ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ(ΣΧΟΛΙΚΗ)!Η ομάδα μοντελισμού του 4ου Γυμνασίου Ρεθύμνου συνεχίζει και φέτος με στόχο την διοργάνωση 2 εκθέσεων στην πόλη μας.Μία στον χώρο του σχολείου και μία στον εκθεσιακό χώρο του Πανεπιστημίου Κρήτης ''ΞΕΝΙΑ''.Οι εκθέσεις θα παραγματοποιηθούν ʼνοιξη και έχουν ενταχθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας για την ''Μάχη της Κρήτης''.Στόχος μας η ανάπτυξη του μοντελισμού αλλά παράλληλα η εκμάθηση ιστορίας(προς πείσμα των νέων βιβλίων ιστορίας) σε συνδιασμό από ενημέρωση σε θέματα άμυνας από τους μαθητές .Αυτό θα επιτευχθεί με την επίσκεψη στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών σε μουσεία,στρατιωτικές μονάδες,πεδία μαχών(π.χ.αεροδρόμιο Μάλεμε),κ.α..Προγραμματισμένη φέτος είναι και η επίσκεψη στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας(Δεκέλεια).
Θα ήθελα να παρακαλέσω τα μέλη της Ελληνικής Μοντελιστικής Κοινότητας να εξετάσουν την δυνατότητα απόστολής μοντέλων για τους μαθητές,καθώς η περσινή τους βοήθεια πραγματικά υπήρξε πολύτιμη για την προσπάθεια μας.Η διεύθυνση στην οποία μπορούν να αποστείλουν τα μοντέλα είναι:
4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΜΥΣΙΡΙΑ,ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΡΗΤΗ,ΤΚ74100/Με την ένδειξη:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ.ΤΗΛ.28310-29261/6974115560 Υπεύθυνος καθηγητής:Λαμπαθάκης Μχαήλ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα μοντελισμού.Η ομάδα αριθμεί περίπου 30-40 μαθητές.Οι στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος είναι:
-Επίσκεψη στην 27η Έκθεση Μοντελισμού στις 4/10/08.Μεταφορά εκθεμάτων που κατασκευάστηκαν στο εργαστήριο του σχολείου.
-Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών-καταστήματα μοντελισμού στην Ιπποκράτους
-Πραγματοποίηση της 3ης σχολικής έκθεσης μοντελισμού(Μάρτιο 2009)
-Πραγματοποίηση Παγκρήτιας Έκθεσης Μοντελισμού στο Ρέθυμνο στο πλάισιο των εκδηλώσεων μνήμης για την Μάχη της Κρήτης-1941.Η έκθεση θα φιλοξενήσει και έκθεση φωτογραφίας από την Μάχη της Κρήτης.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε διστακτικά έγινε θεσμός για το σχολείο μας.Σε αυτό βοήθησε πέρα από το πάθος μας για την δημιουργία κάτι ξεχωριστού στα λιμνάζοντα νερά της εκπάιδευσης η βοήθεια και υποστήριξη όλων εσάς που από την πρώτη στιγμή σταθήκατε στο πλευρό μας.Όσοι επιθυμούν και φέτος να στείλουν μοντέλα ή ότι άλλο θα ήταν χρήσιμο για το πρόγραμμα του σχολείου μπορούν να το ταχυδρομήσουν στην διέυθυνση του σχολείου:4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,ΜΥΣΣΙΡΙΑ,ΜΑΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΤΚ 74100,ΡΕΘΥΜΝΟ με την ένδειξη ΄΄ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ΄΄.
Ευχαριστώ,Λαμπαθάκης Μιχαήλ(6974115560)υπέυθυνος προγράμματος. salut




