Αποστολέας Θέμα: CVs ή αλλιώς "I bidoni"  (Αναγνώστηκε 2632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
CVs ή αλλιώς "I bidoni"
« στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 06:18:06 μμ »
 Φίλοι μου καλησπέρα  :wink: :wink:
καιρό έχω να "πιάσω" ρητίνη και "κάτι έπαθα"  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: οπότε μετά την "ακύρωση" του Duster, ευκαιρεία ήταν να ψάξω καμμιά "ρητινούλα"  :lol: :lol: :lol:
 Έτσι "μέσα" στο γενικό χαμό της "υπόγας" "ξέθαψα" τα 2 CVs 35 που έχω απο Cri.El Models
Click to see the original size.

Τώρα λίγα περί CV-35...CV (carro veloce) σημαίνει "ταχύ άρμα" και ονομάστηκαν έτσι γιατί για την εποχή τους (1933) ήταν πολύ γρήγορα σε σχέση με τα αργοκίνητα μεγαθήρια (Male / Female / Whippet).  Το πρώτο μοντέλο ήταν το CV 3 που "βγήκε" το '33 αλλά "μέσα" σ' ενα χρόνο αντικαταστάθηκε απο το CV-33. Το CV-33 έδρασε στο πόλεμο της Αββυσηνίας και ήταν σχεδόν ανίκητο μιας και ήταν πλήρως προστατευμένο απο τις καραμπίνες, τα σπαθιά και τις λόγχες των Αφρικανών...
 Πολλά CVs έδρασαν και κατα τον ισπανικό εμφύλιο...εκεί πλέον φάνηκαν οι αδυναμίες του και τ' οτι πλέον είχε "ξεπεραστεί" λόγω του οτι ήταν εντελώς ανίσχυρο και μηδενικά θωρακισμένο εναντι ακόμα και των φορητών αντιαρματικών Boys...Έτσι τους "βγήκε" το παρατσούκλι "Bidone" (Σκουπιδοντενεκές) απο τα ίδια τα πληρώματα μιας και παρ' όλη την ιταλική προπαγάνδα περι παντοδυναμίας του Ιτ. στρατού, τελικά τ' άρματα αυτά ήταν περισσότερο φασαρία και σκόνη παρά αποτελέσματα  :mrgreen: :mrgreen:
 Σύντομα το CV-33 αντικαταστάθηκε απο το CV-35...το "35" αντίθετα απο το "33" είχε συγκολλημένες θωρακισμένες πλάκες αντι με μπουλώνια, έτσι δεν σκούριαζε εύκολα όπως το "33" και είχε μεγαλύτερη αντοχή στο "ανώμαλο" έδαφος. Το CV-35 αρχικά είχε ενα 2πλό Fiat των 8mm αλλά σύντομα αντικαταστάθηκε απο ενα "βαρύ" Breda των 13.2mm, ενώ υπήρξαν και άλλες εκδόσεις όπως με Breda των 38mm - όλμο Brixia των 45mm - Breda των 12.7mm...Και πάλι όμως τα βρετανικά Boys ήταν πρόβλημα οπότε επαναξοπλίστηκαν κάποια με το αντιαρματικό Solothurn των 20mm (ικανό να αντιμετωπίσει μέχρι και Stuart), ενώ ελάχιστα εφοδιάστηκαν με φλογοβόλο.
Σύμφωνα με φώτο της εποχής είναι ξεκάθαρο οτι υπήρξαν και εκδόσεις γεφυροφόρων καθώς και recovery  :!: :!:
 Μετά το '43 και την συνθηκολόγηση των Ιταλών, δεκάδες απο αυτά (κυρίως με Solothurn και ελάχιστα με φλογοβόλο) κατασχέθηκαν και επαναλειτούργησαν απο τους γερμανούς, κυρίως στην αμυντική γραμμή Gottica αλλά και ενάντια ομάδων παρτιζάνων.....
  συνεχίζεται......

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: CVs ή αλλιώς "I bidoni"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 06:21:20 μμ »
Κατάλαβα....
Πάλι θα τρίβουμε τα ματάκια μας.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 06:29:06 μμ »
Πολύ καλές επιλογές Παναγιώτη. Μαζεμένα κιτ χωρίς κομάτια που προεξέχουν -με κίνδυνο να σπάσουν- έτσι ώστε να τα φέρεις/στείλεις να τα θαυμάσουμε στην έκθεσή μας στη Σύρο.  :wink:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 07:11:58 μμ »
Criel Models..  :? :? :? Περαστικά! :lol: :lol:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 07:43:36 μμ »
Αντε πάλι τα ίδια. Από την άλλη πάλι καλά που υπάρχει και ο Παναγιώτης και βλέπουμε όλα τα παράξενα του κόσμου των αρμάτων. Δεν θα πω καλή επιτυχία, τη θεωρώ δεδομένη.

Εχω όμως ένσταση επί του ιστορικού. Τα CV και τα Male/Female (υποθέτω [wiki=]Mark IV tank[/wiki]) και Whippet χωρίζουν 16 χρόνια ανάπτυξης και δεν ήταν λογικό να συγκρινόταν η ταχύτητα των οχημάτων αυτών τη στιγμή που το [wiki=]Medium Mark A Whippet[/wiki] μόλις και έφτανε τα 14Km/h :shock: Πιστεύω πως η σύγκριση έγινε με κάποιο αντίστοιχο βρετανικό όπως το [wiki=]Carden Loyd tankette[/wiki] ή το [wiki=]Universal Carrier[/wiki] που είχαν αντίστοιχες δυνατότητες και μέγεθος αλλά σημαντικά χαμηλότερη ταχύτητα. Δεν βασίζω την άποψη αυτή σε ιστορικές πηγές αλλά σε προσωπικά συμπεράσματα, παρακαλώ διαφωτίστε αν έχετε παραπάνω πληροφορίες.

ΥΓ
Παναγιώτη, πες μου οτι θα κάνεις κανένα από εκείνα τα παρδαλά camo των ιταλών ::love7::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 10:09:36 μμ »
Ήμουν σίγουρος ποιός είναι ο συντάκτης του θέματος από τον τίτλο και μόνο.  :mrgreen:
Πιστεύω να κάνεις κανένα χορταστικό παρδαλό βάψιμο όπως είπε και ο Γιώργος.
Καλή συνέχεια Παναγιώτη και με το δικό σου μπιζουδάκι.  ::salut::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:25:21 μμ »
Carro Veloce... ΠΩπω, και είχαμε αιχμαλωτίσει κάμποσα από δαύτα στην Ήπειρο... ΝΑ και μια καλή ιδέα για διόραμα... Ένα από αυτά τα μικρά και Έλληνες φαντάροι(Εύζωνες?), να το περιεργάζονται...

Καλή συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 12:49:03 πμ »
Ωραία πρότζεκτ. Αλλά δεν μπορώ να πω. Υπάρχουν και πιο τρελοί. Για δέστε.
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=125455&page=1

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 01:01:47 πμ »
 Φίλοι μου καλημέρα  :wink: και σας ευχαριστώ για την "συμπαράσταση"  :mrgreen: :mrgreen:  Και λέω συμπαράσταση γιατί, όπως έγραψε και ο Ιωάννης (Siva)  ::arrowred::
Criel Models..  :? :? :? Περαστικά! :lol: :lol:

::salut:: ::salut:: ::salut::
και για του λόγου το αληθές, ορίστε τί σημαίνει Cri.El Models (Κοι διαχειριστές sorry για το μέγεθος αλλά για να είναι ευκολοδιάκριτες  :wink: )
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
 "μυρωδάτη" και "καρα-εύθραστη" ρητίνη  ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::  Βέβαια έχω "ξαναπαλέψει" με μοντέλα Cri.El και ξέρω τα "χούγια" τους  ::077devil:: ::077devil::
Με μια πρώτη ματιά κατάλαβα οτι το 20αρι Solothurn θέλει πιστολάκι και ζεστό νερό  ::axeman::  ενώ το ίδιο 1000% ισχύει και για τις "τοξοτές" ερπύστριες  ::icon_pai::  Ευτυχώς "δίνει" κινητήρα και έτσι μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιο μελλοντικό διόραμα (που έχω στο μυαλό μου  ::077devil:: )...Επίσης μια έκπληξη - δώρο  ::smilieinbox:: ήταν τ' οτι το κιτ περιέχει ΚΑΙ την βάση για το βαρύ Breda των 38mm  :shock: :shock:  ::arrowred::

Τώρα το κιτ θα γίνει καταληφθέν απο τους γερμανούς [PzKv CV.35 731(i)]  :wink: :wink: και σίγουρα με το Solothurn. Όλα τα CV με Solothurn, σύμφωνα με το ιταλικό βιβλίο "Allarmi", ήταν βαμμένα Marrone Rosso (Red Brown) με "κηλίδες" απο Verde (Green)...η ίδια η Cri.El "δίνει" ως χρώμματα τα Gunze H406 (Red Brown) και Gunze H405 (Green). Την ίδια ακριβώς παραλλαγή "κράτησαν" και οι γερμανοί  :wink: :wink:
 Γιώργο + Νίκο κατάλαβα για ποια παραλλαγή μιλάτε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: αλλά αυτή θα εφαρμοστεί στο έτερο Flamm που θα φτιάχνω συγχρόνως, μιας και αυτά ήταν κυρίως βαμμένα έτσι  :wink: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 01:06:42 πμ »
Πολύ καλές επιλογές Παναγιώτη. Μαζεμένα κιτ χωρίς κομάτια που προεξέχουν -με κίνδυνο να σπάσουν- έτσι ώστε να τα φέρεις/στείλεις να τα θαυμάσουμε στην έκθεσή μας στη Σύρο.  :wink:
Γιώργο μακάρι να τα προλάβω  :wink: :wink: Το flamm λίγο δύσκολο "το κόβω" λόγω τρέιλορ  :roll: :roll:

Carro Veloce... ΠΩπω, και είχαμε αιχμαλωτίσει κάμποσα από δαύτα στην Ήπειρο... ΝΑ και μια καλή ιδέα για διόραμα... Ένα από αυτά τα μικρά και Έλληνες φαντάροι(Εύζωνες?), να το περιεργάζονται...

Καλή συνέχεια...
Πονηρούλη  :wink: :mrgreen: :mrgreen: "το πιασες" το μελλοντικό που είπα με το μοτέρ  :wink: :wink: Υπάρχει και 3ο CV που θα έχει ανοιχτά "καπάκια" + "εμπλοκή" με κουβέρτες με έλληνες να το περιεργάζονται (αλήθεια έλληνες Β' Π.Π πού βρίσκουμε  :?: )

Ωραία πρότζεκτ. Αλλά δεν μπορώ να πω. Υπάρχουν και πιο τρελοί. Για δέστε.
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=125455&page=1
  :shock: :shock: :shock: Ωχχχχχ ΜΑΝΑ μου .....αααα καλά εγώ τέτοιο με τπτ  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 01:21:58 πμ »
"αλήθεια Έλληνες Β' Π.Π πού βρίσκουμε"

Οι Γάλλοι της Tamiya με αλλαγή όπλων και κράνους νομίζω πως κάνουν για την περίπτωση.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 02:23:35 μμ »
Λοιπόν το πρώτο CV-35 που θα γίνει με το Solothurn βρίσκεται μέχρι στιγμής σ' αυτό το "σημείο"......
Click to see the original size.Click to see the original size.

ακολουθεί η επίπονη τοποθέτηση των ερπυστριών  ::violent1:: ::violent1::  και μετά τα υπόλοιπα "πέριξ".......

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 02:20:18 μμ »
Κουράγιο Παναγιώτηηηηηηηηηηη!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 02:15:23 μμ »
Μετά απο πολύ "γαλλικό" και "χαιρετούρες" ala savoir vivre  :oops: :oops: κολλήθηκαν οι ερπύστριες και ασταρώθηκε.......
 οπότε σήμερα το απόγευμα "βούρ" για βάψιμο κτλ....

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 02:18:18 μμ »
Παναγιώτη δεν παίζεσαι με τίποτα :!:
Καλά βαψίματα.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 08:04:20 μμ »
Spoiler (hover to show)
......."σκουπιδοντενεκέ" συνέχεια λοιπόν  :mrgreen: 
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 08:06:06 μμ »
είναι "κούτσικο" πάντως  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 08:16:50 μμ »
Παράθεση
Παναγιώτη δεν παίζεσαι με τίποτα
Οντως δεν παιζεσαι με τιποτα Παναγιωτη.Παρα πολυ ωραιο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 08:32:04 μμ »
βάλε καμιά φωτο στα 1024 να δούμε το πανέμορφο μοντέλο

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 08:39:50 μμ »
καλύτερα  :?: :roll: :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 08:42:59 μμ »
κάτι τρέχει;
δεν βλέπω τίποτε
ΑΚΥΡΟ- και με το μαύρο φόντο πολύ ατμοσφαιρικές

το "μικρό" με το ωραίο βάψιμο μέχρι τώρα, προσφέρεται για φοβερή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:20:44 μμ »
...και εμένα μου αρέσει ο "μικρός"  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: καλή συνέχεια

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 06, 2008, 03:27:39 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα σας και πάλι  :wink:   
 Μιας και το Citroen τέλος ( ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::danseuse:: ::danseuse:: ) ξανάπιασα το "μπρελόκ" να το τελειώνω σιγά σιγά.......
Λοιπόν αφού βάφτηκε, έκανα έπειτα ενα wash με διάφορες αποχρώσεις (λάδια) και αφού στέγνωσαν έγινε και λίγο pin wash με Raw Umber κυρίως στις "ραφές" και τα μπουλώνια  :wink:  Μετά απο 2 μέρες το "πέρασα" ενα "χέρι" βερνίκι matt και σειρά έχουν τώρα το dry-brushing και μετά σκόνισμα με pigments  :wink: :wink:  Τις ερπύστριες τις έβαψα με Shoot της Gunze και θα ακουλουθήσει "ελαφρύ" ψέκασμα με buff και λίγο σκόνισμα στο τέλος  :roll: :roll:  Αφού "επεξεργαστούν" και οι ερπύστριες θα κολληθούν τα "τελικά καζανάκια" των εξατμίσεων και λοιπά παρελκόμενα......

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 06, 2008, 04:45:59 μμ »
Γι' αυτό θα βάλουμε ένα έξτρα τραπέζι στην έκθεση (σε μέγεθος σκαμπο):mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 06, 2008, 07:38:58 μμ »
άλλο πάλι και τούτο  :D :D :D :D
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Tags: