Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Panther G της Cyber-Hobby στην 1/35  (Αναγνώστηκε 17178 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Κατασκευή Panther G early version της Cyber-Hobby στην 1/35
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 06:32:31 μμ »
Kolosos: ξεκίνησα με άσπρο primer απο χρώμα της HAMBROL (μιας που ο primer της ΤΑΜΙΥΑ στην αγορά είναι εξαφανισμένος) αλλά επειδή αποδείχτηκε δύσκολο χρώμα απο την τσατίλα μου (μεγάλο λάθος στον μοντελισμό να παρασύρεσαι απο στιγμιαίες αποτυχίες!) άρπαξα εκείνη την ώρα το γκρι και για να πω την αλήθεια με βοήθησε αρκετά στις μετέπειτα στρώσεις. όμως έχεις δίκαιο. Θα ήταν προτιμότερο να έστρωνα ένα ίσως dark earth ή dark brown χρώμα και μετά να συνέχιζα. Έχω παρατηρήσει πάντως ότι κάποιοι περνάνε το πρώτο χέρι με dark yellow ,κάνουν τις σκιές με π.χ. rubber ή chocolate και μετά συνεχίζουν ξανά μια "περασιά" με λίγο ποιό ανοικτό απο το προηγούμενο dark yellow...

υπογράμμισα ότι είναι μια λεπτομέρεια, που δε μειώνει σε τίποτε το τελικό πολύ καλό αποτέλεσμα ::icon_thumright::

με αφορμή τη συζήτηση, θα πρότεινα και την εξής προσέγγιση
γκρί αστάρι για μια ενιαία επιφάνεια από ετερόκλητα υλικά , πλαστικό, p/e κλπ που μας διευκολύνει να ελέγξουμε και ατέλειες στη κατασκευή μας
ένα σκούρο χρώμα, στην ίδια χρωματική κλίμακα με το τελικό μας χρώμα
το τελικό χρώμα με έμφαση στις προεξοχές, με αποτέλεσμα το σκούρο από κάτω "φεγγίζοντας" να κάνει σκούρες σκιές
διαλυμένο καλά ξανοιγμένο τελικό χρώμα, στις προεξοχές
διαλυμένο καλά αρχικό σκούρο χρώμα, στις εσοχές
και αν θέλουμε μπορούμε να συνεχίσουμε με πιο σκούρα, πιό ανοιχτά σε όλο και μικρότερες επιφάνειες

βέβαια κι άλλες μέθοδοι, είναι εξίσου αποτελεσματικές

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 11:07:11 μμ »
Οι τεχνικές ξανείγματος των χρωμάτων είναι καθαρα υποκειμενική και ο καθένας ακολουθεί την μέθοδο που τον βολεύει. Παντως αυτά που προτείνει ο Kolosos (μαζί με κανα δυο ακόμη μεθόδους) υποσχονται τα βέλτιστα αποτελέσματα με την λειγότερη δυνατή προσπάθεια.Δυστυχώς το πυροβόλο δεν το καταφερα και σε αυτό φταίει η μη ορθη και επαναλαμβανόμενη δοκιμή του πρίν απο την συγκόληση όπως επίσης και η έλειψη κατάλληλων εργαλίων.Στο μεταξύ και λόγω του ότι οι πίσω τροχοί (υποστήριξης) σε συνεργασία με τις ερπύστριες της model Kasten είχαν μεγαλύτερο φάρδος αλλάχθηκαν με αντίστοιχους της Italeri απο ενα παλιό Jagdpanther (sorry jagdpanther! :wink:) έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην τοποθέτηση ερπυστριών (άλλος ενας λόγος που οι ερπύστριες αυτού του είδους  πρέπει να συναρμολογούνται πρίν το κύριο μοντέλο).Επίσης τοποθετήθηκαν όσα κομμάτια απο δικιά μου αμέλεια δεν είχαν τοποθετηθεί....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 23, 2008, 11:20:17 μμ »
κι άλλες φωτο  :!: :!: :!:

Υ.Γ. αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τα "επί μέρους" βήματα
και έχω την αίσθηση ότι το τελικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμμένο κιτ, θα είναι εντυπωσιακό

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 11:06:45 μμ »
Α δεν πειραζει :mrgreen: αλλοστε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα ::pop:: Με προβληματισες με το μεγεθος. Ποιος ειναι λαθος η Dragon η ειναι η Model kasten?  Βλεπω τωρα τις νεες ερπυστριες απο βυνιλιο που δινει η Dragon στον πανθηρα D με ζιμμεριτ ::proskino:: και ειναι ιδιες ακριβως [ στο δεκατο] με τις πλαστικες.Το μελλον ειναι εκει για να κερδιζουμε χρονο. [ και να μην χαλαμε τα παλια πλιν ενδοξα μοντελα που μας θυμιζουν τα νειατα μας που πιστευω λιγο πολυ ολοι μας φιαχναμε και βαφαμε σε δυο τρεις μερες ενα τανκς  :lol:].               Υ.Γ θελει και μια κεραια προτεινω απο ABER  ::icon_thumright::                                                                                                                                                                                                                                                                   
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 11:57:12 μμ »
Να διευκρινίσω ότι οι συγκεκριμένοι τροχοί προέρχονται από spare box και το καημένο το jagdpanther  :?ξεκοιλιάστηκε προ ετών ως θύμα ενός νεοαποκτηθέντος (τότε) badger 150 F και των πειραματισμών με enamel χρώματα  :(.
Οι ερπύστριες της model kasten είναι κατά μερικά χιλιοστά στενότερες από τους τροχούς της Dragon :x. Όσο για κεραία δεν το ξέχασα , είδη έχω ένα παλιό κιτ της dragon με όλο το εύρος των γερμανικών κεραιών για άρματα (FU.G. 5 , κλπ) αλλά δεν έχω υπ'οψιν μου αυτές της ABER. Θα το ψάξω... ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 25, 2008, 07:38:07 πμ »
Σκεπτομουν για το πυροβολο, ειναι δυσκολο να το ξυλωσεις. Μια λυση ειναι να βαλεις θαμνους πανω στο αρμα. [ κι αν δεν βαζανε ] Τωρα αν, λεω αν,θελεις να κανεις εξτρα κοπο μπορω να σου δωσω ενα mantler late η αμα θελεις ενα πυργο late κομπλε [αφιαχτο]. Ειναι απο τον πανθηρα G late . Smart Kit [ κοδικος Dragon 6268 ] Εγω θα βαλω πανω τον πειραματικο πυργο NARROW - TURRET της RHEINMETALL. Tωρα βεβαια αυτος μονο στα χαρτια ηταν, η τουλαχιστον δεν υπαρχουν πληροφοριες για προτοτυπο κανονικο. Αλλα τι να κανεις, λεμε ας τοχουμε κι αυτο για να λεμε τους εχω ολους. Οποτε μου περισσευει. [Πυργο σε τσιμεντενια βαση στην Ιταλια εχω....]  Ε ειχαν και στο Βερολινο, αλλα ειναι μπελαλιδικο διοραμα. Οποτε αν το αποφασισεις εδω ειμαι. [ δινω και κεραια μεταλλικη απο ABER δωρο :mrgreen: ]  Αλλα ειλικρινα αν μιλαμε για λαθη ::violent1::ι εχω κολλησει αναποδα το mantler σε ενα G early ::M249SAW::  και επειδη εβαλα μεταλλικη κανη ο πονηρος βαρεθηκα να βαλω το κλειστρο του πυροβολου και επειδη δεν ειχε βαση στηριξης το κολησα με μια... πανισχυρη κολλα στον πυργο ::eusa_whistle:: μην το κραταμε και καμμια ωρα να κολλησει.. ::cofee_proi::  Τελικα το κρατησα ετσι για να βλεπω την μ........α μου και να μην βιαζωμαι αλλη φορα. ::bristow::
Πραβινος Δημητριος

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 08:24:00 μμ »
Jagdpanther σε ευχαριστώ για την προσφορά σου. ::salut:: Το συγκεκριμένο κιτ παρέχει δυο ασπίδια πυροβολου .Ενα αυτο που ήδη φορεσα στο συγκεκριμένο (η late version) και ένα ασπίδιο ακομη που είναι το κλασσικό που φέρανε η πλειοψηφία των panther...Πάντως και παρα του οτι εχω την πολυτέλεια του χρόνου (διοτι περιμένω τον infinity που παρήγγειλα μέσω του Group Buy απο τον Melpas για να συνεχίσω την υπόλυπη παραλλαγή) δεν θα το πειράξω!...θα το έχω να μου θυμίζει οτι στο μέλλον πρεπει να είμαι περισσότερο σχολαστικός!...Προς το παρόν με πεδεύουν οι ερπύστριες της model kasten. Τελείωσα το ένα κομμάτι και είπα να το βάψω , αλλά απο ότι καταλαβα δεν μπορείς να της ζωρίζεις πολύ!!...με το παραμικρό σπάνε τα pins που συνδέουν το ενα πεδιλο με το άλλο και είμαι συνεχεια στο κώψε-ραψε!! :(...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 27, 2008, 10:31:16 μμ »
Λοιπόν , άβαψα το πρώτο χρώμα δηλαδη το dark brown.Βέβαια το συγκεκριμένο χρώμα το κατάφερα κάνοντας μύξη το Mahogany της Gunze κατά 70%, με dark brown  της Tamiya κατά 20% και κατά 10% flat white της Tamiya.Κατά την διαδικασία ο badger 150 F μου έσπασε  ::boxing:: ::eusa_wall:: ::violent1:: ::haushalt_001::τα νεύρα με αποτέλεσμα να τον αποσύρω με συνοπτικές διαδικασίες! ::077devil::Τα μπουκόματα, φτυσίματα και όλα τα κακά ενος αερογράφου μου τα έκανε (αν και εφτυχώς πριν να βάψω στο panther δοκίμαζα πρώτα σε ένα παλιό μοντέλο).Σειρά έχει το πράσινο που σύμφωνα με πειράματα που έκανα με ικανοποίησε το Dark Green της Tamiya με 10% μύξη flat yellow της ίδιας εταιρείας. Η συνέχεια στις οθόνες σας!....

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 27, 2008, 10:33:18 μμ »
αντε ακόμα μια φωτό!...

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 27, 2008, 10:46:18 μμ »
Πολυ ομορφο θα βγει!

::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 28, 2008, 08:34:39 πμ »
Μηπως πρεπει να κρεμασεις κανα ματι στον πανθηρα? Αλλα επειδη ως γνωστον ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο, ερχεται ο νεος πανθηρας απο Dragon  ::eusa_pray:: Early G with ...Zimmerit ::proskino:: Και  με ερπυστριες βυνιλιου απο  την  DS !!! [αλλα οχι ποδιες και μεταλλικη κανη οπως ο D ]. Oποτε κρατα δυναμεις  ::eetsmakelijk:: Τωρα για πρασινο να προτεινω Tamiya XF-13 J.A Green χωρις μειξεις δινει ενα καλο πρασινο αναλογα με το διαλυτικο, εγω δουλευω ασπρο οινοπνευμα 50/50  και για πιεση αερογραφου 2 BAR [στο δικο μου κομπρεσερ βεβαια ] μια και κανεις δοκιμες.   ::grflag::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 28, 2008, 01:07:20 μμ »
Πολύ ωραίο βγαίνει!!!!
Ωραίο σβήσιμο έχεις πετύχει. Θα περιμένω την συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 28, 2008, 03:46:50 μμ »
Ωραία "έστρωσε" το χρώμμα φίλε μου  ::icon_thumright:: Σχετικά με το πράσινο θα πρότεινα να το "σπάσεις" με λίγο flesh ή ochre yellow  :wink:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 28, 2008, 04:06:20 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια. Βασικά δεν είμαι ευχαριστημένος για το άπλωμα του χρώματος ούτε απο τον αερογράφο μου (γιαυτό και τον πέταξα!) ούτε απο τον ίδιο μου εαυτό. Το μόνο καλό είναι ότι τέτοια πράγματα τα διορθώνεις εύκολα είτε "διορθώνοντας" με το βασικό χρώνα δηλ.desert yellow είτε με το πράσινο που θα ψεκάσω απο επανω. Η αποχρωση του πράσινου που θέλω να πετύχω είναι αυτή :

φυσικά φανταστείται το λίγο πιο σκούρο γιατι στην παραπανω φωτό εχουν πέσει προβολείς!....

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 28, 2008, 11:41:11 μμ »
Βαση φωτο που βλεπω, προτεινω Tamiya XF-58 olive green. Ερχεται πολυ κοντα στην αποχρωση και με λιγο XF-26 Deep green η για πιο αντιθεση, XF-27 Black green πιστευω σε ενα καλο χρωμα. Λεω μονο αποχρωσεις πρασινου γιατι πιστευω οτι αν βαλεις αλλα χρωματα θελει πολλους πειραματισμους ::noidea::. Φυσικα το θεμα χρωμα ειναι ατελειωτο ::brancard:: αλλα ατελειωτα ειναι και τα μοντελα. Για τον διαθεσιμο χρονο δεν ξερω ομως κανενας δεν θελει το ιδιο χρωμα στα μοντελα του οποτε, ::good_job_smilie::                                                                                         
Πραβινος Δημητριος

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 12:16:26 πμ »
Την ίδια σκέψη κι εγώ είχα πρίν πειραματιστώ. Και πίστεψε με πειραματίστικα αρκετά. Ευτυχώς πριν αρκετό καιρό είχα συλλέξει απο τουλάχιστον δύο μπουκαλάκια καθε απόχρωση του πράσινου της Tamiya (απο J.A.Green , Dark Green, Nato Green, Olive Green, κλπ). Σκέφτηκα ότι αναμηγνείωντας ενα άτονο πράσινο με ένα έντονο πράσινο , στις σωστές ποσότητες θα μου έδεινε το σωστό αποτέλεσμα και το πολύ-πολύ λίγο λευκό για το "ανοιγμα".Λάθος!.Η απλή λογικά λέει ότι αφου το πράσινο προέρχεται απο μύξη μπλέ και κίτρινου, τότε το κίτρινο μπορεί να το ξανήξει και να "παιξεις" με τις αποχρώσεις. Ενώ εαν προσθεσεις μπλέ στο πράσινο θα έχεις ως αποτέλεσμα κάτι σαν αυτό που αποκαλούνε στην αγγλική emerald green!Οταν έπειασα στα χέρια μου το βιβλίο της Osprey Μodelling Manual Νr6 πείστηκα περισσότερο για αυτό που υποψιαζόμουν. Επιασα την παλέτα και έβγαλα το χρώμα που έχω ως υπόδειγμα πιο πάνω χωρις ιδιαίτερο κόπο και τρελές αναμύξεις (θα σου postάρω σύντομα φωτό απο το αποτέλεσμα).
Να και ο απλός πίνακας ανάμυξης :

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 12:57:48 πμ »
Σκέφτηκα ότι αναμηγνείωντας ενα άτονο πράσινο με ένα έντονο πράσινο , στις σωστές ποσότητες θα μου έδεινε το σωστό αποτέλεσμα και το πολύ-πολύ λίγο λευκό για το "ανοιγμα".Λάθος!.Η απλή λογικά λέει ότι αφου το πράσινο προέρχεται απο μύξη μπλέ και κίτρινου, τότε το κίτρινο μπορεί να το ξανήξει και να "παιξεις" με τις αποχρώσεις.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 06:06:44 πμ »
Οταν έπειασα στα χέρια μου το βιβλίο της Osprey Μodelling Manual Νr6 πείστηκα περισσότερο για αυτό που υποψιαζόμουν. Επιασα την παλέτα και έβγαλα το χρώμα που έχω ως υπόδειγμα πιο πάνω χωρις ιδιαίτερο κόπο και τρελές αναμύξεις (θα σου postάρω σύντομα φωτό απο το αποτέλεσμα).

δεν τόχω, αλλά πρέπει να είναι πολύ χρήσιμο βιβλίο
βλέπω ακόμη ότι κάνει και διάκριση ανάμεσα σε "ζεστά" και "κρύα" χρώματα, που και αυτό είναι σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα
πολλές φορές ένα φινίρισμα μας αρέσει χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί, η απάντηση όμως βρίσκεται σε τέτοιες λεπτομέρειες

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 09:15:46 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα. Μ'αρέσει επίσης που το ψάχνεις εις βάθος και "επιστημονικά" το όλο θέμα  ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 07:03:23 μμ »
Σκέφτηκα ότι αναμηγνείωντας ενα άτονο πράσινο με ένα έντονο πράσινο , στις σωστές ποσότητες θα μου έδεινε το σωστό αποτέλεσμα και το πολύ-πολύ λίγο λευκό για το "ανοιγμα".Λάθος!.Η απλή λογικά λέει ότι αφου το πράσινο προέρχεται απο μύξη μπλέ και κίτρινου, τότε το κίτρινο μπορεί να το ξανήξει και να "παιξεις" με τις αποχρώσεις.

Spoiler (hover to show)

Παναή μου, δεν υποστήριξα ποτέ οτι κάνεις λάθος!...Ισα - ίσα! :mrgreen: :mrgreen: Ελπίζω να τα πουμε το Σάββατο....

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 07:06:02 μμ »
Οταν έπειασα στα χέρια μου το βιβλίο της Osprey Μodelling Manual Νr6 πείστηκα περισσότερο για αυτό που υποψιαζόμουν. Επιασα την παλέτα και έβγαλα το χρώμα που έχω ως υπόδειγμα πιο πάνω χωρις ιδιαίτερο κόπο και τρελές αναμύξεις (θα σου postάρω σύντομα φωτό απο το αποτέλεσμα).

βλέπω ακόμη ότι κάνει και διάκριση ανάμεσα σε "ζεστά" και "κρύα" χρώματα, που και αυτό είναι σημαντικό για το τελικό αποτέλεσμα
πολλές φορές ένα φινίρισμα μας αρέσει χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί, η απάντηση όμως βρίσκεται σε τέτοιες λεπτομέρειες

Φοβάμαι ότι πολλές φορές ασχολούμαστε (και δεν βγάζω τον εαυτό μου απο μέσα) με τα πολύπλοκα και ξεχνάμε τα βασικά! :(...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 07:06:57 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα. Μ'αρέσει επίσης που το ψάχνεις εις βάθος και "επιστημονικά" το όλο θέμα  ::icon_thumright:: Καλή συνέχεια.

Σε ευχαριστώ πολύ! Ακόμη το παλεύω!....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 07:48:16 μμ »
Φοβάμαι ότι πολλές φορές ασχολούμαστε (και δεν βγάζω τον εαυτό μου απο μέσα) με τα πολύπλοκα και ξεχνάμε τα βασικά! :(...

και όμως, για δοκίμασε το γκρί από το άσπρο+ μαύρο  και το γκρί από το μαύρο+καφέ+ άσπρο

και υποτίθεται ότι μερικά βασικά...τα μάθαμε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 08:02:13 μμ »

και όμως, για δοκίμασε το γκρί από το άσπρο+ μαύρο  και το γκρί από το μαύρο+καφέ+ άσπρο

και υποτίθεται ότι μερικά βασικά...τα μάθαμε  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ωχ μπερδεύτηκα! ::bristow:: Με ζώρησαν πολύ οι μύξεις σου, όπως ζωρήστηκε ο raw shooter να προφέρει στα γερμανικά την πλήρη ονομασία της συντομογραφίας sdkfz! ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Πάντως στο βιβλιαράκι έχει ένα επιπλέον chart με πιο σύνθετες μύξεις:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 29, 2008, 08:06:54 μμ »
Αααααα ΜΠΡΑΒΟ  ::icon_thumright:: ΑΥΤΗ την σελίδα ήθελα  :wink: κοιτάξτε το καφέ και το "λαδί" πώς γίνονται με κίτρινο και πώς με λευκό  :!: :!: :!:  Το κίτρινο "κατεβάζει" τόνους με "ομαλή" διαβάθμιση ώστε να κάνεις "ξανοίγματα" ενώ το λευκό το "καταστρέφει" τελείως στην τονικότητα δλδ "βγαίνει" άλλο χρώμμα  8) 8)

Tags: