Η οικογένεια nikoleone ξύπνησε νωρίς (πράγμα σπάνιο) καί εξέδραμε με φρενήρη ταχύτητα

προς Τανάγρα,όπου καί έφτασε τόσο νωρίς ώστε να παρκάρει στην πρώτη πρώτη σειρά δίπλα στον διάδρομο από προσγειώσεων.
Καθώς δεν είμαστε λάτρεις των φωτογραφιών,δεν είχαμε καν φωτογραφική μηχανή μαζί μας,βγάλαμε λίγες με τα κινητά μας.

Για μένα όμως η ουσία της επίσκεψης ήταν καί αυτή...........
Gate guard καί στο βάθος το υπόστεγο που φιλοξενούσε την "αναχαίτηση" το modelclub Σύλλογο μοντελιστών Ευβοίας (που όμως δεν είδα κάποιον εκεί).Το υπόστεγο ήταν μάλλον απομονομένο καί πολύς κόσμος δεν έφτασε έως εκεί.Κρίμα.Το modelclub όμως
ήταν εκεί.Δεν πήρε το μάτι μου κάποιους από αυτούς που αποκαλούμε
επίσημους φορείς του hobby.Γιατί άραγε ?

Αξιότιμα μέλη του modelclub

Καί δύο κύριοι που μας γύρισαν την πλάτη..........δεν ξέρω γιατί

Και το τραπεζάκι μας............

Τελικά γύρισα στο σπίτι μόνος μου,καθώς τα παιδιά είχαν κάποια επείγοντα ραντεβού καί έφυγαν μόνα τους με άλλα μέσα........

Σα δεν ντρέπονται τα παλιόπαιδα......

Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα.Το όλο θέαμα ήταν πολύ "επιχειρισιακό" με επίδειξη δυνατοτήτων μάχης.Δεν ξέρω πόσοι καί ποιοί κατάλαβαν αν κέρδισαν τα apache ή τα mirrage στις μεταξύ τους "μάχες". Ίσως οι πολύ ειδικοί καί οι...........ξερόλες.
Αυτό που είδαμε ήταν μάλλον μιά άσκηση ανοιχτή στο κοινό.Το κοινό όμως δεν ξέρω αν μπορεί καί θέλει να καταλάβει τι γίνεται.Η έννοια του show είναι (κατά την γνώμη μου πάντα) η ταχύτητα,το σφιχτό πρόγραμμα,το χρώμα (ακροβατικά σμήνη) καί οι εντυπωσιακές παρουσίες,αν όχι διελεύσεις, εξωτικών αεροπλάνων.Αυτός είναι καί ο λόγος που τα Ελληνικά Α7 κάνουν θραύση στα ξένα show όπου η σπανιότητα τους τα φέρνει πάντα στο κέντρο του ενδιαφέροντος.
Η οργάνωση ήταν καλή,υπήρχε καί άφθονο νερό,αλλά η προσέλευση του κόσμου υποτονική σε σχέση με το 2005.Πολλοί που ταλαιπωρήθηκαν στα parking το 2005 (εγώ φέτος δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου) καί με την απουσία των μέσων μαζικής μεταφοράς φέτος,ίσως να το ξανασκέφτηκαν καί να μην ξεκίνησαν.Το θεωρώ μεγάλο λάθος από τους αρμόδιους φορείς καί δείγμα της απαξίωσης της αεροπορικής ιδέας.Σαφέστατα η παραπάνω αιχμή
δεν αφορά την Π.Α. αλλά τους υπόλοιπους (ΚΤΕΛ-ΟΣΕ κλπ.).
Όλα εντάξει παιδιά.Πάμε γι άλλα.
Να ΄μαστε όλοι καλά να ξαναπάμε όποτε καί αν η Π.Α. αποφασίσει να το ξανακάνει.