ανακατέψω λοιπόν και εγώ γκρί μέχρι να μου αρέσει κάτι και θα του τα δώσω! Πάω για 64 και θα προσθέτω 67 για τις τονικότητες.
Και καλά που είδα τις φωτογραφίες σου, θα βάλω και εγώ τάκους, κόκκινους! Και πιο όμορφους από τους δικούς σου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 09:54:23 μμ »
Ερωτήσεις:
- Τι χρώμα είναι η πίστα; Το Humbrol 64 κάνει ή κάτι σε πιο σκούρο;
- Θα φτιάξω ένα τραπέζι με ένα laptop επάνω και χαρτιά και χάρτες. Θέλω να φτιάξω και μία γεννήτρια για να γεμίσω λίγο το κενό. Φωτογραφίες; Παρακαλώ κάτι απλό, είμαι και κουλός.
- Αλλα αξεσουάρ που μπορώ να προσθέσω. Σκέφτομαι για πυροσβεστήρες, ιδέες;

ωραίο θέμα  ::eusa_clap::

απαντήσεις:

η πίστα είναι απο πλάκες σκυροδέματος. δες μια οποιαδήποτε πλάκα τσιμέντου και ταίριαξε το χρώμα που σου πάει.  ::icon_thumright::

το laptop αρκεί για το τραπεζάκι. οι χάρτες παραπέμπουν όχι στο 2010 αλλά στο...1912.   :wink:

ένα δορυφοδικό πιάτο είναι σαν την κοκα κόλα σε τέτοιες περιπτώσεις  ::arrowred:: "πάει με όλα"

επίσης πυροσβεστήρες οπωσδήποτε και τσοκ στους τροχούς . δες φωτό από Αρχάγγελο

βρες και 1-2 φανταράκια απο τα σετ ΝΑΤΟ soldiers της AIRFIX ή της ESCI

τα λέμε  ::salut::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 10:30:42 μμ »
Ο γνωστός άγνωστος και σεσημασμένος gkontogιος ξαναχτυπά!!!!  :lol: :lol:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Spoiler (hover to show)

Πιστεύω ότι την πίστα πρέπει να την ξεκινήσεις βάφοντας με 64 αλλά σιγά σιγά, σταδιακά και κατά τόπους θα πρέπει να την έχεις αρκετά ξανοιγμένη.
Και πάλι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 10:46:30 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολυ καλο, μια συμβουλη, η τσιμεντοπλακες οσο παλαιοτερες ειναι τοσο πιο ανοιχτο γκρι γινονται ::salut:: ::salut::
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 10:47:47 μμ »
Spoiler (hover to show)

Λοιπόν, Σταύρο σε ευχαριστώ πολύ, ειλικρινά έπεσα από τα σύννεφα. Γκρί πυροσβεστήρας :?: :shock: Μήπως υποδηλώνει το τι περιέχει ή για τι τύπους φωτιάς είναι κατάλληλος; Ή δεν είναι πυροσβεστήρας; Είμαι και άσχετος αλλά διακρίνω στόμιο για φούσκωμα ελαστικών;

Επίσης από ότι είδα τα τσοκ είναι κίτρινα. Τέλος εξαιρετική η ιδέα για το δορυφορικό πιάτο, άλλωστε μέσω δορυφόρων και JSTAR γίνετε και ο έλεγχος των πραγματικών Predators. Καμμιά ιδέα πως μπορώ να φτιάξω μία τέτοια αντένα;

Πιστεύω ότι την πίστα πρέπει να την ξεκινήσεις βάφοντας με 64 αλλά σιγά σιγά, σταδιακά και κατά τόπους θα πρέπει να την έχεις αρκετά ξανοιγμένη.
Να ξανοίξω; Ελεγα να σκουρήνω :oops: Εντάξει, θα αρχίσω να ξανοίγω με λευκό και βλέπουμε.

Πολυ καλο, μια συμβουλη, η τσιμεντοπλακες οσο παλαιοτερες ειναι τοσο πιο ανοιχτο γκρι γινονται ::salut:: ::salut::
OK, με πείσατε, ξανοίγω τυχαία και από το κέντρο των πλακών προς την περιφέρεια.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 11:46:32 μμ »
το "πιάτο" φτιάξτο απο αλουμινόφυλλο.
κόψε στρογγυλό και πίεσε το σε κάποιο βαθούλωμα για να πάρει το σχήμα. τα υπόλοιπα με ΦΠ και sprue.

για την πίστα πολύ ανοικτό γκρι και με μπεζ εκδοχές.
δες καμιά παλιά ταράτσα ή ράμπα απο γκαράζ στη γειτονια σου.

η φιάλη που είδες είναι αέρας
ο κοντός,, ο κόκκινος είναι ο πυροσβεστήρας

καλή συνέχεια
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 12:12:37 πμ »
Γιώργο καταρχήν να σου πω ότι είσαι ζηλιάρης!!!
Έμαθες ότι το φτιάχνω και γω,και ήθελες να με προλάβεις...Και του χρόνου να το ετοίμαζες θα το προλάβαινες έτσι κι αλλιώς... ::glossa::
Για την ιστορία σου δεν λέω κάτι...
Για αρχή να σου πω ότι αν θες να ασχοληθείς παραπάνω,οι πυλώνες των hellfire δεν είναι σωστοί...απ την άλλη όμως είναι haf if...
Για την βάση σου,θα πρότεινα το 64 με μίξεις άλλου γκρι και κάποιο μπεζ-καφέ!
Για την πίσσα,με ένα ψιλό πινελάκι και μαύρο ακρυλικό,θα κάνεις δουλειά!
Για την δορυφορική,μπορείς να ζεστάνεις φύλλο πλαστικού,και να το πιέσεις σε μια καμπύλη επιφάνεια όπως το πίσω μέρος ενός κατσαβιδιού.
Για φιγούρες,κάπου έχω κάποιους πολίτες της Preiser 1/87,σίγουρα κάποιος θα σου μοιάζει,να τον βάλεις να κάνει το φινίρισμα στο Predator.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 01:00:02 πμ »
Gkontog καλήσπερα. Ανταλλαγών συνέχεια. 2 καρέκλες και ένα τραπέζι 1/72 made in germany (preiser) δικά σου. Θες φιγούρες από σετάκι του nato :?: Nos problemos. Και απο αυτά έχουμε. Και αν θες τίποτα πολίτες να μιμηθείς αρχάγγελο και από αυτά έχουμε. Οχήματα μόνο της Π.Α μην μου ζητήσεις γιατί ....δεν έχω από δύο :cry:
Y.Γ.
Καμμιά ξαπλώστρα 1/72 θέλεις :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 01:08:00 πμ »
Gkontog καλήσπερα. Ανταλλαγών συνέχεια. 2 καρέκλες και ένα τραπέζι 1/72 made in germany (preiser) δικά σου. Θες φιγούρες από σετάκι του nato :?: Nos problemos. Και απο αυτά έχουμε. Και αν θες τίποτα πολίτες να μιμηθείς αρχάγγελο και από αυτά έχουμε. Οχήματα μόνο της Π.Α μην μου ζητήσεις γιατί ....δεν έχω από δύο :cry:
Y.Γ.
Καμμιά ξαπλώστρα 1/72 θέλεις :?: :?:
Βρε Γιάννο, το ΙΚΕΑ στην 1/72 έχεις; Αύριο θα γίνει προσπάθεια scratch, οπότε όπως καταλαβαίνεις 99% θα σε χρειαστώ...
Χίλια ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2008, 01:42:54 πμ »
'Εχουμε και εμείς το κατιτίς μας, όπως βλέπεις παρακάτω. Διάλεξε φιγούρες. Οσο για τροχήλατο πυροσβεστήρα, νομίζω οτι μπορείς να τον βρείς στο κιτ της airfix "RAF personel". Θα στον έδινα εγώ αλλά εδώ και μισή ώρα δεν μπορώ να βρώ που έχω καταχωνιασμένο αυτό το κιτ. :( :oops: ::eusa_wall::

Tags: