Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Στρατιωτικά θέματα Α' & Β' Π.Π
»
Pre-45 Armor: Υπό κατασκευή
»
Θέμα:
Pz Kpfw.38(t) Ausf G 1/35 - Tristar
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
[
2
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Pz Kpfw.38(t) Ausf G 1/35 - Tristar (Αναγνώστηκε 3779 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Hummel Moss
Μποζίνης Αθανάσιος
Scale 1/35
Τόπος: akamatistan
Das Reich
Απ: Pz Kpfw.38(t) Ausf G 1/35 - Tristar
«
Απάντηση #25 στις:
Δεκεμβρίου 12, 2008, 08:00:37 μμ »
Φοβάμαι οτι οι φωτογραφίες αδικούν το αποτέλεσμα!.Μπράβο Γιώργο!..
Καταγράφηκε
giorgos800
Scale 1/35
«
Απάντηση #26 στις:
Δεκεμβρίου 22, 2008, 07:49:46 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα
Η συνέχεια με τον... Τσέχο (38)αρη !!! έιχε wash και pin wash με λάδια ζωγραφικής. Τα Wash έγιναν με raw umber σε όλο το μοντέλο και τα pin wash με vandyke brown, burnt umber, και burnt sienna στις προεξοχές στα εργαλεία και στις επιμέρους λεπτομέρειες του άρματος.
Αφού στέγνωσαν καλά τα λάδια ( 48 ώρες περίπου), ακολούθησε το στεγνό πινέλο με ανοιχτο γρι σμάλτο της humbrol. To στεγνό πινέλο σκοπό εχει να αναδείξει κάποιες ανάγλυφες λεπτομέρειες του άρματος και να ξεθωριάσει περαιτέρω το χρώμα σε κάποια σημεια του μοντέλου.
Επέισης έγιναν μερικά τρεξίματα στά πίσω κυρίως μέρη του άρματος, θα ακολουθήσουν όμως ισως και άλλα αργότερα.
Τέλος, αφού στέγνωσαν όλα, ψέκασα όλο το μοντέλο με ακρυλικό ματ βερνίκι της windson n Newton για να φύγει η ανεπιθήμιτη γυαλάδα.
Στις φωτό που ποστάρω πιό κάτω φαίνεται η εξέλιξη της διαδικασίας:
1. Τα wash
2. H εξάτμηση βάφτηκε αρχικά με το Leather k μετα με το rust. Mετά έγιναν ακανόνιστες βούλες με κίτρινο σμάλτο της όλα τη ςHumbrol. Στη συναίχεια έγιναν wash με διαφορα καφε λαδια και τέλος περάστηκε με πινέλο σκόνες του Mig και συγκεκριμένα το standar rust. Ετσι η εξάτμηση δείχνει όπως φαίνεται στις δυο τελευτειες φωτό.
3. Για φόρτωμα του άρματος αποφάσισα να βάλω μερικά κάννιστρα σε ένα χαμηλό κασόνι. Το κασόνι έγινε από φύλλο πλαστικού ενώ τα πλαινα του χαράχτηκαν με τον κόφτη για να αποδοθούν τα νερά του ξύλου. Οι ιμάντες που συγκρατούν τα κάννιστρα από φύλλο αλοθνινιου του Νες καφέ. Η εγγράφα και τα χερούλια που συγρατούν τους ιμάντες στο κασόνι εγιναν από λεπτο σύρμα. Ολα βάφτηκαν με filed gray της Vallego και περάστηκαν φίλτρα αλλα και wash.
4. Οι ιμάντες πρόσδεσης των εργαλείων βάφτηκαν με το leather, τα ξύλινα μέρη με το wood της Ηumbrol και μετά wash με λάδια.
5. Μετά από όλα αυτά, αισίως φτάσαμε εδώ και το άρμα μας δείχνει κάπως έτσι:
Στα επόμενα στάδια θα γίνουν μερικά ξεφλουδίσματα, μερικα ακόμα τρεξίματα σκουριας κλπ και θα πέσουν τελος οι σκόνες του MiG
Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας και για τα σχόλια σας που έιναι ευπρόσδεκτα.
Καταγράφηκε
philio
Scale 1/35
Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
«
Απάντηση #27 στις:
Δεκεμβρίου 22, 2008, 11:29:42 μμ »
Γιώργο σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι καλό έως πολύ καλό
Το λέω αυτό γιατί μερικά σημεία θα πρέπει να τα περιποιηθείς περισσότερο.
Ο ιμάντας που συγκρατεί τα κάνιστρα θέλει λίγο προσεκτικότερο βάψιμο. (είναι δερμάτινος συνήθως)
Η εξάτμιση, ενώ έχεις πετύχει ωραίες αποχρώσεις σκουριάς, οι πινελιές σου είναι αρκετά ορατές - εν αντιθέσει με το κυρίως άρμα που έχεις πετύχει πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Επίσης και τα εργαλεία με τις δέστρες τους είναι πολύ όμορφα.
Καλή συνέχεια στη προσπάθεια, η οποία σε αποζημιώνει αλλά και εμάς μας κάνει να χαζεύουμε την δουλειά σου.
Καταγράφηκε
Viper
Modelclub.gr
Scale 1/32
Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
Keep modeling !
«
Απάντηση #28 στις:
Δεκεμβρίου 22, 2008, 11:38:20 μμ »
Γιωργο πολυ ομορφο και ιδιαιτερα χρησιμη η παρουσιαση,σε ευχαριστουμε,συνεχισε στο ιδιο μοτιβο αν γινετε
Καταγράφηκε
Το κανάλι του MC στο Youtube
*
Το κεντρικό Web site του MC
giorgos800
Scale 1/35
«
Απάντηση #29 στις:
Δεκεμβρίου 23, 2008, 09:16:15 πμ »
Viper και philio, παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Φίλιππα, έχεις απόλυτο δίκιο και για τον ιμαντα στα κάνιστρα και για την εξάτμηση.
Τα κάνιστρα τα τοποθέτησα πρόχειρα γιατί ακόμα δεν έχουν τελειώσει, θέλουν λίγο βάψιμο ακόμα και κόλλημα στη θέση τους.
Στην εξάτμηση ίσως κάνω λίγα wash ακόμα για να εξομαλυθούν και να σπάσουν λίγο οι έντονες πινελιες.
Καταγράφηκε
Stavros
Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
Εκπρόσωποι Συλλόγων
Scale 1/32
Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
save the last kit for me
«
Απάντηση #30 στις:
Δεκεμβρίου 23, 2008, 10:00:37 πμ »
πολυ ομορφο
καλα τελειωματα
Σ.Σ.
Καταγράφηκε
nino1969
Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
MC crew
Scale 1/35
Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
IPMS 1099 / MC 369
«
Απάντηση #31 στις:
Δεκεμβρίου 23, 2008, 10:07:53 πμ »
Γιώργο κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά σου.
Κάτι τελευταίο μόνο που κατά τη γνώμη μου "χτυπάει" λίγο στο μάτι είναι στις ερπύστριες. Επειδή δείχνουν αρκετά πιο σκουριασμένες από το κανονικό (για άρμα που κινείται) και αυτό κυρίως ανομοιόμορφα σε κάποια σημεία, προσπάθησε με κάποια washes και στεγνά με μεταλλικούς τόνους να το μετριάσεις.
Καταγράφηκε
Greg Filos
Scale 1/35
Τόπος: THESSALONIKI
«
Απάντηση #32 στις:
Δεκεμβρίου 23, 2008, 11:09:24 πμ »
Ωραία δουλειά.. Και εμένα μου αρέσει πολύ και θεωρώ οτι οι φώτο αδικούν το αποτέλεσμα γιατί έχεις παίξει ωραία με τις τονικότητες.
Κάποιες λεπτομέρειες που θέλουν δουλειά είναι εύκολο να διορθωθούν (αναφέρομαι στα σχόλια του Φίλιππα και του Νίνο).
Συγχαρητήρια και ελπίζω να δούμε και άλλες δουλειές απο εσένα.
Καταγράφηκε
giorgos800
Scale 1/35
«
Απάντηση #33 στις:
Δεκεμβρίου 23, 2008, 11:48:02 πμ »
Παιδιά, Greg, ninο και Στάυρο,
σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και τα σχόλιά σας.
Τις παρατηρήσεις σας τις λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψιν και βοθάνε πολύ στο να βελτιωθούν κάποιες ατέλειες.
Τα καλά σας σχολια πραγματικά με τιμάνε, ειδικά όταν γίνονται από άτομα σαν κι εσάς που πραγματικά είστε expert στο χώρο.
Καταγράφηκε
giorgos800
Scale 1/35
«
Απάντηση #34 στις:
Ιανουαρίου 09, 2009, 07:57:07 μμ »
Μετά από κάμποσο καιρό και αφού πειραματίστηκα ουκ ολίγον με το chipping τα λάδια τις σκόνες και όλες τις άλλες τεχνικές της "σχολής" των κυριων κυρίων Μig-Wilder κ σια κατέληξα να φτάσω αισίως στο τέλος της κατασκευής.
Απο το προηγούμενο στάδιο που είχα ποστάρει ακολούθησαν κάποια τρεξίματα σκουριάς που έγιναν με λάδι burnt umber και το νο 62 της Humbrol.
Ακολούθησε το ξεφλούδισμα του άρματος με ακρυλικα της Vallego και συγκεκριμένα μίξη filed gray+light gray για το πρώτο σταδιο ενω μετά απο πάνω απο το ανοιχτο γκρι ακολολύθησε το "ξεφλουδισμα" με λαδια vandykebrown burnt siena και μαυρο για να αποδοθεί το "σκουριασμα" του χρώματος στα μερη που έχει ξεφλουδίσει. Αφου στέγνωσαν όλα αυτά ακολούθησαν μερικά wash ακόμα σε συγκεκριμένα σημεία του αρματος.
Σεiρά πήραν οι σκόνες του Mig, Light dust, Europe dust, Russian earth kai Concrete. Συγκεκριμένα με ένα πλακέ πινέλο απλώθηκαν στα πλαινά φτερα κυριως στεγνα, διάφοροι συνδυασμοί των πιο πάνω αποχρώσεων ενώ φιξαρίστηκαν με Turpentine και whute spirit.
Στις ερπύστριες και τους τροχούς περάστηκε παχυ υγρο μιγμα με turpetine και τις πιο πάνω σκόνες. Ακολούθησαν και άλλα στρώματα απο στεγνά pigments μέχρι να φτάσω σε ένα αποτέλεσμα που θα με ικανοποιούσε.
Οι τελευτέες πινελιές έγιναν με ένα μιγμα απο μαυρο της humbrol + vandyke brown λαδι + gloss βερνικι της humbrol για να αποδορούν διαφορα τρεξίματα απο κάυσιμο και λαδια.
Τέλος με Aluminium της vallego έγινε στεγνό πινέλο στις ερπύστριες για να αποδωθεί η μεταλλική τους ηφή.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της κατασκευής. Το αποτέλεσμα των φθορών δεν μπορώ να πω οτι με ικανοποιεί και τόσο, αυτό που μπορώ να πώ με βεβαιότητα έιναι οτι προσπάθησα με την πασίγνωστη και παντα πετυχιμένη τεχνική του....."βλεποντας και κάνοντας !!!"
να αποδώσω μια πολυ ταλαιπωρημένη μορφή στο άρμα το οποίο πολέμησε στο Ρωσικό μέτωπο.
Η τελική μορφή του μοντέλου φάινεται στις πιο κάτω φωτογραφίες.
Θα χαρώ πολύ φίλοι μου να μου γράψετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Καταγράφηκε
Guderian
Δημήτρης Τσιτσόπουλος
Scale 1/35
Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
SCHΝELLER ALS HEINZ
«
Απάντηση #35 στις:
Ιανουαρίου 09, 2009, 08:24:06 μμ »
Γιώργο δίνεις μαθήματα και step-by-step instructions και σε ευχαριστώ για αυτό
Μόνο θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση. Το έχεις ψιλοταλαιπωρήσει το άρμα. Ειδικά ένα άρμα το οποίο από κάποια στιγμή και μετά περιορίστηκε σε δεύτερους ρόλους και δεν ήταν "μάχιμο". Πιθανώς τέτοια είκονα να αρμόζει περισσότερο σε ένα Πάνθηρα ή ένα Τίγρη.
Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν μειώνει το αποτέλεσμα της δουλειάς σου...
Καταγράφηκε
type less model more
Hummel Moss
Μποζίνης Αθανάσιος
Scale 1/35
Τόπος: akamatistan
Das Reich
«
Απάντηση #36 στις:
Ιανουαρίου 09, 2009, 11:05:01 μμ »
εξαιρετική δουλειά, με έμφαση στις λεπτομέρεις.Καθαρά υποκειμενικά θα προτιμούσα λιγοτερη "λίγδα" και άλλης χρωματικής απόχρωσης στην οριζόντια επιφάνεια του πύργου,που όμως δεν μιώνει σε κανένα βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.ΜΠΡΑΒΟ με κεφαλαία!!!....
Καταγράφηκε
sgt-major
Scale 1/35
Τόπος: ΑΘΗΝΑ
«
Απάντηση #37 στις:
Ιανουαρίου 09, 2009, 11:14:52 μμ »
Καταπληκτικη δουλεια φιλε.Απο τα καλυτερα κομματια που εχω δει
Καταγράφηκε
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89
giorgos800
Scale 1/35
«
Απάντηση #38 στις:
Ιανουαρίου 10, 2009, 11:19:36 πμ »
@Guderian: Σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν το έχω "ψιλοταλαιπορήσει" το άρμα... το έχω Παραταλαιπωρήσει !!! Έχω δει όμως φωτογραφίες απο διάφορα 38αρια στο ανατολικό μέτωπο που ήταν μέσα στη σκόνη και τη βρώμα.
@Hummel Moss: Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η "λίγδα" και το πόσο θα βάλεις πάνω σε ένα μιντέλο έιναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Πάντως, συμφωνώ μαζί σου, μάλλον το παράκανα.
@sgt-major: Φίλε μου σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Νομίζω όμως οτι μέσα στο φόρουμ υπάρχουν Εκπληκτικές δουλειες από πάρα πολλούς συναδέλφους που έιναι απείρως καλύτερες απο το δικό μου.
Καταγράφηκε
Ni_Kos
Scale 1/35
Τόπος: Thessaloniki - Milano
«
Απάντηση #39 στις:
Ιανουαρίου 10, 2009, 12:12:33 μμ »
Γιώργο, αν και δεν είμαι ο ειδικός στα θέματα Β' Π.Π για να κρίνω το αποτέλεσμα, θα περιοριστώ στην καταπληκτική και μεθοδική δουλειά και την αναλυτικότατη περιγραφή που έκανες σε όλα τα στάδια κατασκευής
Περιμένουμε το επόμενο
Καταγράφηκε
Ni
kolas
Kos
toulas
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
[
2
]