Φανταστείτε έτσι και κάνουμε λίστα με τα καλύτερα φωτομοντέλα όλων των εποχών και το ....shock factor που έκαναν στους άνδρες , τι έχει να γίνει.

Leopard
Φάνη είσαι λάθος. Στα νησιά βάζουμε τα άρματα που έχουν λιγότερες πιθανότητες να ανταπεξέλθουν σε αρματομαχίες.
Κατα τ΄άλλα μπορώ να σου πω από πρώτο χέρι οτι και τα Leo και τα Μ48/Μ60 με έξυπνο οδηγό πηγαίναν σε μερη τόσο κακοτράχαλα και δυσπρόσιτα, που νόμιζες οτι ήταν αδιάβατα.

gkontog
Με κάλυψες πλήρως. Για να μην πούμε για την Φιλανδική αεροπορία και τα επιτεύγματά τους.

niner
Ο κινητήρας δεν ήταν η αιτία που δεν επιλέκτηκε το Μ1. Και ποιός σου είπε οτι ήρθε τελευταίο

:

: Σε τί

:Τυχαίνει να έχω φίλο που ήταν από τους παρατηρητές στις ασκήσεις αξιολόγησης. Δεν εβγαζαν αλγεβρικά αθροίσματα με βαθμολογίες επιδόσεων ανά εγχείρημα. Και μια που τό φερε η κουβένταπερι κινητήρων κανένα άρμα δεν έχει φέρει ποτέ gas turbine.
Στροβιλοκινητήρα ναι, καθαρό αεριοστρόβιλο όχι. Eαν θέλεις να επικεντρωθουμε στο θέμα των κινητήρων, ένας παράγοντας που λήφθηκε υπόψη είναι η δυνατότητα συντήρησης ή επιδιόρθωσης ενός κινητήρα από το 1ο και 2ο κλιμάκιο συντήρησης (ο Ε.Σ. έχει πέντε) είτε στον όρχο, είτε στο πεδίο της μάχης. Η πόσο εύκολα αντικαθίσταται ένας κινητήρας, που ειδικά τα leopard και τα 1Α4-1Α5 και τα σειράς 2 έχουν εξαιρετικά μικρούς χρόνους. Επίσης είναι δυσκολότερο να υποστηρίζεις στροβιλοκινητήρες από ότι ντιζελοκινητήρες γιατί θες ειδικευμένο μόνιμο προσωπικό οπως πχ. του αμερικανικού και ρώσικου στρατού.
Και δεν σου θετω το φιλολογικό ερώτημα τι θα γινόταν με βαρύ ρωσικό χειμώνα με τους κλασικούς υδρόψυκτους ντιζελοκινητηρες σε περίπτωση μάχης. Σε ρωτώ γιατί κλάταραν τα challenger στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.