Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Panther G της Cyber-Hobby στην 1/35  (Αναγνώστηκε 17199 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Κατασκευή Panther G early version της Cyber-Hobby στην 1/35
« Απάντηση #125 στις: Νοεμβρίου 02, 2008, 11:12:37 μμ »
Ευχαριστούμε Αποστόλη. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #126 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 04:55:02 μμ »
Λοιπόν, μιας που είχα ξεκινήσει αυτό --> http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9614.0.html το θέμα για έναν άλλο iwata, αν θέλετε πάμε εκεί να τα πούμε, για να μη χαλάμε το thread για το πολύ ωραίο panther του φίλου μας...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #127 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 07:43:58 μμ »
Συνέχεια με τον πάνθηρα όπου περάστηκε το φίλτρο (απο την MIG) να "δέσουν" τα χρώματα και να ομογενωποιηθεί η επιφάνεια του μοντέλου...

και κατόπιν ένα "ελαφρό" chipping με dark gray ακρυλικό...

..παρ'αυτα έχω σκοπό να κάνω λίγο πιο έντονο το εφέ του chipping (επιμένοντας λιγο περισσότερο στο ήδη υπάρχων και δημιουργόντας σε μερικά μέρη που μου ξεφύγαν, νεό) και μετά το pin wash...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #128 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 08:00:01 μμ »
δυο ακόμη φωτό απο διαφορετικά μέρη του αρματος...

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #129 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 01:37:19 μμ »
   Βλέπω ότι το μοντέλο σου πάει πολύ καλά. Ωραία παραλλαγή έχεις κάνει. Συγχαρητήρια και καλά τελειώματα.

Σε ότι αφορά την συζήτηση για αερογράφους:

Φίλε abozinis, το καμουφλάζ είναι καταπληκτικό!!! Το ίδιο ήθελα (θα ήθελα μάλλον) να κάνω στον Τιγρούλη μου, αλλά δεν το τολμάω γιατί ο badger 150 μου δεν θα κάνει ποτέ τέτοια δουλειά. Τον είχες και άρα ξέρεις το τρομερό σπρέι που βγάζει...
Μήπως λοιπόν θα μου πρότεινες να τον αντικαταστήσω κι εγώ με έναν eclipse να τελειώνει το θέμα;
Sorry που πρήζω, αλλά................ εσύ με καταλαβαίνεις ελπίζω... :)

Τρομερό σπρέι ο badger 150;;;;;;;;;;;;; ο badger 150 μου δεν θα κάνει ποτέ τέτοια δουλειά ;;;;;;;;;;;;;;;
     Συγνώμη αν γίνω αγενής αλλά είστε σίγουροι ότι ξέρετε να χρησιμοποιήτε τον αερογράφο;

Προσωπικά μια φορά που τον χρησιμοποίησα (ήταν δανεικός από φίλο), και παρόλο που με τους αερογράφους δεν τα πάω καλά, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες του Ju-88 :

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7099.msg145856.html#msg145856

Ίσως στις φωτογραφίες δεν φαίνεται πολύ καλά αλλά οι βούλες δεν έχουν πουθενά το παραμικρό overspray και θα έλεγα ότι δεν ταλαιπωρήθηκα και ιδιαίτερα στο (πολύωρο βέβαια) βάψιμο. Απλά για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται κατάλληλη αραίωση στο χρώμα και υπομονή. Είσαι σίγουρος φίλε abozinis ότι ο αερογράφος σου δεν είχε κάποιο πρόβλημα; Γιατί αν όντως τον πέταξες στα σκουπίδια όπως λες και δεν έχει τίποτα, να μου πεις που πέταξες τα σκουπίδια να πάω να τον βρω!!!!!

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #130 στις: Νοεμβρίου 05, 2008, 06:08:59 μμ »
Πετάω στα σκουπίδια ήταν σχήμα λόγου! αμέσως κι εσύ να ψάξεις τα σκουπίδια! :mrgreen: ήδη τον έχω υποχεθεί σε έναν φύλομοντλιστή! για να τον φτιάξω θα χρειαζόταν να παραγγείλω το κάτω σκέλος (αυτό που ενώνεται με την παροχή του αέρα απο το κομπρεσέρ και διαθέτει ελαστική τσιμούχα -η οποία στον δικό μου 150 είχε φθαρεί-).Δεν είπα ποτέ ότι ο 150 είναι χαμηλότερων δυνατοτήτων (γι'αυτό άλλωστε αν δεις ποιό πάνω και όταν ήταν στα ντουζένια του ο 150 έκανα την παραλλαγή του εικονιζόμενου Panzer IVH), απλά στον iwata βρήκα την υγειά μου με το θέμα καθάρισμός!...ʼλλωστε εν μέσω δουλειάς εν εξελίξει ,όπως αυτός ο πάνθηρας, δεν είναι να μένεις απο αερογράφο!!!....Να πώ και του στραβού το δίκαιο, έψαχνα ευκαιρία για να απαλλαγώ απο αυτόν και να κάνω μια ανανέωση :mrgreen:!....Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #131 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 07:46:39 μμ »
   Βλέπω ότι το μοντέλο σου πάει πολύ καλά. Ωραία παραλλαγή έχεις κάνει. Συγχαρητήρια και καλά τελειώματα.

Σε ότι αφορά την συζήτηση για αερογράφους:

Φίλε abozinis, το καμουφλάζ είναι καταπληκτικό!!! Το ίδιο ήθελα (θα ήθελα μάλλον) να κάνω στον Τιγρούλη μου, αλλά δεν το τολμάω γιατί ο badger 150 μου δεν θα κάνει ποτέ τέτοια δουλειά. Τον είχες και άρα ξέρεις το τρομερό σπρέι που βγάζει...
Μήπως λοιπόν θα μου πρότεινες να τον αντικαταστήσω κι εγώ με έναν eclipse να τελειώνει το θέμα;
Sorry που πρήζω, αλλά................ εσύ με καταλαβαίνεις ελπίζω... :)

Τρομερό σπρέι ο badger 150;;;;;;;;;;;;; ο badger 150 μου δεν θα κάνει ποτέ τέτοια δουλειά ;;;;;;;;;;;;;;;
     Συγνώμη αν γίνω αγενής αλλά είστε σίγουροι ότι ξέρετε να χρησιμοποιήτε τον αερογράφο;

Προσωπικά μια φορά που τον χρησιμοποίησα (ήταν δανεικός από φίλο), και παρόλο που με τους αερογράφους δεν τα πάω καλά, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες του Ju-88 :

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7099.msg145856.html#msg145856

Ίσως στις φωτογραφίες δεν φαίνεται πολύ καλά αλλά οι βούλες δεν έχουν πουθενά το παραμικρό overspray και θα έλεγα ότι δεν ταλαιπωρήθηκα και ιδιαίτερα στο (πολύωρο βέβαια) βάψιμο. Απλά για να πετύχει κάτι τέτοιο χρειάζεται κατάλληλη αραίωση στο χρώμα και υπομονή. Είσαι σίγουρος φίλε abozinis ότι ο αερογράφος σου δεν είχε κάποιο πρόβλημα; Γιατί αν όντως τον πέταξες στα σκουπίδια όπως λες και δεν έχει τίποτα, να μου πεις που πέταξες τα σκουπίδια να πάω να τον βρω!!!!!

Φίλε GRmodeler, καλησπέρα.
Κατ' αρχήν, εγώ ήμουν που γκρίνιαζα τρομερά για τον badger, μην τα "χώνεις" άδικα στον abozinis!  :D
Δεύτερον, μεταφέραμε τη συζήτηση εδώ: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9614.msg204789.html#msg204789 όπου και έγραψα πως εκ παραδρομής είχα πει για τον 150, τον 200ΝΗ έχω και μου τα κάνει αυτά. Στο ίδιο thread θα δεις και τι αποτέλεσμα του ψεκάσματος απλού μαύρου enamel για το preshading... Εν πάση περιπτώσει...

@abozinis
 :shock:
Έχω μείνει άφωνος, πραγματικά!!! Η δουλειά σου είναι απίστευτη και σε ζηλεύω τρομερά!!! Να ρωτήσω, οι βουλίτσες είναι με πινέλο; Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, πάρα μα πάρα πολύ καλό......... ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩ!!!  :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #132 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 09:24:01 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!
Και το chipping επίσης μου αρέσει πάρα πολύ, αν θέλεις κάνε λίγο παραπάνω στο δαχτυλίδι της θυρίδας του αρχηγού, μιας και αυτό το σημείο φθειρόταν αρκετά λόγο του MG.
Επίσης βάλε ένα με δύο πέδιλα ακόμα στην ερπύστρια, γιατί είναι αφύσικα τεντομένη. Σκέψου ότι στο κανονικό ακούμπαγε το πάνω μέρος των τροχών από τον δεύτερο εσωτερικό και πίσω περίπου.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #133 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 09:27:35 μμ »
nasos79 να'σαι καλά αλλά τα παραλές!...δεν ειμαι τίποτα παραπάνω απο κάθε άλλο συνάδερφο μοντελιστή που περιφέρεται εντός κι εκτός αυτού του forum και προσπαθεί για το καλύτερο αποτέλεσμα......οι βούλες γίνανε με πινέλο Νο 1.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #134 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 09:40:56 μμ »
ALEX_SSGTi  ευχαριστώ παρα πολύ για τις παρατηρήσεις σου! ::icon_thumright:: Αν πρόσεξες ποιό πάνω αναφέρω ότι έχω σκοπό να κάνω λίγο πιο έντονο το εφέ του chipping (επιμένοντας λιγο περισσότερο στο ήδη υπάρχων και δημιουργόντας σε μερικά μέρη που μου ξεφύγαν, νέο). 'Οσο για την ερπίστρια που βλέπεις είναι η παλιά μονοκόμματι  της Italeri (απο ένα παλιό Jagdpanther) και την "φόρεσα" προσωρινά για να δώ τι θα κάνω στο μέλλον με το weathering του κάτω μέρους του πίγματως (τροχοί κλπ) και τι θα φαίνεται μόλις το τελειώσω...της mondel kasten θα φορεθούν πρίν απο το weathering στο κάτω μέρος του πίγματος.....όσο για τα εξτρα πέδιλα δεν έχω τελειώσει με τον φόρτο (π.χ. έξτρα πέδιλα, συρματόσχοινα κλπ).Αυτά θα φορτωθούν λίγο πρίν το pinwash....όπως και να'χει όμως σε ευχαριστώ για την γνώμη σου και πολύ καλά έκανες που μου το ανέφερες... ::icon_thumright::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
Απ: Κατασκευή Panther G της Cyber-Hobby στην 1/35
« Απάντηση #135 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 09:41:24 μμ »
Λοιπόόόόν!!...για το πάνω μέρος του σκάφους και αφού πέρασα τα σήματα των εθνοσήμων με dry transfer και λεπτό πινέλο, ξεκίνησα με φίλτρα και έποιτα εφάρμοσα επιλεκτικό wash (ομολογώ ανεπιτυχώς)  με νερό και Buff της Tamiya καθώς και διάφορες τεχνικές με λάδια.Στα ενδιάμεσα έκανα pin  wash με διαφορετικές αποχρώσεις λαδιού. Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε αλλά μιας που όταν πιάνω ενα μοντέλο (είτε μου "κάτσει , είτε οχι) το "πάω" μεχρι το τέλος, ποστάρω τις παρακάτω φωτό:

Συγχωρήστε με για τον κακό φωτισμό σε μερικές φωτό....
Στο μέλλον θα πλακοθώ στο διάβασμα για τις τεχνικές ελπίζοντας να βελτιωθώ!Το συγκεκριμένο είναι μια αρχή και δεν πτοούμαι εύκολα...(πάντως, δεκτές οποιες παρατηρήσεις)...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #136 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:06:51 μμ »
Να με συγχωρήσετε κι εσείς και ο συντονιστης!έκανα μια φοβερή πατάτα με το photobucket

ξαναποστάρω πλέον σύγουρος ότι όλα είναι εντάξει...

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #137 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:35:48 μμ »
Δεν ξερω τι θα σου πουν οι αλλοι αλλα εμενα μου αρεσει.Εχεις αφησει ωραιες σκιες στον πυργο διακριτικες φθορες,Ωραια η αντιθεση χρωματος στις πισω σχαρες του κινητηρα.Συνεχισε με τους τροχους και ερπυστριες σκονισε το κατω μερος και ολα θα πανε καλα.
Συγχαρητηρια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #138 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:36:34 μμ »
εμενα μια χαρα μου φαινεται μεχρι στιγμης .... πλακωσε το στα wash με λαδια  (και πολυ με σκουρο στους τροχους να τονισεις τις λεππτομερειεα) , κιαλλο λιγο chipping ιδιως στα σημεια που καταπονουντα ι πιο πολυ (θυριδες, ακμες, κιβωτια, στηριγμα MG )... λερωμα στο deck του κινητηρα, σκουριες στις εξατμισεις, και στο τελος σκονισμα (η λασπη αν προτιμας)...μπουμπουκι το ερπετο !!! ::eusa_clap::

...μαρεσει που τα εφαρμοζεις τις τεχνικες διακριτικα ...λιγο λιγο...αν βαλεις λιγο μπορεις να βαλεις κιαλλο ...αν βαλεις πολυ δεν θα μπορεις να βγαλεις....less is more που λενε και οι αγγλοσαξονες
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #139 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:40:37 μμ »
...ΑΚΡΙΒΩΣ όπως σου τα λένε...καλή συνέχεια, το πας πολύ ωραία  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #140 στις: Νοεμβρίου 11, 2008, 11:53:30 μμ »
Να είστε καλά ρε παιδιά!με έπιασε εκείνο το μοντελιστικό αίσθημα ότι τα έκανα όλα σκ...ά!Σύγουρα θα διορθώσω κάποια πράγματα στο chipping και στο υπόλοιπο weathering όπως μου προτείνατε.Σκοπός μου ήταν να κάνω το άρμα πιο πολύ καταπονημένο απο τις καιρικές συνθήκες παρά απο την χρήση...Πάντως έχω ακόμη δρόμο μπροστά μου.... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #141 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:00:49 πμ »
αφου το χεις τι ρωτας......... ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #142 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:08:27 πμ »
Μα είναι πανέμορφο  ::icon_thumright:: τί λές οτι δεν το πέτυχες  :?: :roll: :roll: Προσωπικά μ' αρέσει πολύ  :wink:  Καθαρά εντελώς προσωπικό μου γούστο λίγο παραπάνω chipping στα σημεία που λέγαμε χθές απο κοντά  :wink: :wink:  Αααα και όπως σου είπα..μείωσε λίγο την τονικότητα Magenta - Blue στην μηχανή σου γιατί σου βγαίνει "μπορντώ" το πολύ σωστά βαμμένο στην πραγματικότητα Red Brown σου  :wink:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #143 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:13:17 πμ »
αφου το χεις τι ρωτας......... ::salut::
Ευχαριστώ Απόστολε! ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #144 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:15:43 πμ »
Μα είναι πανέμορφο  ::icon_thumright:: τί λές οτι δεν το πέτυχες  :?: :roll: :roll: Προσωπικά μ' αρέσει πολύ  :wink:  Καθαρά εντελώς προσωπικό μου γούστο λίγο παραπάνω chipping στα σημεία που λέγαμε χθές απο κοντά  :wink: :wink:  Αααα και όπως σου είπα..μείωσε λίγο την τονικότητα Magenta - Blue στην μηχανή σου γιατί σου βγαίνει "μπορντώ" το πολύ σωστά βαμμένο στην πραγματικότητα Red Brown σου  :wink:

Οκ Παναγιώτη.θα κάνω το επιπλέον chipping και την διόρθωση της φωτογραφικής μηχανής.... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #145 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 07:09:42 πμ »
Πανέμορφο,μπράβο σου.
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #146 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 08:46:11 πμ »
ʼψογο :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #147 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 09:38:12 πμ »
Κι εμένα μου αρέσει πολύ μέχρι τώρα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Πας πολύ καλά κι έχεις άδικο που λες ότι δεν σου αρέσει (αν και είναι συνηθισμένο το φαινόμενο, κι εμένα στην συγκεκριμένη φάση μου έρχεται να τα σπάσω τα δικά μου  :lol:). Προχώρα όπως είπε και ο Αποστόλης, δίνοντας έμφαση και προσοχή σε ένα καλό chipping & pin wash  και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #148 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 11:24:05 πμ »
Πολυ ωραιο Θαναση!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #149 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 12:57:52 μμ »
Κι εμένα μου αρέσει πολύ μέχρι τώρα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Πας πολύ καλά κι έχεις άδικο που λες ότι δεν σου αρέσει (αν και είναι συνηθισμένο το φαινόμενο, κι εμένα στην συγκεκριμένη φάση μου έρχεται να τα σπάσω τα δικά μου  :lol:). Προχώρα όπως είπε και ο Αποστόλης, δίνοντας έμφαση και προσοχή σε ένα καλό chipping & pin wash  και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα.  ::icon_thumright::

Χ2  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: